DunaCorp

stutti # 2014.09.23. 16:31

Tisztelt Uraim

Lenne pár kérdésem eme csodálatos Dunacorppal kapcsolatban. Kértem tőlük kimutatást arról hogy mit és miért is fizetek. Küldtek nekem egy e mailt amiben csak annyi van hogy mennyi terhelődött a tartozásomra havonta és hogy mennyit fizettem be melyik hónapban. Gondolkozom hogy nem fizetek tovább de attól tartok hogy nem küldenek Fmh-t. Ebben az esetben ha nem fizetek csak nő a tartozásom. Kötelezhetem e őket arra hogy Fmh-t küldjenek? A havi kamat felett fizetek és a tartozás ennek ellenére növekszik. Az akkori adóstársamat jogukban áll-e tájékoztatni a tartozás jelenlegi állásáról vagy nem? Válaszukat előre is köszönöm.

Grave7 # 2014.09.24. 17:36

@stutti:

• Ha nem fizetsz, akkor fognak fizetési meghagyást küldeni, egyébként mi értelme lenne (költői kérdés)? Nem kötelezheted őket erre.
  • Aki aláírta a kölcsönszerződést, azt tájékoztatniuk kell.
  • Ha nem tudják logikusan levezetni, hogy miért úgy változik a tartozás, ahogy ők számolják, akkor az elszámolásért pert kell indítanod. (amit nem tudok: ha a Pénzügyi Békéltető Testület vagy az "MNB-PSZÁF" eljárhat ebben az ügyben, úgy érdemes per előtt ezt is megpróbálni)
stutti # 2014.09.25. 11:08

Grave7

A fizetesi meghagyast nem küldik ki. Volt hogy hónapokig nem tudtam fizetni, akkor sem küldték ki. A Fmh nak az a lenyege hogy ha megkapom, annak ellent mondva a bíróság elött kell bebizonyitaniuk hogy mennyi az annyi. Egy ilyen per kb 200000ft. Amennyiben a bíróság kimondja a valós tartozás összegét, a biroságon kervenyezhetem a végrehajtásom felfüggesztését. Ezzel kiderül a valós tartozasom összege, mindamellett hogy időt nyerek. Már lassan a három szorosát kellene vissza fizetnem a felvett összegnek. Melyet hat évveel ezelőtt vettem fel deviza alapon. A deviza törvény számomra nem világos. Mit várhat tőle egy olyan ember aki hasonlò helyzetben van mint én?

A válaszokat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.25. 11:34

Ha úgy van, ahogy mondod, akkor tulajdonképpen miért fizetsz nekik?

stutti # 2014.09.25. 12:00

KBS

Mert a szerződést teljesiteni kell. Ha nem fizetek nagyobb mértékben nő a tartozásom. Viszont ha fizetek az a bíróságon ugyis kiderül. Tehát veszteni valóm nincs. Az alap problémám az, hogy a tartozás mértékével nem értek egyet. Azért fontos hogy időt nyerjek mert ha szüneteltetve van a tartozás végrehajtása, azalatt az összeg nem kamatozik. Igy van időm sprórolni hogy a reszlet fizetést egy nagyobb összeggel tudjam kezdeni. Ez azért fontos mert ha a követelő, jelen esetben a dunacorp megfúrja a részlet fizetési kérelmet akkor maximum csak 6 hónapot kapok. Az pedig nem sok idő több mint 2 millió forint megfizetesehez. Ezért kellene az idő és az hogy az összeg ne változzon. Viszont ehhez fontos lenne az Fhm. Amit nem igazán akarnak kiküldeni, pedig az ellentmondás forma nyomtatvány már ki van töltve részben.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.25. 16:08

ha szüneteltetve van a tartozás végrehajtása, azalatt az összeg nem kamatozik.
Dehogy nem.

stutti # 2014.09.25. 16:28

Bocsánat ez igaz. Mennyi a vegrehajtonal a kamat havi összege 2.4 millionál?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.25. 17:43

Tudja az Öregisten!

Grave7 # 2014.09.25. 18:46

@stutti:
Ha nem akarják küldeni az fmh-t, akkor csak a nemfizetéssel és az elévülési határidő kivárásával (tudtommal 5év) "kényszerítheted" őket erre.
A tartozás akkor is kamatozik, amikor bíróság előtt / végrehajtónál van az ügy. A kamat pontos mértékét a szerződésed +annak módosításai tartalmazzák (pl. azt is, hogy ha kimarad X hónap, akkor növekedik a kamatmérték vagy sem). A végrehajtó azt a kamatot számítja fel, amit a végrehajtási lap tartalmaz (ez pedig a jogerős fizetési meghagyáson alapul, ami meg a jogosult állításán).

bepereltek # 2014.10.24. 10:53

Tisztelt Jogi fórum!

Az én történetem már kb. 6 éve kezdődött. Hitelkártya tartozásom átkerült a zalabeszthez, majd onnan hirtelen a dunacorphoz és a két cég között a levegőben maradt x befizetett összeg..
A tartozás "fény korában" kb. 300 eFt volt, mikor átkerült a dunacorphoz nem tudtam mennyi (mert a zalabesztnek is fizettem) az évek során a dunac-nak kifizettem majd 500 eFt-ot (ugye nem kell mondanom a fenyegetőzést stb.) mikor is elegem lett és mondtam, h már nem tartozom hagyjanak. Erre kaptam egy szép levelet, amiben azt írták a tőketartozásom 0, azaz NULLA Ft, de a kamattartozás kettőszáz valahányezer... nos mivel ott volt az a 0 ezért még szép hogy nem utaltam többet hiszen kerek perec leírták, hogy nincs tőke tartozásom, a kamat meg ugyebár uzsorakamat jellegű...
Pár hónap csend és béke után jött a levél a MOKK-tól, hogy most közel 500 eFt-ot követel rajtam a cég amiből, na most kapaszkodjon meg az olvasó majd 300 eFt a TŐKE tartozás ami 0 volt a levélben! Természetesen ellenvetéssel éltem a MOKK-nál és ezért perré alakult az ügy. Ráadásként olyan gyönyörűen leírja az ügyvéd a hazugságot, aminek a valótlanságát nekem kell bizonyítanom, hogy nem tudom mi tévő legyek. Szerintük én időhúzás miatt ellenérveltem és le van írva mikor mennyit fizettem, na meg persze hová tették és nem a tőkébe, fura, pedig azt már kifizettem szerintük... Lényeg a lényeg: kifizettem majdnem 500.000 Ft-ot és most még majdnem ennyit követelnek egy 300.000 Ft-os hitelkártya tartozásra és még a per költségeit + a saját ügyvédemet is nekem kell fizetnem...
Valaki tudna segíteni tanáccsal, vagy hasonló tapasztalatból származó információval??

edenke74 # 2014.11.14. 10:00

Tisztelt Jogi fórum!
Szeretnék segítséget kérni.kaptam a napokban a dunacorptól egy levelet hogy a K&H bank átadta nekik a tartozásom,az ügy elég érdekes.2005ben vettem fel jelzáloghitelt,melyet 2007 novemberében teljesen egy összegben visszafizettem a papírok megis vannak erről.nekem a K&H banknál csak olyan bankszámlám volt amit a bank nyitott meg 2005ben a jelzáloghitel felvételekor,ez törlesztő számlaként működött csak,erre soha nem érkezett jövedelem,2007 ben mikor visszafizettem a jelzáloghitelt még nem szüntettem meg ezt a számlát ugyanis volt rajta némi pénz,2008ban viszont írásban kértem a banktól hogy szüntesse meg mivel nem szándékozom tovább használni.én abban a tudatban voltam hogy a bank a kérésemnek eleget tett,soha semmilyen levelet sem símán sem ajánlottan nem kaptam tőlük,telefonon sose hívtak fel.erre most 2014 ben kapom a levelet a dunacorptól hogy a számlavezetési díjakkal tartozom amit nem fizettem meg a banknak.kértem a papírokat mutassák be erre küldtek nekem emailt,2009.januári kezdéssel küldték a számlakivonataimat ekkor volt az első negatív számaegyenleg itt még párszáz forint.aztán havonta egyre több már havonta 2-3 ezrekkel tóbb,egészen 2013.december 31ig ahol már -45ezer a számla végösszege.a bank a számlámat 2014.január 7.nappal szüntette meg.kérdezem én hogy ez mennyire volt jogszerű, 1.azért mert 2008 ban már kértem szüntesse meg,nem tette, 2.miért várt a bank 6 évet a számla megszüntetésével és miért nem vette fel velem a kapcsolatot a 6 év alatt egyszer sem.a dunacorp mindezek után 60 ezer forintot követel és közölték őket nem érdekli hogy gyeden vagyok stb.stb.kérném szépen a segítséget mit tehetek az ügyben ugyanis nagyon jogszerűtlennek tartom a bank eljárását ugy gondolom értesítenie kellett volna azok utn hogy nem szüntette meg a számlát a kérésemre és nem pedig 6 évig húzni hagy szaporodjon a mínuszos egyenleg,ez a bank részéről nagy átverés volt úgy látom.várom a válaszotokat.Előre is köszönöm.Móni

godnomad79 # 2014.11.20. 13:12

Üdv!

Javaslom önnek a google keresőbe beírni a Dunacorp nevét vagy a Fehér Kéméyseprők Társadalmi Egyesületének facebookos csoportjába való csatlakozását.Ott kiderül ki is az a Dunacorp és társai féle behajtó bűnöző cégek.

gerbera317 # 2014.11.21. 07:39

Ha a K&H engedményezte azt a követelést, akkor az azt jelenti, hogy a tartozás a K&H nevű "bűnöző cég"-nél is fennál(t).
A fehér kéményseprők nevű csúcsamatőr jogvédő szervezetet én hanyagolnám. Fogatlan oroszlán ők, akik csak bohócot csinálnak magukból, de méginkább azokból, akik csatlakoznak hozzájuk.
Én inkább iratbetekintést kérnék, ki nem találnád kitől: a Dunacorptól.

sanyi1024 # 2014.12.17. 09:37

Segítséget sszeretkék kérni a lombard nál volt gépjármű hitelek amit fizetni nem tudtam a kocsit vissza vették (a lombard pert vesztett 2014. Dec. 16-án). Az adósságom a dunacorp vette meg 2012 ben most fenyegetnek olyan címen ahova jelentve vagyok de nem élek ott mmindenem titkos a telefon számom stb. De mindent ttudnak rólam hogyan? Fizetni nem tudok 126 ezret keresek 20% gyerektartás 30. Ezer OTP személyi kölcsön nem tudok fizetni mit tegyek segítsen valaki

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.17. 11:06

Ez nem az Adományvonal.

ius latratus # 2014.12.17. 11:18

Mi az, hogy pert vesztett 2014. 12. 16-án?
Milyen pert?

sanyi1024 # 2014.12.17. 12:03

Nem hatékonyságot várok csak szeretném tudni ban e valami esélyem vagy rúgják a fejem a hurokba

sanyi1024 # 2014.12.17. 12:09
MsMakrancos # 2015.01.05. 14:44

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. A Dunacorp - most már Credithill megvette a már kifizetett tartozásom a Raiffeisen banktól. Egy összegben rendezett hitelkártya tartozásról van szó. Kb 5 éve rendeztem ők most két éve zaklatnak engem mindenféle módon, a kifizetésről és lezárásról a papírt nem fogadták el. Mit tegyek?

Grave7 # 2015.01.06. 21:11

@MsMakrancos: Mivel indokolják írásban, hogy nem fogadják el? Egyértelműen meg tudod állapítani, hogy ugyanarról a tartozásról van szó?

Akacemma # 2015.04.03. 15:43

Tisztelt Fórumozók!
Ma kaptam a Dunacorp Faktorház Zrt-től egy levelet. A megnevezés: Egyenlegértesítő levél
Hitelszám......
Időpont: 2015.03.15.
Devizanem: HUF
ERSTE-s átadott hitel, max 350-500 e ft volt.
Ez szerepel továbbá:
Nyitó egyenleg : 665 357 HUF
Behajtási költség terhelés összesen: 33 267,85 HUF
Kamatterhelés összesen 713 219,32 HUF
Jogi eljárások felmerülő költsége : 0,00 HUF
Befizetés össz.:(Felvett hitelem írtam:) 681 000 HUF
Záró egyenleg : 730 844,17 HUF

Mit tehetek Önök szerint ill. szerintetek, mivel nemhogy csökkent, hanem nőtt a tartozásom és havi : 27.000.-ft-tal fizetem rendszeresen, mert ha nem vagy késnék jön a modortalan telefon. Kamatterhelés? többmint 700 ezer????
Köszönök előre is minden tanácsot! Üdv. Judith

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.03. 16:16

Ha nem fizetsz annyit, mint a havi kamat, akkor a teljes tartozás tényleg nő.

Akacemma # 2015.04.03. 17:23

Kedves Kovács Béla Sándor Úr!

Lehetséges ez, hogy fele hitelösszeg után még itt járok? Rendszeresen fizetek 27.000.-ft-ot a havi kamat a Dunacorp szerint: 17.000.-ft. Ez nem hatalmas kamat?
Akkor is nem nőni kellett volna, hanem valamivel csökkenni.
Esetleg valamilyen tanácsot kaphatnék-e, hogy Ön szerint, hogyan lehet ettől megszabadulni? Nagyobb befizetésnél elengednek ebből a nagy összegből? Ezek szerint én már csak kamatot fizetek? Köszönettel!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.03. 18:41

Ha a teljes tartozás a törlesztés kezdetén 1,4 millió volt, most pedig 730 ezer, az elég jelentős csökkenés.

De ezt itt, ennyiből senki ki nem számolja neked.

gerbera317 # 2015.04.04. 08:04

Havi 17000 Ft kamat az 204000 Ft évente. Ez 30 százaléka a 681000 forintnyi felvett tőkének. A 30% teljesen általános és elfogadott mértékű kamat egy személyi-, áru- vagy folyószámla-hitel esetében, amelyről a szerződést magad is mindenben egyetértőleg - tehát nem kényszer hatása alatt - aláírtad. Mi ezzel a problémád?