gerbera317 persze én is igy gondoltam pénzzel együtt megyek és mennyire legyek merész 500000ft a tartozás?!
otp faktoring
Lehet egyezkedni, ha a pénzt is bemutatod hozzá. Ha csak simán érdeklődsz, el fognak hajtani.
Tisztelt Fórumozók szeretnék tanácsot kérni olyan embertől aki volt ilyen cipőben vagy esetleg ért a jogi dolgokhoz! Van egy MKK behajtós dolog a kezünkben még van közel 500000ft tartozás lehet egyezkedni a behajtó céggel egy összegben történő kifizetés esetében hogy mondjuk ki hozzom 300000ft-ért? Meddig lehet alkudozni velük? Érdemes van tapasztalata valakinek? Kérem aki hasznos infóval tud segíteni ne tartsa magában!!! Köszönettel Erika
Tisztelt Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni.
Volt 2db hitel, amit az OTP Bank-nál valaki felvett a nevemben. Mindkettő 2004-ben lett felvéve. A papírok szerint ezek 2005-ben OTP Faktoring-hoz kerültek. Az egyik ügyben végrehajtás indult 2014-ben. Ekkor hallottam először a 2 hitelről, ugyanis az összes értesítő más lakcímre lett postázva (4 lakcím váltogatta egymást a leveleken, de egyik sem az enyém volt). Kézbesítési vélelem megdöntésével a végrehajtás megszűnt, az ügy polgári perré alakult. Az ügyben írásszakértő sem tudta kijelenteni, hogy én írtam volna alá a szerződést, valamint a bíróság megállapította, hogy az én lakcímemre ténylegesen semmi levél nem érkezett addig A bíróság az én javamra döntött, az OTP Faktoring-ot kötelezte a perköltség fizetésére. Mivel ezt nem teljesítette, végrehajtást indítottam ellenük. Ekkor voltak csak hajlandóak fizetni és ekkor a KHR-ből is lekerült az adott tartozás
A másik tartozás kapcsán a bírósági szakaszban kijelentették, hogy annak behajtásától eltekintenek, ezért ez meg sem lett említve a bírósági ítéletben.
2015-ben KHR listára kerültem, de egyből "veszteségként leírva" megszűnés okkal.
A legszebb az egészben, hogy az OTP Faktoring által becsatolt szerződésen olyan személyi igazolvány szám szerepel a hitel felvétel időpontjában, ami már 4 évvel azelőtt lecserélésre került.
Rendelkezem mindenféle dokumentummal, ami bizonyítja, hogy nem is az én adataim vannak a szerződésen, nem is az én címemre küldtek leveleket. Mégis szerintük ez a 2005-ben átvett tartozás 2015-ben évült el és a KHR lekérdezésen 2029 szerepel, mint lejárati dátum.
Írtunk már többször levelet az OTP Faktoringnak. Én is, ügyvéd is, de gyakorlatilag semmi értelmes választ nem kaptunk. Történt ügyfélkifogás BISZ Zrt-n keresztül is, melyre csak azt kaptuk eredményül, hogy az OTP Faktoring a törvényi kötelezettségeinek nem tett eleget és nem válaszolt a megkeresésre. Jelenleg Pénzügyi Békéltető Testületnél indítottam eljárás ellenük.
Mit lehet még tenni? Hova lehet még fordulni?
(Bocsánat, ha kicsit hosszúra sikerült a bejegyzés)
Csaba királyfi pedig levágtat a Hadak útján a seregével, ha már nagy lesz a baj...
gerbera317
Ezt ilyen sötéten látod????????????
Szerintem ragyogó egyezségeket lehet kötni kivétel nélkül mindenkivel akinek a törvény nem tiltja. Már a fél iparág idegrángást kap csak attól ha a korábban jól fizető adós pedzegetni kezdi, hogy szerinte TALÁN mégsem jár annyi pénz a jogosultnak mint amennyit ő fizet(ett éveken át). Egy hegyvidéket lát maga előtt a jogosult mielőtt a pénzéhez jut (ha jut).
A hitelező banknaknak nem feladata az egyezkedés. Ő csak azt vizsgálja, hogy az adós tartja-e magát a szerződéshez vagy sem. A bankkal legfeljebb egy dologban lehet megállapodni: a kölcsönszerződés helyreállításában, de annak olyan feltételei lehetnek, amit az adós valószínűleg nem tud teljesíteni. Marad a bank faktorcége, aki a bank után takarít. Esetleg vele meg lehet állapodni valami törlesztős megoldásban. Ha az adós ezt sem tudja teljesíteni, akkor marad a fedezeti ingatlan értékesítése.
Tisztelt Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni. Lányomék devizahitelét az OTP felmondta, és nyolc napjuk van arra, hogy egy összegben visszafizessenek közel 15 millió forintot. Ha nem tudják kifizetni, átadják a tartozást a faktoringnak. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ilyenkor még egyezkedni az OTP-vel, hogy adjanak némi kedvezményt, vagy várjuk meg, mit ajánl a faktoring.
A válaszokat előre is köszönöm!
Nagyon biztos. Munkabérből/járandóságból csak a munkáltató/folyósító tud levonni, helyette azt sem a jogosult, sem a végrehajtó nem tudja megtenni.
A munkáltató alapesetben azt keresi, milyen jogcímen tagadhatja meg a levonás teljesítését, és ha ilyen jogcímet nem talál, akkor foganatba veszi a letiltást. Tehát neked a nyugdíjfolyósítót kell megkeresned, ha mindenáron arra vagy kíváncsi, hogy mire számíthatsz.
Ez mennyire biztos?Mert eddig fizettünk meg a tőkét fizetnénk is.De annyi engedményt se kapunk hogy,a befizetési határidőt átrakjuk 10-ről 25-re,mert ugye akkor hozzák anyugdijt.Ezért nem akarunk fizetni,csak tudni szeretnénk ilyenkor mire számitsunk.
Szűkebb értelemben még a végrehajtó sem. Végső soron a nyugdíjfolyósító dönti el, hogy egy járandóság végrehajtás alá vonható-e.
Ő nem.
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy az OTP factoring vonhat e tartozást rokkantsági nyugdíj ellátásból? Ha igen, milyen módon és hány százalékát?
Köszönöm!
Üdvözlök MIndenkit!
Segítséget kérnék, aki már volt ilyen helyzetbe.
Szerdán kell bemennünk az otp faktoringhez megbeszélni, hogy hogyan tudjuk fizetni továbbra is a felmondott devizahitelünket. 3,5 Millióból visszafizetve 2.5 Millió, elszámoláskor 1.5 Milliót jóváírtak, mostani tartozás kb. 9 Millió. Mire figyeljünk?
Köszönöm
Ez a 30 %-os kamat brutális. Arra jó, hogy az ember soha ne tudjon kikecmeregni az adósságából.
Tisztelt Fórumozók!
Az OTP Faktoringgal kapcsolatban volt már valakinek hagyatéki/öröklési ügye?
Édesapám októberben meghalt. Van a Faktoringnál egy hitelkártya és egy személyi kölcsön tartozása. Amikor bejelentettem az elhalálozását, akkor szerettem volna felfüggeszteni a (30%-os évi) kamatfelszámítást a jogerős hagyatéki végzésig, amit nem tettek meg.
Ezt valóban megtehetik?
Semmit sem találtam erről se az oldalukon, se általában a neten.
Van erre valami törvényi szabályozás, vagy minden pénzintézet maga dönti el, hogy egy elhalálozott ember tartozása után (ameddig persze nem került máshoz az adósság) kamatot számol-e fel?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Lényeges, hogy csekken fizesd be? Megállapodásban le van írva, hogy pl. banki befizetéssel/átutalással nem teljesíthetsz? Ha van számlaszám és nincs kizárva más fizetési mód, válaszd azt.
A faktoringgal kapcsolatban van egy olyan kérdésem, hogy:
Tartozásom elengedné a faktoring ha befizetnék egy kisebb összeget. Előzékenyen egy kitöltetlen csekket is mellékeltek a megállapodáshoz. Az a bajom, hogy mennyit írjak a csekkre: a megállapodásban szereplő összeget vagy többet? Merthogy a sárga csekknek díja van - ez nem vág földhöz, de hol a határ? Pl a faktoring csak egyéb levonások után kapja meg a pénzét melyekről én nem tudok s melyek mértéke akármennyi lehet s melyekre joggal hivatkozhat.*
Szombaton majdnem rendeztem, de csak megsétáltatni sikerült a pénzt, minden_egyes betűnek jelentősége lehet azon a megállapodáson ill. minden egyes mozzanatba beleköthetnek.
- Normális üzletféllel ez fel sem merül, annyit kap amennyi a sárga csekken szerepel. De biztos vagyok benne, ha már befizettem a pénzt, minden energiájukkal azon lesznek, hogy szedhetnek be többet - ha már egyszer pénzt láttak tőlem. Néhány éve egy faszit megszívatott egy mobilszolgáltató: x ezer ft utolsó havi díjból levonta a sárga csekk árát majd végrehajtotta rajta a kötbért - merthogy nem fizette meg a díjat. Hiába volt per, elmeszelték az ügyfelet. Úgy tudom ez a szabályozás azóta változott, de semmi többet.
Most úgy látom ha fizetek, azonnali fmh-t provokálok ki magam ellen.
gerbera317
Teljesen igazad van ( sajnos ).
A fentiektől függetlenül már írtam Neked, hogy az ellenem az OTP Faktoring által kezdeményezett eljárásban a " piszka " eredményre vezetett és vissza akarnak utalni. Köszönet Neked!
Élettársamnak a " piszka " eredményeként két hónap után a fizetéséről eltűnt a 33 % letiltást. ( Előtte egy hónappal még 2.000.000. tartozásról írt ). Igaz ez az OTP-nek címzett három levél 10 telefon, a munkáltató bérszámfejtőjének 5 telefon és személyes megjelenés volt szükséges. Köszönet Neked!
Van értelme menni a jó tanácsok után! Nem is sikerül, de megéri megpróbálni. ( Mit lehet veszteni ? )
Ez nem mindig van így. Rendesen tudnak számolni a nagyobb folyósítók (Nyufig, MÁK), meg a nagyobb foglalkoztatók, munkaerő-közvetítők. A kisebb cégek bérszámfejtői, könyvelői már nehezebben boldogulnak, a néhány fős kft-k meg magánvállalkozók könyvelői pedig éppen hogy csak nem kapnak sírógörcsöt, ha beesik hozzájuk egy-egy letiltás.
setra71
Az előttem hozzászólók véleményét tiszteletben tartva javaslom, hogy sétálj be a munkáltatódhoz ( bérszámfejtő ) és kérdezd meg, hogy mennyi az annyi. Saját tapasztalat az OTP Faktoring azt ír amit akar. A munkáltatód fillérre pontosan megmondja ( meg kell mondania )mennyit fog még levonni a jövedelmedből a végrehajtó által megküldött letiltás alapján.
„folytassatok struccpolitikát, ne tegyetek úgy mintha nem létezne a tartozás”
Nem hiányzik ebből hiányzik egy nem lényegtelen szó(cska)?
Azért ne igyál előre a medve bőrére, mert alapos csalódásban lehet a részed!
Egy 2004_es személyi kölcsön késedelmi kamata valóban lehet ennyi. De a konkrét esetben még ez se kell ahhoz, hogy az adós helyzete reménytelen legyen.
Hiszen már a letiltás indulásakor volt 1,6 millió kamattartozása. A levont 1,7 millió tehát éppen csak ezt fedezte - s közben újabb kb. 1 millió forint kamat vált esedékessé. (És akkor csak 25%-kal számoltam.)
Meg kellene fontolni a magáncsődöt.
Egy közel egymilliós tőkéjű banki követelés simán kamatozik évente 3-400 ezer forintot. Ha az adós ugyanennyit fizet meg éves szinten, akkor ne csodálkozzék, hogy a tartozása nem csökkent.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02