Ezeket a „hozd át a számodat hozzánk, okostelefont is kapsz nulla forintért” reklámokat nem agyhalottaknak címezik a szolgáltatók, de szinte csak azok élnek vele.
Fizetés letiltás!
Bocsi, ezt nem ide akartam küldeni.
De ha már idetaláltam:
Paynet! Keresd fel a végrehajtót, és tedd a következőket:
1. Jelentsd be neki a címedet!
2. Mutasd be neki a csekkeket, és kérd tőle a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatását! Kérd, hogy ne felejtsen el az eredményről tájékoztatni!
Utána ballagj haza, és a levélszkrényedre írd rá a nevedet emelet/lakásszámmal együtt, hogy a postás tudja, hová kell a neked címzett iratokat kézbesíteni!
Kérdésem: Végrehajtás alatt van a nettó fizetésem. A végrehajtó és munkáltatóm –jogosan – a nettó fizetésem minimál nyugdíj általi ötszörös (142.500, -Ft) összeget utalta át a lakossági folyószámlámra. Ellenben, átutalás után – várva a normál béremet – a bank a negatív előjelű folyószámlámról a végrehajtónak „leemelte” az átutalt és megmaradt bér rész 50%-át (71.250,- Ft-ot) Vagyis, a „bank” lett az én kezességemmel a végrehajtó hitelezője. Nem találtam rá törvényi hátteret, csak annyit, hogy, „ a munkabérből történő letiltás, és a Bankszámláról való ismételt levonás kettős végrehajtásnak minősül, ami emberi alapjogokat sért”. Kérdésem az, a bank a terhemre hitelez a végrehajtónak- mínusz bankszámla kivonat -? Jelenleg 71.250,-Ft a család havi megélhetési lehetősége,- elviekben - illetve annyi sem, mert a lakossági folyószámla keményen mínuszban maradt és van. Köszönöm a megtisztelő válaszokat!!
„csak annyit, hogy, „ a munkabérből történő letiltás, és a Bankszámláról való ismételt levonás kettős végrehajtásnak minősül, ”
Nem kellene ilyen adóshülyítő oldalakat olvasgatnod.
2. Az Alaptörvényben biztosított jog megnevezése:
Az Alaptörvény a tisztességes eljáráshoz való jogot a XXVIII. cikkben szabályozza, a következők
szerint: a XXVIII. cikk (1) bekezdésében kimondja, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene
emelt bármely vádat vagy valamely perben a jogait és kötelezettségeit törvény által felállított, független
és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el.
A XXVIII. cikk (7) bekezdése: Mindenkinek joga van ahhoz, hogy jogorvoslattal éljen az olyan bírósági,
hatósági és más közigazgatási döntés ellen, amely a jogát vagy jogos érdekét sérti.(Megtettük a Vh.elleni fellebbezést,- azonnal - mert az üggyel kapcsolatban élő bírósági per van folyamatban. De a hitelező ezt figyelmen kívül hagyhatta, a mai magyar törvénytelen jogviszonyok miatt!!
Nem mellesleg! Amennyiben Ön ügyvéd és segítő szándéka van és nem a NER lovagja, akkor valamely kérdésre nem ad, csak segítő választ- és nem csak a szereplési vágyát, és önimádatát óhajtja- fitogtatni. Visszanéztem az Ön lekezelő válaszait!
Tisztelt KBS! Szerintem Önnek van tanulnivalója,- még bőven- emberségből, jogból, alázatból,- mert ez kell sok szakmához -és nem utolsósorban az emberekhez való hozzá-állásásból! Ajánlom Önnek,az egyik jeles ügyvéd facebook portálját!Kinek hite, hitele, embersége, jelleme és ismeretanyaga is van szakmájában!!
bonnbo! Jól csinálod! Fellebbezz csak mindenhol! Te vagy az ász! Majd számolj be az eredményről!
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni, mert fura helyzetbe kerültem. Áprilistól KATA-s vállalkozó vagyok, de hasznot, ezáltal "fizetést" még nem termeltem. Jött ma a végrehajtótól egy letiltás, hogy én, mint munkáltató, tiltsak le magamtól x összeget. Mi ilyenkor a teendőm? Írjam be az a pontba, hogy a letiltást az adós 0 Ft jövedelmére foganatba vettük? :O Nem szeretném, ha plusz a bénázásom miatt még ezért is megbüntetnének...
A végrehajtó téved. Az egyéni vállalkozó nem saját maga munkavállalója, nincs helye munkabér-letiltásra felhívásnak. Szerintem kifogást kellene emelni.
Igaz, de egy ilyen tartalmú kifogás irgalmatlanul megbosszulja magát, ha a végrehajtó ezután más úton kísérli meg a behajtást. Egyébként is, az ez elleni kifogáshoz nem az adósnak fűződik érdeke, hanem a végrehajtást kérőnek.
Az is igaz. Legfeljebb kezes lesz a saját adósságára annak az összegnek az erejéig, amit elmulasztott levonni. :D
Akkor a tanács az, hogy ezt a papírt hagyjam figyelmen kívül, mert bármit tennék, rosszabbul járnék? :)
Részemről igen.
Üdvözlöm! Tavaly adtuk el a cégünket azzal a feltétellel a vevő felé, hogy a banki tartozásunkat átvállalják. A Bt-nk eladásakor a Bank ragaszkodott hozzá, hogy mint régi tulajdonosok, feleségemmel mi legyünk a készfizető kezesek. Aláírtuk. Kb. 2 hónapja tudtuk meg, hogy a Cég bajban van, már újra el is adták. Hogy milyen feltételekkel nem tudjuk, mert akiknek mi adtuk el, ők elérhetetlenek. Már a 2. felszólító levelet kaptuk a Banktól, hogy mint kezesek, fizessünk. Több millió Ft-ról van szó, amit nem tudunk és nem is akarunk kifizetni a Cég helyett. Ügyvédünk szerint előbb-utóbb végrehajtás lesz az ügyből. Feleségem csak ápolási díjat kap, én egyéni vállalkozó vagyok. Megerősítésként kérdezem a véleményét, mire számítsunk? Ingatlan, gépjármű nincs a nevünkön, nagy értékű ingóság sincs. Az én egyéni vállalkozói bankszámlámra róhatnak ki inkasszót?
Köszönöm!
Persze.
Üdv.! Édesanyám bankszámláján inkasszó van, és az én munkabérem is erre a számlára megy.. mivel az én munkabérem előbb érkezik a számlára,mint a nyugdíja, ezért tőlem is vontak le pár ezer forintot tartozás jogcímen! Kérdés: mikor, és hogyan kérhetem a tőlem ( jogtalanul) levont pénz visszautalását, és hogyan bizonyítsam ezt ( azonkívül, hogy minden pénzmozgásról sms-t kapok)
Jogtalanul? Ezt meg honnan veszed? Szólt volna az öreg neked, hogy "figyu, végrehajtás folyik ellenem, szerintem utaltasd máshova a pénzedet". Innentől az öreg tartozik neked, nem a végehajtó.
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben munkaügyi központ által szervezett képzésben vennék részt, aminek ideje alatt keresetpótló juttatásban részesülnék (a tanfolyam szeptemberben kezdődne), de adótartozásom van, aminek kapcsán jelenleg inkasszó van a bankszámlámon július 30-ig, legjobb tudomásom szerint a keresetpótló juttatás legfeljebb 33%-ig tiltható, jól tudom? Vagy mivel állami pénzből van finanszírozva, az egészet viheti a NAV? Illetve, az mennyire hiteles információ, hogy ha álláskeresési járadékot kérnék, akkor gyakorlatilag a teljes kiutalandó összeg az adótartozásba menne bele? Úgy gondolom, mivel ez jogosultsági alapon történik (és jogosult lennék rá), itt is maximum 33%-ot tilthatnának le. Köszönöm a választ előre is!
Szerintem jól gondolod. Bono et equo.
Jó napot kívánok szeretnék érdeklődni érdeklődni hogy most itthon vagyok 60% os táppénzen mert mütétem volt a munkahelyem TB kifizető hely és van letiltásom 50% ék. Az lenne a kérdésem hogy a táppénzböl is vonhatnak 50%ot? Ha nem akkor mennyit? És ha még is vonnak de jogilag nem lehet mit tehetek?
Kedves Reaciel,
A végrehajtó a táppénz összegének 33%-át vonhatja le végrehajtói letiltás keretében, és csak az alábbi követelések fejében:
- gyermektartásdíj,
- jogalap nélkül felvett egészségbiztosítási ellátás.
Ha ennél nagyobb összeget, vagy nem ezen követelések valamelyikének a fejében von le a végrehajtó, végrehajtási kifogással lehet élni a végrehajtó intézkedésétől számított 15 napon belül. A végrehajtási kifogást a végrehajtónak kell benyújtani, aki azt továbbítja a végrehajtást foganatosító bíróságnak. A végrehajtási kifogás illetéke 15.000,- Ft.
Üdv!
Miként tudok a VH-tól információt kérni, hogy az éppen folyó ügyekben hol tart a letiltás, mennyi az adósság(ok) fentmaradó összege(i)?
Van esetleg egy paragrafus, amire lehet hivatkozni? Illetve az informáviókérés formailag hogy néz ki? (gondolok itt e-mail-re, vagy ajánlott levélre, megfelelő önazonosítással).
Köszönöm a gyors választ tehát 2 banki hitelemet vonják a fizetésemböl nem számlára megy a fizetésem hanem kp ban kapom és ök is fizetik ki a 60% os táppénzem tehát akkor nem vonhatnak semmi féle végrehajtói letiltást? Még az lenne a kérdésem hogy a kolléganőm is táppénzen van de neki is van letiltása és vontak belöle neki 33%ot mit tud tenni? Ilyenkor lehet a céget perelni?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02