2005-ben egy polgári per alpereseként pervesztes lettem, a bíróság jogerős ítélettel közel 6 millió forint megfizetésére kötelezett. A 15 napos fizetési határidő lejárata után a felperes végrehajtási eljárást indított a munkabérem 30%-ára és a lakóházamra.
Röviden összefoglalva: A per folyamán a bíróság megállapította, hogy a feleknek szinte azonos összegű az egymással szembeni pénzkövetelése, továbbá megállapította, hogy az én pénzkövetelésem összegszerűsége kizárólag szakértői vélemény alapján állapítható meg tehát Igazságügyi szakértőt rendelt ki, majd az elkészült szakértői véleményből megállapította, hogy a szakértő jóval magasabb összeget állapított meg az általam megjelöltnél, vagyis a szakértő a felperes követelésével szemben az én követelésemet magasabb összegben állapította meg.
Az ítéletben a bíróság a szakértői véleményt figyelmen kívül hagyta és az általam korábban megjelölt követelési összeget megfelezte, számítása eredményeként pernyertes helyzetből pervesztes helyzetbe hozott, azaz adós lettem.
Polgári perrendtartásban előírt jogszabály, hogy szakértői megállapítás esetén a követelési összeget, a szakvêlemény alapján kell megállapítani.
Jogi képviselőm a bírósági ítélet ellen -jogszabálysértő számítási hibára hivatkozva - felülvizsgálati és végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet nyújtott be .
A felülvizsgálat idejére a végrehajtási eljárást felfüggesztették. A felülvizsgálati eljárás jogszabálysértést nem állapított meg, így a végrehajtási eljárás újra indult, majd több sikertelen perújítási kérelem, végrehajtás elleni kereset és árverés után végül 2009. decemberében a lakóházamból ki kellett költöznöm mert a végrehajtást kérő -felperes- tulajdonába került vagyis birtokba vette 75%-os becsértéken, de mivel az ítélet napjától a rám rót fizetési kötelezettséget a kifizetés napjáig kamat terheli, az ingatlan és a munkabéremből levonásra került összegek ezt nem fedezték, a fizetési kötelezettségem napról-napra a mindenkori banki kamatokkal növekedik.
Keresem a megoldást. Szeretném tudni, hogy a végrehajtási eljárás meddig folyhat, vagyis milyen módon lehetséges a végrehajtási eljárás megszüntetését elérni?