INKASSZÓ


végrehajtó1 # 2011.01.21. 11:55

mi az átfutási ideje ennek a behajtásos dolognak, ugyanis írásban nem kaptam még értesítést róla

sokszor évek.

az ismerősöm számlájára utaltathatom a fizetésemet, nem nyúlnak a számlájához?

még egyszer leirom:nem

albérletben lakom, elmondtam a jelenlegi ügyet a főbérlőnek, aki azt mondta nem fogja beengedni a lakásban a behajtót, ezt megteheti, én kimegyek vele egyezkedni, de a lakásba is be kell engednek, ahol albérletben vagyok?

Be kell engedni.Ha nem engedi be és be akar menni lakatos és rendőri segítséget vesz igénybe.

biro.zoltan.gyp # 2011.01.21. 11:12

Kedves végrahjtó1!
Köszönöm válaszát!
Az eddigieket olvasva nem igazán látok tisztán, így ismételten leírom az esetemet, kérem amennyiben tud válaszoljon rá, esetleg törvényi hivatkozásokat is tudna nekem ajánlani ahol utánanézhetek.
Tehát:
A cetelemes hitelem lejár. Telefonon az adósságkezelő osztályon lévő fiatalemberrel nem sikerült megegyeznünk. Azt mondta átadják az ügyemet a behajtási osztálynak, akik majd keresnek. Még eddig nem kerestek.
A munkabéremet saját nevemen lévő bankszámlára utalják az ERSTE bankhoz.
Kérdéseim:

  • mi az átfutási ideje ennek a behajtásos dolognak, ugyanis írásban nem kaptam még értesítést róla
  • az ismerősöm számlájára utaltathatom a fizetésemet, nem nyúlnak a számlájához?
  • albérletben lakom, elmondtam a jelenlegi ügyet a főbérlőnek, aki azt mondta nem fogja beengedni a lakásban a behajtót, ezt megteheti, én kimegyek vele egyezkedni, de a lakásba is be kell engednek, ahol albérletben vagyok?

Köszönöm válaszát!

végrehajtó1 # 2011.01.20. 21:02

Várom az ötletet hogyan nyúl hozzá?

SirCsaba2 # 2011.01.20. 16:39

Ja, ha Ő mondja..! :o)

SirCsaba2 # 2011.01.20. 16:39

Ja, ha Ő mondja..! :o)

végrehajtó1 # 2011.01.20. 16:36

Az ismerősöd nevére nyugodtan utaltasd a fizudat.Senki nem nyulhat hozzá a te tartozásod fejében.

biro.zoltan.gyp # 2011.01.20. 16:24

Bejelentett munkahelyem van!
A jelenleg érvényes jogszabályok szerint, ha olyan bankszámlára utalják a fizetésemet (amiből már letiltottak 33%-ot és a fennmaradó összegről beszélek)ami nem az én nevemen van, ahhoz van-e jogilag lehetőségük, hogy a bankszámlát inkasszózzák, attól, hogy NEM ÉN VAGYOK A SZÁMLATULAJDONOS?
Egyik ismerősöm ugyanis felajánlotta, hogy utaltassam az ő bankszámlájára, hiszen így mégiscsak több marad amiből élhetek, mintha leinkasszózzák a bankszámlámat és nem marad egy fillérem sem.

Remélem ha ezt meglépem, akkor az ő számláját nem fogják inkasszózni!
Mert akkor inkább meg sem lépem!

SirCsaba2 # 2011.01.20. 16:15

Szerintem járható, talán. Ha bejelentett munkahelyed van, akkor lehet, hogy kinyomozzák a szlaszámot. Sok törvény változott 2011-ben. :(

biro.zoltan.gyp # 2011.01.20. 16:01

Köszönöm a választ!
A számla tulajdonosa ő! Nekem nem szerepel rajta a nevem. Csak a fizetésemet utaltatnám a számlájára, hogy a 33% felettit nem tudják levenni, így valamiből élhetek. Az átutalt összeget pedig ő adná ide.

Ez járható út? Vagy veszélyes, mert nem szeretném, ha kára származna belőle!

SirCsaba2 # 2011.01.20. 15:53

biro.zoltan.gyp

Általában a kézhezvételtől számított x napon belül kell reagálni a levelekre. 2011-től naptári nap van és nem munkanap.
Csak a Te számládról inkasszálhatnak (ami a neveden van)! De, ha nektek hivatalosan 1 számlátok van, akkor jöhet onnan pénz. Teljesen mindegy, hogy részedről nincs rajta pénz, a haver pénzét is vihetik. Mivel a neved szerepel 1 számlaszámon, inkasszálnak.

biro.zoltan.gyp # 2011.01.20. 15:18

Kedves SírCsaba!
Nagyon köszönöm a válaszát mindenkinek!
Jelenleg még nem kaptam levelet.
A banktól ma hívott fel ismét az ügyintéző, hogy az ügyemet átadták a behajtási osztálynak, akik levélben illetve telefonon fognak keresne.
A kérdésem a következő, innentől kezdve számít a nyolc nap? Munkanap? Vagy a levéltől számít?
Másik kérdés, ha egy ismerősöm számlájára utaltatom a fizetésem, akkor ahhoz is hozzáférhet a bank, ha az nem az én nevemen van?
Az ismerősöm bankszámláját ugye nem inkasszózhatják attól, ha az én fizetésem oda utalódik?
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

SirCsaba2 # 2011.01.19. 19:08

biro.zoltan.gyp

Sok minden a banktól függ. A kérdés csak az, hogy mi szerepel a levélben, illetve, az átvételtől számított x (8) nap. A végrehajtónak kell egy pár hét (információgyűjtés miatt) és beindul, ha átadják, persze. A letiltás lassabb (több hónap is lehet, fizetés nagyság függvénye), az inkasszó gyorsabb ha van elég pénz rajta, de 35 naponként hosszabbítható.
Egyszerre a kettőt nem hajtják végre. :)

biro.zoltan.gyp # 2011.01.19. 17:17

Köszönöm.
Még egy kérdése!
Mi ennek az egésznek az átfutási ideje?
Hétfőn beszéltem a Cetelemmel, azt mondta levél jön!
És addig mi történik?
Mikortól kezdik inkasszózni, meg letiltani?

monalisa1 # 2011.01.19. 17:08

biro.zoltan.gyp

A bírósági végrehajtó hozzáférhet bármelyik banknál/takarékpénztárnál vezetett számlához., körbekérdezi az ezen nagyobb pénzintézeteket és legtöbbször ekként jut az információhoz. Onnantól szabad az út előtte: letilt a havi bérből 33%-ot - egálig, de nem ritka, hogy leemeli a számlán lévő összeget., a 28.500 Ft minimálnyugdíjat kell visszahagynia.

A letiltást bíróság rendeli el, a végrehajtó meg teszi a dolgát...

Jobb lenne az adósságkezelővel próbálni megegyezni havi x Ft részletfizetésben., bizalomgerjesztőként mindjárt egy nagyobb részösszeggel kezdeni a dolgot.

Mind a bírósági eljárás mind a végrehajtó pluszban sokban lehet majd.

monaLuis
laikus hozzászóló

SirCsaba2 # 2011.01.19. 17:04

biro.zoltan.gyp

A bankod lehet, hogy átadja a hátralékodat a bírósági végrehajtónak behajtásra. Innentől véged, kérj részletfizetést, hátha bejön.:)
Ha nem fizetsz, akkor ingó-, ingatlan árverés is lehet. De ez az összeg nagyságától is függ. Ha van a neveden kocsi, akkor akár azt is viheti (összeghatár!).
A fizudhoz is hozzányúlhat, na meg más banknál a számlákhoz. Elér a keze, ameddig, ahol vagyonod lehet.
Ja, és rátesz még 30-40%-ot.
Ha lehet beszélj a bankkal (részletfiz).

Sok szerencsét!

SirCsaba2 # 2011.01.19. 16:52

Sziasztok!

dolus1

Az inkasszót bármikor rá lehet tenni a számlára. ilyenkor 35 napig van zárolva. Teljesen mindegy, hogy milyen jogcímen érkezik pénz a számládra, gyes, nyufi, csp., roki nyufi ... stb, ahogy rámegy az már csak 1 pénzeszköz. Bizonyos %-ához a bank nem nyúl.
Természetesen előzmények vannak az inkasszóig... :)

biro.zoltan.gyp # 2011.01.19. 16:19

Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem. Korábban már írtam a hitelemmel kapcsolatban.
Kérdésem most az lenne, hogy pl. a cetelem Bank telefonon az adósságkezelő jelezte, hogy a bank felmondja a hitelszerződést és a követelési osztály küld majd egy levelet, hogy egy összegben fizessek. Mondtam, hogy egy összegben sem tudok fizetni. azt mondta őket nem érdekli, adjak zálogba valamit, vagy vegyek fel hitelt, vagy kérjek kölcsön. Vagy pedig a fizetésem %-át levonják.
A kérdésem az ERSTE banknál van a folyószámlám amire a fizetésem érkezik. Ahhoz hozzáférhet-e a Cetelem bank és kérheti-e az INKASSZÓ-t, vagy arról engem értesítenie kell, illetve az ERSTE bank egyből inkasszózza-e, vagy értesít róla?
A folyószámlámhoz ki férhet hozzá? Engem ugye értesíteniük kell róla, ha inkasszó van, vagy lesz rajta?
Hogyan és mikor történik a 33%-os letiltás a fizetésből?
Köszönöm a választ!

monalisa1 # 2011.01.05. 15:33

Előre nem figyelmeztetnek senkit hogy "kisöprik" a bankszámláját, azt majd észreveszi úgyis...

monalisa1 # 2011.01.05. 15:32

Konkrétan nem tudom, de túl nagy a tartozás össze, így bizony megeshet hogy előbb "söprik" ki a bankszámlát -ha van rajta egyáltalán-, mintsem a vélhetően nem túl nagy összegű r.nyugdíjból a havi 33%-os letiltásokkal belátható időn belül eljussanak a tartozás + kamatok + költségek egalizásához.

dolus1 # 2011.01.04. 10:26

monalisa1

Köszi a választ!
Nem tudod véletlenül, hogy már a rokkantnyugdíjam letiltása előtt is lehet inkasszózni a bankszámlámat?

Köcce.

Bandino # 2011.01.04. 08:19

Végrehajtó1,köszi a választ.Ez rossz hír mert ha megtalálja az adócsoport és leinkasszózza akkor bukom azt a kevéske kamatot is.

végrehajtó1 # 2011.01.03. 17:22

igen.

Bandino # 2011.01.03. 15:41

Sziasztok,a segítségeteket kérném!Több közlekedési szabálysértés miatt kiszabott helyszíni bírságom van amit nem fizettem be.(25 000 ft)A rendőrség átadta ezeket az önkormányzatnak adók módjára történő behajtásra.Van lekötve 1 000 000 ft-om egy bankban ami áprilisban jár le.Szeretném megtudni hogy a lekötött pénzhez hozzányúlhat-e az adócsoport?

monalisa1 # 2011.01.03. 14:58

Túl nagy a tartozás összege ezért szerintem előszőr megpróbálják kisöpörni a folyószámlát, ha az ott talált pénz nem elég a tartozás rendezésére, akkor jön szóba a nyugdíjból való letiltás - egálig.

A számlán azért kell hogy egy minimális összeget hagyjanak a "szűkös" megélhetésre, valamint ott van erre még a r.nyugdíj fele.

Azt ők nem tudják hogy súlyos krónikus beteg vagy mely havi nem kis összegű rendszeres kiadással jár., vélem ezt mihamarább tudasd velük a háziorvosi- és a kezelőorvosi szakvélemény csatolásával. (Tehát igazolni hogy havonta mennyi a gyógyszer stb. költséged.)

A lakásrezsi stb. költségek beszámítása a havi megélhetésbe már mérlegelés kérdése, mert "lakni" nem okvetlenül kötelező...

Egy cukorbetegnek az étkezésre nagyon oda kell figyelnie - és ez sajnos többletköltségeket okoz, azt hogy ezen kiadásokat mennyire tollerálják, megmondani nem tudom.

monaLuis
laikus hozzászóló

dolus1 # 2011.01.02. 20:47

Üdv! Megrokkanás miatt közel 5 millió forinttal tartozom 2 hitelintézetnek. Ha letiltják a rokkantnyugdíjam 50 %-át, amit a NYUFIG rendszeresen átutal, akkor is kibocsájtható inkasszó a folyószámlámra? Azért lenne fontos ez, mivel inzulinpumpás beteg vagyok, bottal járok, ha a maradék rokkantnyugdíjam is elvész, akkor mehetek a temetőbe. No inzulin, no élet!