Az nem fedezet elvonás ha a munkabért valakinek a számlájára utaltatja.Utaltathatja a tiedre is.
Persze letíltják de a maradékot nem "inkassózzák" le.
Erről írtam
Az nem fedezet elvonás ha a munkabért valakinek a számlájára utaltatja.Utaltathatja a tiedre is.
Persze letíltják de a maradékot nem "inkassózzák" le.
Erről írtam
végrehajtó1 tök mindegy, mert ha a munkaadótól vonják majd teljesen mindegy kinek a névre menne. Arról ne is beszéljünk, hogy a rosszhiszemű fedezetelvonás bűncselekmény.
Lassan mondom: n-e l-e-g-y-e-n a-z a-d-ó-s n-e-v-é-n a b-a-k-s-z-á-m-l-a.
Nem tudom ezen mi nem érthető?:(
Egy házaspárról van szó.
A feleség ellen már volt inkasszó,jövedelme felét vonják.
Most a férj hitelét mondták fel,3,kiskorú gyermeket nevelnek,deviza hitelesek voltak.
Esetleg ha a feleség nyit egy számlát,oda utaltatja a férj a jövedelmét,akkor mi történik...
A feleségnél már volt egy másik banknál anno inkasszó..lehet még egyszer?/mert,hogy takarékszövetkezetes lenne..
Én nem tudtam nekik segíteni,csak innen mazsolázva próbálok rajtuk segíteni.
Hogyan tudnának időt nyerni???
vidamtyuk utaltasd más nevén lévő számlára az a biztos
monalisa1
"Legjobb lenne a fizetésed felét a lakhelyen vagy környékén valamelyik kis takarékpénztárba utaltatni – vagyis ott számlát nyítni a nevedre, és kártyát is rendelni az automatás pénzkivét lehetőségére., nemigen fogják ott (is) keresni…"
Mit jelent a kis takarékpénztár?
Mondjuk a 12 kirendeltségből álló???
A takarékszövetkezetnél biztosan nem keresik?
Az utóbb leírtak okán neked kell tudnod melyik ujjodat megharapva fog neked jobban fájni.
Vagyis akár a bankszámlakeret aktuális "feltöltése" akár a hiteltartozás miatt így is úgy is leemeli a bank a pénzt - legfeljebb az előbbinek a dátumát előre tudod míg az utóbbiról nem fogsz előre értesítést kapni.
Azért gondolom ha a bankszámlám leakarják nyúlni előtte azért bírósági levél is érkzik?
Abban kérném a gyors segítséget,hogy mivel még nem tiltják a jövedelmem de már a bankok folyamatosan fenyegetnek,hogy beadják a jövedelem tiltást most azonnal nyíssak a TAKARÉKSZÖVETKEZETNÉL egy számlát vagy még azért várhatok?
Azért is várnák egy kicsit ha lehet,mert a jelenlegi bankomnál ahova megy a fizetésem bankszámlahitelkeretem van és ha nem megy rá a munkabér azt is ugye felmondják!
Meddig várjak?
Köszönöm a gyors választ!
Semmiféle előzetes értesítés nincs, egyszerűen leemelik a pénzt a számláról - utólag fogod csak észrevenni... (Ha kevés a pénz a tartozás kiegyenlítésére akkor a leemelés mindaddig folytatódik míg egálba nem jut.)
Mivel kiskorú személyről van szó a számlanyítás lehetőségét a banktól kell megkérdezni, külön is figyelemmel a gyámhatóságra. (Ha engedélyeik közös hozzáférési lehetőségű legyen.)
Legjobb lenne a fizetésed felét a lakhelyen vagy környékén valamelyik kis takarékpénztárba utaltatni - vagyis ott számlát nyítni a nevedre, és kártyát is rendelni az automatás pénzkivét lehetőségére., nemigen fogják ott (is) keresni...
Mivel a felvett hitelek adósa te vagy az élettársad csak akkor fizetne ha te "beszüntetnéd" a hiteltörlesztést, ő pedig adóstárs lenne egyik-másik hitelnél.
A jogászt felkeresni hasznos ötlet, hátha tud segíteni valamiféle megoldást találni.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Még azt szeretném megkérdezni,ami nagyon fontos számomra,hogy a lányom 13 éves ettől függetlenül nyíthatok a nevére bankszámlaszámot ahova menne a megmaradt jövedelmem 50%-a?
Köszönöm a választ!
Köszönöm a választ!
Sajnos nincs semmi a nevén.
Azt esetleg megtudom majd ha a bankszámlám is veszélyben lessz?
Azért kérdezem,mert a fennmaradó munkabérem ugye a másik 50%-ot a lányom bankszámlájára kérném.
Kérdésem,hogy előtte jelez-e nekem a végrehajtó vagy bíróság hogy esetleg a bankszámlám következik?
Gondolkoztam hogy felkeresem a munkahelyemen a jogászt ezzel a tartozásokkal kapcsolatban,hogy az élettársamnak is keljen törleszteni mert tulajdonképpen 12 évig együtt éltünk sőt "ÉLETTÁRSI PAPÍRUNK "is van róla.
Esetleg próbálkozzak?
Köszönöm a segítséget.
Többfelé tartozás esetén a fizetés 50%-a vonható le, miközben a bankok sorban állnak a követeléseikkel, de a késedelmi kamat és egyéb költségek okán az össztartozás egyre inkább a csillagos eget fogja verdesni majd - sajnálatosan.
A bankszámla is veszélyben van, valamint ha van saját lakás/ház arra a tartozások erejéig a bankok jelzálogot tetetnek., nem ritka hogy a mindenösszes tartozás miatt a jelzálog messze túlhaladja az ingatlan értékét.
Bírósághoz fordulhatsz és követelheted hogy az együtt elköltött pénz felét térítse meg - mely megy majd a hiteltörlesztésbe.
Ha nincs semmiféle ingatlan a nevén és autót se tudnak lefoglalni tőle, akkor a végrehajtási kérelmed szünetelni fog - marad a reménykedés...
"Lisa"
laikus hozzászóló
Azt szeretném kérdezni,hogy milyen lehetőségem van ha van egyáltalán?
Volt egy élettársam 12 évig a napokban mentünk külön.
Elég sokat volt munkanélküli a párom a 12 év alatt és sajnos elkövettem egy olyan hibát,hogy sorba vettem fel a kölcsönöket,hogy mivel nincs munkahelye és hitele volt ugye tudjuk fizetni.Természetesen az összes hitel az Én nevemen van mert Ő nem tudott felvenni,hogy bízonytalan munkahelye volt vagy pedig éppen sokáig beteg volt.
Na most,hogy elment tőlem azt mondta,hogy egy fillért nem segít a hitelek törlesztésében.
Az Én nevemen van ugye minden!
Nekem van munkahelyem és kérdésem,hogy ha mondjuk beadja6 bank a jövedelem tiltást mert ennyi hitelt,ami rám maradt képtelen vagyok tudni sajnos fizetni akkor mi történik?Még a bankszámlám is letilthatják esetleg?
Tehát nagyon átvágott az élettársam!
Köszönöm a segítséget!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |