Ez így van.
Ez a jogi fórum nem alkalmas arra hogy -látatlanban-tanácsot adjon olyan kérdésekben amit az ügyvéded sem ért aki minden információ birtokában van.
végrehajtás kérdések
Tisztelt drbjozsef,
2013-ban parkolási bírság címén kibocsátottak ellenem egy fizetési meghagyást amit nem kaptam meg, mivel külföldön éltem. A fizetési meghagyás jogerőre emelkedett kézbesítési vélelem alapján.
Nemrég értesültem a végrehajtótól az ügyről, aki közben letiltotta nyugdíjam és már több hónapja vonatja le a nyugdíjamból az aktuális hátralékot.
Kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmemnek a közjegyző jogerősen helyt adott a múlt héten.
Jelenleg tehát 2013-ra visszamenően nincs jogerős fizetési meghagyás amire a jogosult végrehajtást kért, a végrehajtó azonban töretlenül vonatja a pénzt a NYUFIG-al.
Kérdésem:
- mit kell most tennem, hogy leállítsam a végrehajtást
- felteszem az ügy 2013 óta elévült, hogyan kapom vissza a már levont és a jogoultnak utalt pénzem, mivel nem én teljesítettem önszántamból, hanem a végrehajtó kényszerrel
- a végrehajtónál vagy biróságon kell a továbbíakban eljárnom?
- az ügyben bármilyen beadványom illeték köteles?
Köszönöm, üdvözlette
Nagy István
@drnia
Parkolási birság nem létezik. Pótdíj annál inkább.
2013 óta biztosan elévült. A közjegyző eljárását viszont nem értem: a kézbesítési kifogást a végrehajtásról való tudomásszerzést követő 15 napig lehet. A határidő elmulasztása jogvesztő. Márpedig te azt többszörösen, sőt, sokszorosan elmulasztottad.
Elévülésre a Vht. 41. § szerint lehet. Ezt a végrehajtónál kell benyújtani, illetékmentes.
Egyébként meg kell várni, hogy a közjegyző ne csak a kézbesítési kifogásnak adjon helyt, hanem hogy a végrehajtási lapot is visszavonja, jogerősen. Addigra viszont a letiltás is befejeződik. Hatvanegynéhány ezer forintról van szó, nemde?
Üdv! E-papíron beadott kérdésre mennyi idő alatt kell,illik :) válaszolni a végrehajtónak?
Ugyanannyi, mintha postai levélben kérdezted volna. De akármire nem is köteles válaszolni. Mit kérdeztél tőle?
Az adós végrehajtási kifogásával kapcsolatban érdeklődtem. Elírásra hivatkozva adta be,miszerint a tőke összege pont annyi mint a főkövetelés kamatai a végrehajtási lapon. Ami így is van és lehet,hogy valóban elírás,de erre hivatkozva nem hajlandó a letiltásokat utalni.Cégtulajdonos minimálbéres bejelentéssel.
Azt továbbra sem árultad el, hogy mit kérdeztél tőle.
Hogy helyes adatokkal lett e kiállítva a végrehajtási lap.
A végrehajtási lapot a végrehajtást kérő adja be kitöltve a bíróságra, a bíróság csak ráüti a pecsétjét, illetve, belejavít, ha valami ordító baromságot lát benne. Ugyanígy van a közjegyzői végrehajtási lappal is. Hogy az adatok helyesek-e, azt magadtól kell kérdezned.
Ja, a kérdésed: Ez nem érdemi kérdés, igazából hülyeség; ilyenre a végrehajtó nem köteles válaszolni.
Ha udvarias a végrehajtó akkor válaszol: "Honnan tudjam?" Vagy valami ilyesmi...
Az sem kizárt, hogy a letiltó intézkedést nevezi végrehajtási lapnak. De a végrehajtást kérő ennek is címzettje, tehát saját maga is ellenőrizheti a tartalmát. Így a végrehajtó erre sem köteles külön válaszolni.
Melléd van vezényelve, és rólad jelent? Nem semmi. Akkor ti úgy vagytok, mint Pelikán és a róla jelentő Virág etárs. Ez is árult el államtitkokat Pelikánnak, pl. "a nemzetközi helyzet egyre fokozódik", meg "az élet nem habostorta", meg hogy "a szexualitás a hanyatló nyugat ópiuma", meg ilyenek. Meg is bukott a végén. Na, nem nagyon, csak egy kicsit.
Hát ez meg? Bocsi, ezt nem ide akartam posztolni. Mé' nincs itt egy [visszavonás] gomb, ami úgy 1 percig lehetőséget ad a stornózásra?
Tudsz Te hibázni ha akarsz :D !
Szóval az adós nyűglődik még mindig kifogásokkal,amit írtam arra hivatkozva nem hajlandó fizetni. Letiltó intézkedés ahogy írod,de tudod Te azt mit akarok írni :)
@recece
Miért ne lehetne a kamat összege ugyanannyi, mint a tőke, ha annak éppen a letiltás kiadásának a napján jött el az ideje? Azóta már nyilván magasabb a kamat összege, mint a tőke.
„de erre hivatkozva nem hajlandó a letiltásokat utalni.Cégtulajdonos minimálbéres bejelentéssel.”
Na, ez az egy, amit az adós munkáltatója nem tehet meg. A levonás foganatosítására a kifogásnak nincs halasztó hatálya. Ha a munkáltató vonakodik, fel fogja terjeszteni a végrehajtó rendbírságra, csak hogy megtanulja, mi a rend. A végrehajtást kérő pedig fizetési meghagyással érvényesítheti a munkáltatóval szemben a vonakodással le nem vont összeget. Biztosan ez hiányzik a munkáltatónak.
Ha te azt kérdezted a végrehajtótól, hogy most mi van, ő pedig arra nem válaszolt, az teljesen normális. A jogászképzés máshol és máshogyan történik.
Így lehet elérni, hogy most már ne csak az adós tartozzon, hanem kezesként a cége is.
Köszönöm a válaszokat !
Tisztelettel kérdezném, hogy a munkáltató köteles-e jelenteni a végrehajtónak, hogy az adós munkabéréből letiltáson szereplő összeget maradéktalanul levonta és azt a megadott számlaszámokra elutalta?
Igen és erről elszámolást készit. Havonta a bérjegyzéken a letiltás összege szerepel ezzel vakósul meg az adós felé történő közlés.
@vadsuhanc
Nem, de nincs is megtiltva neki.
Majordomus válasza kitéró, de - a "felé" kivételével - igaz.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Én megkaptam a munkáltatótól 4,5 éve a levonással kapcsolatos elszámolást. Abban az szerepel, hogy a végrehajtó letiltása alapján az abban megadott tartozás összegei valamint kamatok kiszámításával és megfizetésével (levonásával) a tartozás kifizetésre került. Ez 4,5 éve volt.
Most a végrehajtó 1.000.000. forint értékben "inkasszót " tett a bankszámlára, arra hivatkozással, hogy a levonás nem volt teljes a tartozásból még maradt. és a kamatok miatt újabb 1.000,000, forinttal tartozok.
Az általam benyújtott munkáltató igazolást nem fogadta el, azt mondta, hogy majd ő megkéri. Az általa kiadott tartozás részletező szerint abban 1. millió forint befizetése nem szerepel. Ő engem és a munkáltatómat hibáztatja, hogy amikor letelt a levonás akkor nem jelentettük be annak megtörténtét. Ezért volt a kérdés.
Megjegyzem a jelenlegi vh kérőnek ( Ő egy jogutód) semmilyen kérelme nem szerepel az iratban, hogy miért és mit követel.....Közel két hete a végrehajtónak sem válaszol a végrehajtó állítása szerint. Nekem telefonon azt a tájékoztatást adta, hogy kb500.000. ft-tal tartozok. Iratokat elszámolást , részletezést nekem sem küldött. Ez tíz napja történt.
A Vht.41.§. ára alapozott kérelmet elkészítettem. A végrehajtói kifogáson gondolkodom. Köszönöm a segítséget.
Végrehajtási kifogáson nem végrehajtóin.. Bocsánat....
Ne gondolkodj, add be! De csak ha biztos vagy benne, hogy valójában már befejeződött a végrehajtás.
Tisztelt KBS!
Abban biztos vagyok, hogy 2017.december 31. napjával a letiltáson szereplő összegek maradéktalanul ki lettek fizetve. Mellesleg mint írtam ezt a munkáltatóm megerősítette és leigazolta. A Vht. 41.§-ra alapozott kérelmem már elkészült.
A végrehajtási kifogást pedig arra alapozom, hogy az " inkasszó " kiadása úgy történt, hogy a tartozás összegét semmi nem igazolta azt a végrehajtást kérő jogutódja sem támasztotta alá okirattal a mai napig sem. Még hangolom..
Köszönöm a biztatást és sajnálom, hogy nem l
aksz közelebb..
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02