Végrehajtás DAS tartozás miatt


gerbera317 # 2018.10.28. 08:50

Kérdezz nyitottan, ne is zavarjon, hogy az előtted szóló mit írt!

Raul227 # 2018.10.28. 03:09

Üdv mindenkinek, én is kötöttem sajnos egy rossz elethelyzetben egy ilyen szerződést, 3 évre, 4 hónapja. Az első 2 hónapot ki is fizettem, azután kijöttünk angliába, a területi képviselő mondta ha nem akarjuk fizetni illetve meg akarjuk szüntetni, csak ne fizessünk, aztán majd pár hónap múlva szólnak neki, mivel nála kötöttem, ő meg megszünteti. De ne szóljak be a központba. Nos lassan 2 hónapja nem fizetem de a csekkek jönnek hogy ki kéne fizetni mert a folyamatos jogbiztositas fenntartása érdekében. Anyós van otthon ő olvasta a levelet. Semmi felszólítás, semmi. Mit kellene tennem, várni vagy beszolni hogy nem igényem. Ezt lehet? Meg tudnak büntetni emiatt? Azt mondta az emberke hogy nem lesz büntetés majd ő elintezni hogy ne legyen, az a hátránya lesz hogy nem kötnek velem több biztosítást. Ez nem baj mert nem is kell itt angliába... Köszönöm szépen a válaszokat előre is.

Szomorú örökös # 2018.05.17. 06:36

Kazsaro

Engem anno „nagyon-nagyon meggyőző” beszélgetést követően beléptettek. Egyetlen esetben tudtak csak segíteni, akkor egy kereskedő szívatott meg, akinél ott hagytam az autómat, mert egy másikat megvettem és mikor újra forgalomba helyezte, mert sikerült eladnia, akkor elcseszte, így az én nevemre jött ki az éves súlyadó. Persze a kereskedő ezt a terhet igyekezett már lepattintani magáról, de amikor a DAS jogásza megkereste, egyből kezesbárány lett és fizetett. Mivel utána már nem nagyon éreztem, hogy segítőkészek, felmondták a biztosítást - természetesen nálam is díj nemfizetést követően - ami bár nagyon, de nagyon nem tetszett nekik, de a végén nem követeltek tőlem semmit, hanem szimplán megszüntették.

gerbera317 # 2018.05.17. 06:21

Nem okafogyottság az. Azért akarod megszüntetni, mert nem fűződik érdeked a hosszabbításhoz. Ezt érdekmúlásnak hívják.

Kazsaro # 2018.05.16. 12:10

Das szerződésem szept-ben lesz 1 éves. Meg tudom szüntetni okafogyottá válás miatt? Illetve egy megítélt kártérítés behajtására tett kérdésemben kérelmezésre hivatkoztak 15eFt-ért, időközben a bíróság ismét felszólította a károkozót fizetésre. Ilyen szakmai hozzáértést nem óhajtok fenntartani még 2 évig. Köszönöm a választ!

nonolet # 2017.11.06. 14:22

Próba... szerencse.

Mivel kérés, nem kötelező teljesíteni.

mrteacher # 2017.11.06. 14:20

Tisztelt Fórumozók!

Olvasgattam a hozzászólásokat, de nem lettem okosabb. A D.A.S. szerződésem nov. 04-én lett 3 éves, meg szeretném szüntetni (határozatlan időre lett kötve, éves díjfizetéssel). Október 24-én kiderült, hogy a feleségem munkaszerződését nem hosszabbítják meg, illetve idén nyáron a gyerkőc is többféle ételre allergiás lett, s ez így együtt nem kis pénzkiesés. Ekkor rögtön (tudom, hogy ez csak 10 nappal van a biztosítási évforduló előtt, de megpróbáltam) írtam egy levelet a DAS-nak, hogy szeretném a szerződésem megszüntetni. Természetesen levélben kaptam a választ, hogy 30 nappal az évforduló előtt kellett volna jeleznem, így csak 2018 nov. 4-én tudják figyelembe venni a kérelmem. Szóval az lenne a kérdésem, hogy van-e értelme méltányosságra (anyagilag megterhelő) hivatkozva kérni a szerződés megszüntetését?
Köszönettel: Zsolt

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.04. 10:48

Persze.

hewaa # 2014.12.04. 07:44

Kedves fórumozók!
DAS problémám van nekem is.. tudna e nekem valaki segíteni ez ügyben... Nem nagyon akarom elhinni , hogy nincs annak módja hogy ezt fellehet mondani.. megtettem de elutasították! Az alattam lévő bejegyzés jó kiinduló pont nekem csak már régen volt ... érvényes még? köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.03.30. 13:55

Biztosítási szerződések esetén nem egészen így megy a dolog. Valójában nem határozott időre kötik a szerződést, hanem úgynevezett "időtartam-kedvezménnyel". Ez nem rövidebb nem lehet három évnél, hanem éppenséggel a három év a leghosszabb, ami még lehetséges. A biztosított a határidők betartásával ezt is felmondhatja, viszont az időtartamra kapott engedményt ilyenkor meg kell térítenie. (Érdekmúlással is megszűnik az ilyen biztosítási szerződés is.)

pazs # 2010.03.30. 12:37

Először is az aláírt szerződést, majd az átlalános szerződési feltételeket kellene megnézni ezügyben. Amúgy egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egy határozott időtartamra kötött szerződést nem lehet egyoldalúan megszüntetni a lejárta előtt.

rozika84 # 2010.03.30. 12:35

kedves fórumozók!

A következő kérdésem lenne:
Az egyik ismerősöm külföldön kamionozott és kötött a DAS Jogvédelmi Biztosítóval egy 3 évre szóló( állítólag ez a legrövidebb idő,amelyre lehet kötni) biztosítási szerződést.
A külföldi munkája már megszűnt és Mo-n sincs munkája, és szeretné a szerződést felbontani, de a DAs-osok szerint erre nincs mód, mivel még nem telt le a 3 év.

Mit lehet tenni, nem tudom elhinni,hogy az ilyen jellegű szerződéseket nem lehet felbontani, v. módosítani v. megszüntetni.

Sürgős lenne a válasz

Köszi