Na, kezdesz belejönni. Igen, több módja is van a közös tulajdon megszüntetésének (= a másik tulajdonának megszerzésének). Ez az egyik.
végrehajtás kérdések
Szóval egyharmadot venni felesleges. Mert valószínű a használati díjat sem fogja tudni kifizetni. Vagy utána kérek arra is végrehajtást és azt a részt is megvehetem.
fuji3,
Mit nem értesz azon, hogy nem enged be.
Ő van birtokban. Ha TE bemész, akkor hív rendőrt, meg kér birtokvédelmet a jegyzőtől, ha zaklatod.
Még egyszer : jogod van ugyanúgy használni, mint bármelyik tulajdonostárs - DE ha a birtokos tulajdonostárs ebben megakadályoz, akkor használati díjat követelhetsz, és pert indíthatsz. Önkényesen nem csinálhatsz semmit.
Fizikai módon megakadályozza a bejutásodat. Nem ő fog erre birtokvédelmet kérni, hanem te, amit a jegyző el fog utasítani. Te ugyanis ott soha nem voltál birtokon belül, logikus, hogy birtokvédelmet sem kérhetsz.
A tulajdonjogod bizonyos dolgokra feljogosít, de a birtoklásra éppen nem.
Miért nem mondasz le inkább róla?
Nem lakóingatlannak írják. Utána hogy nem engedhet be? Birtokvédelmit indít?
Az üdülő, ha az az adós bejelentett címe is, lakóingatlannak minősül. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor nem lakóingatlan. Ld. Vht. 147. § (5).
A birtokon belülre kerülés itt is akadályozott lehet; ha téged oda nem engednek be, akkor bizony kívül maradsz, és legfeljebb csak használati díjat követelhetsz.
Érdeklődnék, ha árverésen veszek egyharmad részt egy nem lakóingatlanból, hanem egy üdülőből, akkor milyen jogaim vannak ott?
„A mi nyilvántartásunk szerinti tartozás nem lesz jó mert a végrehajtáskérő követelése a lényeg.”
Igen, akkor leráztak.
Így viszont nem tudod megakadályozni, hogy akár valaki megvásárolja az ingatlant árverésen.
Meg kell magyarázni a végrehajtónak, ordítva, hogy "hülyegyereeek, nem érdekel mennyit mondasssz, én azt kifizeteem, te pedig visszavononod az árveréééési hiiirdetmééényt! Vááágod? Vagy pedig add írásba, hogy 'nem, és kész', de akkor majd megnézheted magadat!"
Tegnap a tanácsodra az általad írtak szerint e-mailt írtam. Nem jött válasz. Ma délig vártam felhívtam Őket. Nem adtak választ. Szó szerint ezt montad a helyettes: ..." Ezt így nem lehet megmondani majd, ha nyilatkozik a végrehajtást kérő..... A mi nyilvántartásunk szerinti tartozás nem lesz jó mert a végrehajtáskérő követelése a lényeg.
Passz és le lettem rázva, pedig még egyszer megpróbálta de ragaszkodnak ehhez az állásponthoz. Nem közöltek semmit, semmilyen összeget.
Talán, ha megkérdeznéd?
Kedves gerbera317!
Lehet félreérthető voltam. Semmilyen összeget nem közöltek, azt sem, hogy az Ő nyilvántartásuk szerint mennyivel tartozom. Így mit fizessek be?
„több mint furcsa”
Miért furcsa, hogy a rendelkezésére álló adatok alapján nem tudja megmondani? Te talán meg tudod nekem mondani, hogy x - valahány = mennyi, ha a "valahány"-t nem ismered? Néhány képernyővel lejjebb írom, hogy fizesd meg az x-et, mert azt a végrehajtó is tudja, és akkor már visszavonja az árverési hirdetményt. Addig úgysem juttat a végrehajtó a befizetésedből a vh-kérőnek, amíg az nem méltóztatik közölni a "valahány"-t.
Mivel a tartozás összegére vonatkozó e-mailre felhívtam a vh irodát.
Azt a választ kaptam 15 perce, hogy nem tudják megmondani mert a végrehajtás kérő még, nem nyilatkozott nekik a tartozás összegéről.
Nekem ez több mint furcsa, hogy az árverés lezárása előtt egy héttel a vh nem tudja megmondani a tartozásom összegét....
Tisztelt Grave7!
A letiltás adatai: ( nem tudom erre gondoltál-e? )
A végrehajtó által a munkáltatónak írt " letiltás ' nyomtatvány szerint felhívja a munkáltatót az alábbi összegek levonására.
Államnak járó illeték: 0 ft.
Munkadíj: 109.179.Ft.
költségátalány: 54.593 Ft.
készkiadás: 0. Ft.
utazási költségátalány: 2.500.FT.
Költségátalány (MBVK) 84.399.FT
MOKK költség 0.FT.
Végrehajtás elrendelésével és
foganatosításával kapcsolatos
költségek: 0.FT
Perköltség: 5.104.838. Ft
Perköltség kamata: 552.185- Ft.
Költségrész előleg: 100.000. Ft.
Ügyvéd, munkadíj 0. Ft.
2016.11.10-ig a főkövetelés kamati összesen: 2.074.FT
Főkövetelés: 8.600.000. Ft
" Az ügy kamata: 2016.10.12 naptól a kifizetés napjáig a 8.6000.000. forint tőkére járó évi 12 % kamat.
@Vadsuhanc:
Másik témában (https://www.jogiforum.hu/forum/41/153640) egy kérdező az előbb olyan szépen befotózta a végrehajtási lap vonatkozó részét, esetleg Te is meg tudnád tenni ezt a letiltással?
Csak a táblázat és az alatta lévő kamat-szöveg kellene.
Persze előtte Paint-ben töröld ki a végrehajtó és a végrehajtást kérő nevét+számlaszámát.
„2016.11.10-ig a főkövetelés kamati összesen: 2.074.FT”
Az összeg helyesen 2.074,000, forint
Tisztelt Grave7 Tisztelt gerbera317!
Igen úgy van ahogyan Grave írja. A letiltáson az szerepel, hogy:
2016.11.10-ig a főkövetelés kamati összesen: 2.074.FT
Főkövetelés: 8.600.000. Ft
És leagaalul L " Az ügy kamata: 2016.10.12 naptól a kifizetés napjáig a 8.6000.000. forint tőkére járó évi 12 % kamat.
Az e-mailomre még nem válaszoltak telefonon azt mondta a végrehajtó, hogy fizessek be 16. millió x százezer forintot és akkor nem lesz árverés.
@gerbera317:
2020.05.05. 17:05-kor írta Vadsuhanc:
„2016-ban letiltás ment a nyugdíjamra. Abban [a] végrehajtó 8 millió tőke 2.5 millió lejárt kamatot és a 8 millió után évi 12 % kamatot kért levonni.”
2020.05.05. 20:02-kor írta Vadsuhanc:
„A kamatot én évi egymillióval számoltam.2017,2018,2019 ) letiltás elrendelése 2016. december foganatosítva 2017 01 hótól.”
Gondolom ezért csak a 2017, 2018, 2019 évekre számolt kamatot.
De 2016. december +1 hónap, 2020.jan-ápr. +4 hónap -> további 5 hónap, ~400.000 Ft kamat.
1. Haladéktalanul.
2. A végrehajtási költség megelőlegezését követő 3 munkanapon belül (tehát a vh-okirat kézbesítésétől függetlenül).
3. Haladéktalanul.
4. 15 nap elteltével.
Ha esetleg valamelyik idő előtt történne, vh-kifogásra a bíróság ezeket nem semmisíti meg. Ugyanis: Ha az adós a vh-lap kézbesítésére pánikszerűen megfizeti a tartozását a végrehajtónál, akkor a végrehajtó úgyis feloldja a foglalást. Ha pedig nem fizeti meg, akkor úgyis helye van a foglalásnak.
Kedves Hozzáértők!
A végrehajtó a végrehajtható okirat postai kézbesítésétől számítva:
- Mikor foglalhatja le a gépjárművet?
- Mikor jegyeztethet be végrehajtási jogot az ingatlanra?
- Mikor adhat ki inkasszót?
- Mikor intézkedhet jövedelemletiltás iránt?
Köszönöm!
Vadsuhanc, miért csak arra a három évre számoltál kamatot?
@Vadsuhanc:
Egy részletezést ("Pill.tart.": 3 oszlopos esedékes tartozás) lenne jó látni, abból kiderülne, hogy a végrehajtónál mennyi az előírás / behajtott / hátralék a különböző jogcímeken (tőke, kamat, perköltség, perktg.kamat, vh.kérési ktg, ügyvédi díj, vhk-nak egyéb ktg, költségrész, mbvk, munkadíj, ktg.átalány, készkiadás, jutalék).
Az sem mindegy, hogy a 17 millió az csak a végrehajtást kérő követelése, vagy abban a végrehajtó díjazása is benne van. Ha utóbbi, akkor a 17-ből ~900ezer a jutalék.
Köszönöm Grave7!
A végrehajtónak minden adat rendelkezésére állt a letiltás elrendelésekor. A kamatot én évi egymillióval számoltam.2017,2018,2019 ) letiltás elrendelése 2016. december foganatosítva 2017 01 hótól.
A Magyar Államkincstár tájékoztatása alapján a letiltásban szerepló költségek levonásra kerültek ezen felül már 1,2 millió forint a további megtérülés.
Én az összes tartozást 14 millió forintban számoltam ki a letiltás alapján amelybe a 1,2 millió mgtérülést nem számoltam bele. Ennek ellenére a végrehajtó azt állítja a tartozásom közel 17 millió forint.
Soknak tartom a közel 4 millió forintos eltéréstás nem találom az okát.
Nem tudom mit nem veszek észre.
@Vadsuhanc: A letiltásban azt a tartozást kell feltüntetni, ami a készítés napján fennáll (az akkor a végrehajtó részére rendelkezésre álló adatok alapján számítva).
8 millió Ft 12%-a 960.000 Ft, tehát egy év alatt ennyi kamattal nőtt a tartozás.
Ahogy gerbera317 rendszeresen mondja minden kérdezőnek, a tartozás kiszámításához csak pár dolog kell:
1.) iratok (végrehajtható okirat; esetleg 2014. évi XL. törvény 41. § szerinti bejelentés; végrehajtói felhívás; levont/befizetett összegekről infó),
2.) jogszabályok (Ptk. 6:46. § -> "először költség, majd kamat, végül tőke"),
3.) számológép.
Még egy kérdésem lenne hirtelen.. A jövedelemből történő letiltásról szóló intézkedésnek pontosan kell-e tartalmaznia az adós tartozását? Gondolok itt a tőke és lejárt kamat összegére.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02