Eos Faktor?


marien # 2014.05.08. 08:28

Sziasztok! Nekem olyan problémám van és abban szeretném segítségeteket kérni,hogy birósági szakba került az ügy majd augusztusban lesz tárgyalás. A lényeg röviden volt egy tartozásom amit nem fizetem hogy miért azt nem részletezem, elköltöztem a bank nem kereset a levelet valaki mégis át vette a volt élettárs de hozzám nem jutott el, de az eos faktor megtalált.Meg is állapodtunk hogy fizetek havi 20000ft.Fizettem is mert a tartozás az tartozás, ekkor kezdtem el olvasgatni a jogi fórumot és itt találtam azt az infót hogy kérjek irásbeli megállapodást a fizetés részleteiről hogy mennyit és meddig kell fizetnem mert csak szóban állapodtunk meg. Meg is kértem erre őket de semmi reakció én meg azóta egy fillért nem fizetem nekik sőt nem is reagáltam a megkeresésükre,erre egy hónapja kb.jött a közjegyzőtől egy fizetési meghagyás aminek ellent mondtam és most jött a tárgyalásra idézés. A kérdésem volt e már valaki ilyen helyzetben, meglehet e egyezni hogy az eredeti összeget fizetem nem a kamatos kamatott, egyáltalán kell fizetnem, három kiskorú gyermekem van miben lehet megállapodni stb..... ügyvédek válaszát is várom.Köszönöm


Sziasztok! Rendszeres olvasója vagyok a fórumnak és most én is tanácsért segitségért fordulok hozzátok! A problémám a következ?: ma kaptam egy leve

Sherlock # 2014.05.08. 09:47

Biztosan nem kell fizetned, hiszen gyermekeid vannak.

marien # 2014.05.08. 18:48

én választ vártam nem pedig gunyolódást


Sziasztok! Rendszeres olvasója vagyok a fórumnak és most én is tanácsért segitségért fordulok hozzátok! A problémám a következ?: ma kaptam egy leve

Sherlock # 2014.05.08. 19:21

Ők meg azt hogy fizess, nem mindig találkozik a kereslet a kínálattal.

khing # 2014.05.22. 06:27

Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy már két hete befizettem a tartozást EOS Faktor Magyarország Zrt nek, és az óta a fenekükön ülnek, és nem intéznek semmit. Pedig nekem sürgősen kéne egy igazolás, hogy a tartozás már nincs a nevemen. Mert addig nem tudok intézni semmit. Sajnos ennyire nem képesek. Úgy néz ki, hogy az ügyfél csak addig fontos nekik, míg a pénzt meg nem kapják. Utána már nem vesznek ember számba minket. Ilyenkor mit csinálhat az ember?
Ügyvédek válaszát is várom. Köszönöm

Sherlock # 2014.05.22. 07:07

Két hét az semmi. De csak befizetted, vagy írtál is, hogy küldjenek nullás igazolást? Ha nem írtál, akkor azt kéne először.

khing # 2014.05.22. 08:56

Igen már két hete kérem tőlük. Levélben és telefonon .De idáig még semmi Válasz.

ártatlan1 # 2014.05.23. 15:32

"Egyes jogászi állásfoglalások szerint..."

Ha lehetne kérni, név szerint...

Addigi is itt egy szintén jogászi állásfoglalás, ezt egy Dr. Péterfalvi Attila nevű jogász adta ki, nem tudom ismerős-e a neve....

A Polgári Törvénykönyv (Ptk.) engedményezésre vonatkozó szabályai lehetővé teszik a természetes személy adósok adatainak átadását.
A Ptk. kommentárja arról is szól, hogy az engedményezett követelés kötelezettjének hozzájárulására a szerződés létrejöttéhez nincs szükség, mert a jogosult személyében anélkül következik be változás, hogy ez a kötelezett, azaz az Ön helyzetét érintené, súlyosbítaná.
A követelések értékesítésekor az adatátadáshoz a jogcímet maga a Ptk. teremti meg, így a követelésekhez kapcsolódó személyes adatok továbbítása adatvédelmi szempontból nem kifogásolható. Tehát az Ön személyes adatai ilyen módon, a Főtáv Zrt. és a DHK Zrt. közötti engedményezésről szóló szerződés alapján kerültek a társaságtól a DHK követeléskezelő cég birtokába.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

68/2008. Az engedményezés !!!

Mivel az engedményezés a kötelezett pozícióját nem érinti (neki lényegében mindegy, hogy kinek teljesít), az engedményezési szerzõdés érvényességének nem feltétele a kötelezett értesítése. Ugyanakkor az engedményezés a kötelezettel szemben csak akkor hatályosul, azaz vele szemben ez alapján csak akkor lehet fellépni, ha õt errõl hitelt érdemlõ módon értesítették. A kötelezettet értesítheti az engedményezõ, az engedményes, valamint más személy is. Az elsõ esetben a kötelezett csak az új jogosultnak teljesíthet, a második és harmadik esetben viszont az engedményezõtõl követelheti az engedményezés megtörténtének igazolását, ennek hiányában az új jogosult felé csak a saját veszélyére teljesíthet (ennek indoka, hogy ilyenkor a kötelezett nem a régi jogosulttól, hanem olyan személyektõl kapja az információt, akik esetében nem lehet biztos abban, hogy az általuk adott információ tényleg megfelel-e a valóságnak, ezért kell kérnie a régi jogosult megerõsítését is). !!!!!

ártatlan1 # 2014.05.23. 15:34

Követeléskezelés

Az EOS Faktor Zrt. 6.000.000 Ft bírságot kapott. A követeléskezelő a nyilvántartásában szereplő adósok ismerőseit kereste, zaklatta telefonon és SMS-ben, arra kérve az ismerősöket, hogy értesítse az adóst a tartozása kiegyenlítetlenségéről.

A zrt. nem titkolt adatkezelési gyakorlata szerint ha az adós nem veszi fel a kapcsolatot velük, úgy nyilvános és/vagy közhiteles nyilvántartásokban újabb elérhetőségeket keres az adós felkutatása érdekében. A PSZÁF egyébként ugyanezen magatartása miatt korábban fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta.

A fontosabb megállapítások:

  • ugyan a követeléskezelő jogszerűen jut az adósok adatainak birtokába a jogérvényesítés céljából, de ezeket az adatokat nem adhatja át harmadik félnek pl. szomszédnak;
  • nem kapcsolható össze a jogviszonyban nem érintett adatokkal az adatbázis;
  • nem lett volna rögzíthető a harmadik személyekkel (nem ügyfelekkel) folytatott telefonbeszélgetés;
  • a nyilvános telefonkönyv nem használható az eredetitől eltérő célra;
  • az adattörlési kérelmeket sokszor jogellenesen tagadta meg a társaság.

A határozatokkal szinte minden részletében egyet lehet érteni, de azt azért hozzá kell tenni, hogy a két ügyben kifogásolt adatkezelői gyakorlat sajnos általános. Mi lesz a következő lépés a cégek részéről? Egymás feljelentgetése vagy előre néznek, és adatvédelmi auditálást végeztetnek?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.23. 15:43

Auditálás? Bármelyik közepes képességű ügyvéd megmondta volna nekik eddig is, hogy jogellenes, amit csinálnak, és azt is, hogy mit tehetnek meg jogszerűen.

De tudod, mit mondok neked? Amíg ezekkel a módszerekkel nagyobb bevételt érnek el, mint a bírság összege, addig eszükben sem lesz felhagyni velük.

ártatlan1 # 2014.05.25. 11:53

Vizsgálatot indított a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti hatóságként a követeléskezelő cégekkel szemben - tudta meg lapunk. Binder István felügyeleti szóvivő elárulta: ezúttal a Díjbeszedő Faktorház Nyrt.-t, az EOS Faktor Magyarország Zrt.-t, az Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt.-t és a Dunacorp Faktorház Zrt.-t érinti a bank fogyasztóvédelmi területének témavizsgálata.

http://nepszava.hu/…ehajto-cegek

olorsi # 2014.05.25. 19:19

Végre!!
Nem az a baj, hogy van tartozásunk és azt mi nem kívánjuk kifizetni. A baj az, hogy ezek a cégek többszörösére emelik a behajtandó összeget. A lényeg, ha valaki fizet a behajtó cégeket fizeti ki előszőr és utoljára marad a valódi tartozás.
Nyilván,ha tartozom, ki kell fizetnem. De nem vagyok ajándék pénzt adni egy behajtó cégnek, aki a tripláját, vagyis a saját hasznát akarja bezsebelni. Tényleg, erre még miért nem lett új törvény???
A tartozás és a késedelmi kamatok, ez rendben van, de emberek miért tartsanak fent behajtó cégeket???

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.25. 19:21

Azért, mert vannak adósok, akik nem fizetnek önként.

EOS_Faktor_Zrt. # 2014.05.26. 11:51

Kedves Fórumozók!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2014 május 22-én kihirdetett ítéletével hatályon kívül helyezte a PSZÁF (jogutód MNB) azon 2012 október 30-án kelt, bírságot kiszabó határozatát, amely megállapította, hogy az EOS Faktor Zrt. rövid szöveges üzenetek és nyílt levelezőlapok küldése útján tisztességtelen/agresszív kereskedelmi gyakorlatot folytatott. Az ítélet jogerős.

Üdvözlettel:
EOS Faktor Zrt.

ártatlan1 # 2014.05.27. 07:59

Tiztelt EOS Faktor!!!

Én a mai napon bemutattam a Fővárosi törvényszéken a fenyegető,zsaroló SMS és hang felvételt mellyel egy magam bizonyítom,hogy a fővárosi törvényszék megalapozatlanul és helytelenül járt el,és kérelmezem a perujrafelvételt!!!
Remélem akkor most már megpróbálnak majd ezután tisztességes eszközökkel a törvényben előirt módon behajtani a követelésüket.

Tisztelettel!!

ártatlan1 # 2014.05.27. 08:05

Címzett:

EOS Faktor Zrt.
1132. Bp. Váci út 30.
Levélcím: 1438. Bp. Pf. 400.

Tárgy: Ellentmondás

Alulírott, … írásban nyilatkozom… (szám alatti lakos, anyja neve: …), miszerint a 2014. 02. 02. napon megírt levelük teljesen alaptalan. A fenti követeléskezelővel nem állok szerződéses kapcsolatban, semmilyen plusz költséget nem fogok fizetni önöknek, valamint felszámoltatom önöket az illetékes nyomozó hatóságokon keresztül, az illetékes bíróságokkal!

Jelen levelem megküldésével a törvényes határidőn belül

ELLENTMONDÁSSAL

élek

INDOKLÁS:

Önök, az EOS Faktor Zrt., egy teljesen szabálytalan követelést próbálnak érvényesíteni, oly módon, hogy név szerint az engedményező áramszolgáltatóval nem álltam szerződéses jogviszonyban!

Jelen levelem megírásával párhuzamosan (mivel nyomatékosan felhívtam minden érintett, a közjegyző, az EOS figyelmét), bejelentést teszek az illetékes nyomozó hatóságoknál; zaklatás és személyes adatokkal való visszaélés bűncselekmény alapos gyanúja végett!

Megemlegetik a percet, amikor szánalmas jogalapot nélkülöző levelükkel zaklatni merészeltek. A családom régi barátjaként, alkotmánybírónak jelölt ügyvédemnek, – nem fog gondot okozni a maguk hiányos, hibát hibára halmozó felkészületlen perbeli támadása!

Ha és amennyiben önök tovább zaklatnak, – vagy ne adja Isten az égbekiáltó butaságukat, – és kapun belülre merészkednek többed magukkal, fenyegető célzattal, egyértelmű tiltásom ellenére, – akkor a 2013-as július 1.-jei önvédelemről szóló törvény értelmében, – minden lehetséges eszközzel meg fogom védeni magamat!

A sógorom helyi mentős szakápolóként is, – külön élvezettel fogja ellátni a maguk baját! Unokatestvérem pedig PSZAF(MNB) volt alkalmazottként, jogi úton segít felfüggeszteni magukat. Nagy a család, sok a barát. (Fehér Kéményseprők Országos Szövetsége / Dabasi Tamás), – és velem van az isteni igazság, míg magukkal a gazemberség, hiénaként más nyomorán való elvtelen élősködés, dögevés. Hány embert, hány családot tettek tönkre eddig, a tartósan fizetésképtelen magyar társadalom végóráiban?

Annyi évet maguknak a pokolban, ahány másodpercet idegeskedtek a családok maguk miatt! LEGYEN ÚGY!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.27. 08:12

:O)
Csak keményen!

ártatlan1 # 2014.05.27. 08:14

"

Kedves Fórumozók!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2014 május 22-én kihirdetett ítéletével hatályon kívül helyezte a PSZÁF (jogutód MNB) azon 2012 október 30-án kelt, bírságot kiszabó határozatát, amely megállapította, hogy az EOS Faktor Zrt. rövid szöveges üzenetek és nyílt levelezőlapok küldése útján tisztességtelen/agresszív kereskedelmi gyakorlatot folytatott. Az ítélet jogerős.

Üdvözlettel:
EOS Faktor Zrt.
"

Tisztelt EOS!

a hazug embert elöbb utolérik mint a sántakutyát!!!
http://www.naih.hu/…atarozat.pdf

Ügyszám:
NAIH-6254-18/2012/H.
Tárgy:
személyes adatok kezelése az
az EOS Faktor Zrt. tevékenysége során
H A T Á R O Z A T
Az információs önrendelkezési jogról és az informác
iószabadságról szóló 2011. évi CXII.
törvénynek (a továbbiakban: Infotv.) 61. § (1) beke
zdés b), c) és f) pontja alapján az EOS Faktor
Magyarország Zrt-t (a továbbiakban: Kötelezett) (11
32 Budapest, Váci út 30.) jogellenes adatkezelés
miatt
6 000 000 Ft, azaz Hatmillió forint
adatvédelmi bírság
megfizetésére kötelezem, egyidej
ű
leg a Kötelezett által végzett
jogellenes adatkezelést
megtiltom
, a Kötelezettet
felszólítom arra, hogy ennek az alábbi módon tegyen
eleget
:

1. törölje valamennyi, adósnak nem min
ő
sül
ő

  • a céggel a követelés alapjául szolgáló

szerz
ő
déses jogviszonyban nem álló - harmadik személyek s
zemélyes adatait (név,
telefonszám, lakcím) a követeléskezeléshez alkalmaz
ott bels
ő
ügyviteli szoftverb
ő
l;
2. eljárásrendjét az Infotv.-nek megfelel
ő
en alakítása át annak biztosítása érdekében, hogy a
jöv
ő
ben ne kezeljen az 1. pontban megjelölt személyi kö
rr
ő
l személyes adatokat.
A Kötelezett a határozat végrehajtásáról annak kézh
ezvételét
ő
l számított
30 napon belül
értesítse
a Hatóságot.
A 2012. évben keletkezett, követelésbehajtás során
folytatott telefonbeszélgetésekr
ő
l készült
hangfelvételek NAIH-6254-4/2012/H. ügyiratszámú vég
zésben elrendelt zárolását feloldom.
A fentiek mellett elrendelem jelen határozatnak a N
emzeti Adatvédelmi és Információszabadság
Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) honlapján történ
ő
nyilvánosságra hozatalát.
A bírságot e határozat joger
ő
re emelkedését követ
ő
15 napon
belül a Hatóság központosított
bevételek beszedési célelszámolási forintszámlája (
10032000-00319425-30006009) javára kell
megtéríteni. Az összeg átutalásakor kérem, hivatkoz
zon a NAIH-6254/2012. BÍRS. számra.

olorsi # 2014.05.28. 18:12

Óhhhhhh!

Csak a legfontosabb szót, amit EOS barátunk használ nem írták oda!

HALADÉKTALANUL!!!!!!!!!
3 napon belül, mert különben: lelőjjükkiheréljükfelakasztjukleszúrjukkibelezzük...és még sorolhatnám.
A kedvencem tőlük: elviszünk mindent, maradhat egy télikabátja, 3 pár cipője (bár lenne annyi), felsőruházatból 3 felsőruha, egy ágya, egy szekrénye,személyenként egy készlet ágynemű, a hozávaló két huzattal, legfeljebb 3 asztal, személyenként egy szék. És ezt most komolyan így leírták.Amúgy ő egy egyszerű behajtó cég, nem végrehajtó, tehát nem vihet el semmit.

Azon meg csak elgondolkoztam, hogy pl tv-t vagy szmítógépet, esetleg laptopot miért nem akar elvinni....?

olorsi # 2014.05.28. 18:17

Pontosítva, az elviszünk mindent a felsoroltakon kívűl számukra arra vonatkozik, hogyha ezekből a tárgyakból több van. Tehát, ha van két télikabátom (amúgy nincs) az egyiket elorozzák. Ha egy ággyal több van, mint ahányan lakunk a lakásban, a többit elviszik. És így tovább.

gerbera317 # 2014.05.29. 11:34

Csak a legfontosabb szót, amit EOS barátunk használ nem írták oda!HALADÉKTALANUL!!!!!!!!!

Azon goldolkodom, hogy ebben:

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2014 május 22-én kihirdetett ítéletével hatályon kívül helyezte a PSZÁF (jogutód MNB) azon 2012 október 30-án kelt, bírságot kiszabó határozatát, amely megállapította, hogy az EOS Faktor Zrt. rövid szöveges üzenetek és nyílt levelezőlapok küldése útján tisztességtelen / agresszív kereskedelmi gyakorlatot folytatott. Az ítélet jogerős.

...hová gyömöszölné be olorsi azt, hogy "haladéktalanul".

Ide: "Haladéktalanul szeretnénk tájékoztatni Önöket"?
Vagy ide: "megállapította, hogy az EOS Faktor Zrt. rövid szöveges üzenetek és nyílt levelezőlapok küldése útján haladéktalanul tisztességtelen / agresszív kereskedelmi gyakorlatot folytatott"?
Esetleg ide: "Az ítélet haladéktalanul jogerős"?

Ez az eos-os topik egy vicc.

Ártatlan1 hozzászólásaival kapcsolatban én KBS rövidke véleményéhez társulnék.

Egyjogász # 2014.06.01. 11:17

"Címzett:
EOS Faktor Zrt.
1132. Bp. Váci út 30.
Levélcím: 1438. Bp. Pf. 400.
Tárgy: Ellentmondás"

Az az alkotmánybírónak jelölt szuperügyvéd nem mondta esetleg, hogy az ellentmondást a fizetési meghagyást kibocsátó közjegyzőnél kell előterjeszteni, nem a jogosultnál? Mert ha az EOS-nál terjeszted elő, akkor jogerőre fog emelkedni...

Ja, és elég annyit írni, hogy "a jogosult követelését mind jogalapjában, mind összegszerűségében vitatom".

A többi fölösleges szófosás nem érdekli se a közjegyzőt, se az EOS-t.

Egyjogász # 2014.06.01. 11:28

"Ez az eos-os topik egy vicc."

Engem továbbra is az az EOS_Faktor_Zrt. nicknevű hozzászóló beírásai gondolkodtatnak el.

Egy kommunikációs konferencián volt szó a hasonló esetekről, egy szakember szerint egy komoly cég internetes blogokban, fórumokon, stb. ne szólogasson hozzá, ne védje a mundér becsületét se saját nevében, se kamunickeken, mert általában így csak "saját maga jelentkezik a tökönrúgásét".

Azt hiszem ez a topic ékes bizonyíték erre az elméletre, hiába a fenti nicknevű hozzászóló rendkívül tárgyszerűnek szánt beírásai, sosem az elérni kívánt hatást váltja ki, hanem általában jó pár mocskolódó hozzászólást az EOS rovására.

Úgy hogy vagy az EOS kommunikációs stratégiájával van valami nagyon nagy baj, vagy egyszerűen valaki szórakozik az EOS nevében.

olorsi # 2014.06.01. 16:00

Kedves Gerbera!
Ez most komoly???
Az "élcelődés" szót nem érted? Komolyan elhitted, hogy bármilyen behajtónak egyáltalán válaszolnék?
Azért írtam, mert kedvenc kifejezésük a HALADÉKTALANUL , amitől biztos sokan megijednek.
Amúgy ha valóban van tartozásom, megvárom a közjegyzői fizetési meghagyást, ellentmondok, mert akkor rögtön a bíróságra megy a dolog. Tehát a valós összeget kell fizetnem, az talán megy, nem a behajtó és végreható cégek duplájára vagy triplájára emelt összegét.

Amúgy nálam az EOS-os behajtás már elévült. Ha jön a közjegyzői fizetési meghagyás, ellentmondok, aztán majd a bíró eldönti, elévült-e vagy sem. Ha nem, azért lenne egy-két megjegyzésem. Fibernet tartozásom volt, bár már nem volt rajta hűségnyilatkozat, kb 2 évig nem engedték, hogy lemondjam. Csak, ha a tartozást kifizettem. Akkor ez nem ment. Átvette az Invitel, küldött papírt, mire a neten való időzés során rájöttem, hogy megvette a fibernet tartozást, az is idő volt, mert le nem írták volna.
A poén (már nem lakom ott leírhatom), a fibernet elvileg lekapcsolt minket a hálózatról, gyakorlatilag évek óta a vevő (ha akarja), még mindig nézheti az 50 csatornát.

olorsi # 2014.06.04. 23:03

Ma kaptam az EOS-tól újabb papírt. Persze ez sem ajánlottan és tértivevényesen érkezett.
Felszólítás, fizessek!
Majd alatta, ha pénzügyi problémáim vannak, hívjam őket részletfizetés miatt. Ezt eddig miért nem tette meg?
Azért, mert új jogszabály van, amit le is írtam, ha részletfizetést választok, nem évül el a tartozás.
Okos!