Köszönöm a tájékoztatást.
végrehajtás kérdések
Kell az irat tértivevénye. Az számít, ami abban áll. Ha a végrehajtó előbb vette át (töltötte le), mint ahogy a vételi ajánlat érkezett, akkor a végrehajtó bíróság nélkül is vissza fogja vonni az árverési hirdetményt. Ha viszont a vételi ajánlatot követően vette át az iratot, akkor a bíróság is kevés lesz a hirdetmény visszavonásához.
A végrehajtó nem kap a tértivevényből, hogy azon megnézhesse, mikor is vette át az iratot. Az csak a küldőnek áll rendelkezésére. Ez azt jelenti, hogy a tértivevényt bemutatva az adósnak kell kérnie a visszavonás feltételeinek a megvizsgálását, de semmiképpen nem kifogás formájában.
A szabály a következő (szerkesztve):
Aretv. 28. § 1) A Családi Csődvédelmi Szolgálat haladéktalanul bejelenti az adóssal, szemben végrehajtási eljárást folytató önálló bírósági végrehajtónak az adósságrendezési eljárás kezdeményezésének benyújtását. A benyújtásról szóló értesítés végrehajtó általi kézhezvételétől kezdve a végrehajtási eljárásokban eljárási cselekmény, intézkedés nem foganatosítható, a végrehajtási ügy szünetel, a felek és az egyéb kötelezettek által a szünetelés időtartama alatt tett nyilatkozatok is hatálytalanok; ettől az időponttól minden határidő nyugszik. Ezt követően a végrehajtási eljárásban már nem lehet újabb árverési hirdetményt közzétenni, a szünetelés előtt már közzétett árverési hirdetmény alapján az árverést a végrehajtó akkor lefolytatja le, ha a licitálás már megkezdődött, és érvényes licitajánlat érkezett.
Mikor ér véget az árverés? Ha mostanában, akkor nem csoda, hogy elkezdődött a licit. Az árverés 60 napig tart, és az elején csak úgy "van". Egy-két héttel a vége előtt érkezik az első ajánlat. Ha több érdeklődő is van, eldurvulni az utolsó nap utolsó órájában szokott. Tartok tőle, hogy te elvakaróztad az időt, és a közel egyidejű történésekből te kerülsz ki vesztesen. Az legkevésbé valószínű, hogy a végrehajtót felelőssé teheted bármiért is.
Tisztelt Szakértők. Köszönöm a választ de sajnos rosszul írtam le a tényt. Az elektronikus levelet a csődbiztos elküldte de a végrehajtó másnap délig sem nézte (nyitotta ) meg. Ezután jött egy licit . Ilyen esetben mit ír elő a jog? Tisztelettel köszönöm a válaszukat. Horváth András
Nem baj, megvárom, hogy elmondd, hogyan lehetséges, hogy a csődgondnokot már kirendelték, de a végrehajtást még nem függesztették fel.
Kerek az, Sándor, csak most nem vagyok olyan helyen, hogy szó szerint idézzem neked az Aretv-t.
Itt valami nem kerek. A végrehajtást már a magáncsődeljárás lefolytatása iránti kérelem beérkezésekor fel kell függeszteni. Így nem nagyon lehetséges, hogy már van csődgondnok, de még mindig folyik a végrehajtás.
Köszönöm
Küldő.
Nem kell ehhez bíróság. Ha előbb töltötték le az értesítést, mint ahogy a licit érkezett, bíróság nélkül is vissza fogják vonni a hirdetményt. A csődbiztos mutassa be az elektronikus tértivevényt, mert olyan szar ez a rendszer, hogy a címzett utólag nem tudja megmondani, mikor töltötte le a küldeményt, csak a külső.
Tisztelt Szakértők . Egy átlagostól eltérő, szerintem meglehetősen egyedi ügyben várnám mielőbbi válaszukat. Nyolc éve húzódó ingatlan végrehajtási ügyem a végstádiumába ért. Jelenleg árverésen van az ingatlanom amely napokon belül lezárul. Azonban az utolsó utáni pillanatban befogadást nyertem a Családi csődvédelmi rendszerbe. Ettől a pillanattól kezdve a jogszabály szerint védelem alatt áll az adós , befagyasztják a jövedelem letiltást felfüggesztik az ingó és ingatlan árverést. Majd ezután a csődgondnok irányításával kezdődnek meg a követelések teljesítésére , a megoldások kidolgozása. A konkrét ügy a következő. A csődvédelmi rendszerbe történő belépésemkor még nem volt licit az árverés alatt lévő ingatlanomon. (Ez fontos momentum az ügyben) Örömmel hívott fel a csődgondnokom hogy a végrehajtónak megküldte a elektronikus levelet és az "érkeztette" is és ekkor még mindig nem volt licit az ingatlanon. A csődgondnokom várta a végrehajtó visszajelzését majd amikor ez nem jött meg , másnap délben felhívta. A végrehajtó hebegett habogott hogy technikai okok miatt nem tudta elolvasni a levelet majd a telefonbeszélgetés után pár perccel licit érkezett az ingatlanomra. A csődgondnokom azonnal behívatott és másnap már be is adtuk beadványunkat a Járás bíróságra " X Y végrehajtó intézkedésével szemben " címmel. Ezzel egy időben kértük a végrehajtót hogy függessze fel az árverést és törölje a licitet. Ezt nem tette meg. Kérem a Tisztelt Szakértőket írják meg véleményüket ügyemmel kapcsolatban. Előre is köszönöm ! Tisztelettel: Horváth András
Es ez meg csak a jeghegy csucsa...
Egyik testver+masik testver kb $80000-be fajt nekunk kb husz ev alatt.
Ezert a mennyorszagban elso osztalyu kabint kell hogy kapjunk.
De meg nincs lefutva a meccs, meg kell gyozodnom hogy valoban minden rendben van- e.
A cikket majd elolvasom, koszonom!
A soha viszont nem latasra!
https://kiszamolo.hu/…ladon-belul/
Fogd fel ajándéknak a segítségeket.
Ami, ahogy a cikk is írja, inkább átok, mint áldás. És tényleg.
Ahogy meg adós lettél, arra nem is igen vannak (kulturált) szavak.
Naivan johiszemu es segitokesz.
Az mar csak a hab a tortan hogy a ferjem testverenek a lakasat penteken arvereztek el , miutan oket is milliokkal segitettuk az elmult evek soran....
Atvaltoztatom a nickemet " Cimeres okor"- re
"Gondolta Hogy hatha beijedek es gyorsan kifizetem..?"
Gondolom PÁRHUZAMOSAN futó ügyekről van szó...
Amit a tesók még jól össze is zavarnak.
Ráadásul a nevedben eljárva, mert naivan felelőtlen voltál.
Mindenkinek koszonom a segitseget.
Kosz a linket Nonolet, most mar ertem mirol van szo. Szoval ezt a megbizast vissza is lehet vonni? Visszavonatom es tobbet hallani sem akarok az egesz dologrol.
"a Magyar Állam megvásárolja a felajánlott ingatlant és
a hitelező elengedi a hiteladós fennmaradó tartozását."
Viszont akkor ha ez megtortent, a vegrehajto mit kovetel rajtam? Gondolta
Hogy hatha beijedek es gyorsan kifizetem..?
Felolem ezt az ingatlant viheti aki akarja, mar javasoltam hogy menjenek
kulfoldre vagy alberletbe valahova, ezt meg kosse az OTP a hatara, szerintem mar regesreg visszafizettek a kolcsont amit felvettek!
Engem csak az erdekel hogy az egyeb ingatlanjaimat nehogy elarverezzek negymillio Ft miatt.
Jaaaaajjj ....
Megint csőbe húznak, szerintem.
Most éppen az ingatlan részed lesz az államé, gratis.
Vajon ezt akarod?!
- -
Ideje volna azt meghatalmazást vissza vonni, alighanem.
Hat igen KBS , kertem toluk valami irasbeli igazolast....sajnos pentek delutan ertesultem az egeszrol , ami otthon mar pentek este , erdemben nem sok mindent tudok hetfoig tenni....
„mert valamifele megegyezesre jutottak”
Neked ezt mondták... Azok, akik korábban azt mondták, hogy csak dologi kötelezett leszel...
Nonolet , jelenleg a kozvetlen veszely elharult , mert valamifele megegyezesre jutottak , sajnos nem tudjak erthetoen elmondani , hogy valami allami szerv megveszi toluk a hazat , es ezutan berelni fogjak toluk, de nem ertem hogy akkor meg mit kell nekik fizetni? Es hova lett amit eddig fizettek? Kb evi 6-700000 Ft-ot vontak le toluk , negy even keresztul?
Komolyan mondom mar belebolondulok.....
Ismered a mondást:
"Utólag okosnak lenni, annyi mint előre hülyének."
Nem szabad felelőtlenül megbízni senkiben.
Ezt épp most veri az élet a fejedbe.
- -
A legolcsóbb megoldás, hogy
1.
Fizetsz, önként.
HA egy összegben fizetsz, akkor előtte alkudj!
Ajánld fel a teljes követelés mondjuk 60%-át egyben.
Ezzel az ügy kifelé lezárul
2.
Aztán rendezd el az ügyet a tesóékkal... belül, egymás között
Elszámolás és szerződés a fizetnivalóikról számodra.
Ha kell tegyél zálogjogot az ingatlanra a javadra.
(te ismered a helyzetet és őket is,
te tudod miként juthatsz a pénzedhez tőlük)
Drbjozsef, micsoda ostobasag ez? Melyik topicban? Elolvasnam, hatha van ott is valami jo otlet.
Egyebkent ebben az iranyban gondoltam en is elindulni, kerni az ocsemtol egy nyilatkozatot hogy sajat reszre vettek fel a kolcsont( en nem is tudtam hogy mikor , mennyit es egyaltalan hogy akarnak- e felvenni)
Nonolet, " a kolcsonpenzhez semmi koze sem volt"( keseruen kacag)
Persze hogy nem volt! Harom evig laktak a varosi lakasunkban, hogy jobb munkahelyek , iskolak stb vannak, csinaltak egymillios kozuzemi tartozast, majdnem elarvereztek azt a lakast, ha egy kedves Tavhos ugyintezonek nem tunik fel hogy hallo, hat a tulajdonos errol nem is tud, es ertesit bennunket...kolcsonpenz...meg a fustjet sem lattam!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02