végrehajtás kérdések

nonolet # 2018.05.05. 20:06

"Csakhogy nem helyette fizet, hanem maga helyett.
Ő is adós, nem kezes."

A jog szemében, igen.

De egymás között tekintheti másként.
Pláne, ha a kölcsönpénzhez semmi köze nem volt.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.05. 18:33

(Illetve meg lehetne próbálni bizonyítani, hogy a kölcsön visszafizetése - belső jogviszonyukban - az adóstársakat terhelte. De nem ilyen egyszerű ez, és szerintem nem is kell nekünk a Fórumon megoldanunk eljenmajus1 problémáját. Bízzon meg egy ügyvédet!)

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.05. 18:25

Ajándék. Azt szűk körben, szigorú feltételekkel lehet visszakövetelni.

drbjozsef # 2018.05.05. 17:24

KBS,

egyetemleges adósok. Jogosan behajthatják rajta, de ha (HA, bár erre se látok sok esélyt, de elméletileg) bizonyítani tudja, hogy nem ő használta fel a hitelt, akkor követelhet vissza a testvérétől azért, nem? Jogtalan gazdagodás?

drbjozsef # 2018.05.05. 17:22

eljenmajus1,

egy héttel ezelőtt egy másik nick-kel már előadtad ezt a dolgot, ugyanezeket a válaszokat kaptad egy másik fórumban.

Csinálhatsz még úgy nick-eket, meg topikokat, kérdezheted ugyanazt akárhányszor, a válasz mindig ugyanaz lesz:

Meghatalmazást adtál a testvérednek, aki azt használta. Jogosan vagy adós, és feltehetőleg jogszerű lesz ellened a végrehajtás is. Próbálj meg amit akarsz, de ahol keresnivalód van : az a kedves testvéred és a sógornőd.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.05. 17:21

Aztán majd perled azt aki átvert,
hogy
térítse meg a pénzed, amit helyette fizettél.

Csakhogy nem helyette fizet, hanem maga helyett. Ő is adós, nem kezes.

nonolet # 2018.05.05. 17:11

eljenmajusegy

"Miert nem ertesitettek amikor ezt az egeszet elkezdtek? Ott a cimem a papirok kozott."

Értesítettek!!!
Csak nem jutott el hozzád.

Na vajon miért nem?!

Keresd az okot és az irat eltüntetőt az átverők környékén...

nonolet # 2018.05.05. 17:07

eljenmajusegy

"teljeskoruen meghatalmazom hogy nevemben es helyettem alairjon hitelfelvetellel ... kapcsolatban."

Nos, a meghatalmazottad átvert.
TE IS adós lettél.

- -

Így jogos a végrehajtás ellened.

Ezért aztán biztos, hogy

1.
Fizetni fogsz!

2.
Aztán majd perled azt aki átvert,
hogy
térítse meg a pénzed, amit helyette fizettél.

- -

Nagyot hibáztál a TELJESKÖRŰ meghatalmazással és megszívattak vele.

A végrehajtás ellen ezért fölösleges is hadakoznod.
Nem nyerhetsz...

Hadakoznod a téged átverővel kell.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.05. 16:18

Köszönöm a választ.

eljenmajusegy # 2018.05.05. 16:08

Majd meg csatazok egyet a tyukkal hetfon! Minden oroklest , vasarlast es egyeb dolgainkat o kozjegyzett eddig , en nem is tudom miert irt be engem mint adost a hitelfelveteli szerzodesbe. Pontosan tudta mi a szituacio.

eljenmajusegy # 2018.05.05. 16:05

Kedves KBS , en mar nem egy mai csirke vagyok , tehat engem az ilyen oktato szovegtol meg lehet kimelni.
Azt szeretnem tudni hogy lehet-e valamit tenni , tehat ha pl. en ont hetfon megkeresem esetleg , akkor elhajt a csudaba hogy na , ezt jol beszoptad , vond le a tanulsagot , vagy van valami lehetoseg valamire?
Egyebkent most beszeltem veluk , egyezkedtek a hitelezovel es fizetik megint a reszleteket , ez csak egy par honapi kimaradas volt( remelem igy is van) de azert szeretnem ha az en dolgaimra nem kerulne jelzalog.

Burn Out # 2018.05.05. 16:05

hulye tyuk kozjegyzo” mond valamit?

eljenmajusegy # 2018.05.05. 16:00

Elnezest , itt beszel valaki normalis hangnemben?

Burn Out # 2018.05.05. 15:50

adtál egy meghatalmazást, amit felhasználtak a meghatalmazásnak megfelelően. beszoptad, mint az állat.

ki tehet erről? hát te!

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.05. 15:37

A tanulságot legalább levontad?

eljenmajusegy # 2018.05.05. 15:30

A kerdes az hogy lehet-e tenni valamit vagy sem?
Amit gerbera mondott , az a Vht41 vajon segithet hogy levegyek a terhet az egyeb ingatlanokrol? Egy lakas es egy zartkert hetvegi hazzal egy megyeszekhelyen.

eljenmajusegy # 2018.05.05. 15:28

Burn out , ezt nekem cimezted?
Mit nem ertek , azt , hogy kolcsont akartak felvenni a hazra , vagy eladni , ehhez kellett az en beleegyezesem is , akkor hogy jovok en ebbe mint ados?
Ill. Az az ingatlan nem is erdekel , ha elarverezik , majd mennek ahova akarnak , de a masok hulyesege miatt nehogy mar az en lakasomat arverezzek el! Miert nem ertesitettek amikor ezt az egeszet elkezdtek? Ott a cimem a papirok kozott.

Burn Out # 2018.05.05. 15:18

mit nem értesz ezen?

eljenmajusegy # 2018.05.05. 15:15

Vadsuhanc , gondolod?
Hat remelem hogy tehetek valamit....

eljenmajusegy # 2018.05.05. 15:14

Ami engem idegesit , hogy az egyik papiron ott all hogy az ados neve:
eljenmajusegy

A vegrehajtast kero az ados barhol fellelheto vagyona tekinteteben keri a vegrehajtast( ez van beixelve termeszetesen)

Egyetemlegesen felelos adostars: az ocsem es sogornom adatai.

WTF?

Vadsuhanc # 2018.05.05. 15:05

Akkor adós vagy sajnos....... szerintem. És valóban a teljes vagyonoddal felelsz a tartozásért.

eljenmajusegy # 2018.05.05. 14:20

Ez van a hitelfelveteli papirokban:
...jelen voltak tovabba ugyfelkent:
A testverem neve es adatai...ados/zalogkotelezett
jelen okirathoz csatolt meghatalmazas szerint: az en nevem es adataim..ados/zalogkotelezett
A sogornom adatai....adostars."
Ez szo szerint igy all a kozjegyzo altal hitelesitett kolcsonfelveteli dokumentumban.
A meghatalmazas amit kuldtem , igy szol:
"Alulirott , eljenmajusegy , lakcim( itteni), az otthoni ingatlan adatai-val kapcsolatban ocsemet( adatok), aki fennt nevezett ingatlanban lakik , teljeskoruen meghatalmazom hogy nevemben es helyettem alairjon az ingatlan eladasarol, hitelfelvetellel vagy egyeb intezkedessel kapcsolatban.
Ugyved , itteni kozjegyzo , fordito....stb"

Vadsuhanc # 2018.05.05. 12:36

Én csak azért kérdeztem mert szerintem a közjegyző előtt kötött szerződés kapcsán -ahol Téged adósnak tituláltak - a meghatalmazottnak a meghatalmazást ugyanolyan formában kell megtenni, mint amilyen formában létrejön az a jogügylet, amelynek megkötésére a meghatalmazás vonatkozik. Röviden a véleményem, de majd megcáfolnak:

.. A közjegyző előtti eljárásban nem fogadható el a nem közjegyző előtt és nem közjegyző által hitelesített meghatalmazás.

eljenmajusegy # 2018.05.05. 12:03

Vadsuhanc,
Ugy ertesultem hogy aki otthon a fuvet vagja nekunk , mindig megnezi a postaladat( telen is atlag kethetente elmegy), es szolt hogy van ajanlott kuldemeny erkezeserol , el is kuldte a cedula fenykepet. Mivel lattam hogy egy vegrehajtotol jott , felhivtam oket , persze nem vettek fel ,es igy elfaxoltam nekik az elerhetosegemet, ekkor el Emaileztek a dokumentumokat , onnan ertesultem hogy mint ados! szerepelek a felszolitason , most bongeszem a papirokat , igy jottem ra hogy valamilyen oknal fogva engem is beirtak a kolcsonkerok koze 2007-ben , ami engem nem is zavarna , ha csak arrol az ingatlanrol lenne szo , de hogy rategyek ezt a tartozast az egyeb ingatlanjaimra , na , azt mar nem!

Be fogom ide potyogni majd a meghatalmazas szoveget , meg a levelekbol is a lenyegesebb reszeket , mert belinkelni sajnos nem tudom, csak most dolgoznom kell( ez tiszta Amerika)

eljenmajusegy # 2018.05.05. 11:51

Azt nem is emlitve hogy 11 ev alatt engem soha nem kerestek semmifele fizetessel kapcsolatban , holott a cimem( az itteni is ez az otthoni is), ott van az iratokban.