Vevő Jogai - Ingatlan Végrehajtás


Vh-ügyes # 2014.11.14. 13:38

secon

igazságot keresel?
abból mindenkinek van egy...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.14. 10:15

Az önkényes lakásfoglaló fogalmilag jogcím nélküli.

secon # 2014.11.14. 09:53

Az hogy lehet tulajdonos aki mondjuk 10% indulóval megvett egy lakást, majd fizette egy évig a hitelt, aztán végtehajtás alá került. A végrehajtó árulta, Ö megvette, becsületesen kifizette. Még jóhogy Ö nem kér elnézést.... Hónapok óta benne a pénze. Nálam is ugyanez ez van. Az adós által sohasem lakott ingatlant, amelyben 5 éve kikötöttek mindent nem ad birtokba a végrehajtó lassan fél éve.
Legyek türelmes és megértö??? Majd jön a duma: ,,Háááát elöbb kellett volna gondolkodni, mert a végrehajtás ilyen".
Vicc ez az egész, komolyan.

Vh-ügyes # 2014.11.14. 07:51

úgy hogy nem kapta birtokba (vagy igen?)

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.14. 06:01

A kizárólagos birtoklásra, használatra, hasznosításra jogosult tulajdonos hogyan lehetne már önkényes lakásfoglaló?!

Vh-ügyes # 2014.11.14. 05:34

esetleg lődd is le mikor hazajön...

viccen kívül:
önkényes lakásfoglaló vagy, tehát én gyorsított eljárásban kivágnálak onnan hogy aztán gyere vissza pitizni...

secon # 2014.11.14. 05:06

Ez is elég faramuci helyzet-)) Jelentkezz be állandóra és köttes be egy riasztót. Ja, és köss egy lakásbiztosítást azonnal! Az ilyen ,,agyhalott'' emberrel úgysem tudsz mit kezdeni.
Nem vagyok ügyvéd, de én biztos ezt tenném. Ha bejegyeztek a Földhivatalnál akkor minden közmüvet át tudsz íratni. Szerinted ilyen esetben mennyi esélye van veled szemben??? Nem Te vetted el a lakását! A kialakult helyzetért nem Te vagy a felelös! Valaki hirdette, kifizetted, vártál rá eleget.....a tiéd.
Nekem ez a véleményem. Neked is vannak jogaid, de sajnos harcolni kell érte. Ha zaklat, akkor meg jelentsd fel.

KiraBg # 2014.11.13. 20:53

Ha-ha újabb fejlemény az ügyben! Az Elmünél bejelentkezett az adós hogy vissza akar jönni. Ezt megteheti? A zárakat már lecseréltük a felujitás folyamatban. Megteheti az adós hogy vissza jön? Ilyenkor birtokvédelem illeti meg? (Én a tul.lapon be vagyok jegyezve, de a birtokbaadás helyett "csak" gondnoka lettem a lakásnak.)
Mit gondoltok?

secon # 2014.11.13. 08:20

És ez mind elkerülhetö lett volna, ha teszi a dolgát a vh.
Az ember kifizet nem kevés pénzt. Se ingatlan se pénz és közben meg tehetetlenül kell végignézni, hogy szétverik azt amit kifizettél.
Én fogadnék azért egy ügyvédet.....

secon # 2014.11.13. 08:20

És ez mind elkerülhetö lett volna, ha teszi a dolgát a vh.
Az ember kifizet nem kevés pénzt. Se ingatlan se pénz és közben meg tehetetlenül kell végignézni, hogy szétverik azt amit kifizettél.
Én fogadnék azért egy ügyvédet.....

KiraBg # 2014.11.12. 23:23

Kedves Forumozok,

Csak informacio vegett leirom, hogyan is zajlott a mai "birtokba adas".
Az uj deviza hiteles torveny miatt annak aki arveresen vesz ingatlant azzal a kockazattal is szamolnia kell, hogy 2016 december 31-ig vagy nem jut birtokba vagy az tortenik vele ami velem is.

En ahogy azt lentebb is leirtam meg marciusban vettem egy ingatlant amit az ados tobbszor vegrehajtasi kifogassal megtamadott es a mai napon a vegrehajto "atadta". Konkretan a jegyzokonyvben ez szerepel (pontosan idezem, fogalmazasert felelosseget nem vallalok):
"Birosagi vegrehajto a mai napon szuksegesnek tartja hogy az ezen eljaras nem birtokba adas. Birosagi vegrehajto a "gazdatlan allat" allapot miatt az arveresi vevot, mint gondnokot jeloli ki a lakas allaganak megovasa miatt. ..." Utana mar csak az allapot, orak allasai vannak rogzitve. (Hozza teszem, hogy sikerult belenyulnom a dologba rendesen, mert az ados beragott es konkretan mindent osszetort. Kitepte az ajtokat tokostul, az osszes csempet, jarolapot egyesevel(!) megtorte, konyhabutort, parkettat, szanitereket, kapcsolokat elvitte. Meg a sarok kadat is megprobalta kivenni, de ugy latszik nehez volt es azt ott hagyta, csak elotte szetverte a furdoszobat.)
Szoval a lenyeg, hogy a vegrehajto annak ellenere hogy adosnak mint kiderult 2 masik lakasa is van (egyikben 1/2 masikban 1/4 tul.resz) nem adja birtokba a lakast csak gondnoknak nevez ki. Bekoltozni nem tudok, mert lakhatatlan a jelenlegi allapotban. A vegrehajto azt mondja hogy sajat kockazatomra felujithatom es akkor be tudok koltozni, de 2016 dec 31ig ha szeretnem nem tudom eladni, atirni (akar csak a hazastarsammal 1/2 tulajdoni hanyadra atiratni).

Koszonom a tanacsaitokat, VH kifogast fogok beterjeszteni, remelhetoleg elobb lesz eredmenye :P
Kira

secon # 2014.11.12. 05:21

Kira!

Tulajdonos akkor leszel, ha a Földhivatalban bejegyeztek.
Eladni akarsz vagy beköltözni?

Vh-ügyes # 2014.11.11. 22:02

mindent lehet... mennyit vagy hajlandó bukni?

KiraBg # 2014.11.11. 21:27

Ergo fizethetem a költségeket, bekukkanthatok, csak nem költözhetek be? Eladni igy lehet?

Vh-ügyes # 2014.11.11. 21:18

"zárgondnok" lesz az és nem mégy vele sokra...

gerbera317 # 2014.11.11. 21:18

Nincs, de lett.

secon # 2014.11.11. 15:39

Ilyen van???

KiraBg # 2014.11.11. 12:45

Helyesbitek: nem ügygondnok, hanem lakás gondnok.

KiraBg # 2014.11.11. 08:23

Sziasztok,

Sajnos kulcsom nincs, az adós úgy költözött ki, hogy a végrehajtónál semmit nem hagyott. Viszont újabb fejlemény, hogy emlitettem a vh-nak ezeket amiket irtatok és továbbra is azt mondja, hogy birtokba nem adhatja a lakást, de ügygondoknak ki tud jelölni a moratorium végéig. Ez pontosan micsoda? Korlátozott jogaim lesznek vagy ugyanolyan mintha tulajdonos lennék? Lehetséges hogy késöbb nem tudom eladni a lakást, vagy valami ráiródik a tulajdoni lapra?
Köszönöm!
Kira

secon # 2014.11.10. 18:46

Kira!

Privátba írtam neked!

gerbera317 # 2014.11.10. 16:40

Ez kivédhető egy közjegyzői jegyzőkönyvvel?

Úgy érted, kimész egy közjegyzővel, és közokiratba foglaltatod vele az óraállást? Na, azt próbálná meg valaki nem elfogadni.

Nincs itt a környéken valahol megírva, hogy ha üres az ingatlan, kulcsod van hozzá stb., azt úgy kell tekinteni, mintha az adós kiköltözött volna és ezzel biztosítaná, hogy a végrehajtó átadja az ingatlant?

KiraBg # 2014.11.10. 16:04

Kedves Secon,

Van olyan ügy a végrehajtók közt, ahol birtokba adták az ingatlant (ilyen vagy hasonló feltételekkel) és erre hivatkozni lehet, mint precedens? Ugyanis ez a végrehajtó nem nyitott a birtokba adásra addig amíg a bíróságtól állásfoglalást nem kap, akik meg elhárították a kérdést, mondván ő felel saját döntéseiért.
Én olyan negatív következményekre gondoltam, hogy az óra (víz villany stb.) átírásoknál esetleg a szolgáltatók nem fogadják el a saját birtokba vételt csak ha a végrehajtói jegyzőkönyvet nem mutatom fel. Ez kivédhető egy közjegyzői jegyzőkönyvvel?
Köszönöm!
Kira

secon # 2014.11.10. 15:34

Ha van másik ingatlana, akkor birtokba adható! Mindegyik végrehajtó ezt csinálja. Nálam is ugyanez van. Végrehajtói kifogást kell benyújtani.
Mi van, ha beköltözöl??? Kiraknak a sajátodból???

KiraBg # 2014.11.10. 14:38

Kedves Fórumozók,

Az alábbi ügyben szeretném kérni a tanácsotokat. Még márciusban árverésen vásároltam egy ingatlant, amit az adós végrehajtási kifogással megtámadott. Az adós állandó bejelentett lakcíme vidéken van (ahol amúgy ½ tulajdoni hányaddal rendelkezik), az árverezett lakást májusban elhagyta, kiköltözött (itt 1/1 volt a tulajdona). A hitelt forintban vette fel, de a tulajdoni lapon bank általi zálogjogosult bekapcsolódás is fel van tüntetve.
A bíróság jogerős ítéletét az árverésről augusztusban hozta meg, de csak most október közepén postázta ki, mert időközben másodjára is fellebbezett az adós, amit elutasítottak.
A teljes vételár kifizetésre került, az árveréstől számított 30 nap lejárt, a földhivatali bejegyzés megtörtént. A bíróság a birtokba adás napjáról nem nyilatkozik. Azt írják, hogy a végrehajtónak ismernie kell a végrehajtással és az új deviza hitellel kapcsolatos jogszabályokat, döntéseiért önállóan felel.
Ha jól tudom a téli kilakoltatási moratórium december 1-től március 30-ig tart, viszont ha érvényes rá a deviza hiteles tv., akkor nem lehet birtokba adni a lakást csak január 15 után.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben mikor lehet birtokba adni a lakást?
Költői kérdés: Amennyiben a végrehajtó nem adja birtokba a lakást, de a tulajdonos már én vagyok és az adós kiköltözött, én a közös képviselővel és egy közjegyzővel birtokba vehetem-e? Illetve ha ezt teszem, milyen negatív következményekre számíthatok?
Köszönöm válaszotokat, tanácsaitokat!
Kira

TCsabi # 2014.11.04. 21:57

Tisztelt Szakértők!
Kb. 2 hónapja vásároltam egy kisműhelyt árverésen. A műhely egy telken található földhasználati jog van bejegyezve rá, a műhelyt megközelíteni csak a telken keresztül lehet. A birtokbaadás megtörtént, azonban a telek tulajdonos nem enged be a telkére. Birtokvédelmet már kértem, de ez hónapokig húzódhat és nekem a vállalkozásomhoz muszáj addig is használnom a műhelyem. Már többször is rendőrt hívtam, akkor be tudtam menni, de a rendőrök elkezdték megunni a dolgot és most már nem nagyon akarnak emiatt kijönni. Van valakinek ötlete, hogy mit lehet ilyen helyzetben tenni? A földhasználati jogom okán nekem jogom van bejutnom az ingatlanba a telken keresztül. Jogilag megállja a helyét, ha erre csak úgy van módom, ha kifeszítem a kaput, vagy kifúrom a zárát ha nincs ott? A keletkezett károk és következmények a telektulajdonosnak felróhatókat/átháríthatóak (tekintettel arra, hogy nem hajlandó kulcsot adni a kapuhoz)? (a telektulajdonos egyszerűen nem hajlandó elfogadni, hogy elárverezték a műhelyét amiről le kell mondani, sőt tűrnie is kell hogy a telkén keresztül fogom használni.)
Előre is köszönöm a segítséget,
üdvözlettel: Csaba