Akkor a tanács az, hogy ezt a papírt hagyjam figyelmen kívül, mert bármit tennék, rosszabbul járnék? :)
Fizetés letiltás!
Az is igaz. Legfeljebb kezes lesz a saját adósságára annak az összegnek az erejéig, amit elmulasztott levonni. :D
Igaz, de egy ilyen tartalmú kifogás irgalmatlanul megbosszulja magát, ha a végrehajtó ezután más úton kísérli meg a behajtást. Egyébként is, az ez elleni kifogáshoz nem az adósnak fűződik érdeke, hanem a végrehajtást kérőnek.
A végrehajtó téved. Az egyéni vállalkozó nem saját maga munkavállalója, nincs helye munkabér-letiltásra felhívásnak. Szerintem kifogást kellene emelni.
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni, mert fura helyzetbe kerültem. Áprilistól KATA-s vállalkozó vagyok, de hasznot, ezáltal "fizetést" még nem termeltem. Jött ma a végrehajtótól egy letiltás, hogy én, mint munkáltató, tiltsak le magamtól x összeget. Mi ilyenkor a teendőm? Írjam be az a pontba, hogy a letiltást az adós 0 Ft jövedelmére foganatba vettük? :O Nem szeretném, ha plusz a bénázásom miatt még ezért is megbüntetnének...
bonnbo! Jól csinálod! Fellebbezz csak mindenhol! Te vagy az ász! Majd számolj be az eredményről!
Tisztelt KBS! Szerintem Önnek van tanulnivalója,- még bőven- emberségből, jogból, alázatból,- mert ez kell sok szakmához -és nem utolsósorban az emberekhez való hozzá-állásásból! Ajánlom Önnek,az egyik jeles ügyvéd facebook portálját!Kinek hite, hitele, embersége, jelleme és ismeretanyaga is van szakmájában!!
Nem mellesleg! Amennyiben Ön ügyvéd és segítő szándéka van és nem a NER lovagja, akkor valamely kérdésre nem ad, csak segítő választ- és nem csak a szereplési vágyát, és önimádatát óhajtja- fitogtatni. Visszanéztem az Ön lekezelő válaszait!
2. Az Alaptörvényben biztosított jog megnevezése:
Az Alaptörvény a tisztességes eljáráshoz való jogot a XXVIII. cikkben szabályozza, a következők
szerint: a XXVIII. cikk (1) bekezdésében kimondja, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene
emelt bármely vádat vagy valamely perben a jogait és kötelezettségeit törvény által felállított, független
és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el.
A XXVIII. cikk (7) bekezdése: Mindenkinek joga van ahhoz, hogy jogorvoslattal éljen az olyan bírósági,
hatósági és más közigazgatási döntés ellen, amely a jogát vagy jogos érdekét sérti.(Megtettük a Vh.elleni fellebbezést,- azonnal - mert az üggyel kapcsolatban élő bírósági per van folyamatban. De a hitelező ezt figyelmen kívül hagyhatta, a mai magyar törvénytelen jogviszonyok miatt!!
„csak annyit, hogy, „ a munkabérből történő letiltás, és a Bankszámláról való ismételt levonás kettős végrehajtásnak minősül, ”
Nem kellene ilyen adóshülyítő oldalakat olvasgatnod.
Kérdésem: Végrehajtás alatt van a nettó fizetésem. A végrehajtó és munkáltatóm –jogosan – a nettó fizetésem minimál nyugdíj általi ötszörös (142.500, -Ft) összeget utalta át a lakossági folyószámlámra. Ellenben, átutalás után – várva a normál béremet – a bank a negatív előjelű folyószámlámról a végrehajtónak „leemelte” az átutalt és megmaradt bér rész 50%-át (71.250,- Ft-ot) Vagyis, a „bank” lett az én kezességemmel a végrehajtó hitelezője. Nem találtam rá törvényi hátteret, csak annyit, hogy, „ a munkabérből történő letiltás, és a Bankszámláról való ismételt levonás kettős végrehajtásnak minősül, ami emberi alapjogokat sért”. Kérdésem az, a bank a terhemre hitelez a végrehajtónak- mínusz bankszámla kivonat -? Jelenleg 71.250,-Ft a család havi megélhetési lehetősége,- elviekben - illetve annyi sem, mert a lakossági folyószámla keményen mínuszban maradt és van. Köszönöm a megtisztelő válaszokat!!
De ha már idetaláltam:
Paynet! Keresd fel a végrehajtót, és tedd a következőket:
1. Jelentsd be neki a címedet!
2. Mutasd be neki a csekkeket, és kérd tőle a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatását! Kérd, hogy ne felejtsen el az eredményről tájékoztatni!
Utána ballagj haza, és a levélszkrényedre írd rá a nevedet emelet/lakásszámmal együtt, hogy a postás tudja, hová kell a neked címzett iratokat kézbesíteni!
Bocsi, ezt nem ide akartam küldeni.
Ezeket a „hozd át a számodat hozzánk, okostelefont is kapsz nulla forintért” reklámokat nem agyhalottaknak címezik a szolgáltatók, de szinte csak azok élnek vele.
A jogerős, végrehajtható döntésben foglalt felhívás (v.ö.: "...napon belül fizessen meg...") után még milyen felszólítást szeretnél? És hányat?
Tévesen háborogsz, a háborgás egyébként is kontraproduktív.
Kérem a segítséget!
Felszólítás nélkül le vonták a fízetésem 33%-t,kiderült egy régebbi munkanélküli kifizetett összeg vissza nem térítése jogcímen,amit 3 éve kérésükre egybe befízettem-kifízettem,/csekk is megvan/ most mégis le tiltották fízetésem egy részét,hogyan lehet ilyent tenni?csorbították a fízetésem!!! Ez mind felszólítás nélkül!!!
61. § (1) A végrehajtás során a munkabérből történő levonásnál azt az összeget kell alapul venni, amely a munkabért terhelő, abból a külön jogszabály szerint levonással teljesítendő adónak (adóelőlegnek), egészségbiztosítási és nyugdíjjáruléknak, magánnyugdíj-pénztári tagdíjnak, továbbá egyéb járuléknak a levonása után fennmarad.
Ezek a levonások. Amit te fizetsz, az érdemét tekintve törlesztés, és mint ilyen, nem csökkenti a nettó fizetésedet.
Az esetleg nem számít bele, hogy nekem ebből lejön még a 33e ft illetmény előleg, tehát nem kapok kézhez 142500-at csak 109500-at?
Akkor tehát helyesen járt el a munkáltatóm?
Köszönöm a válaszod!
Szép estét!
Főszabály szerint, 1 letiltás esetén a nettó munkabér 33 százaléka vonható le. Ha a nettó bér meghaladja a 212.687 forintot, akkor a számtan annyiban módosul, hogy bármennyit is keres az adós, legfeljebb 142.500 forintot kaphat kézhez.
Ha a te nettó béred 246.000 Ft, akkor tőled 33 százalék helyett 42,073 százalék vonható. A Vht. 63. §-a rendelkezik így. Meglep, hogy a munkáltatód is tudja ezt, ráadásul helyesen is számol.
Azért nem érted, mert a 63. §-nak kétféle értlemezése létezik, amiből az egyik helytelen. A helyetelen értelmezésnek az az oka, hogy az értelmezni próbálkozók félreértelmezik a „61. § szerinti levonás után fennmaradó összegből” szövegrészt.
Üdv! A munkabérem egy részét letiltja a munkáltatóm egy hitelkártya tartozás miatt. Ennek a mértékével nem értek egyet a szabályozás általam ismert paraméterei tekintetében. 246e ft volt a nettóm, ebből fizetek a munkáltatómnak önként válalva 33e ft illetmény előleget. Kézhez kaptam 109e ft-ot. Nincs több letiltásom, amely indokolná az 50%-os terhelhetőségét a béremnek. A végrehajtó 33%-os letiltást kért, de ha jól számolom, ez meghaladja azt. A munkáltatóm indoklása szerint a mindenkori öregségi nyugdíj minimumának ötszöröse feletti bér terhelhető. Így ki is jön a 109e ft, ha az illetmény előleget ebből levonom. Viszont nem értem, miért vonnak akkor 42%-ot.
28500x5=142500 (109e+33e) 246000-142500=103500(42% letiltás)
Mennyi a jogszerű és helyes letiltás esetemben?
Köszönettel: Lajos
@Laca
Hámozd ki ebből:
7. § (1) A bírósági végrehajtás során a pénzkövetelést elsősorban a pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, az adós rendelkezése alatt álló összegből, az adós munkabéréből, illetményéből, munkadíjából, a munkaviszonyon, közfoglalkoztatási jogviszonyon, munkaviszony jellegű szövetkezeti jogviszonyon, közszolgálati, kormányzati szolgálati és közalkalmazotti jogviszonyon, szolgálati viszonyon, rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyon, honvédelmi alkalmazotti jogviszonyon, társadalombiztosítási jogviszonyon alapuló járandóságából, valamint a munkából eredő egyéb rendszeres, időszakonként visszatérően kapott díjazásából, juttatásából, követeléséből (a továbbiakban együtt: munkabéréből) kell behajtani.
A vastagon kiemelt rész alapján én munkáltatóként figyelembe venném a cafeteriát is.
Senki nem tudja az április végi kérdésemre a választ?
Ja, hogy ugyanezt itt is megfuttattad? Éppen most válaszoltan neked az "elévülés" topikban. Minő meglepő, hogy érdemben KBS is ugyanazt válaszolta, mint én.
Ahogy téged se akadályozott semmi abban, hogy önként befizesd, amit szerinted le lehetett volna vonni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02