végrehajtás kérdések


Ercsi71 # 2011.11.26. 18:57

Kedves Végrehajtó!

Mi történik, ha valakit tévesen kiállított végrehajtási lap alapján kezdenek végrehajtani?
A tévedés:A felelőssége a házastársnak csak a közös vagyon ráeső részének erejéig terheli.ííííno ez az, ami nem került bele.Így egyetemes felelősként kezdtek hozzám, és lefoglalták kapásból az ingatlanomat, amin hitel, szocpol van.Azóta napokban javították.Változik itt most valami?
Van beadva kifogás, de nem történt semmi.


Ercsi

babikaa # 2011.11.26. 18:57

Tisztelt fórumozók!
Zálogkötelezett vagyok egy hitelügyletben (jelzálog) és kaptam egy levelet a banktól amiben felszólítanak h fizessem be a tartozást vagy egyezzünk meg, mert ha nem, minden vagyonom árverezik. ezzel párhuzamban a végrehajtótól is kaptam levelet h ebben a végrehajtási ügyben keresett, de nem talált otthon (én nem ott lakom, az csak az áll. lakcímem)és ha nem fizetem ki, legközelebb - idézem "a címet lakatossal felnyittatom". végrehajtási kifogással éltem a végrehajtónál (mivel én nem vagyok adós, csak zkötelezett) illetve a banknál is "reklamáltam" h miért tőlem akarják behajtani, amire azt a választ kaptam h ez csak egy általános tájékoztató ami leginkább az adósra vonatkozik, de mivel én is érintett vagyok, megkaptam én is. természetesen kizárólag a fedezeti ingatlannal tartozom felelősséggel
na már most pedig jött a munkáltatómtól egy levél h a végrehajtó kéri a munkabérem (GYEDen vagyok) 33%ának levonását ez miatt. kérdem én, ez hogy lehet ha:

  • az előzetes levélre végrehajtási kifogással éltem, miért intézkedett mégis a végrehajtó és miért nem értesített a levonásról
  • GYEDből úgy tudom kizárólag gyermektartásdíj, illetve jogalap nélküli egészségbiztosítási ellátás visszafizettetése címén lehet levonni, nem jól tudom???
  • egyáltalán jogos-e az egész eljárás ellenem, mikor nem én vagyok az adós? mit tegyek? kihez forduljak? a végrehajtást kérőhőz vagy a végrehajtóhoz?

Nagyon köszönöm a segítséget!!

végrehajtó1 # 2011.11.26. 16:03

Ha lezárult az ügyészi nyomozás akkor tájékoztathatnál minket is erről.

zsoka0635 # 2011.11.26. 14:03

ha valamiről áfás számla van, hogy nem az enyém, elfogadják?köszönöm

zsoka0635 # 2011.11.26. 13:55

köszönöm! még csak annyit kérdeznék,hogy a foglalásról értesítenek-e? és ha feltörik a lakást, úgymarad, vagy mi lesz? köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.11.26. 09:03

Ha albérletről van szó akkor leg egyszerübben a bérleti szerződéssel.

Munkabérből 33% ,több letiltás esetén 50%-ot tilthatnak le.

zsoka0635 # 2011.11.25. 17:20

Tisztelt Végrehajtó! Érdeklődnék, hogy mivel tudom igazolni foglaláskor, hogy az adott bútor gépek, stb..nem az én tulajdonom? ( bútorozott albérletben élünk ketten gyermekemmel)60000 ft a keresetem és várható a közeljővőben számomra is a foglalás.gyermekem 16 éves, mennyit vonhatnak a béremből? válaszát köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.11.25. 14:57

Lackóóó

Így már értem.Köszönöm szépen.

Nem hiszem.:)

Írd le mit értettél meg az eddigiekből!

gerbera317 # 2011.11.24. 22:24
  1. A bírósági végrehajtó nem behajtó.
  2. Ez az adásvételis ötlet annyira életszerű helyzetet szülne, hogy feltétlenül ki kell próbálni...
gerbera317 # 2011.11.24. 21:56

Lackóóó, többféle jogcímen is lakhat valaki egy olyan ingatlanban, ami nem az övé. Lehet például bérlő, vagy házastárs, vagy élettárs, vagy nagykorú családtag, vagy szívességi lakáshasználó, vagy szívességi lakcímhasználó (ténylegesen nem ott lakik). De akármelyik is legyen, ellenkező bebizonyításig vélelmezni kell, hogy neki ott vagyontárgyai is vannak. Ezt a vélelmet maga a végrehajtó szokta megdönteni azzal, hogy megállapítja, hogy "az adósnak itt csak személyes holmija található". De ehhez őt be kell engedni. Ha ez kellemetlen a tulajdonosnak, akkor ne engedje be a végrehajtót, de számoljon azzal, hogy éppen ettől lehet neki igazán kellemetlen.
Ilyen problémás alakokat egyébként nem célszerű befogadni a házba, más szóhasználattal: nem jó az ilyeneket bejelenteni.

végrehajtó1 # 2011.11.24. 18:25

És ahol él az nem a saját háza csak oda van bejelentve

:)

végrehajtó1 # 2011.11.24. 11:46

Nem mit.Hanem kit.

végrehajtó1 # 2011.11.23. 21:19

Szerinted?Gondolkodj egy kicsit.

végrehajtó1 # 2011.11.23. 21:11

Egy végrehajtó fog kimenni.És csak egyszer.

Nem kellett volna bejelenteni.

végrehajtó1 # 2011.11.23. 21:01

5 év az elévülés.De nem fogják hagyni.

s arról van szó hogy nem akarja hogy a családját zaklassák az ő hülyesége mi”att.

Egy jegyzőkönyv felvétele miért zaklatás?

végrehajtó1 # 2011.11.23. 17:48

Nem a tartozás összege határozza meg az elévülést hanem a jogcíme.
Kinek tartozik?

Meg idézi és ha nem nyit ajtót akkor lakatossal felnyittatja.
De miért nem akarod beengedni?

végrehajtó1 # 2011.11.23. 16:58

Nagy biztonsággal kijelenthető hogy nem foglalja le a kutya sem.:)
Be kell engedni.

gerbera317 # 2011.11.22. 21:32

asztro:

Ha a bíróság vagy közjegyző elrendelt egy végrehajtást, akkor a végrehajtó jogszerűen jár el. Bizonyára nehéz megérteni, de ismétlés a tudás anyja: a végrehajtó köteles a rászignált ügyben eljárni. És a jogszabály szerint ezért megilleti őt munkadíj, költségátalány, készkiadás, valamint a behajtott összeg után jutalék. Lényeges, hogy a jutalék nem az ügyben jár, hanem a behajtás után. Ha nincs behajtás (= sikertelen a végrehajtás), akkor nincs jutalék, ha csak részben sikeres, akkor csak részben jár a jutalék. Akkor viszont jár.

Visszatérve az eredeti kérdésedre (egy kis kopipészt):

Vht. 56. § (1) A végrehajtást elrendelő bíróság végzéssel megszünteti, illetőleg korlátozza a végrehajtást, ha közokirat alapján megállapította, hogy a végrehajtandó határozatot jogerős határozat hatályon kívül helyezte, illetőleg megváltoztatta. A bíróság a végrehajtást megszüntető végzésében arról is rendelkezik, hogy ki viseli a végrehajtási költséget.
(2) Az (1) bekezdésben említett esetben a végrehajtást elrendelő bíróság az adós kérelmére végzéssel arra kötelezheti a végrehajtást kérőt, hogy - teljesen, illetőleg részben - térítse vissza az adósnak a végrehajtás során kapott összeget (vagyontárgyat) és a végrehajtási költséget, illetőleg megfelelő részét. Ez akkor is irányadó, ha az adós a végrehajtás
megelőzése végett önként teljesítette a kötelezettségét, és ezt igazolta. Tartásdíj címén kifizetett összeg (átadott vagyontárgy) ilyen visszatérítésének nincs helye.
(3) A (2) bekezdésben foglalt esetben az eljárást az alapügyben eljáró végrehajtó az alapügy keretében foganatosítja (visszvégrehajtás).

Tehát van megoldás a problémádra. A lényeg, hogy nem az eljáró végrehajtót kell q*rogatni, nem végrehajtási kifogást kell előterjeszteni, ő ugyanis csak a dolgát végzi. A fenti jogszabályi hely szerint a végrehajtást elrendelő bírósághoz kell kérelmet írni, pontosan megjelölve, mit szeretnél, és főleg, hogy miért, és ne mulaszd el ehhez becsatolni a másodfokú határozatot.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.21. 22:27

Elkerülhetted volna, ha önként teljesítesz.

asztro # 2011.11.21. 18:46

Tisztelt Tanácsadók!

Ha egy végrehajtási ügy az alapfokú bíróság döntésén alapszik, amelyet a középfokú bíróság jogerősen új végzésben teljesen újraszabályozott, jogszerű-e a végrehajtási eljárás folytatása az eredeti, már nem hatályos alapfokú végzés alapján?
És, ha nem, számíthat-e fel a végrehajtó végrehajtási jutalékot egy olyan eljárásban, amely nem jogszerűen folyik, hanem csak azért mert a végrehajtást kérő a végrehajtást nem volt hajlandó beszüntetni?
Kérhető-e, és ha igen milyen formában és mértékben kártérítés és kitől, ha az így folytatott végrehajtási eljárás eredményeképpen nekem anyagi károm (végrehajtási illeték + jutalék megfizetése) származik?

Tanácsukat előre is köszönöm:

végrehajtó1 # 2011.11.18. 10:54

A gyerektartás ügyeket soron kívül kell behajtani.

Jó sokat ültek rajta.
Írjál neki tértis levelet hogy nyilatkozzon be tudja -e hajtani vagy sem.

Lulejka # 2011.11.18. 09:26

Tisztelt Tanácsadók!

2010. novemberében végrehajtásra beadtam gyermektartás díj iránti kérelmemet a bíróságra. Idén márciusban a végrahajtó iroda levélben közölte, hogy megkezdte a végrehajtás. Augusztusban ismételten kaptam egy levelet ugyanazzal a sablonszöveggel, hogy felveszi a kapcsolatot a különbözö hivatalokkal, bankokkal stb. Már egy éve húzodik az ügy, ezért lennék kíváncsi arra, hogy kb. mennyi időn belül kell egy végrehajtó irodának kiadnia a harátozatot a behajthatatlanságól, meddig húzódhat még az ügy?? Válás óta egy fillért sem kaptam gyerektartás címén és nagyon nehézkesen élek meg egyedülállóként, szeretném megelőlegeztetni a gyerektartást, de addig nem tudom amíg a végrehajtó nem adja ki a határozatot.

Válaszukat előre is köszönöm

gerbera317 # 2011.11.16. 18:55

Majd a kérdező megmondja, hogy mennyi az a gyerektartás. De ha közvetlen bírósági letiltás van az adós munkabérén, akkor annak a hatálya a mostani minimálbérre is kiterjed. Márpedig, ha 50 százalékos levonás mellett további 50 ezer forint hátralék keletkezik havonta, akkor valami horror gyerektartásdíjról lehet itt szó.

De az adós is jó nagy marha, hogy nem fordul a bírósághoz a tartásdíj leszállítása iránt. A jelenlegi tartásdíj összegét akkor állapították meg, amikor a kerítést is kolbászból fonták, és volt miből vonni. Most, hogy vége a jó világnak, őnaccsága úgy döntött, hogy nem enged az életszínvonalból, inkább dögöljön meg az adós. Pedig létezik 3000 forintos gyerektartás is. Azért merek ilyen durván fogalmazni, mert ez nem egyedi eset, és - egyelőre - úgy tűnik, itt is erről van szó.

De várjuk meg a kérdező válaszát, hátha elárulja, mekkora havi összegről van szó. Ha négy vagy annál több gyereket kell tartani, akkor a fentieket visszavonom.

ius latratus # 2011.11.16. 05:51

gerbera317

Én nem hiszem, hogy úgy halmozódott fel a 300.000 Ft., hogy közben még letiltották a minimálbér 50%-át. Éppen az a lényeg, hogy a minimálbérből való letiltás lehetősége nem elég Jessinek, mert tudja, hogy van olyan vagyona a volt férjnek, amely vh. alá vonható.
Persze, az is lehet, hogy én nem értem jól, ebben az esetben elnézést kérek.

gerbera317 # 2011.11.15. 22:09

Jessi:

6 hónap alatt 300 ezer forint, az havi 50 ezer forint elmaradás. Ha mindez úgy halmozódott fel, hogy közben tiltották tőle a minimálbér 50 százalékát is, akkor valami agyament összegű tartásdíjat sikerülhetett kibuliznod ellene. Most, hogy csak minimálbéren van, valóban itt az ideje, hogy nekiállj módszeresen tönkretenni a szerencsétlent. Sok sikert hozzá.