Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


otp faktoring

Majzi # e-mail 2019.01.26. 13:00

Jelezték, hogy nem stimmel az összeg. Erre a közjegyző azt mondta, - akkor írják alá, és majd fellebezzenek. Ők nem voltak a toppon, gyász , zavartság, tapasztalatlanság, de a közjegyző?
Mindegy, lezárult, tanuljon belőle, akinek kell!

gerbera317 # e-mail 2019.01.05. 20:25

Szóban!!!! Persze szóban hozzátették...
Hát miért nem voltak határozottabbak? Tele volt a gatyájuk, mi? Szólak ugyan, de aztán szépen letolták a torkukon a hagyatékit. És nem szóban fogadták el, hanem ráutaló magatartással. Hogy aztán szóban mi hangzott el, senki nem jegyezte fel. Mindegy, mert - te mondod - lezárult.
OFF Egyébként meg nem "jegyző". ON

Majzi # e-mail 2019.01.04. 07:55

Nem vártuk ki. Nem is vontuk vissza. Egyszerűen a telefonbeszélgetés után, amiben még nem nagyon akartak egyezkedni, küldtek egy ajánlatot. Végül csak felfogta valaki, hogy mit szeretnénk és azt, hogy egy jópár éve rendszeresen ment a pénz. Azóta megjött a fellebezésre a válasz. Mit mondjak eléggé vitatható az indoklás, de mindegy. Azt írják, hogy átvételkor szóban elismerték az örökösök. Szóban!!!! Persze szóban hozzátették, hogy az összeget erősen vitatják! De a jegyző erre a SZÓRA NEM EMLÉKEZETT! Pedig ő tanácsolta a fellebezést szóban. Mindegy lezárult!

Grave7 #   2018.12.20. 14:48

@Tados: Az általad aláírt szerződés szerinti kamatok "alkalmazása" nem jogellenes, ebben egy ügyvéd sem fog tudni segíteni.
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy az OTP Faktoringgal meg lehet állapodni, hogy a tartozás bizonyos részének egy összegű megfizetés esetén a többit elengedik. Ehhez meg nem nem kell ügyvéd.

Tados #   2018.12.20. 13:47

Szisztok!

Otp faktoringnál van tartozásunk, olyan embert, vagy ügyvédet keresek, aki segítene lezárni velük az ügyet, mert több, mint 4 éve fizetjük havonta, de alig csökken, mivel a régi banki kamatokat alkalmazzák, ami szerintem jogellenes.
Kérem aki tud segítsen.
Köszönettel:Tados

drbjozsef #   2018.12.19. 11:18

Kivártátok a fellebbezést, vagy visszavontátok?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Majzi # e-mail 2018.12.19. 10:45

Közben sikerült megegyezni. Figyelembe vették az eddig törlesztett összegeket. (Mi csak ennyit szerettünk volna ) A maradékot egy összegben kifizettük.

tamas9999 # e-mail 2018.10.09. 20:47

Első körben azt kellene vizsgálni, hogy az adós és a otp faktoring között létrejött szerződés kitér e az adós halálára. Ugyanis ha megemlíti, hogy ezt a kedvezményt kizárólag az (elhunyt) adósnak biztosítja, Majzi tök feleslegesen kapálódzik új megállapodást kell kötnie...

Amennyiben nem tér ki, itt jönne a képbe a T. jogban jártas fórumozók valamelyike, mit mond erről az XYZ jog akárhányadik paragrafusa...
Ha valaki örököl, akkor a szerződések eredeti tartalma szerint lehet "jogutód", vagy azok alapból érvénytelenek az egyik szerződő fél halála esetén... ???
Ugyanis (szerintem) itt nem elsősorban adósságról van szó, hanem két fél között korábban létrejött akármilyen szerződésről...

Volt már arra példa, hogy egy bank megszűnt (tekintsük ezt elhalálozásnak) és a jogutód bank az eredeti kölcsön szerződés és nyilvántartás szerinti összeget követelte rajtam. Én is mondhattam volna, hogy ááádehogy én csak a megszűnt banknak tartoztam ennyivel, a jogutódnak meg elég lesz a felének a harmada?
Nyilvánvalóan nem.

Dr.Attika # e-mail 2018.09.23. 07:50

Vissza lehet vonni a fellebbezést.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Majzi # e-mail 2018.09.22. 15:22

Kezdem megérteni. Eddig nem értettem. Reflexből fellebeztünk az elismerem, hisz 15 nap volt rá. Ha előbb kérdezek itt, talán másképpen csinálnánk.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.09.21. 19:10

Hihetetlen, hogy mennyire nem érted, Majzi.

www.kbs-ugyved.hu

Vadsuhanc #   2018.09.21. 18:04

Kedves Majzi!

Öt év alatt három közeli családtagom halt meg. Én voltam az örökös és hidd el nem pozitív hagyatékban.

Volt abban banki tartozás is feléjük sem mentem és azóta sem hallottam róluk.

A hagyatéki eljárásban akárki bejelentheti az igényét az örökösnek kell eldöntenie, hogy szó nélkül teljesít vagy kétségbe vonja a tartozást vagy annak összegét.

Te a tartozás összegét vonod kétségbe - a már befizetett összegre tekintettel kétséget kizáróan jogosan - de ezt neked kell az OTP-vel megbeszélned.

Még egyszer: hagyatéki eljárásban a közjegyző nem vizsgálja de ha akarná akkor sem vizsgálhatja, hogy a hitelezői igény jogos-e. Az hogy nem fellebbezel nem jelenti azt, hogy a tartozást vagy annak nagyságát elfogadod hanem azt, hogyha a hagyatéki hitelező az elhalt tartozását vagy vélt tartozását meg akarja fizettetni akkor hozzád fordul mint örököshöz. Aztán fizetsz vagy nem.

Majzi # e-mail 2018.09.21. 17:33

Értem amit írnak. Csak fel nem foghatom, hogy a hitelező bármilyen légbőlkapott tartozást leírhat, és ezt kontroll nélkül el kell fogadnunk, alá kell írnunk egy jogerős hagyatéki végzésben.Mi van, ha ez önökkel történik? A faktoring megad egy összeget, ami a példa kedvéért egy nullával több? Önök szó nélkül aláírják, hogy a végzés minden pontjával egyetértek? Mert ezek szerint igen. Ez van ugyanis az aláírás felett. Mi nem értünk egyet. Mert szerintünk nem stimmel az összeg. Vagy ha random bejelentkezik még 3 bank egy-egy millióval. Alá kéne írnunk a hagyatékit és hahynunk jogerőre emelkedni? Ha a válasz igen, elég érdekes ez jog.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.09.21. 15:53

Milyen elszámolás? Hiszen a kérdező mindent pontosan tud. A legeslegelején írta: „kötött velük egy megállapodást, hogy kb. 800 ezer forintot fizet, havi részletekben. Fizetve is volt hibátlanul minden hónapban. Kb. 200 ezer be lett már fizetve.

www.kbs-ugyved.hu

Vadsuhanc #   2018.09.21. 14:44

Kedves Majzi!

Hagyatéki eljárásban a közjegyző nem vizsgálja de ha akarná akkor sem vizsgálhatja, hogy a hitelezői igény jogos-e vagy annak nagysága helytálló-e, ezért írjuk itt többen is, hogy a hagyatéki végzés ellen ilyen értelemben nem volt helye és felesleges több mint valószínű, hogy az ilyen irányú fellebbezést el fogják utasítani.

Írtam már, hogy a jogutódlás ( örökös ) megállapítása nem azt jelenti, hogy az örökösnek automatikusan fizetnie kell a hagyatéki eljárásban megjelölt tartozást hanem azt, hogy amennyiben a hagyatéki hitelező a tartozást meg akarja fizettetni akkor azt az örökösön követelheti.

Amennyiben követeli és az örökös magával a tartozással vagy annak mértékével nem ért egyet azt a hagyatéki hitelezővel kell leboxolnia. Ezért írtam, hogy addig amí fizettek addig az OTP nem fog veletek foglalkozni elteszi a pénzt és köszöni tisztelettel. Arról nem is beszélve, hogy a befizetett összegek még a kamatot sem fogják fedezni és a tartozás csak nőlni fog nehogy csökkenni.

gerbera317 # e-mail 2018.09.21. 14:28

illene a faktoringnak egy pontosabb összeget megadnia.
És azt a fellebbezés hatására meg fogja adni? Ennyi erővel a Gamesznak is írhattál volna, és ugyanúgy nem történne semmi. A fellebbezés ráadásul pénzbe kerül. De lapátold csak kifelé a pénzt, látom van belőle bőven...

Majzi # e-mail 2018.09.21. 14:17

Mert laikusként úgy gondolom, illene a faktoringnak egy pontosabb összeget megadnia.
Tartozás,
+Kamat
Ennyit adott be, nem szerepel a befizetés sehol.
Ha nem stimmel az elszámolás, a kasszánál kell szólni. Nem utólag szeretnénk számolgatni.
Vegyék a fáradtságot, és a valódi számok alapján követeljenek.
Szerintem ez egy jogos elvárás.

gerbera317 # e-mail 2018.09.21. 13:05

Nem látom be, miért kell a fellebbezést elutasító határozatot megvárni. Miért nem lehet a fellebbezéstől elállni? Vagy nehéz nyilatkozni, hogy "ja, bocsi, közben észre tértem, és mégsem akarok fellebbezni"?

Majzi # e-mail 2018.09.21. 12:46

Amint megvan a végzés a fellebezésre, megpróbálunk elszámolást kérni a faktoringtól és megegyezésre jutni. Ha jól gondolom, amíg nincs jogerős örökség- a fellebezés miatt nem lett jogerős a hagyatéki- addig lebeg az ügy. Ezalatt jószándékunk és fizetési szándékunk jelzésére utaljuk a részleteket.
Az eddigiekből ez jött le nekem. Az, hogy az egyik örökös utal, a mi megegyezésünk. Ebből nem csinálunk gondot. Ha fél év, akkor az 36 ezer forint.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.09.21. 08:23

Hát ez az!

www.kbs-ugyved.hu

Vadsuhanc #   2018.09.21. 07:48

Értem KBS.

Akkor szerinted az a megoldás, hogy fizessenek életük végéig havi 5.-6.000. forintot, azt is ami már az elhalt megfizetett illetve közben a befizetés alacsony értéke miatt közben az adósság csak növekszik és nem csökken.

Szerintem ez a károkozás.......

Én nem figyelek? Te nem akarod megérteni, hogy nincs megegyezés mert a tartozás összegét mint az adós mint a jogosult vitatja és az elhalttal történő megállapodást az OTP érvénytelennek tartja. Ennek kiküszöbölésére szerintem - ha az OTP nem enged - csak perben van lehetőség.

Visszaolvasol és figyelsz én sem azt javasoltam, hogy soha ne fizessenek hanem csak akkor ha tudják mennyi a valós tartozás.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.09.21. 00:02

Erre egyetlen eszközük az lenne, hogy nem fizetnek a Faktoring meg kereskedjen rajtuk és, ha per lesz ott majd megállapítja
Most már fejezd be! Ez már nem szimpla hülyeség, hanem ha a szerencsétlen kérdező megfogadja, közvetett károkozás. Tudom, a jószándék... Csak tudod a pokolba vezető út...

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.09.21. 00:00

az örökösöknek így majdnem dupla pénzt kellene kifizetni!
ÁÁÁÁÁÁÁ! Ennyire nem figyelsz?!

www.kbs-ugyved.hu

Vadsuhanc #   2018.09.20. 18:10

Kedves Majzi én reagáltam. Csak Te nem arra válaszoltál amit kérdezem.

Mellesleg személyes tapasztalat alapján az OTP Faktoringnak azt se hidd el amit kérdez.

Leírom utoljára.. Kérjetek részletes elszámolást az OTP Faktoringtól tértivevényes levélben egyben a befizetéseket az elszámolás megérkezéséig függesszétek fel. HA az elszámolást elfogadjátok fizessetek, ha nem pereljenek be benneteket és majd kiderül.

Megjegyzem három örökös van és bár lehet nálatok nincs és nem is lesz vita a tartozás megfizetéséről, de azért a jelenleg fizető örökössel is meg kellene egyeznetek, hogy a befizetést hogyan számoljátok el egymás között mint örökösök.

Vadsuhanc #   2018.09.20. 17:52

Kedves drbjozsef!

Hidd el egy szót sem szóltam volna a témához, ha nem egy vitatott követelésről lenne szó és az örökösöknek így majdnem dupla pénzt kellene kifizetni!

Az általuk történt vitatás eszköze - hagyatéki végzés megtámadása - alkalmatlan arra, hogy a követelés összegét megállapítsák. Erre egyetlen eszközük az lenne, hogy nem fizetnek a Faktoring meg kereskedjen rajtuk és, ha per lesz ott majd megállapítja a Bíróság valójában mennyivel tartoznak az örökösök. Vagy megegyeznek Ők saját maguk. De a megegyezés hiányát nem tudom elfogadni.