„A kérdésem az,hogy ezt megteheti e a munkáltató”
Melyik részét? A levonást természetesen nem tagadhatja meg, mert azzal kezessé válik. A munkaviszonyt azonban megszüntetheti. Persze, nem ezzel az indoklással.
végrehajtás kérdések
Köszönöm a választ! igen a kérdés az hogy megtagadhatja e a levonást?És hogy ne külje el a férjemet a münka helyéröl e miatt.És hogy mitt tudunk tenni ez ügyben hogy mindenkinek jó legyen?
Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo
Gederisti
Ha jól csinálod, elévül...
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy több tartozásom van már lassan végrehajtás alá kerül banki hitelek voltak ezek.
A munkabéremből már vonnak 20 ezer ft ez fix e
letiltás mert megegyeztem a bankal,mennyit vonhatnak még le?
A ház amiben lakunk csak 1/3a az enyém ilyenkor mit csinálhat a végrehajtó el veheti a házat?A házon van jelz
álog hitel ezt fel mondhatják?
Mit foglalhat le még a vh?
Van 5 kiskoru gyerekem .
Ott hagyhatom a munkahelyem hogy ne tudjanak vonni semmit,vagy van valami megoldás hogy ne kerüljön veszélybe a megélhetésünk?
Ha jön a vh és itton vagyok de nem engedem be akkor mi lesz?
Ha a bankszámlámat inkasszózzák akkor kérhetem a munkáltatót hogy kézbe fizzesen ne utaljon?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szeretnék segítséget kérni,közös költség tartozásunk van,már a végrehajtónál.A lakás 1/3-2/3 részben a tulajdonunk, a tartozásról a kamarától kaptunk nyáron levelet,nincs mit vitatni rajta.Októberben kijött a végrehajtótól a levél,a teljes összegről az én nevemre.(az enyém a két harmad,de a teljes tartozásról jött ki)Részletfizetésben megállapodtunk,fizetjük is azóta.Szombaton viszont kijött a párom nevére is,másik végrehajtótól,szintén a teljes összeg,és ő már az ingatlanra is bejegyeztette a jelzálogot.Mit tehetünk?kifogást emelni,hogy az övé csak egy harmad,illetve hivatkozni arra hogy ezt mi már törlesztjük??Még egy részletet nem bírunk.
(és igen,fizetni kellett volna,és igen,mocsok devizahitelesek vagyunk,akik egy kicsi panelra felvettek 6 millió kölcsönt,mert falusiként nem tudtak elhelyezkedni sehol,mert a 25 ezres bérletet nem tudtuk kifizetni,és elhitték a banknak a papíron,hogy devizahitel alacsony törlesztéssel 300hóra havi 25 000,majd x év múlva 44 000,csak közben valahogy mégis 97000 lett,és mi még dolgozunk szakadásig...)
Üdvözlet Mindenkinek!
Problémám a következő: Apuka évek óta nem fizet tartásdíjat, bejelentett munkahelye, jövedelme nincs, viszont tudomásom van arról, hogy az új feleségével a házasság fennállása alatt közösen vettek egy családi házat, persze csak az új feleség nevére.
Mit tehetek? Megállapítás iránti kereset, hogy az a családi ház az ő 1/2 arányú tulajdona?
Tiszteletem!
Segítséget szeretnék kérni.
Több banki hitelem felmondás alá került,már lassan megkezdődik a végrehajtás.
Van munkahelyem már van egy fix letíltásom 20 ezer forint.Mennyit vonhatnak még?
A lakásnak amiben lakunk csak az 1/3da van a nevemen,elvehetik a lakást,vagy csak az 1/3-t?
Van 5 kis korú gyerekem és nagyon nehéz a megélhetés igy is.Ott hagyhatom a munkahelyem hogy ne tudjanak vonni semmit vagy ezt nem lehet?
Mit foglalhat még a végrehajtó?
Mit lehetne tenni?
Nagyon kérném a hozzá értők segítségét!
Előre is köszönöm!
Mackóka
Az 1/3-odnak sürgősen új tulajdonos kell! (nem csak bólogatni és holnapra halasztani...)
Különben simán el fogják - kabátgombokért - árverezni!
Jövedelem megóvásának is van lehetséges módja de ahhoz többet kellene tudni a családi állapotodról...
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Tisztelt Fórumozók, Válaszadók! Reménykedve vártam a kérdéseimre a választ, de idáig még sajnos nem kaptam meg. :( Reménykedjek tovább, vagy ne várjak segítséget, esetleg megoldást ettől a fórumtól? Tudom hogy a problémáimat nem fogom tudni itt megoldani, de tájékoztatást, iránymutatást szeretnék kapni.
Köszönettel.
Problémám hasonló, mint Capise kérdése. A svéd csavar nálunk ott van, hogy az ingatlan, aminél a közös költség tartozás felhalmozódott 1/2 - 1/2 arányban tulajdonom a volt férjemmel.
Volt férjem munkanélküli, bejelentett állása, jövedelme nincs. A költségeket nem fizeti, a lakást Ő lakja. (Tudom, ez nem mentesít engem, mint résztulajdonost a fizetés alól.) Azonban a végrehajtó mindkettőnk jövedelmét, bankszámláját megterhelte, az ingatlanra jelzálogjogot jegyeztetett be. Kérdésem, ennyire túlbiztosíthatja magát? Letiltás, jelzálogjog bejegyzés...
Tőlem a teljes összeget követelheti, én meg majd polgári peres eljárásban kérhetem a volt férjemtől? Vagy ha tőle is vonni tudná a pénzt, akkor mindkettőntől elvennék duplán? A végrehajtás módosítását lehet kérni, hogy én csak a felét fizessem ki a tartozásnak, mivel csak 1/2 arányban vagyok tulajdonosa az ingatlannak? Mi a módja? A munkáltatómhoz a levonásra a felhívás megérkezett...
Várom válaszotokat, köszönettel: Mesu
„hogyan lehet megsürgetni az eljárást”
Például írsz egy levelet a végrehajtónak, hogy csináljon már valamit (inkasszó, munkabér-letiltás, gépjármű-foglalás, ingatlanfoglalás), különben tekintse a bejelentést intézkedés elmulasztása miatti végrehajtási kifogásnak.
Kedves Fórumozók! Tegyük fel, hogy két magánember közötti milliós adósság ügye eljut a fizetési meghagyásig, amelynek az adós nem mond ellent. A követelés ingóságból és bérből, fizetésből jó eséllyel nem hajtható be, az adósnak azonban van egy lakása.
Aki a kölcsönt adta, egyelőre csak azt szeretné, hogy a végrehajtó bejegyezze a végrehajtás tényét az ingatlan tulajdoni lapjára, de az árverést egyelőre még ne indítsa meg (vagy legalább nagyon messzi, távoli időpontra tűzze ki). Hátha addig még jutnak a felek valamire...
Meg lehet akasztani - a végrehajtást kérő kérésére! - a folyamatot ezen a ponton?
A végrehajtást kérő bármikor kérheti az eljárás felfüggesztését. [Vht. 48. § (1)]
A hivatkozott jogszabály érdeksérelem vizsgálatát írja elő a bíróság számára, ezért, ha a végrehajtó úgy nyilatkozik, hogy "jó, de mi lesz a munkadíjammal?", a bíróság a végrehajtást kérő kérésére sem fogja felfüggeszteni a végrehajtást.
Gyors segítségre lenne szükségem! Előre is köszönöm.
2012 májusában balesetet szenvedtem, így munkaképtelenné váltam. A volt feleségemmel, mivel ez nem veszélyeztette gyermekeim ellátását, megbeszéltem, hogy csúszok a gyermektartás megfizetésével, illetve azt részletekben teljesítem. Minden hónapban fizettem, amit tudtam.
Júniusban, szintén megbeszélés alapján, magamra vállaltam a lányom táborozásának teljes költségét, ami több, mint egy havi tartásdíj, majd augusztusban mindkét gyermek teljes ellátásáról gondoskodtam. Ezért cserébe eszembe sem jutott, hogy az azokra a hónapokra esedékes tartásdíjat ne fizessem meg. Augusztus hónapban a tartásdíj részletet a volt feleségem nem fogadta el, bár erre írásos dokumentumom nincs, csak tanúm.
Szeptembertől az aktuális tartásdíjon felül megkezdtem az elmaradásaim törlesztését, mivel a munkakörülményeim rendeződtek. A teljes összeget november elejére sikerült megfizetnem.
A rendezés megtörténte után kaptam egy végrehajtói levelet, amiben felszólítottak hat havi tartásdíj elmaradásának rendezésére. SOHA nem tartoztam hat havi díjjal. A végrehajtónál bemutattam az igazolást és értesítettem a volt feleségemet, hogy jogtalanul indította az eljárást. Ő szóban ígéretet tett, hogy lerendezi és visszavonja a végrehajtást.
Ebben az értesítésben az önálló bírósági végrehajtó a Vht. 40. 41.§-ra hivatkozott, ha már megtörtént a teljesítés. Ezeket olvasva megnyugodtam, hiszen ezekben egyértelműen az szerepel, hogy ebben az esetben a végrehajtást kérő köteles a végrehajtói díjakat rendezni.
Azonban most kaptam egy újabb levelet a végrehajtótól, hogy a tartozás valóban teljesítésre került, tehát fizessem meg a költségeket.
A volt feleségemnek semmivel nem kellett bizonyítani, hogy nem fizettem, én bemutattam a bizonyítékot, hogy fizettem és most mégis én fizessem a költségeket is?
Irigységből x havonta kihúzhat a zsebemből több tízezer forintot törvényesen?
Ebben nem értünk egyet.
@Kovács_Béla_Sándor: Köszönöm a választ!
@gerbera317: Ha csak ezen múlna, akkor a végrehajtást kérő azt kifizetné, megelőlegezné, stb. Biztos lenne rá mód, ha ez valós problémaként jelentkezne.
Az elméleten kívül nyilván komoly tapasztalati tényezők is közrejátszanak. Én az elmélet mellé odatettem a tapasztalatomat is, valószínűleg te is. Minden bizonnyal azért nem értünk egyet, mert más helyi bíróságok zászlaja alatt hajózunk, és mifelénk a bíróság soha nem mulasztja el megvizsgálni, hogy a végrehajtást kérő kérelmezte felfüggesztés sértheti-e másnak a jogát, többek között a végrehajtóét.
„Biztos lenne rá mód”
Van is, pontosan az, amit írsz: kifizetni a végrehajtó munkadíját, költségátalányát, addigi készkiadását. Ezek után azt tesznek a felek, amit jónak látnak.
Köszönöm!
Sziasztok!
Adva van egy banki hiteles lakás. A hitelszerződésben adós Éva, akinek a lakás a nevén van, és van egy adóstárs Ádám.
Ádámnak van végrehajtható fizetése, Évának nincs.
Ha a bank nemfizetés miatt felmondja a hitelszerződést, akkor kérheti-e Ádám, hogy ne az ő fizetéséből vonják le, hanem árverezzék el a lakást?
Ha árverésre kerül a sor, akkor Ádám megveheti-e a lakást?
Nem, nem.
Az első "nem"-et, igazából ki dönti el? A végrehajtást kérő bank? Vagy jogi szabályozás? (Tehát a bank sem döntheti el, hogy a lakást vagy a fizetéslevonást kér?)
És ha a végrehajtást nem a bank indítja, hanem éppen Ádám egy másik tartozás kapcsán (ahol Ádám adta a kölcsönt Évának)? Mivel Ádám nem vonja vissza a végrehajtást, ezért a bank végül felmondja a szerződést (mert a fedezet kerül veszélybe) és beáll a sor elejére. De az árverés nem azon tartozás miatt indul, ahol Ádám adóstárs. Így sem tud részt venni az árverésen?
A fokozatosság elve dönti el, utána pedig a számtan tartja életben. A végrehajtás az adós(ok) pénzeszközével kezdődik, és szükség esetén az ingatlannal végződik. Ha az ingatlan sem elegendő, akkor a munkabér továbbra is folyamatban marad.
Az adós árverés hatályával történő tulajdonszerzését a törvény kizárja.
2 külön ügyben érdeklődnék a lehetőségekről:
1. Menyemnek van egy kb 3 éves mobilszámla tartozása (8.000,- Ft). Annak idején (mikor lett pénze) megpróbálta befizetni ügyfélszolgálaton, de elhajtották, hogy már átadták behajtónak. Mikor a behajtó megkereste már 55.000,- Ft-ot követelt, mint eredeti tőkeösszeg. Kért részletfizetést, nem engedték és azóta sem hajlandóak erre. Menyem eddig nem fizetett, a cég (és most már egy ügyvéd is) időnként elereszt 1-1 levelet (az anyjához, hozzám, korábbi lakcímekre), illetve telefonálgatnak. Én úgy gondolom, hogy az eredeti tartozást mindenképpen ki kell fizetni (sőt, már évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni), de a most már 70.000,- Ft-nál tartó követelést egy kissé eltúlozták.
Mivel a szolgáltató már nem foglalkozik vele, a behajtó nem hajlandó tárgyalni, milyen más úton lehet még elindulni? Pl bírósági per indítása az eltúlzott követelésért? Érdemes-e a szolgáltatónak bármennyit is átutalni addig az eredeti számlára hivatkozva?
Az állandó bejelentett lakcíme nálam van, de sosem lakott itt. A végrehajtó a nálam való foglalással fenyegetőzik. Mit tehetek, ha megjelennek nálam?
2. Az Instrumtól kapott a férjem egy fizetési felszólítást, hogy mobilszámla tartozása van. Erre válaszoltunk, hogy sosem volt előfizetése egy szolgáltatónál sem (csak feltöltőse van és az is más cégnél) és vagy felejtenek el vagy küldjék meg a másolatát annak az iratnak, amire ezt alapozzák. Erre a levélre azóta sem válaszoltak, de azóta folyamatosan hívogatnak engem (saját, titkosított mobilszámomon, ami pont annál a társaságnál van). A hívások során ragaszkodnak a tartozás meglétéhez, nem hajlandóak bebizonyítani semmivel az általuk mondottakat és perrel, foglalással fenyegetnek. Én kérem, hogy menjünk perre, ha egyszer nem haladunk így előbbre, de persze az eltelt hónapok alatt ez még nem történt meg. Kérem az írásbeli választ, de arra sem hajlandóak. Most már az anyósomat is elkezdték hívogatni és fenyegetni (szintén titkosított, feltöltős mobilszám). Mégis mit lehet tenni, hogy ezt befejezzék?
Köszönöm előre is

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02