Végrehajtás - jogos?


alexia # 2011.11.28. 05:09
Bocs, de igazad van, az igazsághoz tartozik
3 gyerekem van, a férjem hat éve halt meg. Olaszországból jöttem ide Mo-ra, mert itt volt az öcsém és szükségem volt valakire.

A pánikbetegségem újra előjött és az öcsém ezt jól kihasználta.
Cégalapíttatás - lásd be, hogy nem tudsz elmenni dolgozni
Autóvétel - tudod, hogy szükséges a működéshez.
Autóvétel - tudod, kettő több, mint az egy.
Autóvétel - a férjednek is volt kamionja, tőlem sajnálod?!

  • az autóvétel után eltelt 3 év, amikor rendesen fizette a részleteket, majd jött az amikor nem tudott fizetni. Akkor én tartottam el az özvegyi nyugdíjamból, meg a gyerekek árvaellátásából. Azután lelépett, körözést adtak ki ellene. Kb fél éve kaptam meg az első levelet, de kínomban csak nevetni tudtam rajta.

Fizessek meg 3 és fél milliót az autós tartozások fejében.
Nem tudok dolgozni, mert pánikbeteg vagyok (ha magad nem vagy az, ezt sosem fogod megérteni), boltba nem tudok lemenni nyugtató nélkül. Van havi 83.000 forintom élni. Fizess ebből rezsit, albérletet, iskolában kaját, gyerekeknek tankönyvet, ruhát, buszbérletet, havonta egy gázpalackot (főzni, fürdeni - nincs meleg víz), télen fát.
Mit írtam volna a végrehajtónak?
Havonta mennyit fizetek neki ebből?

Néha a gyógyszereinkre sincs pénz. A kisebbik gyerek asztmás, hol az ö gyógyszerét váltjuk ki, hol az enyémet.
Közben most ott vagyok, hogy találtam munkát, de csak eddig tartott, és most, amit karácsonyra szántam, az a pénz is elúszott.

gerbera317 # 2011.11.26. 22:54

Ez rendben is volna, csakhogy kronológiai szempontból figyelmen kívül hagysz egy jókora időszakot - én erről írtam, hogy el kellene rajta gondolkodni. Mert nyilván nem az történt, hogy az öcskös vett egy autót, másnap hajnali hatkor pedig ott kopogtatott nálad a végrehajtó. Hanem volt ott egy kis herce-hurca, amit nyilván lex@rtál nagy ívben, pedig ha valahol, akkor abban az eljárásban sikerrel adhattad volna elő a védekezésedet. Nem tetted, úgyhogy most már tiltják tőled, a maradékot pedig inkasszálják. Lelked rajta...

alexia # 2011.11.25. 04:17

gerbera317

Ha miattam lett volna, akkor nem lennék felháborodva, de az öcsém alapíttatott velem egy céget, majd mindenhová aláírt a nevemben, így vett egy autót.
Nem tudta fizetni, visszavették,másnak se tudott fizetni, rendőrség, bíróság, most ül.
Ja, és mindenki tanúsította, hogy engem nem ismer és nem én voltam az aláíró.Sőt, az autószalonba külön betelefonáltam, hogy rendőrségre megyek, ha az öcsém autót vesz a nevemben. Az öcsémet értesítették, hazajött, megvert majd megvette az autót.
És ezek után még én fizetek.

gerbera317 # 2011.11.24. 22:14

Alexia, egy bankszámlán nem árvaellátás, özvegyi nyugdíj, gyes vagy letiltott fizu maradéka van, hanem pénz. A pénzintézetet pedig ne okold semmiért, mert ő köteles a végrehajtó inkasszója (beszédesebb nevén: hatósági átutalási megbízása) szerint eljárni. Inkább azon gondolkodj el egy kicsit, hogy mindennek miért kellett bekövetkeznie!

Ami a többszöri inkasszálást illeti: Kérheted a bíróságot, vizsgálja meg, hogy a végrehajtó saját hatáskörben adott ki újabb inkasszót, vagy pedig a végrehajtást kérő kérelmére ismételte meg. Ugyanis csak az utóbbi nem sért törvényt.

végrehajtó1 # 2011.11.24. 11:45

Az elöbb írtam hogy a banki "inkassóra" a 33% nem vonatkozik.

alexia # 2011.11.24. 09:03

Köszönöm a választ!

A bankban szóltam, sőt az igazolást is vittem, hogy milyen jogcímen kapom a pénzt. Válasz: az őket nem érdekli, a bank végrehajtási osztálya szerint a gyerek pénze is mehet. Nekik csak az érkezett összeg a lényeg.

Most a fizetésem, amit oda utalnak, azt is mind elküldik a végrehajtónak? Mert az előző viselkedésük szerint igen. Vagy abból már levonják a 33%-ot és csak azt küldik el? Egyébként nem kellettem tovább, egy hónapot dolgoztam, tehát következő fizetésem nem lesz.

végrehajtó1 # 2011.11.24. 08:38

1. A 33% a munkabér letiltásra vonatkozik, nem erre.
2.Adjál be vh kifogást.

De a mama által küldött pénzt jogosan utalták át.

Miért nem postai kézbesítést kérsz?

alexia # 2011.11.24. 07:17

Tisztelt fórumozók!

1. Letiltás érkezett a bankszámlámra, amire az árvaellátást és az özvegyi nyugdíjat kapom.
Özvegyi- 23.335.- árvaellátás 29.985.- összesen 53320.-
Bementem a bankba, hogy felvegyem a pénzt, ahol közölték, hogy csak 26.660.- Ft-ot tudnak kifizetni.
Az én özvegyim 33%-a csak 7700.- ft lett volna.
Az árvaellátás a 11 éves fiamé, szerintem, ahhoz nem nyúlhattak volna. Miért vontak mégis ennyit?

2. Nem volt munkám és a mamám küldött pénz. A bank a teljes összeget átutalta a végrehajtónak. Ez jogos?

3. Közben lejárt a letiltás, én találtam munkát, de a letiltás most újra rákerült a számlámra. Jön a december és a bank a 33% helyett most megint elküldi a teljes összeget? Kb. 85.000.- Ft. Mert akkor csodás karácsonyunk lesz.