DunaCorp

Kőbeíró # 2013.07.25. 10:17

Miért érzem azt, hogy az itt-ott felbukkanó kifejezetten bunkó stílus egy [vagy több] fajta emberi jellemhibát villant meg..?

Azok a népek, akik itt kötnek ki kvázi jogi tanácsért, meglátásom szerint nem vitatják az egyetemi évek eredményes zárását és az azt követő jogi gyakorlat meglétét, tehát vélelmezik a hozzáértést is.
[Az elfogulatlanságot és az aktív jó szándékot már lehet, hogy egyre kevésbé.] A fölöslegesen ropogtatott kioktató stílusért azonban azért kár, mert így azok, akik egyébként még fel is keresnék az így megnyilatkozó ügyvédeket, hogy felkérjék őket képviseletükre, nem fogják azt megtenni. Sőt. Így hígul egy szakma. [Lehetne ez az autószerelői is..]

Még annak, aki olyan kurva okosnak hiszi magát és ezért veszi a bátorságot, hogy a pórnépet felülről iparkodjon felvilágosítani is szüksége lehet ügyfelekre. Na persze nem "ezekre", ugye?

Az is lehet, hogy naiv vagyok és vannak ügyfeleik, csak a történet másik végéről, így érthető az egész.

Ha minden ilyen hólyag találkozna annyi becsapott és az itt is megköpködött tájékozatlanságuk miatt megszorult EMBERREL, mint amennyivel nyilván nem, esetleg értenék a probléma lényegét.

Rosszabb eset, ha találkoznak és zéró empátiával malmoznak a biedermeier bútorok között.

Kőbeíró # 2013.07.25. 11:04

Az még ide tartozik, hogy sok ember bár Adós és szeretne fizetni, egyszerűen nem tud. Ez talán nem bonyolult.

gerbera317 # 2013.07.25. 13:31

annyi becsapott (...) EMBERREL

Az vajon nem becsapás, hogy szabályos ellentmondás helyett feljelentést javaslunk szegény adósnak, olyan követelésnél, ahol a csalás elkövetése valószínűleg nem fog megállni?

Tőlem megtudhattad, hogy
1) a helyes út az ellentmondás,
2) többet követelni nem csalás,
3) a feljelentés nem helyettesíti az ellentmondást.

Mi ebben a bunkóság?

gerbera317 # 2013.07.25. 13:38

Egyébként én sem pártolom ezeket a követeléskezelőket, de ez itt egy jogi fórum, és ha valaki sok rossz tanácsadóra hallgatva vitatja a követeléskezelő jogosultságát, akkor hadd tudja már meg, hogy a jogosultsággal semmi gond, és igazából akkor akarjon majd okos lenni, amikor jön a fizetési meghagyás.

Nem kizárt, hogy ezek azért játszanak az adósaikkal, hogy jól kifárasszák, és az "éles" fizetési meghagyást már egyenesen a kukába hajítsák. Nos, egy utolsó kutyaütő lennék, ha erre a buktatóra nem hívnám fel a figyelmét a Dunacorp és társai adósainak a figyelmét. A stílus pedig csak egy dolog. Én így írok, ti pedig úgy.

Dr.Attika # 2013.07.25. 15:16

Te sem gondolod ezt komolyan. Ezek a követeléskezelők meghatalmazást nem mutatnak fel. Egyszerűen közlik, hogy ők eljárnak. Olvasd már el a Polgári Perrendtartás képviseletre vonatkozó szabályait. Olvasd hozzá a Polgári Törvénykönyv képviseletre vonatkozó szabályait is.

gerbera317 # 2013.07.25. 15:40

Attika,

Akár igazad is lehet, de vedd figyelembe, hogy én a jognak olyan területén dolgozom, ahol ezek már engedményesek és végrehajtást kérők, tehát nem képviselik a jogosultat, hanem ők maguk a jogosultak.

Nyilván ezt az állapotot megelőzi az, amiről te beszélsz.

Én viszont azért kampányolok itt, hogyha a követeléskezelő jogosulttá lesz, akkor a kifárasztott adós nehogy a "nem kell ezekkel törődni" tanácsok hatására szemétbe hajítson fizetési meghagyást úgy, hogy azt el sem olvasta, és az az engedményezett követelésnél jóval magasabb követeléssel jogerőre emelkedhessen.

Dr.Attika # 2013.07.25. 16:07

Kedves gerbera317!
Bevárom KBS hozzászólását, mielőtt véleményt nyilvánítanék. Úgy illik, hogy hitelezői oldal jogi érveit hallgassuk meg előbb.

Sherlock # 2013.07.25. 16:29

Attika, te már hónapok óta csak bevársz, de egy topicban sem nyilvánítasz szakmai véleményt.

Kőbeíró # 2013.07.25. 23:19

Az általam vázolt stílus [súlyos kommunikációs és/vagy jellem hiba] egy mezőgazdasági területen kézi erővel munkálkodó, idénymunkára szakosodott kérgestenyerű és nem is biztos, hogy napon barnult halandóhoz sem illene, nemhogy a magát jogi doktorrá okosított és ezáltal a társadalom kiváltságosaként önmagát előadó talárban billegőhöz. Ha ezek szerint Te, gerbera317 ezt Magadra vetted, elismerem az önkritikád és követendőnek tartom.

Azonban a kioktatás akkor lenne helyénvaló, ha valóban arra buzdítottam volna bárkit is, hogy dobja a kukába a fizetési meghagyást. Erre a tévedésedre ugyan lehet több magyarázat is, de ezzel nem fáradnék.

Válaszolok azonban, hátha e kísérlet nyomán eljut Hozzád az érdemi információ.

Tőlem megtudhattad, hogy

1. a helyes út az ellentmondás,
  2. többet követelni nem csalás,
  3. a feljelentés nem helyettesíti az ellentmondást.

Mi ebben a bunkóság?

1. egyetértek, de ez aligha újdonság ebben a pontban
  2. itt bátorkodom pusztán idézni:

Ptk. „202. § Ha a szerződő fél a szerződés megkötésekor a másik fél helyzetének kihasználásával feltűnően aránytalan előnyt kötött ki, a szerződés semmis (uzsorás szerződés).

Btk. „381. § (1) Aki más rászorult helyzetét kihasználva olyan különösen aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást köt, amely alkalmas arra, hogy annak teljesítése a megállapodás kötelezettjét, a megállapodás kötelezettjének a vele közös háztartásban élő hozzátartozóját, illetve a megállapodás kötelezettje által tartási kötelezettség alapján eltartott személyt súlyos vagy további súlyos nélkülözésnek tegye ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az uzsora-bűncselekményt bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el.

http://www.pszaf.hu/…_arazas.html

1. ezt én sem állítottam, de talán nem árt felhívni a közjegyző figyelmét a bűncselekmény gyanújára...

Be. „171. § (1) Bűncselekmény miatt bárki tehet feljelentést. A feljelentés kötelező, ha annak elmulasztása bűncselekmény.
(2) A hatóság tagja és a hivatalos személy, továbbá, ha külön törvény előírja, a köztestület köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekményt - ha az elkövető ismert, annak megjelölésével - feljelenteni.

"Mi ebben a bunkóság?"
Az most már mindegy, de ha majd nem csak a saját gondolataid érdekelnek hidd el, hogy kevesebben kérik ki maguknak a megnyilvánulásaidat. És a szintén sokat tanult kollégáidét.

Egyébiránt az, hogy pölö egy autószerelő szakműhelyben dolgozik napi 10 órát, 20 éven keresztül, önmagában nem jelent hangyabokányi biztosítékot sem arra, hogy mindent tud a szakmájáról és nem követ el akár ebből kifolyólag, akár véletlenül, akár kompenzáló pökhendiségből valami orbitális baromságot.

Dr.Attika # 2013.07.26. 03:17

Sherlock!
Speciel dunacorpos ügyben már nyilvánítottam álláspontot itt is, a televízióban, a blogomon.
Többet, jobbat, szebbet nem tudok az ügyben kifejteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.26. 07:05

OFF
de egy topicban sem nyilvánítasz szakmai véleményt.

Ne légy igazságtalan. Szokott szakmai véleményt is nyilvánítani. Ott van mindjárt a biztosítéki célú vételi jog semmissége.
ON

Andras F. # 2013.07.30. 18:12

"im sorry# 2013.07.23. 17:03"

Engem érdekelne hogyan szabadultál meg tőlük. Az oldalon keresztül elérsz emailben.

Köszi.

Akacemma # 2013.08.06. 13:29

Tisztelt Fórumozók!

Férjemmel külön élünk. Ő elhatárolta magát a Duncacorpos fizetés elől. A Dunac. engem megtalált, mint akkori feleséget, mikor az Erte-s hitelt a férjem felvette.
Fenyegetett és én átvállaltam a fizetni valót.
Ez 800 e forint volt. Úgy kezdődött, hogy 10 %-ot rögtön kértek, mivel csak így lesz lehetőség a részletfizetésre.
Most havi 25 e Ft-tal kell fizetnem. Elmaradtam egy hónapot és fel akarják mondani az egészet, ill. ebben a hónapban pótoljam.
A fizetésem 50 e forint, egy gyermeket nevelek egyedül.
Mi a megoldás? Tud valaki segíteni tanácsban, hogy mit lehet elérni, ami segítség lenne nekem.
Elég határozottak és agresszívek.
Köszönök minden tanácsot! Üdv. Emma

Dr.Attika # 2013.08.07. 15:11

Tisztelt Akacemma!
Nagy hiba volt a Dunacorpnak egy forintot is fizetni és velük szóba állni. Ezért nem hibáztathatja a volt férjét. Köztudomású tény, hogy a Dunacorpnak fizetett pénz ablakon kidobottnak minősül.

Akacemma # 2013.08.09. 08:37

Dr.Attika!

Kérem a segítséged, h mit tegyek akkor? Nagyon agresszívek.
Nem tudom, akkor fizessek v. nem, mi lesz a következmények? Üdv. Emma

KEMPA # 2013.08.14. 11:30

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot, és én is hasonló cipőben járok a dunacorp-al, erste-s hitelkártya tartozást passzoltak át nekik kb 3 éve. És ilyen olyan intenzitással zaklatnak telefonon. A történet már tart kb 3 éve. Kövezzenek meg de még az elején a fenyegetés hatására fizettem nekik de már vagy 2 éve nem. A zaklatásaik (családot, munkahelyet)most jutottak odáig hogy úgy döntöttem nem hagyom már annyiba!

Viszont pár kérdésben szeretném a segítségeteket kérni!

1, Újjabban már nem is a dunacorp hívogat hanem az ő megbízásukból egy credit line nevezetű cég, természetesen a személyes adataim birtokában! szerintem ez végkép sérti az adatvédelmi törvényt!!!!! Mellékesen nem tudom törvényesen adta e ki az erste!, Illetve törvényes e az adatok ilyen szinten továbbítása, és hol tehetek feljelentést ez ügyben?

2, ha az Erste felmondta a szerződésem , tehát nem élő akkor kamatszámításnál a dunacorp mi alapján hivatkozik arra!? Itt megjegyezném hogy mivel ők velem nem kötöttek semmi féle megállapodást sem szóban sem írásban ezzel szemben irreális kamatot és költségeket számolnak fel, úgy hogy engem arról írásban nem tájékoztattak, és kérésemre sem küldtek kondiciós listát az véleményem szerint kimeríti az uzsorázást!Arról nem beszélve, hogy 3 éve nem indítottak jogi eljárást, persze okosan addig kamatozik a pénz a 40-50% évi kamattal!Sztem ez tisztességtelen, sőt szerintem már csalás kategória!

3,Hivatalos levelet nekem sem küldtek többszöri felszólításomra e-mail! meg valami szedett vedett elszámolást amely semmilyen számviteli szabálynak sztem nem felel meg! Mi alapján követel?

4, sajnos hülye fejjel anno fizettem nekik, amiről persze semmi féle nyugtát nem adtak illetve bizonyatot, gondolom kellett volna valamit kapnom?
Továbbá mivel fenyegetés, zsarolás hatására fizettem nekik, szerintetek érdemes e ezért feljelentést tenni?

Hirtelen ezek jutottak eszembe de még biztos lenne ...!

Én nekem már betelt a pohár, most úgy döntöttem rámászom a témára! Feljelentem őket, ahol csak lehet rendőrség, pszáf, apeh....stb.

Kérlek titeket akinek van tapasztalata, illetve ötlete, és még tanácsa hogy hol mivel tegyek bejelentést, kérem segítsen. Tudom ügyvéddel kéne, de sajnos arra már nincs keretünk, első fordulóba megoldanám saját magam!

És olvastam itt pár jóindulatú megjegyzést ezért azoknak elmondanám nem a tartozásomat akarom megúszni, hanem ha már olyan élethelyzetbe kerültünk hogy adóságba estem azt tisztességes módon, és feltételekkel szeretném törleszteni! Az ilyen cégek működését meg magyarországon meg kéne szüntetni! Ilyen stilussal és eljárással az unioba sehol nem találkozni (ha már tagok vagyunk)!

Köszönöm előre is a segítséget!

Szilvia0801 # 2013.08.14. 11:37

Kempa a Credit Line követeléskezelő cég.

http://www.creditlinegroup.hu

A többi kérdésedre nem tudom a választ.

Dr.Attika # 2013.08.14. 12:52

DunaCorp és "testvérei", idetartozik a CreditLine is tevékenysége már teljesen ki lett jogilag értékelve. Olvassa vissza kérem ezen topic bejegyzéseit. Választ talál kérdésére.

rita0426 # 2013.08.15. 11:02

Egy pici kis felvilágositást szeretnék kérni.Kb 1 hete felhivták a férjemet a creit line grouptol,miszerint a Dunacorp átadta nekik a hietelünket.Ki vagy mi ez a Credit line group?Mihez van joga?/mert a fenyegetés megtörtét miszerit ha nem fizetünk be 1 napon belül x összeget akkor a jogászukhoz kerül az ügy és jönnek végrehajtani,férjem hiba mondta nekik hogy már se töle se tölem nem tudnak tiltani mert mindketönknek vonják a fizetés 50% és a házunk is árverés alatt van,ez nem érdekelte öket és azt mondták hogy ök nagyobb jogal rendelkeznek.Ezt ök megtehetik?

Válaszokat elöre is köszönöm

Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo

ius latratus # 2013.08.15. 12:24

" se töle se tölem nem tudnak tiltani mert mindketönknek vonják a fizetés 50% és a házunk is árverés alatt van,ez nem érdekelte öket és azt mondták hogy ök nagyobb jogal rendelkeznek.Ezt ök megtehetik?"

Nem.
De nem lehetsz ennyire ... hm ....egyszerű, hogy ilyeneket elsőre beveszel.

"mert a fenyegetés megtörtét miszerit ha nem fizetünk be 1 napon belül x összeget akkor a jogászukhoz kerül az ügy és jönnek végrehajtani,"

A jogászukhoz? Micsoda fenyegetés!
:)

rita0426 # 2013.08.15. 12:52

Köszönöm a választ.Nem vettem be,csak ezzel a behajtoval még nem beszéltem soha.a Dunacorpal anno el sokat,miattuk váltotam telefonszámot én is meg a férjem is,de gondolom most megint jönnek a hivogatások és a fenyegetözések.Mit tehetek?

Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo

KEMPA # 2013.08.15. 16:29

Köszönöm a válaszokat!

Végigolvastam a fórumot, és sok kérdésemre kaptam is választ. Vannak azonban olyanok amikre nem igazán, ha pedig elsiklottam volna felettük elnézést. Bár sztem praktikus lenne ha egy igazán hozzáértő összefoglalná konkrétan mivel támadhatóak és hol!

Gondolom senki nem akarja ,hogy a végtelenségig zaklassák, és egyre cifrább helyeken találják meg, nálam a napokban egyre furább dolgok történnek, olyan családtagjaim találták meg privát telefonjaikon akikkel a nevem sőt a címem sem azonos....Sőt munkahely stb....

a kérdéseim a következők amik talán másoknak is segíthetnek!

1, Mint már tudjuk, legalább is a többség szerint a tartozásunk alap jogosultja a Bank a tartozásunk és a hozzá tartozó személyes adatainkat átadhatja, jelen esetben a Dunacorp-nak.
A kérdésem ,hogy mindenféle meghatalmazás ,hozzájárulás stb hiányában (mivel többségünknek a fenti céggel semmi féle hivatalos levelezése nem volt), tovább adhatja e a CreditLine-nak???? Ez jogilag szabályos e.

2, valamint a bank illetve a DC milyen adatokat adhat ki, személyes adat e a telefonszám pl.

3,Az 1,pontban leírt adatkiadást én már nem érzem törvényesnek, ilyen alapon már akár a sarki zöldségesnek is odaadhatja. Sőt a CreditLine már a személyes adataimat felhasználva jut hozzá egyéb elérhetőségekhez zaklatás céljából!
Magyarán ezt megteheti jogilag vagy nem.

Amennyiben nem feljelentésnél a Dunacorpot jelentsem fel, vagy a CreditLine-t, vagy a konkrét ügyintézőt aki mostanában zaklat? Igazából a kérdésem az hogy ezeket külön-külön vagy 1 feljelentésben!!??

4,Ezek amiket sokan leírnak, és én is tapasztaltam feljelentésnél zsarolásnak, illetve fenyegetésnek jogilag megállják e a helyüket?? Sajnos bizonyítani nehezen tudjuk, mert nem sokunknak van felvétele a beszélgetésről.

5,Akik már bármennyit is kifizettek nekik,a fenyegetések hatására tehetnek e feljelentést csalásért, illetve zsarolással kicsalt összegért??

6,Véleményem szerint a működésük súrolja az uzsora bűncselekmény határát. Ezen a téren a joghoz értőknek mi a véleményük???

7,A zaklatások miatt értelem szerűen gondolom feljelentést tehetünk, de kérhető e távoltartási végzés a fenti cégek ellen ,hogy kizárólag csak hivatalos úton kereshessenek, ezt mikor és kitől kérhető?? (pl. rendőrségi feljelentés után, vagy akkor, esetleg bíróságon stb.....)

Ezek lennének a kérdéseim, így elöljáróban, hogy első lépésként a zaklatásokat próbáljuk kizárni!

Természetesen senki ne fizessen nekik semmit, én már beleszaladtam, a pénzem visszaszerzése még a jövő zenéje, bár nekem az is jó ha amit kifizettem tartsák meg és egy életre felejtsük majd el egymást.
Bár azért még most elkezdem feljelenteni őket, a pszáf-nél is meg az apeh-nál, meg ahol tudom.

Akinek van jogi tapasztalata, kérem írja még meg mik azok a pontok amikben támadható, és jogilag meg is állják a helyüket egy esetleges eljárás során. Vagy azok akik már meccseltek velük.Sajnos ezek sem hülyék, hallottam nem egy eljárásról amit megszüntettek ellenük.

Köszönettel

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.15. 17:58

Tudod, hogy tolhatsz ki velük? Fizesd meg a tartozásodat! jól pofára esnek, hogy nem zaklathatnak tovább.

f.daddy # 2013.08.16. 00:51

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Ön hajtogatja,hogy nekik fizetni kidobott pénz!Akkor miért írja,hogy fizessen?!Továbbá ügyvéd létére nem érti meg,hogy ha eladták a tartozást,nincs mit a Banknál intézni,mert eladták!

capisca # 2013.08.16. 07:34

Kedves KEMPA!

Amire tudok válaszolok.

1. Nem kell a te meghatalmazásod. A BANK a tartozásod kiegyenlítéséig kezelheti az adataidat, a behajtás érdekében erre jogosult cégnek átadhatja (BEHAJTÓ) az azonban nem adhatja tovább másnak. De, ha a BANK engedményezi a tartozást (azaz eladja) egy követeléskezelőnek (aki megvásárolja), a követeléskezelő a BANK helyébe lép és jogosult lesz a tartozásod megfizetéséig adataidat kezelni, ilyenkor Ő is kiadhatja egy behajtónak személyes adataidat.
Így a kérdésedre a válasz igen szabályos.
De ha biztosra akarsz menni kérdez rá az engedményezés megtörténtére vagy arra, hogy milyen egyéb jogcím alapján kezelik tartozásodat a BANK felé.

2. Telefonszám, lakcím, kezes lakcíme, telefonszáma stb..

3. Megteheti. Jogilag lsd az 1. pont válaszát.

4. Zsarolás és fenyegetés nem hiszem, hogy megállja a helyét. Zaklatás az talán, de nem büntetőjogilag. Minden hívást rögzítenek, perben lehet kérni a bíróságtól, hogy szerezze be ezeket a hanganyagokat.

5. Nem.

6. Nem súrolja.

7. Távoltartást nem tudsz kérni. De hatóságoknál tehetsz ellenük feljelentést. Megpróbálhatod a feljelentést zaklatás miatt, de nem hiszem, hogy bíróság ennek helyt adna.

Egy helyen tudod őket megfogni, hogy mikor és kit hívnak. Adatvédelmi okokból ugyanis nem adhatnak ki információt másnak (pl. tartozol, mennyivel tartozol) csak neked.