Végrehajtás költsége


gerbera317 # 2011.11.24. 22:04

Igen, ez a legrosszabb, ami megtörténhet. Kevésbé rossz, de még mindig rossz, ha mindez két hónap alatt lefut. De akár jó dolgok is történhetnek. Ez a te bulid, reinzsu, most a te térfeleden pattant a labda.

C a s a b l a n c a # 2011.11.24. 12:12

Na, ehhez kívánok sok szerencsét!

A végrehajtó 5 év múlva megállapítja majd, hogy a vállalkozónak (mindegy, hogy álvállalkozó vagy "igazi")lízingelt az autója, a szerszámok-gépek pedig az alapvető megélhetési cuccai, ingatlana nincs (az anyuci, lurkók nevén van), lefoglalható ingósága dettó nincs - tehát: a követelésed behajthatatlan...

gerbera317 # 2011.11.23. 22:01

A követelésed nem 181 ezer, hanem 185600 Ft. Nem írod, kértél-e törvényes késedelmi kamatot felszámítani. Ha igen, akkor még ennél is több a követelésed.

Az eljárás elején megfizetendő költség legalább 4926 forint lesz, de reálisabb a 9926 vagy a 14926 forint. Ha ennél többet kérnek be tőled, az már túlzó mértékű, és érdemes kifogással megtámadni. Sikeres végrehajtás esetén az adóstól ezt is behajtják, és visszakapod. A végrehajtási kérelemben kérjed azt is, hogy ingatlan-foglalást csak abban az esetben kérsz, ha a követelés egyéb módon nem hajtható be.

Azt magadnak kell eldöntened, érdemes-e. Te láttad a mestert, milyen autóval érkezett, visel-e magán aranyat, van-e százezer forintos szemüvege, milyen bakancsa van, használ-e oldszpájszt stb. Ha amolyan hajléktalanszagú csóró kontár, szakadt tutyiban az embered, akkor hagyd a fenébe. Ha viszont nagymenő a fószer, csak éppen téged nem vett komolyan, akkor vágj bele!

Azzal, hogy nem élt ellentmondással a fizetési meghagyás ellen, nem feltétlenül jelenti, hogy elismeri a követelésedet. Egyszerűen csak nem vette komolyan a dolgot, fmh-t még nem látott, olvasni meg éppen nem tud - mint afféle nagymenő.

Sok szerencsét hozzá!

REINZSU # 2011.11.23. 21:18

Tisztelt Végrehajtó!

Az ingatlanomban történ hibás és hiányos komfortosítási munka kivitelezése miatt kártérítési pert indítottam még augusztusban a vállakozóm ellen.
A Bíróság visszadobta, hogy nem ők az illetékesek, hanem a Közjehyző.
Ki is bocsájtottak fizetési meghagyást a vállakozóm ellen, amiért én fizettem 4600.-Ft eljárási uilletéket a kis nyugdíjamból.
A fizetési meghagyás immár jogerőre emelkedett, mert az adós nem élt ellentmondással.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e kérnem végrehajtást az adós ellen? ( a közjegyző javaslatára ismét felszólítottam, hogy fizesse ki a káromat, de ismét nem reagált az ajánlott levelemre)
Mennyibe kerülne nekem a végrehajtás kérelmezése, ha a kárösszeg 181 ezer Ft?
Van-e esélyem, hogy valaha megkapom a kártérítést, mert azt gondolom laikusként, hogy, ha az adós nem élt ellentmondással a fizetési meghagyással szemben, akkor ezzel elismerte a tartozását.
Van aki lebeszélt, hogy újabb pénzt ááldozzak erre az ügyre a csekélyke rokkansági nyugdíjamból, mert úgysem fogom az igazamat elérni.
Lehet-e valamilyen méltányossági költség kedvezményt kapni a végrehajtói díj megelőlegezésekor?
Sürgős lenne a dolog, mert olyan állapotban van a vályogházam, hogy az összedőlés fenyegeti, ha nem tudom rövid időn belül rendbe tetetni a hibákat amit a vállakozó itt a víz szereléssel és a kőműves munkákkal nekem okozott.
Köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:
M.Zsuzsa