DunaCorp

tunderlala # 2013.11.05. 18:01

Sziasztok!

Nekem a következő a történetem ezzel a cirkusszal. Valamikor tavaly ősszel felhívott egy nő ezektől és közölte, hogy X ezer Euro-val tartozom és azonnal mondjam meg, hogy hol dolgozom. Én akkor jöttem haza egy külföldi munkából és mondtam neki, hogy jelenleg munkanélküli vagyok. Ez a mai napig is így van. Na ez a nő még napokig több alkalommal felhívott hol számmal, hol szám nélkül. Ezt megunva közöltem vele, hogy vegye fel a kapcsolatot a jogi képviselőmmel majd kinyomtam a telefont. Akkor kaptam tőlük egy sms-t, hogy a jogi képviselőm elérhetőségét adjam meg. Erre nem s válaszoltam. Majd napokra rá újra felhívott ez a nő és valami megengedhetetlen hangon követelte a jogi képviselőm elérhetőségét. Ekkor azt mondtam neki, hogy hallgassa vissza a napokkal korábban történt beszélgetésünket abban is megadtam, aztán kinyomtam a telefont. Azóta nem is jelentkeztek a mai napig. Ma dél körül felhívott egy férfi hangú ember ezektől és rögtön azzal kezdte, hogy ő ennek a cirkusznak a jogi osztályáról telefonál és nem pénzt kér, hanem elmondja, hogy a következő napokban mi fog történni. De, mindezek előtt szükséges egy kis adategyeztetés. Erre nem voltam hajlandó. Mondtam neki, hogy ott van minden előtte, ha engem akart hívni, akkor sikerült. Ezt követően még vagy 4 alkalommal beszéltünk kb. 5 perc alatt, amely után már volt, hogy szám nélkül hívott és a többi hívást már fel sem vettem.

Aztán ma est olyan 18:00 óra körül felhívott az egyik családtagom, hogy ez a bohóc felhívta azzal, hogy ha nem fizetem meg feléjük az x ezer Euro-t akkor kiküldi a végrehajtókat.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bejelentve ennél a családtagomnál vagyok, de nem ott élek. Hivatalosan munkanélküli vagyok.

A kérdéseim a következők:

• mit tehetek illetve lehet-e tenni valamit, hogy ez a bohóc és a cirkusza ne zaklassa a családomat vagy engem?
  • mit tehet ez a bohóc és cirkusza a tartozással?
  • mit foglalhat a végrehajtó?

Válaszaitokat előre is megköszönve, egy áldozat.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.05. 18:03

Mintha épp csak a lényeget nem írtad volna le. Tartozol?

tunderlala # 2013.11.05. 18:06

Üdvözlet!

Ott az egy pont. Igen, tartozom.

turbo71 # 2013.11.05. 18:22

azt azért tudni kell hogy 5-10% között
veszik meg a tartozásokat amiröl persze a bank lemondott már.Persze ezt 100%osan behajtva már bombaüzlet! ugye milyen becsületes dolog ez okoskodo Sándorka?!

zsikka # 2013.11.05. 18:29

De itt a kérdésekre szeretnénk választ kapni, hogy megengedettek-e ezek a tettek ezen behajtó izéktől, vagy sem. Mi jogon zaklathatnak vad idegen embereket akár, akiknek semmi köze ahhoz, hogy ki kinek tartozik vagy sem. sokan nem azért nem fizetünk, mert épp ilyen kedvünk van, hanem egyszerűen nincs miből! S hogy jutnak el olyan információkhoz, mint pl..lakcim, ahova be sincs jelentkezve a keresett célszemély! mert mi van, ha csak egy ismerőse szánta meg, és fogadta be , kapott egy ágyat, hogy ott huzza meg magát! akkor most rettegjen a befogadó is, hogy kipakolják a lakását? vagy mi van ebben az országban? és mi köze van egy lépcsőháznak az én magánéletemhez, hogy tartozok vagy sem? miért vad idegen embereket zaklatnak telefonon, aki abban a lépcsőházban lakik..hogy nekem üzenjenek! Én nem ismerem a lépcsőház lakóit, de ők fognak ezek után? az ember félve menjen a munkahelyére,mert a munkahely is ezen fog csámcsogni, mert a behajtócégek ott is kufitolnak? vagy mint irtam, feltörik a közösségi oldalakon a profilokat, és törlik az email cimet, hogy az oldal tulaja ne tudjon belépni? ne vegye észre, hogy ott matattak információkért? családtagokat mi jogon zaklatnak? hisz a külön háztartásban élő rokonoknak sincs semmi köze az én magánügyeimhez, ha én nem osztom meg velük, akkor ilyen senkiházi zaklató cégek meg ne tegyék! ezekre a kérdésekre szeretnénk választ kapni elsősorban, hogy mennyire is törvényesek? A tartozásomat én sem tagadom le..csak nem tudom miből fizetni, mivel a béremen már így is van tiltás..:(

stutti # 2013.12.10. 12:59

Tisztelt Uraim. Eloszor is az ekezetek hianya miatt kerek elnezest. Dunacorp a tema amint latom nem csak nalam. Adossagom 2.8 millorol indult. 5 honap alatt befizettem tobb mint 600 ezer forintot. Most lett eleg mert meg ha kulfoldon elek es dolgozom is, nem tudok ennyit kifizetni. Kevesebbet fizettem most, erre az ugyintezo azt mondta hogy nemzetközi vegrehajtast indit ellenem. Ahogy olvastam az elso lepcso a birosagi vegrehajto, aki a korzetileg illetekes. Azt tudom ha a birosagi dontes szuletik, akkor az egyik tagallamban hozott birosagi dontes a masik tagallamban is vegrehajthato. Beszeltem a birosagi vegrehajtoval, azt mondta hogy ok is emberek es hogy ha az ember fizet akar reszletekben akkor nincs baj. En fizetni akarok mert megtehetem de nem ugy hogy kajara sem marad penzem. Megtisztelo valaszukat elore is koszonom.

lapos # 2014.01.07. 13:10

sziasztok! nekem az lenne a kerdesem hogy folyamatosan hivogatnak a credit line group kft ol hogy fizessek be x osszeget mert ha nem akkor vegrehajtanak a lakason elvisznek eetekeket pedig csak bevagyok jelentve a lakasba de nem lakok ott es semmilyen ertekem nincs. lehetseges h igy is vegrehajtasra kerul barmi is? es azt mondjak hogy a jogaszok meg nem vittek el az anyagomat. arrol nem is beszelve hogy megtjdtak a szomszedom telefonszamat felhivtak a szomszedomat hogy adjanak at nekem egy uzenetet mert add ez nem osagom van felejuk es rendezzem azzonal!!!
ez nem joggelenes??? undorito hangnemben beszeltek velem es fenyegetoznek kerem aki tud barmi informaciot mondani az irjon!!! koszonom

Marti135 # 2014.01.08. 13:23

Üdvözlöm! Sajnos én is eljutottam ebbe a helyzetbe: A Dunacorp embere felhívott, megvásárolták a Raiffeisenes hitelünket. Sajnos nem tudom az általuk megállapított hatalmas részteleket vállalni, hiszen akkor nem jutottam volna ide. Reményeim szerint 2-3 hónapon belül már nem lesz probléma, mert több kereset lesz a családban. Viszont, lehet addigra eljut a dolog bírósági szakaszba. Az volna a kérdésem, hogy a bíróság hány havi részletet adhat maximum, ha a bíróságtól kérem ennek megállapítását.

Köszönöm

renike130824 # 2014.02.25. 13:48

sziasztok. ettől a cégtől zaklatanak honapok ota. sajnos én is fizettem havonta, mert állandoan hivosgattak, fenyegetnek lassan... és most a duplájára akarják emelni a havi részletet. persze nem tudnám kifizetni.. ezt közöltem is velük, de nem érdekli őket, kérjek kölcsön, oldjam meg stb... válaszokkal. már betelt a pohár, elegem van, én eddig is törlesztettem egy cib számlára kell fizetnem minden honapban. ahogy itt olvasgattam semmi értelme nem volt eddig se a fizetésnek. mert csalok. sajnos már nem tudok mit tenni, amit befizettem elveszett, de többet nem vagyok hajlando. szeretnék vmit tenni ellenük, de nem akarok pereskedni :S mit lehetne tenni?

dundibundi # 2014.02.26. 02:01

Sziasztok!
Dunacorp-os tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek.
Még 2012-ben kaptam meg a levelet, hogy a tartozásom már a Dunacorpnál van. Hetekig rágtam magam, olvasgattam az itteni hozzászólásokat. Volt, aki azt írta, ne foglalkozzak vele, volt, aki azt, hogy menjek el az eredeti bankba, s ott próbáljak meg egyezkedni. Elmentem, beadtam a kérelmet, de egy hét múlva visszadobták, hogy ők eladták, foglalkozni már nem tudnak vele.
Jöttek a hívások, a zaklatások. Kicsit mindig csepegtettem az összegből, de nem eleget. Nálam nem volt olyan, hogy a munkahelyemet vagy a rokonokat zaklatták volna. Elég volt az, hogy reggel a hívásra keltem. Elegem lett. Megbeszéltem a hölggyel, hogy a fizetésemet 50%-át tiltják vagyis ha a letiltásnál maradunk, akkor minimális összeget kapnának.
Már meg nem mondom, hogy melyik törvényben olvastam, de volt lehetőség arra, hogy x paragrafus szerint, a fizetésem maradék 50%-ával én rendelkezem, akár abból is mehet tiltás, ha engedélyezem a munkáltató felé. Így tettem. Alig keresek vmit, egy ideig a családom segítségére szorulok, de legalább megy a Dunacorp felé a pénz, beálltunk egy szintre, s minden rendben van. Nemsokára kifut. Nem vagyok ideges, reggel nem ébresztenek zaklató hívások.
Csak ezt szerettem volna veletek megosztani.

hkjzs # 2014.04.28. 15:38

Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulok felétek, hogy esetleg valamelyikőtöknek ettől a csoda cégtől volt-e dolga Szalay/Szalai Józseffel? Mi először vele tárgyaltunk, persze semmi hiteles papírt nem kaptunk, majd perre ment a dolog, ahol váltig állítják, hogy ilyen nevű ember nem dolgozott náluk. A bíróság persze el is hiszi....
Ha valakinek volt vele dolga, kérlek jelezzétek, hátha így be tudjuk bizonyítani, hogy nem hallucináltunk. :)Nagyon köszönöm

gerbera317 # 2014.04.29. 18:41

kérdéssel fordulok felétek” - HOZZÁTOK...

Sherlock # 2014.04.30. 05:09

hkjzs,

de mit akartok ezzel bizonyítani?

katsany # 2014.04.30. 07:27

Sziasztok

Nekem is a Dunacorp-pal van bajom. Nekem 2010 óta jönnek a telefonok, levelek. Olyan összeget kérnek havonta, melyet nem tudnék fizetni, de nem tiltják le a nyugdijamból. Arra gondoltam, hogy direkt azért huzzák az időt, hogy minél többet behajthassanak rajtam. Ezt megtehetik? Eredeti tartozásom 900.000Ft volt, most már 2.500.000 Ft-ot kérnek, s a mostani elszámolást EUR-ban
adták meg.
katsany

gerbera317 # 2014.05.01. 10:55

Másik helyen már megkaptad a választ. Ha nem találod, úgy kell neked, miért több helyen kérdezted meg ugyanazt.

SzalayJ # 2014.05.02. 21:39

katsany: az eredeti bankhitel forinthitel volt vagy deviza? A Dunacorp mikor vásárolta meg?

Szalay József

Kari86 # 2014.05.06. 16:13

Sziasztok
Nekem is a Dunacorp-pal van bajom. Nekem 2013 ota jonnek a telefonok, levelek.
A tartozasom meghaladja a 6 millio forontott ( szerintuk).
Kulfoldon tartozkodom mar 6 eve ( tehat nem tudnak voni tolem semit. Szeretnek megegyezni veluk de termeszetesen enyit nem tudok kifizetni. Valaki azt tanacsolta nekem, hogyha nem keresem oket es ok sem ernek el akkor sokkal jobb helyzetbol indulok amikor leulunk targyalni. Sajnos nem tudom, hogy ennek mi a modja en egy osszegben tudok nekik fizetni 1milliot ( tudom, hogy nem sokk de ok kb. 5 00 forintert vetek a tartozasom). Ez egy realis osszeg vagy tul keves? Illetve, hogy kene kezdenem? Elore is koszonom a valaszokat.

daveslim # 2014.06.21. 13:56

Kari86: már bocsánat, de ha külföldön élsz, itthon nincs semmi a neveden és nem is lesz, akkor nem is értem, hogy miért adnál "ajándékba" nekik 1 millió Ft-ot?!
Soha a büdös életben nem tudják rajtad behajtani a vélt vagy valós tartozást...
Leülsz velük tárgyalni, kihúznak belőled egy megfelelő aláírást - ebben az esetben viszont már torkosborz effektus...
Hagyd a francba az egészet. Szerintem.

Sherlock # 2014.06.21. 16:26

Soha a büdös életben nem tudják rajtad behajtani a vélt vagy valós tartozást...

Szóval pusztán azzal le lehet tudni a tartozást, hogy másik országba költözik az ember?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.21. 18:03

Hát persze! Nem tudtad?

gerbera317 # 2014.06.21. 19:15

Le vagytok maradva. Én számtalanszor hallottam már olyan puszta kijelentést, hogy "én ugyan nem tartozok". És tényleg...

Kari86 # 2014.06.26. 17:34

Sziasztok.

Sajnos mar van olyan, hogy nemzetkozi adosag behajtas nem tudom a pontos menetett de azt tudom, hogy mindenhol elernek. Szeretnenk a parommal rendezni a tartozasom mert egy par even belul haza szeretnenk meni. ( mindenhol jo de legjobb otthon).

eras73 # 2014.07.11. 07:27

Vigyázni kell a Dunacorp felé fizetendő pénzekkel.Nekem is átvette állítólag a Raiffeisentől a tartozásom és mikor bementem hogy megszüntessem a bankszámlámat akkor derült ki hogy még mindig ott van-a tartozás a Dunacorp nem fizetett ki egy fillért sem.

monesz1987 # 2014.08.04. 14:07

Sziasztok! Az elmúlt időkben zaklat még valakit a Dunacorp? Fizettek nekik rendszeresen? mi több mint fél éve nem fizetünk, és azóta nem is zaklatnak. Igaz, kifizettünk nekik már több mint 1.000.000. ft-ot, havi 70.000-rel. Van valaki aki fizet nekik tisztességgel? Ne tegyétek, keressétek fel Dabasi Tamást, facebook-os profilját és megnézhetitek!!!!

Vh-ügyes # 2014.08.05. 14:36

Kedves kis reklám...:)

Mindazonáltal az EOS, a Dunacorp és az Intrum valóban modern kori útonállók...

Sok esetben elévült követeléseket hajtanak be!