20 hónappal a nyertes árverésem után, követve a fórumon fellelt információkat, kedden birtokba kaptam az ingatlanom. Külön köszönetem KBS, Gerbera és Focitomi!
Vevő Jogai - Ingatlan Végrehajtás
Gabo tedd azt amit ius latratus írt
vagy
Rögtön írj levelet a fogyasztó védelemnek, majd intézkednek helyetted. Tartozást ingatlan normális vételénél is csak akkor veszel át ha a vételi szerződésben ebben meg állapodtok. Mutassák meg a szerződést amit alá írta az ingatlan hiszen ezek szerint, szerintük az ingatlan tartozik nekik.
Gabo
Egyiket sem. Magát a szolgáltatót perelném azzal, hogy közben kérnék ideiglenes intézkedést a bíróságtól. Ebben a bíróság soron kívül határoz, fene tudja, talán ez a legjobb megoldás. Ha már ilyen konok a szolgáltató.
De lehet, hogy valaki itt megcáfol.
Na haladunk.
Most azt mondták, hogy átírják. Viszont a szűkítő az marad mindaddig amíg a tartozás nincs kiegyenlítve.
Ilyen esetben mit tegyek? Pereljem az előző tulajt? Pereljem a végrehajtót, hogy ez így nem tehermentes? Esetleg pattogjak még a vizeseknek, hogy szereljék le azt is(erre mondjuk kevés esélyt látok, mert ahogy olvasgatom a törvényt ezt akár még meg is teheti).
Hívtam. Azt mondták, hogy nem írják át. Forduljak a behajtási osztályhoz, mert ez már rájuk tartozik.
Szerinted értené a Jucika, hogy miről beszélsz? Csapj az asztalra, s közöld, hogy a kormányhivatalhoz, vagy a MEKH-hez fordulsz, ha nem köt ott helyben felhasználói szerződést - veled.
A szűkítő leszerelése ténylegesen felmerülő költség lehet, az előző tulajdonos tartozása semmiképpen.
De ezt már előttem ketten is leírták.
Csak óvatosan jegyzem meg, ha Jucikát megkéred, hogy egy írástudót hívjon már oda hozzátok, akkor talán megteszi. Egy próbát megér.
A 2011. CCIX. 58§ 9/119-re érdemes hivatkoznom?
És talált. Csak nem te is ott voltál a háttérben :))
Kit keressek aki tud ebben nekem segíteni? Úgy érzem engem simán leráz majd a behajtási osztályuk(mert oda kell mennem).
Azt valószínűleg egy agyonsminkelt, lilára festett hajú, minden otthoni frusztrációját a hülye ügyfeleken levezető, "három évem van a nyugdíjig édesem" - lelkületű agyamputált közölhette veled.
Ez addig rendben is van. Mondtam is, hogy hagyják akkor rajta a szűkítőt. Erre az volt a válasz, hogy akkor ráterhelik a házra a tartozást.
"Ez meg mi?"
Esetleg, ha elolvasnád, pl. itt: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Joga van korlátozni a fogyasztást, kizsarolva ezzel a hátralék rendezését, de nem követelheti direkt módon a hátralék rendezését.
Az árverési vevőnek pedig joga van megtámadni az 58. § (1) szerinti intézkedést. A végén valószínűleg az árverési vevő jön ki győztesen a vitából.
Most jöttünk meg a vízművesektől. A helyzet cifrább, mint gondoltuk. Szerintük az összes fennálló tartozást nekünk kell kifizetni az üzletszabályzatukra és a 2011.évi CCIX. 51$ (5)98 hivatkozva(fejérvíz) és ennek az 58.$ (1) bekezdése szerint járna el.
Ez meg mi?? 650eft nem kevés még akkor sem, ha olcsóbban vettem.
Gabo.
Próbáld meg nem át íratni hanem létesítsenek egy teljesen új bekötést, Mert és igen keményen hangsúlyozd a szűkítőt nem te miattad rakták be akkor a kivételének a költsége sem téged terhel!!!
tőlem nem kért semmilyen pluszt a szolgáltató. a vízórákat ki kellett cserélni, az oké, de csak a csere díját számolták fel. a villany kicsit cifrább volt, mert az átadás utáni napon észrevettem, hogy nem számol a villanyóra, és hibaüzenetet ad. azonnal kihívtam a szolgáltatót, akik azután úgy jártak oda, mint a jó kútra, voltak vagy ötször, és még az áramkommandó is kivonult. lecserélték az órát, kaptam másikat, de nem kellett érte fizetnem. most már minden oké, leszámítva, hogy iszonyat pukkant a lakás, de kb erre számítottam.
@Gabo.: Ha a végrehajtótól a birtokbaadás alkalmával kérted, hogy jegyzőkönyvbe foglalja az óraállásokat (gyártási szám, azonosító szerint), akkor a közüzemi szolgáltatóknak ezt el kell fogadniuk és az adott óraállás után keletkező díjakat kérheti csak tőled.
(Visszakötésről, szűkítésről nincs tapasztalatom.)
Ha sürgős a szolgáltatások visszaállítása, akkor jogfenntartással fizesd meg a kért összeget (írd meg nekik, utalásnál közleményben szerepeljen), majd indíts pert a befizetett összeg visszakövetelésére.
Egyébként fordulj ügyvédhez, mert ez komolyabb történet annál, hogy interneten oldja meg bárki.
Annak én is örülök hogy megkaptam, de azt nem gondoltam, hogy egyből 500k mínusszal indulunk, mert gondolom a gáz és a villany sem lesz más tészta.
Az egyik hőszolgáltató esetében a hőszabályozók visszaszerelésénél volt olyan, hogy közölték, hogy akkor a kikapcsolás díját is az új tulajnak kell fizetni.
Ez ilyen, de gondolom a házat sem piaci áron vetted...
Egyébként örülök, hogy megkaptad, remélem a hónap végén én is hasonlóan járok!
Egész pontosan úgy fogalmaz, hogy közterületi szűkítés aszfaltbontás nélkül 85k, a szűkítés feloldásakor az összeg kétszerese fizetendő. Gondolom előre tudják, hogy szűkítésnél senki nem fizet egy petákot sem, viszont visszakötésnél meg pont lehúzzák ugyanazt a pénzt.
Nem lehet valahogy ezt kibulizni? Valaki járt már így?
Gabo
„berakását és kivételét ami 2x85eFt.”
A kivételt értem az sajnos valós költség és a vissza köttetőt terheli, de a berakás az a volt tulajdonos, vagy számlafizető költsége. Ha ezt nem fogadják el fenyegesd meg őket a fogyasztó védelemmel.
Sohasem értettem a szolgáltató ilyen eljárását tulajdonjog -változás esetén.
Érdekes. Nálunk nem variált semmit. Dec.1.-ig nincs moratórium szerintük.
Ellenben kis szívás van a közművekkel Azt mondták, hogy 650eFt tartozása van a volt tulajnak a vízműnél. Átíráshoz és visszakötéshez nekünk kell fizetnünk az órát, ami 28eFt, valamint a szűkítő berakását és kivételét ami 2x85eFt.
Létezik az, hogy ez tényleg ilyen drága dolog? A tehermentes ingatlan nálam kicsit kevesebb terhet jelent :)
A gáznál és villanynál még nem tudjuk mi a helyzet, de ott is valószínű hasonló mutatvány lesz, mert az órák sincsenek fent.
Nekem meg nem adja át a végrehajtó a moratóriumra hivatkozik! Tud valaki ajánlani egy ügyvédet aki e témában járatos?
Gabo én is gratulálok!
Gratulálok
Gabo
Sziasztok
Több, mint 2év után tegnap átadták a házat. Kicsit kellemetlen volt, sajnáltam a bentlakókat, főleg szerencsétlen gyerekeket a h.lye szülők miatt akik nem voltak hajlandók semmiféle kompromisszumra velünk. Felajánlottuk többször, hogy üljünk le megbeszélni a dolgot, de letojtak minket.
Szerencsére el tudtak költözni a két idősebb gyerek családjához, így talán még jobb is nekik. A tesók úgy tűnt jobban odafigyelnek rájuk.
A ház totál le van lakva, de nem is számítottunk másra. Kb. a tv-ből ismert gyűjtögetők szindróma áll fenn. Kellene egy dózer, ha van valakinek :)
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Sok szerencsét és kitartást kívánok a továbbikban!
Gerbera317
Lentebb irtam Önnek! Megtenné hogy válaszolna? Előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02