Hiteltartozás

inez55 # 2010.07.28. 12:22

Kaphatnák mi is választ hogy mit lehet tenni!!

végrehajtó1 # 2010.07.28. 12:27

Igenis!:)

A férj magánál van? Tud írni?Mert akkor tanuk elött hatalmazza meg a sógornődet hogy a kocsit eladhatja.
Ha nincs tudatánál akkor erről inkább KBS-t kérdezd meg itt a fórumon.

Katalin 0925 # 2010.07.28. 12:37

Tisztelt "végrehajtó1"!

Először is köszönöm a válaszát!
Másodsorban most nekem a bíróságon azt mondták, hogy annak a banknak megy a befolyt összeg aki a lakásomra adta a jelzáloghitelt nem pedig az autóhitelre. Akkor hogyan is van ez?

Válaszát előre is köszönöm - mégegyszer!

napsugár_74 # 2010.07.28. 15:05

Üdv!

Szeretném ha valaki tudna segiteni! Kérdésem lenne a következő: felmondás elött van a hiteltartozás miatt a szerződésünk a bankkal. Most kaptam a telefont,hogy holnap reggel jönnek a bankból fényképezni és utána a CB ülésen eldöntik mi legyen..Ez nekem magas.Már a hivatalos levelet vártam a felmondásról.Ehhez van joguk? Vagy ez csak olyan "házon belüli" dolog? Mit jelent az,hogy eldöntik??? Ha ez hivatalos dolog akkor kérhetek jegyzőkönyv másolatot ugye? Gondolom arra kiváncsiak mennyi az ingatlan értéke.De ez igy hivatalos eljárás? Köszönöm a segitséget és SOS lenne!!!!!

végrehajtó1 # 2010.07.28. 15:09

napsugár74

Mit fényképeznek?

inez55 # 2010.07.28. 15:17

Ó köszönöm a gyors választ!Az utolsó infóm az hogy felébresztették,és a férj testvére most fogja haza hozni a kocsit.Akkor nem kell közjegyzői,hanem elég a tanukkal aláíratott meghatalmazás?!De még egy kérdés.Mivel elvannak már kettő részlettel maradva én úgy halottam hogy a kocsit el fogják vinni tőlük ugyanis a barátnőm testvére így járt.Igaz neki 3 elmaradt részlete volt és el is vették a kocsit tőle.
Az kérdés: hogy ha így járnak nem e fogják ráterhelni a házra és nem e fogják elárverezni.
Ja és bocsi a tudatlanságomért de mi az a KBS.
A választ előre is köszönjük!

napsugár_74 # 2010.07.28. 15:26

T. Végrehajtó1!

A telefonban annyit mondtak,hogy az ingatlanról készitek képeket...

napsugár_74 # 2010.07.28. 15:27

bocsánat. készitenek képeket

végrehajtó1 # 2010.07.28. 17:23

Én nem engedném be.Semmi köze nincs hozzá.

napsugár_74 # 2010.07.28. 17:35

Én is erre gyanakodtam.Hogy semmi köze hozzá.Köszönöm a választ!:)

inez55 # 2010.07.29. 17:07

Hahó!Valaki adna választ hisz azért írunk ide mert gondba vagyunk!!!!

végrehajtó1 # 2010.07.30. 04:56

inez55

A KBS Kovács Béla Sándor itt van a fórumon.Szerintem a polgári jog topicban keresd.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.07.30. 06:05

A meghatalmazásra azok a formai előírások vonatkoznak, mint arra az okiratra, amelyet a meghatalmazottnak alá kell írnia. A gépjármű adásvételi szerződés akár szóban is érvényesen megköthető. Röviden: a meghatalmazást nem kell közokiratba foglalni.
De a kölcsönszerződést alaposan tessék megnézni. Könnyen lehet, hogy elidegenítési tilalom alatt áll az autó, akkor pedig a férj maga sem adhatja el. A bank elővételi vagy vételi joga is nagyon valószínű.

A másik kérdés: az adósnak természetesen bármely más vagyontárgya is a tartozás kielégítésének fedezetéül solgálhat. Röviden: foglalhatják, árverezhetik az ingatlant is.

Katalin 0925 # 2010.07.30. 06:34

Tisztelt Fórumozók!

A következő lenne a kérdésem:

• Árverezésre kitűzött ingóságot köteles e a végrehajtó a Magyar Bírósági Kamara honlapjára is "feltenni" + elektronikus árverésen is meghírdetni!

Ha igen melyik paragrafus írja ezt elő?

Válaszokat előre is köszönöm!

nandy # 2010.07.30. 12:14

Vht.
132/B. § (1) A végrehajtást kérő kérelmére a 100 ezer Ft-ot elérő becsértékű ingóságot a végrehajtó elektronikus árverés útján értékesíti, ha a szállítási és tárolási költségeket a végrehajtást kérő megelőlegezte.
(2) Nem tartható elektronikus árverés romlandó dolgok értékesítésére, vagy ha e törvény az ingóság bizományosi értékesítését írja elő.
(3) A végrehajtó az ingóságot elszállítja és gondoskodik a tárolásáról.
(4) Elektronikus árverés tartása során az árverés szabályait a 132/C-G. §-okban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

132/C. § (1) Az ingó- és ingatlan-árverési hirdetmény elektronikus úton történő közzétételére és a vételi ajánlatok elektronikus úton történő megtételére a kamara által működtetett, az interneten folyamatosan elérhető informatikai keretrendszer (a továbbiakban: elektronikus árverési rendszer) szolgál, amelyen keresztül elérhető a felhasználók számára az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartása, az árverezők elektronikus nyilvántartása és a licitnapló.672
(2) A végrehajtó az elektronikus árverési rendszerbe történő bejegyzéshez (törléshez) a hivatali elektronikus aláírását használja; az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásába és a licitnaplóba történő bejegyzésre (törlésre) csak az általa lefolytatott árverés tekintetében jogosult

inez55 # 2010.07.30. 13:04

Köszönjük a válaszát!

Katalin 0925 # 2010.08.02. 06:23

"nandy"!

Köszönöm a választ!!
Viszont ebből kifolyólag lenne még kérdésem!

• Az ingóságom becsértéke 1.200.000 Ft (gépjármű), tehát ha jól értelmeztem a paragrafusokat, köteles a végrehajtó elektronikus árverezést is meghírdetni.
  • Mit tehetek ha ez a dolog a végrehajtó részéről nem történt meg?

Válaszokat köszönöm, sűrgős lenne!

végrehajtó1 # 2010.08.02. 07:36

Lehet hogy a vh kérő nem kérte.
De ha mulasztott akkor vh kifogást nyújthat be a bíróságra és perelheti a vh-*t.

Katalin 0925 # 2010.08.02. 08:10

Köszönöm a választ!

A gépjármű árverezési hirdetményben egyértelműen benne van, hogy felkerül elektronikusan is hirdetésre az árverezés napja... stb. Azt viszont honnan tudjam meg, hogy a vh.kérő kérte e az elektronikus árverés meghírdetését?

nandy # 2010.08.02. 08:46

Az általam beidézett jogszabály pontosan azt írja, hogy ha a végrehajtást kérő kéri (még ki is emeltem)... Tehát nem a végrehajtó dönti el!

Kérdezd meg a végrehajtótól, vagy a vh. kérőtől, hogy kérte-e.

Katalin 0925 # 2010.08.02. 09:07

Köszönöm a válaszokat!

Igazad van "nandy", tényleg írtad, csak már annyira zaklatott vagyok emiatt az egész ügy miatt, és annyi levelet, kérvényt, vh.kifogást ... stb. írtam mostanában, hogy már belezavarodtam az egészbe és lassan már nem tudom azt sem, hogy mit olvasok éppen!

Még egyszer köszönöm a "segítségeket"!

végrehajtó1 # 2010.08.02. 17:05

Annyit tudok, hogy egy bank max. 33 %-ot terhelhet. A következő bank a maradék fizetés 33%-át terhelheti, és így tovább

Nem jól tudod.Első letíltás 33% a második és a többi max:50%.

Tehát teljesen mindegy hogy hány és milyen és mennyi a letíltás max:50%-a ugrik a fizunak.

Mi van akkor, ha az én számlámra utaltatja a munkabérét, ahhoz hozzányúlhatnak?

Ez a helyes megoldás.Nem nyúl hozzá senki sem

Mennyivel terhelheti meg a bank illetve a végrehajtó a számláját?

gondolom munkabérét akartál írni...

toth_gabor # 2010.08.05. 21:30

Kedves Fórumozók!

Fennálló hiteltartozásomat egy behajtó cég követeli. Rajtam kivülálló okokból nincs semmilyen hitelszerződéssel kapcsolatos iratom sem. Kérdésem a következő: Köteles-e a hitelező bank a kérésemre a szerződést és egyéb iratokat átadni? Megtagadhatja-e ezt a központi fiókban egy ügyintéző? Hangsúlyozom még csak behajtónál van, tehát nincs még peresítve.
Válaszukat előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.08.06. 06:07

Szerintem igen.De minimum betekintésre.
Ha peresítik ugyis be kell csatolnia a bíróságra és abbol neked is postáznak majd.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.06. 07:11

A jóhiszemű, kölcsönös együttműködés elve értelmében át kell adnia (másolatban) a kért iratot, és tájékoztatnia kell az adatokról. Ha nem teszi ezt meg, akkor kiteszi magát az ok nélküli perlés ódiumának. (A tartozásra, persze, nincs kihatása egy ilyen mulasztásnak.)