Végrehajtás társasház ellen. Nyilvántartási szám.


bellicus # 2012.01.03. 10:05

Pontosabban "nyilvántartási szám" "azonosítási" célra.

bellicus # 2012.01.03. 10:04

Megfogadom Gabicsek tanácsát, különösen mert ugyanezen társasházzal szemben ugyanennél a közjegyzőnél már volt egy végrehajtási kérelem más ügyben. És akkor nem kellett neki az azonosítási szám.

gerbera317 # 2012.01.01. 20:42

A törvény szerint a végrehajtást kérő közölni köteles a végrehajtási kérelem előterjesztésekor az adós nevét (cégnevét) és az azonosításához szükséges adatokat (cégjegyzékszámát) és a székhelyét. Ezeken felül a közjegyző nem követelhet több adatot. A társasháznak nincs cégjegyzékszáma, de még csak statisztikai azonosítója sem, úgyhogy ezeket nem kérheti. Van viszont adószáma, ami elegendő kell, hogy legyen. A kért nyilvántartási számról még nem hallottam.

Gabicsek # 2012.01.01. 19:43

Egyszerű a válasz. Kérdezd meg az illetékest telefonon vagy személyesen.

bellicus # 2012.01.01. 19:23

Tisztelt Mufurc nagyon!

A jogosult én vagyok és a társasház az adós. A társasház számlaszámát megadtam. És ha a közjegyzőnek a helyrajzi szám kellett volna, azt kérte volna.

Tisztelt Segítők! Azokat kérem, hogy segítsenek, akiknek már van tapasztalata a közjegyzői fizetési meghagyáshoz tartozó végrehajtási lap kiállítási kérelmének kitöltésével kapcsolatban. A végrehajtási lap kérelem egy nagyon szigorú űrlap, melyet az előírások szerint kell kitölteni. Én ezt meg is tettem és a közjegyzői hivatalban ellenőrzés után átvették.
Később mégis hiánypótlásra szólítottak fel. Felteszem, hogy az adatoknak a bemásolása után a digitális űrlap nem fogadta el az én papír űrlapi adatait.
Korábban ezt az adatot nem követelte meg a rendszer. De most se tudom biztosan, hogy a rendszer utasítja vissza a kérelmemet vagy a közjegyző packázik velem.
A kitöltési útmutató szerint ezt a rovatot ("nyilvántartási szám") nem kötelező kitölteni, csak bizonyos ügyfelek esetén.
Köszönettel
bellicus

Mufurc_nagyon # 2012.01.01. 11:35

Kedves bellicus!

Lehet, hogy ismét az azonos dolgok különböző megnevezéséről van szó.

A végrehajtáshoz - szerintem - a th. helyrajzi száma kell, hogy a végrehajtás tényét a földhivatalban be tudják jegyezni a tulajdoni lapra.
Még jobb, ha a végrehajtó tudja a th bankszámla számát, mert onnan le tudja emelni a kérdéses összeget.
Amennyiben Ön még tulajdonos akkor ez "kellemetlen" ;-)

--------------------------------------------------------------------------------------
http://levaltas.5mp.eu/web.php?… _______________________________________________________________

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

bellicus # 2011.12.31. 18:48

Közjegyzői fizetési meghagyásom jogerős lett egy társasházzal szemben.
Beadtam a közjegyzőnél a kérelmet a végrehajtási lap kiállítására (kifizettem előre a díjat is csekken).
Hamarosan hiánypótlásra felszólító végzést kaptam, miszerint adjam meg a "társasház beazonosításához szükséges nyilvántartási számát". Elutasítás terhe mellett.
Én még soha nem találkoztam evvel az adattal, azt se tudom, hol tárolják, melyik hatóság tartja nyilván.
Az is érdekes, hogy sok jogi eljárásban volt része a társasháznak: perelték, "ő" perelt, sőt közjegyzői (!) végrehajtás is folyik már ellene, de erre az adatra egyik eljárásban sem volt szükség.
Ja. És a végzés egyetlen jogszabályra se hivatkozik, amit nem értek, mert ha lenne hivatkozás, a jogszabályból az ember kiolvashatná, hogyan szerezze meg az adatot.
Honnan szerezhetem meg ezt a számot? (Szerintem a társasháznak soha nem volt ilyenje)
Üdvözlettel és köszönettel
Bellicus
P. s. Boldog Új Évet!