DunaCorp

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.16. 11:01

Ön hajtogatja,hogy nekik fizetni kidobott pénz!
Összekeversz valakivel. És ez elég sértő rám nézve.

f.daddy # 2013.08.17. 17:24

Elnézését kérem,igen rosszul olvastam!

f.daddy # 2013.08.23. 13:19

Üdv!Kaptunk egy olyan sms-t a Dunacorptól,hogy mivel nem fizettünk tájékoztassuk az érintetteket,hogy a bejelentett lakcímen végrehajtás lesz 8-17 óra között!!!Ez jogszerű?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.23. 14:06

Az. De valószínűleg nem igaz.

f.daddy # 2013.08.23. 14:29

Van hatásköre neki végrehajtani?Milyen alapon?

Feri04 # 2013.08.23. 14:52

Szép Napot!

Egy két kérdésem lenne:tudom lerágott csont de most ha kitudom egybe fizetni a tartozásom kifizessem a Dumacorpnak?mert olyan híresztelések vannak...
Utána nem zaklat senki ezek se meg a bank sem??vagy fogadjak ügyvédet,aki erre szakosodott?
Meg ha egybe kifizetem kamatkedvezmény van?mert már 80%át kifizettem a régi tartozásomnak nekik,és még követelnek mégegyszer annyit!!

Előre is köszönöm válaszukat!

Kenderice # 2013.08.23. 14:53

Végrehajtani csak végrehajtónak van joga. A duacorp nem az.
Végrehajtásról a végrehajtó értesít, nem a végrehajtást kezdeményező.
Úgyhogy az SMS nagy valószínűséggel kamu.

Dr.Attika # 2013.08.24. 04:32

"a bejelentett lakcímen végrehajtás lesz 8-17 óra között!!!Ez jogszerű?
f.daddy"

Rózsa Sándor bemegy egy házba, ahol anyja és lánya lakik.
Azt mondja: Nők a falhoz, mert itt most nemi erőszak lesz.
A leány kérdezi: Anyám is? "Mögmondtam"- mondja a Sándor, majd : Szoknyákat felhúzni. A leány ismét: Anyám is? Sándor megint: Mögmondtam, majd: Bepucsítani,erőszakhoz felkészülni. Leány megint: Anyám is?

Erre az anya: Mögmondta, nem?

No hát ennyire jogszerű az sms felszólítás.

f.daddy # 2013.08.24. 11:17

Köszönöm Dr. Attika a kifejtését,de egyszerűbb lett volna,azt írni,hogy ez nem jogszerű!Kérem fogalmazzon meg nekem erre az sms-re egy választ!Köszönöm szépen!

Dr.Attika # 2013.08.24. 11:29
Dr.Attika # 2013.08.24. 11:33

Hogy értse is az alábbi rövid válaszomat. Aki nem érti a humorral fűszerezett választ és követelésbehajtónak válaszolni akar sms-ben az nem érdemli meg, hogy segítsenek neki.

f.daddy # 2013.08.24. 12:53

Akkor milyen formában lépjek?

Sherlock # 2013.08.24. 12:59

Egyszerre. Mert aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére.

(leszarják ha írsz nekik, miegymás, nem kell az ilyesmivel foglalkozni, ha tartozol fizesd meg annak, akinek kell és csá)

f.daddy # 2013.08.24. 13:07

A Dunacorp az engedményezett!Az a bajom,hogy közel fél milliót kifizettem és még több a tartozás,mint volt!

Dr.Attika # 2013.08.24. 13:23

Ez frappáns válsz volt Sherlock. Tetszett.

Kenderice # 2013.08.24. 14:58

f.daddy:
Nem értem, hogy mit nem értesz.
A dunacorpnak NINCS végrehajtási jogköre. Ezért csak sms-ezni, levelezgetni, meg telefonálgatni tudnak. Azt akarják elérni, hogy ÖNKÉNT fizess.
Amúgy meg így egy nap távlatából nézve az említett 8-17 óra közötti "végrehajtás" megtörtént-e?
Gyanítom nem...

ius latratus # 2013.08.24. 19:06

"Üdv!Kaptunk egy olyan sms-t a Dunacorptól,hogy mivel nem fizettünk tájékoztassuk az érintetteket,hogy a bejelentett lakcímen végrehajtás lesz 8-17 óra között!"

Aha.
És? Kiket tájékoztattál?
:)

Dr.Attika # 2013.08.25. 04:58

Nyilván az érintetteket.

f.daddy # 2013.08.25. 05:15

Itt most tanácsot kap az ember vagy jól kifigurázzák????

Dr.Attika # 2013.08.25. 06:53

Tanácsot. Nem Önt figurázzuk ki, hanem a követelés kezelőjét.
Íme a tanácsom:
http://www.jogitanacs.info/…k-jogellenes

f.daddy # 2013.08.25. 07:36

Köszönöm szépen Dr. Attika!Sokat segített!

Feri04 # 2013.08.27. 17:40

Szép Napot!

Egy két kérdésem lenne:tudom lerágott csont de most ha kitudom egybe fizetni a tartozásom kifizessem a Dumacorpnak?mert olyan híresztelések vannak...
Utána nem zaklat senki ezek se meg a bank sem??vagy fogadjak ügyvédet,aki erre szakosodott?
Meg ha egybe kifizetem kamatkedvezmény van?mert már 80%át kifizettem a régi tartozásomnak nekik,és még követelnek mégegyszer annyit!!

Előre is köszönöm válaszukat!

Andras F. # 2013.09.21. 19:05

Dr.Attika linkje nagyon hasznos, de ezt is érdemes elolvasni a témában: http://www.drfodortamas.hu/…t_tegyek_103

Sajnos sokan nem tudják, hogy a behajtó cégek kb. senkik. Nullák. Annyit tehetnek mint a bank. Nem állami kényszer jogszabályi eszközeivel felhatalmazott személyek.

Küldözgethetik a felszólító leveleiket, átadhatják ügyvédnek a tartozást, az ügyvéd pedig FMH -t kérhet stb.

gerbera317 # 2013.09.22. 09:20

Az ilyen fél válasz azért inkorrekt, mert arra biztatja az adósokat, hogy ne foglalkozzanak a dologgal, akik ezt készpénznek véve arra a bizonyos fizetési meghagyásra sem mozdulnak majd rá, aztán máris ott a baj. Úgyhogy nem volna hátrány, ha az ilyen válasz végére azt is odabiggyesztenéd, hogy "De ha fizetési meghagyás érkezik, azt mindenképpen vedd át, olvasd el, gondold meg, hogy ellentmondasz vagy teljesítesz, de semmiképpen ne hagyd végrehajtásig eljutni a dolgot, nincsmitnagyonszívesen.", mert akkor és csakis akkor elfogadható egy ilyen válasz.

zsikka # 2013.11.05. 15:50

Nekem is csak rossz tapasztalataim vannak velük, most ujabban valami bérencük került elő. De ezek magánnyomozókat is fogadnak? vagy hogy derítik ki az emberek lakhelyét, ahol be sincs jelentkezve? és mi jogon zaklatják a tömbházban lakó idegeneket azzal, hogy nekem telefonszámokat adjanak át, amit fel kellene hogy hívjak! S milyen jogon törik fel közösségi oldalakat, hogy infókhoz jussanak, szintén vad idegen embereket zaklatva, hogy ismernek e akár x-t vagy y-t és ha igen, akkor szóljanak neki,ugy hogy csak találomra tippelnek, hogy az lehet akit keresnek! (és persze törölték az email fiókot!) S milyen jogon zaklatnak családtagokat? ezek mind megengedettek? vagy csak ez a cég merészkedik ennyire zavarosba? Jah, és persze a fenyegető sms-ek, hogy jönnek végrehajtani, persze egyszer sem érkeztek meg. S ha már ez a Dunacorp megvett egy tartozást, hogy ő behajtja, begyüjti, milyen jogon adja tovább ujabb sokadik személyeknek a személyes adatokat, úgy hogy nem kérik az ügyfél beleegyezését, mert semmilyen okirat, szerződés nincs sem kötve, sem aláirva, hogy megegyezés lenne a felek között.? Egyszerűen az emberek azért nem akarnak ezekkel az alakokkal beszélni, mert utszéli toprongyokként kezelik az ügyfeleiket, és olyan hangnemet engednek meg maguknak, amiért talán az anyjuk is jól szájba vágná őket! Csupán ennyi kérdésem lett volna csak, hogy ezen tetteik mennyire is jogosak ! vagy simán fel lehet őket zaklatásért jelenteni? Mert nem azzal van bajom, hogy keresnek, de akkor normálisan tennék, és nem is azzal van a gond..hogy fizetnem kellene, csupán csak az a gond, hogy nincs miből, és ahogy olvastam már másnál is a javaslat, adjam el az anyám sírját is ha kell, de fizessek! és ugyan mit adjak el az albérletből, ahol semmi sem az enyém? és bejelentkezve sem vagyok, hogy jutnak el a címig, hisz azt csak a közvetlen ismerősök tudják, és hogy veszik a bátorságot, hogy idegen embereket zaklatnak, és adják ki azt, hogy nekem tartozásom van! nem hiszem, hogy egy város lakosságára tartozik ez! Köszönöm, és elnézést a hosszuságomért.