végrehajtás kérdések


Radi1 # 2011.12.08. 16:16

Lehet nem pontosan fogalmaztam, a végrehajtási jogosult alatt a végrehajtást kérőt értettem, tehát akinek tartoznak.

Radi1 # 2011.12.07. 15:48

Tisztelt végrehajtó/k!

Adott egy ingatlan rész (nem lakóingatlan) amin több végrehajtási jog is van bejegyezve a tulajdoni lapra.
Az ingatlanrész értéke nem éri el a követelések összegét.
Bármelyik a tulajdoni lapon szereplő végrehajtási jogosult kérheti-e az ingatlanárverés kiírását akkor is ha esetleg a többiek nem járulnak hozzá, ill. kell-e a hozzájárulásuk az árveréshez?
A végrehajtó megtagadhatja-e az árverés kiírását valamilyen indokkal?
Árverés estén a befolyó pénzen milyen arányban osztozkodnak a végrehajtási jogosultak?
Számít-e az összeg elosztásánál, hogy mikor jegyezték be a végrehajtási jogot a tulajdoni lapra, tehát az, hogy ott hányadik helyen szerepel az adott végrehajtási jog?
Végrehajtási jogosult vagy családtagja részt vehet-e az árverésen?

Válaszát/ukat előre is köszönöm

végrehajtó1 # 2011.12.07. 10:36

Írásban szólitsd fel.a vh kérőt.Ha nem fizet akkor fizetési meghagyást bocsájtass ki.

Alexu # 2011.12.07. 09:10

Tisztelt!

Kérdésem a következő lenne, ha valaki tud segíteni. Ha a végrehajtást megszűntetik, mert jogtalan volt, a levont pénzösszeget, amit a bérből vontak le, hogyan lehet visszakérni, mi ennek a jogi útja.

Köszönettel

végrehajtó1 # 2011.12.06. 20:13

Rögzítsétek írásban a részletfizetést.Valamint fizesd.

Bár írhatnál érthetőbben is...

sztankovics bruno # 2011.12.06. 19:40

Tiszteletem nagy kérésem vólna olyan gondunk van a párommal,hogy 1 mobil tartozásrol van szó ami már 10 éves a végrehajtó ráterhelte a zártkerttemre a 226.800 tartózást és már meglettem ma vigasztalva,hogy márciusban lehet hogy... lesem merem irni! Abb ann állapodtunk meg,hogy mivel a T com a megbízója menjünk oda és próbáljuk megbeszélni a hajlandóságot.Odáig jutottunk a hölgyel,hogy december 16ig elkel kezdenünk 18.900 forintjával törleszteni és 1 évet kaptunk erre! Kérdésem ez igy müködik? és akkor nemlesz árverezés?
Elöre is köszönöm választ Tisztelettel!

ius latratus # 2011.12.04. 19:49

Alapesetben igen, de ehhez nagyon kevés az információ.

Azért írom, hogy értsd: ha pl. tartozol 200.000 Ft-tal, s a fizetésed 33%-a pár hónap alatt elég a követelés kielégítésére, akkor nem valószínű, hogy árverezésre kerül sor (ez nem azt jelenti, hogy széljegyen nem biggyesztheti oda az igényét).

adria78 # 2011.12.04. 19:44

Ha ő többet követel mint amit tudok fizetni (fizetésem 33% terheli) attól árverezhet?

ius latratus # 2011.12.04. 19:38

A behajtó cég hogyan tette rá a kezét?
A fizetésből való letiltással párhuzamosan egyéb vh-cselekmény is foganatosítható.
A végrehajtó ad(hat) egy évet, vagy annyit, amennyiben a vh-t kérővel megegyezel.

adria78 # 2011.12.04. 19:31

Tisztelt Ügyvédurak!

Olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy a házamra a behajtó cég rátette a kezét. Ha a fizetésemet tudja vonni elárverezheti e az ingatlanomra illetve a végrehajtó milyen futamidőt tud adni részletfizetésre. Válaszukat előre is köszönöm.

gerbera317 # 2011.12.02. 16:27

Az adóssal szemben fennálló több követelést a munkabérből a jogszabályban megállapított sorrendben kell levonni. A jogcím szerint több egyenrangú követelés egymás közötti sorrendjét aszerint kell megállapítani, hogy az egyes követelésekre vonatkozó letiltások közül melyik érkezett előbb a munkáltatóhoz. A bíróság ettől eltérően az arányos kielégítést is elrendelheti.

A te esetedben ez azt jelenti, hogy a bank javára vonnak 33 százalékot, a te javadra fognak vonni további 17 százalékot.

Az adósodnál mutatkoznak az összeomlás első jelei, úgyhogy idővel érkeznek majd a közüzemi tartozások, a közös költség, a telefondíj, aztán egy másik bank, esetleg valami faktoring cég; ezek mind várhatnak a sorukra. Végül nagy kegyesen beesik majd a NAV is, és az ő letiltása kerül első helyre 33, az eladdig első helyen álló bank a második helyre szorul 17 százalékkal, te pedig - ha addig nem térül meg a követelésed a 17 százalékokból - a többiekkel vársz a sorodra.

végrehajtó1 # 2011.12.02. 16:08

de mint tudjuk csak egyszer vonható belőle a 33%.

És még 17% .Azaz 50%.

schveiger # 2011.12.02. 14:22

Egy kérdésem lenne, ha magánember végrehajtási kérelmet ad be egy másik magánember ellen, ki nem fizetett tartozás miatt közjegyző előtt, de a másik magánembernek már van végrehajtási ügye, méghozzá egy bankkal szemben. Melyik lesz a rangsorban az első? A végrehajtó melyiket kell hogy figyelembe vegye? A magánember kb 50000 ft nyugdíjjal rendelkezik, de mint tudjuk csak egyszer vonható belőle a 33%. De melyik? A magán, vagy a banki? Köszönöm a választ.

gerbera317 # 2011.12.01. 22:41

bruceboy

Nem bírság, hanem pótdíj.

Az ingatlan árverezésének nincs elvi akadálya, de nem valószínű, hogy sor kerül rá, és a követelés egyelőre behajthatatlan marad. Ellenben a végrehajtási jog megmarad az ingatlanon, és ha majd esetleg el akarjátok adni az ingatlant, akkor a vevőjelölt az ujjával idegesen fogja böködni a tulajdoni lapon a bejegyzést, és némi szemrehányással a hangjában azt fogja kérdezni, hogy "gyerekek, ez itt micsoda?". Nos, ez a rövidke kérdés és az azt követő villámgyors intézkedés lesz a sorsa annak az 55200 forintnak.

husi19801023 # 2011.12.01. 16:36

Tisztelt Forum.

olyan kerdessel fordulok ön/önökhöz,hogy ha nem tudom fizetni ezutan a devizahitelemet,hogyan tudjak behajtani tölem ha nem rendelkezek magyarorszagi lakcimmel,nincs semmi magyarorszagon a tulajdononban,es nem is elek mar több eve magyarorszagon.eddig rendesen fizettem a hitelemet,amit mindig egy kulföldi szamlarol utaltam at.hogyan tudnak igy tölem követelni barmit is?illetve hogyan tudjak behajtani a tartozast?

Köszönettel:Husi19801023

ObudaFan # 2011.12.01. 14:49

Rá, bár azt aligha fogja tudni árverezni. Addig, amíg be nem hajtja rajtad. Ekkora összeget azért előbb-utóbb be lehet.

bruceboy # 2011.12.01. 14:45

Tisztelt Fórum!
Egy olyan problémám van, hogy 2010.aug-ban nem vettem parkolójegyet, meg is bűntettek, de elfelejtettem befizetni a büntetést, majd 2010.dec kaptam egy közjegyzői levelet, melyben az állt hogy fizessek ki 13.200ft.-ot a parkolási bírságnak. Ez be akartam fizetni de valahogy elmaradt, és kaptam egy levelet 2011 nov 10-én Az Önálló bírósági végrehajtótól, hogy 55.200Ft-tot akar behajtani tőlem(bírság+kts.). Jelenleg munkanélküli vagyok, nincs pénzem befizetni ezt az összeget. Gépjárműnek tulajdonosa nem vagyok, viszont a családi házunkban 10%-ban vagyok tulajdonos. Rá fogja tenni erre a 10%-ra a végrehajtást? Meddig lesz nála ez az ügy, vagy mi lesz ennek az 55.200.-ftnak a sorsa?
Előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.11.30. 09:00

Fecó25

Mivel igazolni tudod ezért gond nem lesz.

végrehajtó1 # 2011.11.30. 08:59

Halott

Nem lesz bajban.

Fecó25 # 2011.11.30. 08:17

Sziasztok!

A következő kérdésben szeretném a segítségeteket kérni!
Végrehajtási eljárás során úgy tudom, hogy az adós birtokában, tulajdonában lévő ingóságot lehet lefoglalni.
A kérdésem az lenne, hogy ha ellenem indul végrehajtási eljárás a párom (akivel nem vagyunk házasok csak együtt élünk egy lakásban), vagyona is lefoglalásra kerül? Az ingóságokat igazolni tudjuk, hogy az ő tulajdonát képezik...
Véleményem szerint nem lehetne lefoglalni. De önmagam megnyugtatására teszem fel itt a kérdést. A végrehajtó ugye nem hivatkozhat arra, hogy élettársak vagyunk és a közös együttélés során meggszerzett ingóságok közös tulajdonnak minősülnek.

Köszönöm előre is a válaszokat!

GF81 # 2011.11.30. 06:35

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni tartozással kapcsolatos ügyben. Két ügyről lenne szó:
Kb 10 évvel ezelőtt felvettem egy áruhitelt egy 20.000 ft-os házimozira. Nem fizettem vissza a kölcsönt, ami miatt több felszólítást is küldött a bank által megbízott … pénzügyi zrt. Eközben megszűnt az a cím, amire az értesítéseket küldték (eladásra került az ingatlan), viszont a postás nagypapám címére továbbra is kikézbesített nekem szóló leveleket, mivel őt is ugyanúgy hívják, mint engem, és ugyanabban az utcában lakik. Nagypapám ezeket az ajánlott leveleket sokszor át is vette (mivel nem tudta, hogy kinek szól), de ritkán továbbította felém. Évek óta, legalább 5 éve nem kaptam kézhez semmilyen levelet, amit ez a végrehajtó cég küldött. Most lett állandó lakcímem (egy barátom lakása, de nem ott lakom), ahova jött egy ajánlott levél egy bírósági végrehajtótól, melyben leírják, hogy a … bíróság ilyen és ilyen számú határozata alapján a … bíróság a … számon a végrehajtást kérő kérelmére a bírósági végrehajtást elrendelte. Fentiek alapján fizessek 112ezer forintot. Leírják még, hogy további végrehajtási cselekményekre kerülhet sor, ha nem fizetek.
Az első kérdésem az lenne, hogy a barátom címén (ami egyben még az én állandó címem is) megjelenthet-e a végrehajtó, hogy ott az ő ingóságait lefoglalja? Kivédhető-e ez azzal, hogy kijelent engem az adott címről? Ha igen, a kijelentés kezdeményezésének napja a mérvadó, vagy az eljárás befejezése (30 nap lehet az önkormányzat szerint)?
A második kérdésem az én egyetlen vagyontárgyamra vonatkozik. Van egy autóm (értéke kb 250ezer forint), mely sajnos az én nevemen van. Eladhatom-e az autót, és gondot okoz-e, hogy végrehajtás van ellenem folyamatban. Nincs bejelentett munkám és nincs más vagyontárgyam, hacsak a ruhákat, bútorokat nem számítjuk, melyek egy olyan címen levő lakásban vannak, ami sehol nincs dokumentálva (albérlet).
A végrehajtó által küldött levélen az szerepel. hogy a bíróság 2004-ben hozta meg azt a határozatot. Erre nem vonatkozik az elévülés? A tartozások, ha jól tudom, alap esetben 5 év alatt évülnek el, de nem tudom, hogy az csak az alapvető tartozásra vonatkozott –e (ahol ugye nem tudtam a bíróság előtt ezzel a kifogással élni, hiszen nem tudtam, hogy per van, és ott meg kellene jelennem), vagy a határozattal keletkezett fizetendő tartozás is elévülhet. Átvettem a levelet, gondolom ez megszakítja az elévülést, ha egyáltalán beszélhetünk ezesetben ilyenről.
Vegyem fel a kapcsolatot a végrehajtóval? Be tudja bárhogy hajtani rajtam a tartozást, ha nincs címem? Ha nem adom el az autót, meg tudják azt találni valahogy és elvenni tőlem? Van neki valami olyan jogköre, amivel mondjuk a rendőrség körözést adhat kia az autóm ellen? Hivatkozhatok valamire ilyen régi követelésnél, vagy ilyenkor már muszáj fizetni? Ha felveszem a kapcsolatot a végrehajtóval, az megszakíthat valamit, vagy mindenképp érdemes lenne megkeresnem?
A másik ügy egy 2008as bkv tartozás lenne, melyről egy ügyvéd küldött ajánlott levélben fizetési felszólítást (nem tudom ezek mind honnan a csudából szerezték meg hirtelen az állandó címem…). Ez nyilvánvalóan elévült (ha csak nem küldtek a régi címre valami olyat, ami megszakítja az elévülést), így itt hivatkozhatnák elévülésre, ha valóban per lenne belőle. De ha nincs állandó címem, honnan fogom megtudni, hogy perre viszik a dolgot, és meg kell jelennem a bíróságon? Elküldi valami olyanra, ahol nem is tartózkodom, és távollétemben (anélkül hogy tudnék az elévülésre hivatkozni) letárgyalják a dolgot?
Pontosan mi szakítja meg az elévülést, honnan lehet kideríteni, hogy mikor volt az utolsó olyan dolog, ami megszakította? Ha kijelent a jelenlegi állandó címről a barátom, akkor ugye nem lesz lakcímem. Ilyenkor hova küldik az ilyen leveleket? Vélelmezik, hogy átvettem, ha nem veszem át a régi címekre küldött leveleket?
Bocsánat, hogy ennyire hosszúra sikerült, és előre is nagyon – nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni!

Halott # 2011.11.28. 11:41

Üdvözlet!

Csak tömören:
Kb. 3 éve felvettem 5 banktól személyi kölcsönöket. A fizetéseimre. Bejelentett munkahelyeim voltak. Négy állásban dolgoztam. Aztán szépen szűntek megfele a munkahelyeim. Végül egyik adósságom sem fizettem. A szüleim kitagadtak, megszűnt a lakcímem. Kalocsai településszintű lakcímkártyám van ( ld.: lakcím nélküli) nincs bankszámla számom, sem ingóm sem ingatlanom. Kitagadtak minden örökségből, de le is mondtam minden örökségemről. Utazgattam dolgoztam mindenhol. Mindent. De annyi sosem jött össze, hogy rendezzem a tartozásaimat. Lényegében 107.000 Forintom van havonta, amiből az "albérlet" (hotel, motel, haverok) havonta 45-50 ezer forint. Most hazajöttem. A behajtó már vonja fizetésem 50% az 5 bankból, így 2 ki van elégítve.
Kérdés:

Lesz-e valami hátrányom abból, hogy nincs lakcímem, sem pedig tartózkodási helyem. Ha nagymamámhoz bejelentkezek, őt érheti bármi hátrány? Olyanra gondolok, hogy a végrehajtó elviszi a hűtőjét tv jét mikrót bútort festményt? Mert ő adna állandó tartózkodási helyet, ha nem látna soha többet:(
Sajnos ez van. De megértem. Senki nem kergetett az asztal körül, hogy vegyek fel hiteleket. Így utólag örülök is hogy eljárás van ellenem, és 7* es BAR listán vagyok ...
Szóval nem akarok már senkinek ártani. Szépen dolgozni akarok...és élni még lehet.
Csak annyit akarok megtudni, hogy mamámat nem sodrom-e bajba? Életvitelszerűen nem leszek ott, csak a munkaadóm, és a TAJ miatt kell.

Vagy ha hirtelen meghalnék (semmi nincs a nevemen) akkor sem éri őket baj ?!?

Köszönöm!

krisz96 # 2011.11.28. 10:11

Kedves fórumozok!

Egy NAV-os végrehajtást követő árverésen megvásárolt földterület haszonbérlettel terhelt. Ez esetben a tulajdonosváltás következtében nem szűnik meg automatikusan a haszonbérlet? Milyen módon lehetne megszerezni a földhasználatot?

Segítségüket előre is köszönöm.

Kriszti72 # 2011.11.27. 11:20

Tisztelt Fórumozók!
Mit lehet tenni ha a végrehajtót akinél a gyerektartás behajtása ügyem van felfüggesztették és a helyettesének nem hajlandó átadni az aktákat.Ebbe a szituba keveredtem már ötödik hónapja. Nincs aki a gyt.letiltatná az apától.
MIt lehet tenni mert a végrehajtói kamara azt mondta,hogy ők nem tudnak mit tenni várnom kell amíg a végrehajtó peres ügye véget ér.De az mennyi idő még egy év? Nem létezik hogy ilyen helyzetben senki sem tud mit tenni?
Fontos lenne a válasz

gerbera317 # 2011.11.27. 11:08

áfás számla van, hogy nem az enyém

Ez elég hihetetlenül hangzik, ugyanis az áfás számlára mindig azt írják rá, hogy ki a vevő, hanem pedig azt, hogy ki nem a vevő. ;-)

Az ajtó miatt ne aggódj: Ha az ingatlan vagy a helyiség felnyitása csak a zár vagy lakat eltávolításával lehetséges, a végrehajtó az új zár, lakat kulcsát az ingatlan fekvése szerinti rendőrkapitányságon helyezi el, ahol azt az adós vagy a vele együtt lakó nagykorú
családtagja átveheti.