DunaCorp


Dr.Attika # 2012.09.21. 19:59

Köszi. De amíg nem jut el az adósok tudatába, addig pusztába kiáltó szó.

Mariskanéni # 2012.09.25. 14:59

Üdv!Ha a Dunacorp megvásárolta a hitelt akkor hogy fizessünk a régi jogosultnak???És akkor ne fizessünk semmit?Bírósági eljárás nélkül úgye nem foglalhat a Dunacorp???Amúgy honnan tudja lekérdezni,hogy mi van a nevemen???Köszönöm a válaszokat!

ObudaFan # 2012.09.25. 16:26

Ha a régi jogosult értesít az engedményezésről, akkor az engedményesnek kell teljesíteni, minden más esetben a régi jogosultnak.
Természetesen a Dunacorp csak bírósági eljárást követően tud végrehajtani, csak anyagilag nem érdemes ezt kivárni.

Szibülla # 2012.09.26. 10:58

Kedves Dr.Attika!
Én azért fizettem nekik, mert mikor először felhívtak, mellékelten megjegyzem, hogy ilyen gusztustalan stílust én még nem hallottam) akkor a bankot hívtam fel, hogy megkerestek a Dunacorptól, de én a BANKnak szeretnék fizetni és nem a behajtónak. De elzavartak mondván én már nem vagyok az ügyfelük, nem tudok nekik fizetni! Az EOS-nak nem fizettem, ők csak telefonálgattak és leveleket küldtek, majd jött a fizetési meghagyás.
A Dunacorpnál mikor telefonon megbeszéltük, hogy akkor fizetek majd, mondtam ok, de szeretném személyesen befizetni a bankba. Az ügyintéző hölgyike, mint akit leforráztak mondta, hogy személyesen nem tudom elintézni.
Sajnos ezek semmitől nem riadnak vissza. Minap anyukámat elérték és közölték vele, hogy megtudták, hogy én külföldön vagyok és ha kell akkor hazahoznak és az a költség is engem fog terhelni. Szerencsére anyukámat nem kell félteni, mert mondta, hogy őt még egyszer ne hívják, mert nem tud semmit.
Én pont azért jöttem külföldre, hogy ezeket az adósságokat rendezni tudjam, de ki felé fogom tudni azt nem tudom.

Csillagszem63 # 2012.09.26. 13:19

Sziasztok!

Most volt nálam a munkahelyemen egy férfi (rövid nadrág, póló, papucs) a Duna Corp-tól. Közöltem vele, hogy a munkahelyem az munkahelyem, és itt nem vagyok hajlandó vele tárgyalni. Szóváltás következett, amire én kértem, hogy legyen szíves menjen az irodából, mire ő nem volt hajlandó. Felvettem a telefont, hogy hívom a rendőrséget, ha nem távozik, mire ő a munkahelyem folyosóján végig kiabálta a hitelemet, tartozásomat.
Ezt ŐK megtehetik, vagy feljelenthetem zaklatásért?

Köszönöm a segítséget.

Csillagszem63 # 2012.09.26. 13:41

Azt elfelejtettem leírni, hogy Bennetek pedig "dologtalan ügyvédeknek" nevezett.
Nekem nem ez a véleményem....

ius latratus # 2012.09.26. 15:23

Fenntartva a jogot, hogy erős kétségeim vannak a történet valóságtartalmát illetően, azt kell mondjam, kedves csillagszem, hogy nem, nem tehetik meg.
Én nem látom a sztoriban a zaklatást amúgy.

Csillagszem63 # 2012.09.26. 16:12

Kedves "Ius latratus"!

Kérlek, higgyél nekem, mert tanúk vannak rá. Eddig telefonon hívogattak, ma pedig személyesen megjelent egy férfi, és úgy, ahogy leírtam, az történt.
Joga van kikiabálni, hogy mennyi adósságom van, és milyen típus? Csak annyit árulok el a munkahelyemről, hogy iskola. Ott nem egyedül vagyok....

maresz75 # 2012.09.27. 10:34

T. Csillagszem63!

Én képes vagyok ezt az esetet elhinni neked, de remélem a nevét megjegyezted. Én a helyedben felkeresnék egy ügyvédhez vagy pedig befáradnék a bíróság panaszirodájába és feljelenténém a Dunacorpot. Ha van tanúd vagy esetleg az iskola rendelkezik megfigyelő kamerával kérném az illetékesektől az adott napi felvétel megőrzését biozonyítási céllal.

  • Ez egy pénzügyi vállalkozás "faktorcég" eggyáltalán mégha annak is van kinyílvánítva?
  • Ezek után verőlegényeket is várhatunk netán?

De lehet, hogy elgondolkodok azon, hogy felekresem őket mivel nekem is tartoznak és a végrehajtó 8 éve nem megy semmire.

Dr.Attika # 2012.09.27. 12:12

Feljelenteni nem a bíróság panasz irodájában, hanem a rendőrségen kell.

ObudaFan # 2012.09.27. 12:35

Azt nem, de a feljelentés helyett érdemesebb lenne polgári pert indítani, azt meg ebben az esetben a törvényszéken lehet.

Csillagszem63 # 2012.09.27. 13:45

Sziasztok!

Feljelentettem a Rendőrségen Őket munkahelyi zaklatásért, és az Adatvédelmi Hivatalhoz (Ombudsman) is nyújtok be panaszlevelet, mert a folyosón még azt is kikiabálta, hogy milyen hitellel, mennyivel tartozom, amihez -én úgy gondolom- banki titok köti ŐKET is...
Nagyon-nagyon szemtelenek, udvariatlanok, gátlástalanok, lekezelőek és még lehetne sorolni a jelzőket rájuk. A szomszédaimat hívogatták, de nekem a levelemre -panaszlevél, tv-s ajánlott levél- semmiféle választ nem küldtek, csak megalázó sms-t, ami persze meg van a telómban.

Dr.Attika # 2012.09.27. 13:57

Nagyon helyesen cselekedett. Kiváncsi vagyok renőreink mire jutnak.

Adóstárs # 2012.09.27. 14:10

remek, hogy ilyen cégek vannak.

Itt mindent szabad a zsiráf végrehajtóknak.

Külföldön még a borítékra azt sem írhatják rá szinte, hogy honnan jött a levél, nemhogy zaklassonak.

Pl nekem is jött levél végrehajtótól, hogy xy.. és nagy betűkkel virított rajta, hogy végrehajtás. Még az is látszott, hogy haladéktalanúl fizessem be stb stb.

Kis falu.. a postás ismer mindekit.. értitek.

Én ezt jogtalannak tartom.

Dr.Attika # 2012.09.27. 14:30

Az is. Ezek a cégek abból élnek, hogy az átlag magyar, ha kap egy hivatalosnak tetsző levelet, akkor teszi azt ami abban foglaltatik. meg kell nézni ezen cégek mérlegét. Kiderül hány balekot vesznek rá a fizetésre.

Adóstárs # 2012.09.27. 16:55

Nem kell ezeknek semmit fizetni.. sőt senkinek semmit.

2 év és eljön a szebb jövő!

Dr.Attika # 2012.09.27. 17:28

Mióta ez van itt "pofázva". Mégis fizetnek az emberek.

Csillagszem63 # 2012.09.28. 05:23

Sziasztok!

Én nem fizettem nekik, de folyamatosan "zaklatnak" otthon, szomszédoknál, munkahelyen.....személyesen, telefonon....Nekik a porig alázás a cél leginkább.
Már betelt a pohár, feljelentést tettem.

maresz75 # 2012.09.28. 07:22

Sziasztok!

Megfogadva at anácsotokat én sem fizettem nekik és nem is írtam, telefonáltam semmit sem tettem.
De a levelek jönnek és nem tudok már eligazodni rajuk.

  • Eleinte jöttek a felszólítások ha nem fizetek jogi eljárást indítanak.
  • Jött egy levél, hogy elindították a jogi eljárást átadták az ügyet Kis MIska ügyvédi irodának akik írtak is, hogy fizessek.
  • Tegnap kaptam ismét egy levelet a Dunacorptól ha nem fizetek elindítják a jog eljárást.

Most akkor van jogi eljárás vagy nincs jogi eljárás?

Írtam nekik egy panaszlevelet (nem finomkodtam benne) abban én tájékoztattam őket, hogy sem az Erste Banknak sem a dunacorpnak nem adtam meghatalmazást se szóban sem írásban arra, hogy 3. személynek infóval szolgáljanak (hivatkoztam a törvényben leírtakra.

Dr. Attika!
Én is a polgári perre gondoltam a bíróságon.

Kőbeíró # 2012.10.02. 10:03

Uff,

Bátorkodom a Tisztelt Adósok és Adóstársak értő figyelmébe ajánlani a következő oldalon fellelhető információkat:
http://www.feherkemeny.com/…zeset-varjuk [jelzem, nem fűződik érdekem az üzemeltető törekvéseihez]
További adalékként:
http://www.pszaf.hu/…_6779448.pdf

"A Dunacorp Faktorház Zrt. működésében szigorú etikai normákat követ. (...) Adósainkkal történő együttműködést a párbeszédre és a mindenkori kölcsönös tiszteletre alapozzuk." - a cég honlapjáról.
Majdnem sikerült?

Kőbeíró # 2012.10.02. 11:11

Hölgyek és Urak,

Értem én, hogy a kamatok miatt a kisösszegű törlesztés nem segít, de érdemes utánanézni a követelés ügymenetének.
A DunaCorp - és az EOS is - egy ún. faktorcég. Jellemzően a sikertelen behajtású kintlévőségeket adják el "csomagban", töredékáron [sokszor 10-40%-os áron] a bankok a tartozásainkat. [Nekik mitől sikerülne? Jóval agresszívabbak, mert nem számít a jó hírnév, míg egy banknak igen! Ki venne fel hitelt olyan társaságtól, aki utána összeköpködi a T. Ügyfelet mások előtt a munkahelyén, lépcsőházban?] E fölött az eredeti összeghez [!] csapják a költségeiket, majd így iparkodnak beszedni a pénzt.
Egyet azonban még ők is felfognak: a "nincs"-ből nem lehet fizetni. Ha valóban csak ingóságaid vannak és a fizetésedből sem tudják később letiltatni, még simán kilátsz a gödörből.
Van tehát alkupozíció, csak tárgyalástechnika és fellépés kérdése.
Mindig higgadtan és tisztelettudóan kommunikálva! A Munkatárs is ember, csak választott foglalkozása miatt a tudati szinten ügyködő morális egyensúlya megbillent, jó szíve pedig éppen egy másik dimenzióban van.

Tehát.
Felhív a „Szolgáltató” Munkatársa vagy kíváncsiskodik a szomszédoknál. Az első adandó alkalommal megkérdezed tőle, mit szeretett volna tőlük?
Válaszát, miszerint nem mondott nekik semmit az „ügyedről”, megköszönöd és megerősíted: persze, hiszen ez így tisztességes és jogkövető. Nem is lenne az jó, ha a szomszédok mást állítanának. :-) Mondod, de nem fenyegetőleg, inkább elgondolkodva! [Mondom az óvatosságukat: a szomszéddal felíratja a nevét, telefonszámát és megkéri a gyanútlant, hogy dobja be a postaládádba, mert nem ért el az általa ismert számodon és éppen nincs otthon senki. Miért is nem ő teszi ezt meg..?]
Igyekszel személyes kontaktust teremteni, de be nem hívod a házba, lakásba soha – általában nem szeretik – találkozót kérsz egy konkrét, semleges, nyilvános helyen, megbeszélni a lehetőségeket. Így máris leesik neki, hogy nem félsz tőle, meg az esetleges aljas módszereitől és tudni fogod, pontosan hogy néz ki az illető, ha mégis okoskodni igyekszik később. Ha létrejön a találkozó, természetesen nem egyedül mész, de nem bántjátok. :-) Esetleg a barátod/rokonod az illető és be van avatva, segít neked eligazodni az ilyen jogi témákban. [Persze meg sem szólal végig, szemüveg, aktatáska és talár nem kell.] Te pedig csak kérdezel, míg meg nem unja. Neki ugyanis pénz kell, nem szöveg és nem ígéret. Tájékozatlanságodat kompenzálni viszont megértheti, hiszen amiatt kerültetek ismeretségbe egymással...
Telefonon mindig rákérdezel, rögzíti-e a beszélgetést. Meglepődik és kinyögi, hogy nem. Nem is teheti, ha előre nem közli vagy nem kéri a belegyezésed. Jobb, ha tudod, Neked nem kell akarnod, le is teheted a telefont, ha anélkül nem megy. Az rendben van, nem is szeretnéd, hiszen kultúremberek vagyunk.
Mellékesen elmesélheted neki telefonon is, hogy képzelje, nemrég az egyik nagy pénzintézet kis buta munkatársnője hasonló témában kifecsegte édesanyádnak/munkatársadnak, hogy milyen ügyben keres a madzagos telefonon – amihez ugye nem volt joga – ezért aztán támadt is a munkáltatójának emiatt kellemetlensége. Egyrészt a miheztartás végett, másrészt egyértelműsítendő, hogy ne kapkodjon, mert nem az övé az egyes sorszám – úszol az adósságban. Így ha eredményt akar felmutatni a Munkatárs, igyekeznie kell betartani az illemet és kisebb az esély rá, hogy pánikba esve rendezzen oda nem illő jelenetet mások előtt, nyilvánosan.

Opcionálisan:

  • jó, ha még úgy is van, de esetleg megosztod vele, hogy egy ügyvéd barátod segítségével tárgyalást kezdeményeztél a hitelező bankkal, a hitelszerződés néhány régebb óta vitatott pontja miatt, ennek lezárásáig kéred szíves türelmét – valamennyi időt nyersz.
  • elmondod, hogy nem ígérsz neki semmit, amit nem biztos, hogy be is fogsz tudni tartani.
  • kéred konstruktív javaslatát abban, hogy hogyan lehetne az összeget jelentősen csökkenteni úgy, hogy még ők is a pénzüknél legyenek, hiszen a kiküldött levélben szereplő összeget nincs kilátásod záros időn belül nekik adni, még akkor sem, ha segítenek Neked a matracban megkeresni.

Ezek a tájékozott emberek különben [a tulajdonosok, részvényesek a cégeiken keresztül] arcátlan hasznot húznak a nyomorodból vagy abból, hogy hülye voltál anno.

A faktoring és a követeléskezelés azonban két külön bicikli. Az előbbi kis pénzért megveszi a nagyról szóló követelést a pénzintézettől, az utóbbi pedig csak iparkodik a bank, hitelintézet vagy a faktorcég nevében beszedni az eredeti összeget.
Amikor döntést hozol, hogy kinek miért és hogyan [nem] fizetsz, ezt is vedd figyelembe!

maresz75 # 2012.10.02. 15:59

T. Kőbeíró!

Próbálkoztam én is az általad ajánlott „higgadtan és tisztelettudóan” kommunikálni velük. Ahogy írtad tudattam vele, hogy az általam felkeresett önálló bírósági végrehajtó milyen infóval látott el és mi alapján kezdik meg a végrehajtást. Mondtam neki amíg nincs jogerős Fizetési Meghagyás nincs végrehajtás sem. Ezek hallatán a hölgy hangszintje kb. 50 decibellel megnőtt és a stílusa még háziállathoz se lett volna méltó. Én higgadtan végighallgattam és mondtam neki, hogy rendben elhiszem amit mond de utána járok a dolgoknak. Ezután lecsapta a telefont.
A másik próbáltam tőlük részletfizetési megállapodást kérni. Küldtek is de annyiról szólt, hogy fizessek "X" összeget majd ha lejár a tartozás (nem írták le, hogy mikor) hívjam fel őket és megmondják mennyivel tartozok még. Én kértem őket írják le törlesztő részletek számát vagy a futamidő kezdetét és végét, illetve rendszeres teljesítés esetén a végösszeget. Hát erre nem voltak hajlandóak akár hányszor kértem tőlük ezeket nem írták le.

maresz75 # 2012.10.02. 18:04

Tisztelt fórumozók!

A PSZÁF határozata alapján a követelések behajtására új „Kiemelt Közvetítő” céget vesz igénybe a Dunacorp zrt. A közvetítő cég a Creditline Control Kft-t amelynek székhelye: Csomád, Akácos utca.....

Kőbeíró # 2012.10.03. 07:31

Kedves maresz75,

A jogos - vagy annak tartott - követelés érvényesítőjét a törvény konkrétan nem kötelezi gerinc és jó modor birtoklására. Persze az adóst sem. Ez neveltetés és kétségbeesés kérdése.

A méltóságod a Tiéd, még ha ilyen ösztönlények olykor meg is próbálnak lenyomni. Az egyik kedvenc - jogszabályok közé bújt - eszközük e szakaszban a verbális arrogancia, mint ahogy követelés esetén bármelyikünké! Még egyszer hangsúlyozom, ők is emberek, akik minden nap megküzdenek a munkahelyükért. Néhányan - az ehhez szükséges kompetenciákat nélkülözve - kevés sikerrel, ezért is lehet csordulásig az internet hasonló munkakörbe csábító álláshirdetéssel. DE.

Tegyük fel, hogy kölcsön adok a szomszédomnak 5000 magyar forintot, mert szépen kért és volt lehetőségem, eszem, szívem adni neki. Ő ígért - az összeg visszafizetésén felül - egy üveg finom pálinkát is. Nos mondjuk, hogy alkoholista vagyok, ezért a szesz eléggé birizgálja a mohóságomat. Azonban a szomszéd is az, így a stexet el-, a pálinkát megissza. Amint elfogyott a lehetőségem italt vásárolni magamnak agysejtjeim létszámának aktív csökkentése céljából és képes vagyok felháborodni a kintlévőségemen és/vagy eléggé megszomjazom, nyilván felébred bennem a tulajdonérzet és kérem a kölcsönt plusz a kamatot. Ha sokáig nem adja, tuti megígérek neki egy lángost a lépcsőházban, hogy mindkettőt adja de máris, különben még a szemétledobó ajtaját is rácsapom a nyakára.
Hogy érzed, jogos a balhém?

A lényeg, hogy amíg lehet másképp is, ne vegyük fel a kesztyűt. A pszichoterror [amit próbálnak Rád erőltetni] lényege, hogy egyszer végre feladd és fizess. Ezt jellemzően elkerülni nem, de elodázni lehet.

Bátorkodom ezek után megosztani saját eljárásom, ami egyszerűen annyi, hogy ha nem beszél velem valaki szépen megkérem, hogy adja elő gondolatait úgy, hogy legyen kedvem végighallgatni, ha ez nem megy, elköszönök tőle. Talán rojtos frázis, de azt lehet Veled megtenni, amit megengedsz másoknak.

Skorpioka # 2012.10.12. 13:33

Ahelyett, hogy a klaviatúrát koptatva sírnátok eme nemes SÍRÓ fórumon, inkább dolgoznátok, hogy kifizessétek a tartozásotokat...

A LEGJOBB VÉDEKEZÉS A TÁMADÁS....

NEVETSÉGES LÚZER BANDA!!!