Fórum Végrehajtási jog újabb elöl     új hozzászólás


Mit vihet a végrehajtó?

végrehajtó1 # e-mail 2010.12.15. 20:44

szeged

ezt miért nem írták rá az egyéb végrehajtandó összegekhez? Hiszen már ki van tűzve az árverés napja. Lehetséges, hogy az évek folyamán azt már kifizette?

Ha én azt innen tudnám:)

De lehetséges

Bencsi # e-mail 2010.12.15. 20:52

Tisztelt Végrehajtó!

A bankom nem ad információt, hivatkozik arra, hogy "nem tudják" csak kaptak egy papírt...tényleg semmi ingóságom, 2 bőrönd ruhával jöttem a páromhoz, évekig egy szobában laktam/fizettem, hisz tiltották a pénzem, akkkor BAR mellet mit vehettem volna, hogy élhettem volna?
Nincs szó arról hpgy jön a végrehajtó (még), hisz a pénzt megkapta (bár nem jogosnak tartom, ha nincs jövedelmem) de mégis félek....és a szokásos incidens...flegmázás és bunkózás, holott a bíróságon leirták: csaló áldozata vagyok, és védelmet is kérhettem. és ha a teljes fizetésem/számlám terheli (tudomásom szerint csak max 50%ot) akkor miből fogok élni??????? mert most 33%ot vonatott le....
Van igazság? :'(

B.

Chris2 # e-mail 2011.01.12. 20:28

Jó estét kívánok!
Egy készfizető kezes ügyben szeretnék Önöktől információt kérni. Az alapeset: mivel az adós nem fizetett, a másik két kezes pedig állítólag nem rendelkezik vagyonnal, ezért a nagynéném maradt az egyetlen kezes, akitől tudnak követelni az ügy végrehajtási szakaszában. Nyugdíja van, amit le tudnak tiltani, viszont ingatlana nincs, a lakás amiben lakik bérli. Ezzel kapcsolatban szeretném feltenni kérdésem. Ideiglenesen én is ott tartózkodom/lakom, mert az adott városban folytatom tanulmányaimat. Így természetesen nekem is találhatóak nagyobb értékű tárgyaim a lakásban (pl. számítógép) amiknek nem tudom mi lenne a sorsa, ha a végrehajtó kijönne? A vásárlási bizonylata mindegyiknek megvan és általában a nevem is megtalálható rajtuk, mivel a kiállító üzlet kérte a nevem és címem. Arra lennék tehát kíváncsi, hogy ezek elegendőek-e annak bizonyítására, hogy az enyémek és nem a nagynéném tulajdonát képezik? Illetve egyáltalán az ingóságokat olyankor elveszik-e, amikor jövedelmet is le tudnak tiltani? Előre is köszönöm válaszukat!

végrehajtó1 # e-mail 2011.01.12. 20:35

elegendő.Munkabérletiltás mellett is van lehetőség a az ingófoglalásra

Golden # e-mail 2011.01.13. 07:53

Üdvözlet !

Az lenne a kérdésem, hogy van-e bármilyen "jog",lehetőség arra hogy egy banki hitellel terhelt ingatlant(melynél a banknak elidegenítési joga és jelzálogjoga van) "elvigyen" egy közjegyzői okiratban foglalt eltartási és (külön) kölcsönadási szerződés ?
Sajnos mindkettőm van, és nem tudom teljesíteni őket csak a banki hitelem.Azt már sejtem hogy árverésre kerülhet az ingatlan, de az árverésen a vételárból minden esetben a bank az első akit kifizetnek?

Köszönettel

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2011.01.13. 09:31

Igen. De ez neked lényegében mindegy.

www.kbs-ugyved.hu

Chris2 # e-mail 2011.01.13. 16:20

Köszönöm a gyors választ!

sanci58 # e-mail 2011.01.14. 07:25

Sajnos ugy jártam,hogy belekerültem abba az ugynevezett adóság spirálba.Közbe a fizetésem lecsökkent annyira,hogy a számláimat is alig birom rendezni.
Jötek a felszólitások a jó és rosszabb igéretek,hogy mi lessz ha fizetek és ha nem.
Az a helyzet,hogy nincs ingatlanom csak egy önkormányzati lakásom amibe ketten vagyunk a fiammal,semmi luxus.
A tartozásom kb 4 millió körül van semmi esélyem ,hogy rendezni tudom a bankok egész sora áll a pénzükre várva.
Szeretném tudni mi az amit tehetnek velem.

C a s a b l a n c a # e-mail 2011.01.14. 08:00

Akkor mire is vettél fel több milliós hitelt???

végrehajtó1 # e-mail 2011.01.14. 10:55

sanci58

Semmit nem tudnak tenni.Ha van fizetés akkor azt tilthatják le,De ha az se akkor szüneteltetik a végrehajtást míg egyszer -az elévülésu időn belül-lesz valami végrehajtható vagyon

Kyramama # e-mail 2011.01.17. 16:32

Tisztelt Végrehajtó!
Elnézést ha kérdést ismétlek,de nagyon meg vagyok ijedve.
Mozgásképtelen betegként élek a nagyfiammal,aki elöször munkanélküli lett,majd engem ápolva kap némi jövedelmet.Banki tartozása miatt végrehajtás várható.A kérdésem a következő:az ő tartozása miatt lefoglalhatják az én tárgyaimat is?Egy élet keservesen kuporgatott tárgyairól van szó,amit nem tudnék pótolni már betegségemre és koromra tekintettel.Szeretnénk részletekben fizetni,de a bank teljesithetetlen feltételekhez köti.

végrehajtó1 # e-mail 2011.01.17. 17:44

Az igazság az hogy az ingóságokat nehéz értékesíteni.de ha helyszini vh cselekmény lesz akkor jelezze a vh-nak hogy mik az Ön ingóságai.

seat01 # e-mail 2011.01.26. 10:10

Kérdezném hogy van egy autónk , ami 100 % hiteles , nincs tulajdonom , albérletbe lakunk elvihet e bármit a lakásból ami nem a mi tulajdonunk ( bútorokat vagy bármit ).?
Kérdésem még a gyes-gyedből vonhatnak e ?

végrehajtó1 # e-mail 2011.01.26. 10:44

autót foglalhatja le.

SirCsaba2 # e-mail 2011.01.26. 10:57

Bármit vihet a VH., eszközöket, szerszám(gépeket), bútorokat, evőeszközöket ... stb. Csak azt viheti, ami bizonyítottan a tiéd.
Gyesből, gyedből nem tilthatnak, de általában ezek összege számlára megy, innen már inkasszálható.

Ferenc39 # e-mail 2011.02.05. 18:50

Na de hogyan tudja bizonyitai, hogy az enyém?
Bármi lehet másé a lakásban, elég csak ráfognom, hogy bizonyitja be, hogy az enyém?

monalisa1 #   2011.02.05. 19:41

A bizonyítás szüksége nálad van...

ywick # e-mail 2011.02.06. 18:20

Tisztelt fórumozók!

Kérem segítsenek, mit tudok tenni! Volt egy élettársam, akivel szakítottam kb. két éve. Miatta és a barátai miatt felgyűlt Diákhitel és más (autó) tartozásom van. A Diákhitelt nem engedte fizetni (bankkártya-elvétel, lelki terror, stb.), az autó az APEH szerint az én nevemen van, közben még jogsim sincs. Életveszélyes fenyegetéseket kapok én is, a gyerekeim is, férjem is, az ő rokonsága is; a bűnügyi helyszínelőkkel szinte összehaverkodtunk, annyit kellett jönniük. A volt pasas magánnyomozó cégnél dolgozik, menekülnünk kellett a hivatalosan bejelentett lakcímünkről. Most máshol lakunk, mint eddig, de megfenyegetett hogy mivel nem mondom meg hol lakunk, minden hivatalos céget ránk uszít hogy megtaláljon minket és ránk gyújtsa a lakást. Most az APEH-ot uszította rám, aki az ingatlanomra (termőföld) rárakta a tartozást, most meg a 100%-os rokkant édesanyámtól akar mindent elvinni, mert oda vagyok bejelentve a gyerekekkel. Mit tudok tenni, ugyanis ha az APEH-nál bejelentem a tartózkodási helyemet, a volt pasas idejön, ránk gyújtja éjszaka a lakást, ha nem, akkor mit vihet el a beteg édesanyámtól (egy-két bútordarabom és könyvem van ott). (Az önkormányzatot is rám állította, azok is végrehajtást akarnak kérni, hogy az én üzemben tartásomban levő autóra nincs fizetve évek óta az adó. Bementem, ott kiderült, hogy közel 200 000 Ft-ot kellene fizetnem, valamint a forgalmit bevinni, hogy ne legyen végrehajtás a nevemnél. Ismétlem: nincs autóm, csak az én adataimmal éltek vissza!)
Jövedelmem a GYED és a családi pótlék, férjem ugyan be van jelentve 4 órásba, a munkáltató viszont nem fizet neki semmit sem.
Tehát milyen megoldás létezik arra, hogy a "hivatalos helyen" ne legyen feltüntetve a valós tartózkodási helyem, és édesanyám lakásából se vigyenek el semmit? Szegénykém annyira gyenge, hogy lépni alig tud, nagy műtétek előtt áll, két-három tagbaszakadt behajtót meglátva inkább aláír meg odaad mindent, csak hagyják életben. :(

Köszönettel:
egy áldozat

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.06. 20:15

Számomra ez nagyon meseszerü.

az APEH szerint az én nevemen van, közben még jogsim sincs

Kettőnek semmi köze egymáshoz.

Most az APEH-ot uszította rám, aki az ingatlanomra (termőföld) rárakta a tartozást, most meg a 100%-os rokkant édesanyámtól akar mindent elvinni, mert oda vagyok bejelentve a gyerekekkel.

Nagyon naiv vagy.A Nav uszitás nélkül is köteles behajtani a tartozásodat.

Konkrétan hogyan uszitotta az 'Apehot'?

Mit tudok tenni, ugyanis ha az APEH-nál bejelentem a tartózkodási helyemet, a volt pasas idejön, ránk gyújtja éjszaka a lakást

Feljelentést kell tenned

Az önkormányzatot is rám állította, azok is végrehajtást akarnak kérni, hogy az én üzemben tartásomban levő autóra nincs fizetve évek óta az adó. Bementem, ott kiderült, hogy közel 200 000 Ft-ot kellene fizetnem, valamint a forgalmit bevinni, hogy ne legyen végrehajtás a nevemnél.

nane

nincs autóm, csak az én adataimmal éltek vissza!)

Ki? Miért nem tettél feljelentést?

ywick # e-mail 2011.02.06. 20:52

Kedves végrehajtó1!

Sajnos nem meseszerű az ügy :( Az APEH szerint az enyém az autó, az önkormányzat szerint én csak az üzembentartó vagyok, a tulaj egy lízingcég.
A NAV-nak elég egy odaszólás, hogy "XY-nak nézzetek utána, minden rendben van-e nála" - de ez lényegtelen, szerintem Te is tisztában vagy ezekkel.
Feljelentést akartunk tenni. A rendőrség azt mondta, hogy majd ha ránk gyújtotta a lakást, akkor csinálhatunk bármit is.
Az önkormányzathoz csak annyit tudok hozzátenni, hogy na de.

Konkrétan tudsz segíteni bármit is?

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.06. 21:31

Segitenék de sok minden nem tiszta.

Tisztáznod kell kié az autó?Ki az üzembentartó?

A NAV-nak elég egy odaszólás, hogy „XY-nak nézzetek utána, minden rendben van-e nála“ –

Kinek szóltak? Mikor? Ki "szállt" rád?

Az önkormányzatot is rám állította, azok is végrehajtást akarnak kérni

Hogyan állitotta? Ki akar rád állni?Konkrétan?

Általánosságokra nem lehet segíteni.

ywick # e-mail 2011.02.06. 22:09

Az önkormányzat szerint én vagyok az üzembentartója az autónak. Van ugyan egy szerződés az én nevemmel aláírva, hogy nem én vagyok az üzembentartó, de ez senkit nem érdekel. :( Őszintén szólva nem tudom pontosan, hogy most akkor az én nevemen milyen jogcímen van az autó, csak azt tudom, hogy az APEH álláspontja szerint az én tulajdonomban van, a gépjárműadóval foglalkozó osztály szerint pedig nem az én tulajdonomban, csak az én üzemeltetésem alatt áll, más tulajdonában, és nálam kellene lennie az összes papírjának az autónak. Hát nincs nálam.
Azt, hogy pontosan kinek szólt oda a volt élettársam, nem tudom bizonyítani, azt sem, hogy mikor (tippem van, de azzal semmire nem megyek, a rendőrségen, azt mondták), csak közölte velem, hogy mit fog velünk csinálni ("minden hivatalt rátok küldök, kicsinállak az XY-oddal együtt"), ha nem mondom meg neki, hogy hol lakunk.

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.06. 22:26

Nem jutottunk előrébb az ügyben.

Én exitáltam.

Földönfutó # e-mail 2011.02.15. 09:15

Jó napot!

Érdeklődnék, hogy végrehajtható vagyon lefoglalása címén hányszor van lehetősége a végrehajtónak adós lakásán található eszközök, tárgyak végrehajtás alá vonására. Innentől mindent számlával és más nevére kéne venni?

Más. Lentebb olvastam, hogy a bizonyítás szüksége az adósnál van. Érdekelne, hogy ez mit jelent, mert jelenleg egy a MÁV Ingatlankezelő által fenntartott lakásban lakok, ami hivatalosan anyámnak lett kiutalva - tehát még csak nem is saját tulajdon - és benne minden berendezési tárgy, az utolsó villáig az anyámé, nem számolva persze a személyes ruházatomat.

Megint más. A törvény szerint motozásra a végrehajtási cselekmény során nem kerülhet sor. De ruházatátvizsgálásra igen? A lakásban található készpénzt is lefoglalhatják. Ez mégis mennyire jogszerű? Merjek magamnál egyáltalán készpénzt tartani? Mert ugye elég nehéz bebizonyítani, hogy az a bérpótló juttatásom része. Megjegyzem, semmilyen más jövedelmem nincs.

Bacsa # e-mail 2011.02.17. 14:29

Jó napot!

Nem bejegyzett élettársi kapcsolatban élek egy hölggyel van 1 közös kiskorú gyermekünk.A hölgy több bank felé elvan adosódva (válása során keletkeztek)de egyik tartozásában sem szereplek semmilyen módon (kezes stb.-ként).Az élettársamnak van egy saját tulajdonú ingatlana amely egyben az állandó lakcíme.
Nekem szintén van egy saját tulajdonú ingatlanom amelyben együtt élünk.Az élettársam ide van bejelentve ideiglenes lakcímmel.Közös számlánk nincs.Mivel az egyik banki tartozása behajtó céghez került az folyamatosan ide küldözgeti a birósági végrehajtással fenyegetöző leveleket nem fizetés miatt.A levelekben ez áll: a végrehajtás kiterjed az adós minden INGÓ és ingatlan vagyonára jövedelmére.
Megjegyzem az én ingatlanomban az élettársamnak ruházatán kivül szinte semmilyen ingósága nincs.Az itt található ingóságok már megvoltak élettársi kapcsolatunk előtt,közösen pedig nem vettünk nagyobb értékű ingóságot.
Kérdéseim a következőek lennének:

  1. ha végrehajtóhoz kerül az ügy(sajna ez egyre valószinübb...) ő jöhet ide foglalni?
  2. ha jöhet nekem kell igazolni,hogy az itt található ingóságok csak az én tulajdonomat képezik?
  3. ha nem tudom igazolni akkor így jártam?
  4. adott egy személygépkocsi amelynek én vagyok a tulajdonosa

(van rajta hitel szintén az én nevemre rendesen fizetve)de már azután vettem,hogy a hölgy ide ideiglenesen be lett jelentve,de közös gyermekünk ezt követően született.Bukhatom ezt az autót is?