INKASSZÓ


Szomorú örökös # 2022.12.14. 18:05

eljenmajusegy

Miert fizesse valaki a más adósságát?

Valószínűleg azért, mert korábban sem kizárólag a testvéred fizette, hanem a közös jövedelemből volt a részlet fizetve.
Hidd el, ez ilyen egyszerű.

Es igen , lebanyázom a banyát , sot az éjszaka akartam neki egy faxot küldeni amelyben hetedíziglen megatkozom. Semmit nem old meg , de az en lelkivilágomnak jot tesz. Nekem semmi ugyem nincs vele , úgyhogy találja ki melyik szerencsetlen ugyfeletol kapta a jokivansagokat.

Elhiheted, hogy ki fogja találni! És onnan kezdve csakis a sógornődnek fogsz ártani vele. :-)

eljenmajusegy # 2022.12.14. 17:48

Szomoru orokos , te ügyvéd vagy hogy mindenbe belekotsz? Es ha a testverem egy fillért nem adott a családjának hanem nőkre költötte? Miert fizesse valaki a más adósságát?
Es igen , lebanyázom a banyát , sot az éjszaka akartam neki egy faxot küldeni amelyben hetedíziglen megatkozom. Semmit nem old meg , de az en lelkivilágomnak jot tesz. Nekem semmi ugyem nincs vele , úgyhogy találja ki melyik szerencsetlen ugyfeletol kapta a jokivansagokat.

Szomorú örökös # 2022.12.14. 17:36

eljenmajusegy

igen , az un. koveteleskezelokkel( ezeket nevezem hitelezoknek) is közölte.

A hitelezők nem a követeléskezelők, hanem pl. a bankot szokták így nevezni.

szeptember végen közölte velük hogy az adós meghalt , nem fizeti tovább a részleteket

Szóval jelezte, hogy tud a tartozásról, majd közölte, hogy nem fogja kifizetni.
Holott annak a kölcsönvett pénznek a hasznát feltehetően ő is élvezte. Frankó!

ezt tudomásul vette mind a végrehajtó banya , mind a ket koveteleskezelo , akkor mit fizetett volna , es miért?

Gondolom amikor levelezel, vagy személyesen meglátogatod a végrehajtó hölgyet, akkor is majd lebanyázod.
Persze ezek után ne sok együttműködést várj tőle. Mint írtam, ez a munkája, ezért fizetik őt, és ha lebanyázod,
akkor nagyon semmilyen kompromisszumkészség nem lesz benne. Mindez nem az ő hibája, magadnak köszönd.

eljenmajusegy # 2022.12.14. 17:00

Egyébként ezt tavaly februárban rendelte el egy közjegyző , es ez a végrehajtó mostanáig ült rajta. Milyen érdekes hogy pont akkor lepett mikor egy nagy összeg megjelent valahol-nem mondom hogy az illető számláján , mert olyan már nincs...

eljenmajusegy # 2022.12.14. 16:53

Szomoru orokuos , ne kukacoskodjal mar....igen , az un. koveteleskezelokkel( ezeket nevezem hitelezoknek) is közölte. Es ha szeptember végen közölte velük hogy az adós meghalt , nem fizeti tovább a részleteket , ezt tudomásul vette mind a végrehajtó banya , mind a ket koveteleskezelo , akkor mit fizetett volna , es miért?
Megegyszer megismétlem: a feleség nem kezes es nem adostárs.

Szomorú örökös # 2022.12.14. 16:28

eljenmajusegy

Amikor meghalt , a felesége bejelentette a vegrehajtonal , a hitelezoknel , hogy meghalt ,
a hagyatéki tárgyalásig nem fog fizetni , mindenki tudomásul vette.

Tehát mindenkivel közölte, kivéve a legfontosabbal: a követeléskezelővel felejtette el ezt az infót megosztani.
Nála viszont volt egy megállapodás, amit a sógornőd nem teljesített. Nyilván ő innen kezdve lépett.
Egyébként meg az elején még ezt írtad:

Volt egy tartozása amit részletekben fizetgettek , de most szept-dec-ben nem fizettek. ------------------------------------------------------------------------------------
  • Közben o hajlandó lenne továbbra is a részletfizetésre

Most akkor el kéne dönteni, hogy fizetési hajlandósága volt a sógornőnek vagy nem?

egyébként meg a szokásos: egy vacak , 55E Ft-os kölcsön ,amire már 200E-t visszafizettek , de meg 800E-t kér a "koveteléskezelõ

Én szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ebben a kölcsönben, amit nem fizettek ki - ki tudja, hogy miért nem, mert akkor nem lett volna belőle ekkora összeg - mindketten szerepeltek, ezért inkasszózták simán a sógornőd számláját.

eljenmajusegy # 2022.12.14. 13:37

drbjozsef , ugyan mivel süllyedtem le?Konkretan?
Egyebkent az , hogy a törvény mit ir elo , azt hiszed hogy érdekli a végrehajtot meg a csatolt hiénákat? Egy cseppet sem...

eljenmajusegy # 2022.12.14. 13:34

Szomoru orokos , en ezt nem értem. A testverem fizette a nevén levő kolcsonrészleteket , egészen a haláláig.( most hogy konkrétan ki adta fel a sárga csekkeket, lényegtelen). Amikor meghalt , a felesége bejelentette a vegrehajtonal , a hitelezoknel , hogy meghalt , a hagyatéki tárgyalásig nem fog fizetni , mindenki tudomásul vette.
Mit kellett volna meg csinálnia?
A végrehajtó attól fel hogy ha esetleg visszautasítja az orokseget , akkor o hoppon marad , mert az ebből a ket ugyletbol származó jutalékát nem kapja majd meg, igy viszont nála van egy szép summa , amivel azt csinál amit akar.(egyébként meg a szokásos: egy vacak , 55E Ft-os kölcsön ,amire már 200E-t visszafizettek , de meg 800E-t kér a "koveteléskezelõ)

Szomorú örökös # 2022.12.14. 11:55

eljenmajusegy

Amúgy volt megállapodás hogy ezt a tartozást részletekben fizetik , es fizettek is , a testverem haláláig.

Tehát már nincs, mert az egyik fél ezt nem teljesítette és megszűnt. A hölgynek lett volna pedig rá lehetősége, mivel tudott róla.

drbjozsef # 2022.12.14. 10:59

Hát én megpróbáltam feljebbi szintre menni a kedvedért, de te már olyan mélyre süllyedtél, ahonnan nem halljuk egymást.

eljenmajusegy # 2022.12.14. 10:47

drbjozsef..."Ha az a kérdés, miért most adta ki, ha az elmúlt hónapokban nem volt még ilyen, arra sem az a válasz, hogy a végrehajtó asszonyság még a buszon is azt nézi a mobilján, hogy éljenmájusegysógorné bankszámláján mi a mozgás, gyütt be pénz, nosza húzzuk le róla."

dehogynem.Mert fel hogy mi lesz , esetleg ebből az ugyletbol a penzecskejet nem fogja megkapni.Akkor miért nem inkasszózott a másik tartozásra is? Ugyanolyan feltételek állnak fent ott is , mint itt. De mindegy, készen van a másik számla , csak a sogornom nevére , minden arra megy januártól , a bankpapírok meg megvannak , hogy a testvéremet szept.4-en " levettek" a kozos szamlarol , ezzel kell majd valamit kezdeni.

drbjozsef # 2022.12.14. 10:27

De akkor szerinted a csupa becsület végrehajtó asszonyság miért vart addig , amíg ezek a pénzek rámennek az illető szamlajara?

Az inkasszó úgy működik, hogy a végrehajtó kiadja. A törvény szerint a bank beállítja 35 napra, és bármikor ezen idő alatt érkezik a számlára utalás, a hatósági pénzátutalási szabályok szerint leveszi róla azt, és megy a végrehajtóhoz.
Ha az a kérdés, miért most adta ki, ha az elmúlt hónapokban nem volt még ilyen, arra sem az a válasz, hogy a végrehajtó asszonyság még a buszon is azt nézi a mobilján, hogy éljenmájusegysógorné bankszámláján mi a mozgás, gyütt be pénz, nosza húzzuk le róla. Az inkasszó kiadási is szabályok szerint megy, az időpontja pedig akkori, amikor a végrehajtó nem lát esélyt más módon való behajtásra.

Lehet, nemsokára érkezik a lefoglalás is valami vagyontárgyra, autóra, ingatlanra. Miért? Mert nem tilos.

eljenmajusegy # 2022.12.14. 10:07

Szomorú orokos , akkor ha annyira akarta , miért nem tette ra mar ezt az inkasszót hamarabb? ?Megmondom: mert várta ezt a nagyobb összeget.Es ezt most magának fogja megtartani ,mert fel hogy mi lesz az o munkadíjával....Gondolj mar bele: kapsz egy sms-t hogy érkezett a számládra több százezer Ft , orulsz , lesz tüzelő , Karácsony, minden , ( ne felejtsd el hogy van meg három gyerek akiknek a szeretett apjuk halálát nagyon nehez feldolgozni), es ket nap múlva minden pénz eltűnik a szamlarol mert a naccsagos végrehajtó asszonynak Karácsony elott egy héttel jutott eszébe hogy akkor ez most neki kell. Amúgy volt megállapodás hogy ezt a tartozást részletekben fizetik , es fizettek is , a testverem haláláig. A sogornom nem adóstárs, nem kezes, meg a végrehajtó is úgy írta a levelet hogy XY-né- nek címezve , néhai XY adossagaval kapcsolatban....nyugodjal bele vannak ilyen becstelen es gonosz emberek.

Szomorú örökös # 2022.12.14. 09:51

eljenmajusegy

ez a gyalázatos némber szerintem figyelte a bankszamlajat

Fura ezt leírni, de neki ez a dolga, munkája, hogy a követeléseket mielőbb rövid úton behajtsa. De ettől miért is lenne egyből „gyalázatos némber”?

Szomorú örökös # 2022.12.14. 09:48

drbjozsef

Ha valaki hibázott, akkor az a bank lesz.

Nem biztos. Simán lehet a házastárs is érdekelt a fizetnivalók téren, mint kezes vagy adóstárs. Nem lepődnék meg, ha ez kiderülne, mert akkor helyből teljesen jogos a levonás.

eljenmajusegy # 2022.12.14. 09:38

dr bjozsef , csodálkozom....nem szoktal ilyen szintre lemenni....( a fizetős ügyfeleidet is lebaszajtod mert tárgyi tévedéseik vannak?Pont azért menne az ember ügyvédhez mert nem tud dolgokat)
De akkor szerinted a csupa becsület végrehajtó asszonyság miért vart addig , amíg ezek a pénzek rámennek az illető szamlajara?

eljenmajusegy # 2022.12.14. 09:33

Szomoru orokos: lett tájékoztatva , hogy ezt a fizetest meg van egy másik kölcsön is , szüneteltetik , mert meghalt az adós. A bankba kulon bement a sodornom , valamikor a temetés utan , hogy akkor rendben van-e minden , igen, rendben van , a férj neve lekerült a szamlarol. Es mégsem....arra mar nem is merek gondolni hogy valami suskus lehet a háttérben....

drbjozsef # 2022.12.14. 09:29

A tényállásodban egy hét szavas mondatban nyolc tévedés van, akkor azért szóvá lehet tenni a kérdés és a kérdező színvonalát.

Ráadásul most is lyukra futsz : a végrehajtó egészen bizonyosan szabályosan járt el. Ha valaki hibázott, akkor az a bank lesz.
Szóval a vérszívó imperialista nagytőkések amelyek ilyen dolgokat megengednek maguknak (bár a magyar bankrendszer többsége is a ner tulajdona már, szóval....)

eljenmajusegy # 2022.12.14. 09:29

Osztap , ezeket az ertesiteseket mar megcsinálta , amikor a halotti bizonyítványt megkapta , ez a gyalázatos némber szerintem figyelte a bankszamlajat mert tudta hogy megkapja majd az özvegyi meg a gyerekek arvaellatasat visszamenőleg is , es azonnal lecsapott ra.Ami legjobban duhit , aludni sem tudok miatta , hogy a kozepso gyerek aki kiváló tanulmányi eredmenyeert egy mindenki által irigyelt helyen tölti a szakmai gyakorlatot , es kap érte egy keves pénzt is , reggel 3/4 6 kor megy , este fel hétkor jon , es ez a perszóna az o kis penzecskejet is elvitte.
Es meg van kepe odairni a vegere hogy a nem ados számlatulajdonos birosagi úton követelheti vissza a levett összeget. Meg az anyjának a csicsáját , ha mar kigondoltam....a pénz természetesen az o bankszamlajan landolt.

eljenmajusegy # 2022.12.14. 09:20

gerbera 317 es ez téged miért zavar? Én meg azt tartom furcsának hogy a magyar igazsagszolgaltatás olyan dolgokat megenged , amilyeneket....ugye nem kel Schadl meg Volnert nevét és munkásságát ismertetnem?

gerbera317 # 2022.12.14. 08:59

OFF Én leginkább azt furcsállom, hogy ez az Eljenmajusegy nem ma kezdte a fórumozást, és még mindig csak ezen a színvonalon tart a kérdéseivel. ON

osztap # 2022.12.14. 06:14

eljenmajusegy,

A sógornőd helyében első körben nyitnék egy számlát egy másik banknál, és oda kérném a fizetést meg a többit januártól. Nincs sok ideje, mert a munkahelynek stb. ezeket a kéréseket fel kell dolgoznia, és jönnek az ünnepek.

Aztán, ha még nem tette, halotti anyakönyvi kivonattal felszerelkezve bemennék a végrehajtóhoz, hogy meghalt az adós. És írást kérnék arról, hogy tudomásul vette. Ettől még folyni fog a végrehajtás, de így a néhai adós kap egy ügygondnokot, és a bíróságnak kell megállapítania a jogutódlást, Vht. 39. § (4). A sógornőd csak akkor tud majd bármit is intézni a vh-nál, ha a bíróság megállapítja, hogy ő a jogutód.

Hasonlóan járnék el a követeléskezelőnél.

A bank szerintem egy hosszabb történet lesz. Ha a mulasztást tudja sógornőd igazolni (megvannak a papírok, hogy kérték a férje rendelkezési jogosultságának megszüntetését), akkor szerintem van esélye. Mindenesetre, ha még mindig ott a férje a számlán, akkor oda is bevinném a halotti anyakönyvit, aztán utána lehet vitatkozni arról, hogy mit kellett volna csinálni szeptemberben.

drbjozsef # 2022.12.14. 05:48

milyen alapon inkasszózik bármit is bárhonnan egy követeléskezelő?

Semmilyen alapon, és ilyen nincs is, hiszen követeléskezelő nem tehet ilyet.
Nem is történt ilyen.
Önálló bírósági végrehajtó lesz az.

Szomorú örökös # 2022.12.14. 04:27

Majordomus

A házastársi közös számla inkasszózása nem a pénz elrablása
hanem a tartozás/törlesztés behajtása amit közösen vettek fel.
Valószinüleg itt megáll a fedezetelvonás is.
Ha nem balesetben hunyt el a testvéred akkor szeptember 4-én már sejthette hogy komoly a baj.
De a közös adósságot közösen kell törleszteni is.

Én alapvetően azt nem értem, hogy ha egyszer az adós elhalálozott,
akkor milyen alapon inkasszózik bármit is bárhonnan egy követeléskezelő?
Ő nem lett erről tájékoztatva, hogy elhunyt az adós? :-O

eljenmajusegy # 2022.12.13. 21:14

Majordomus , csak a testverem nevén volt a tartozás. Szerintem mig a hagyatékit nem tartják meg , addig a sogornomnek nincs semmiféle kotelezettsége. Az is lehet hogy visszautasítja az orokséget. A Takareknak kártalanítani kell a családot , az ugyintezo akinel reklamáltak , mondta hogy hat igen , valami hiba tortént , nem került le a testverem neve a szamlarol. Most mindegy hogy mi történt vele. Szeptember negyediken az ugyintezo biztosította a sogornomet hogy igen , " levettek" az ocsem nevet , erre decemberben kiderült hogy mégsem.
Most mit csináljanak , mondd meg? Otszazhatvanegynehanyezer volt a számlán , tuzelore , ennivalóra , stb...otszazezret levettek belőle.
Komolyan mondom , megáll az eszem hogy otthon miféle eljárások vannak....se figyelmeztetés se semmi....meg ügyvédhez sem tud fordulni