Az lenne a kérdésem, hogy volt egy banki tartozásom ami a Legal rest nevű behajtó céghez került aki kiadta közjegyzőnek a behajtást,tavaly augusztusban történt .a közjegyzöi papiron 44.300 ft tartozás állt, én ezt részletben a múlt hónapban kifizetem, kell-e a behajtó céget keresnem ezek után ? vagy a közjegyzöt?
Jogtalanul lezárt végrehajtás.
Odáig értem, hogy az adós bűncselekményt követett el, amiért végrehajtható szabadságvesztésre ítélték, és kötelezték a sértett kárának a megtérítésére is. A többi sűrű homály.
(Ha a kérdező a kötelezett, akkor megérdemelne még félév kótert az anyanyelv különös kegyetlenséggel elkövetett, súlyos megsértéséért.)
Mi???
Elrendelhet olyan végrehajtást a járásbírosag,hogy a végrehajtást kéro sértet polgári jogi igényének járulékai iránt,az adosátol,mint az ados tulajdonat,a vele lefoglat nem sajat tulajdonat amely tulajdon tárgy segitsegevel lett ados,a vegrehajtast kéro a magyar birosagi kamara alltal mukodtetett az interneten folyamatosan elerheto elektronikus arverezesi rendszeren ertekesiti.Az ados fogvatartasa alatt tobszor valaszolt arra a kerdesre hogy a lefoglat targy nem a tulajdona ugyvédje jelenlétében is.Ez jogtalanul lezart vegrehajtas?
Hol lehet panaszt tenni vegrehajtasi ugy elrendeléséért a járásbíroságal szemben,és az onálo végrehajtoval szemben,ugyanugy a végrehajtást kérovel
A topic törölhető, mert egyrészt kommunikálok az ügyben az irodával, másrészt pedig nem érkezett értékelhető hozzászólás.
„nem kívánom tovább gyarapítani a tisztelt végrehajtó iroda bevételét”
Mármint az illeték megfizetésével? Az a kifogást elbíráló bíróságé, okostojás...
„A Farkas És Társai irodától ma kaptam levelet”
Végrehajtási ügyben nem a végrehajtói iroda, hanem a végrehajtó jár el. Ha már annyira ragaszkodsz az eljáró hatóság néven nevezéséhez...
„Éljek panasszal a végrehajtást elrendelő bíróságon”
A végrehajtást foganatósító bíróságnak címezve, de a végrehajtónál előterjesztve - ahogy azt a végrehajtó is közölte veled. Mit nem értettél rajta?
„egyéb jogi fórumokon?”
Például itt? Nemá...
És ha még mindig olvasod a hozzászólásomat, akkor tudd meg, hogy ezt kell tenned:
Megkérdezed a végrehajtót (nem telefonon, hanem levélben vagy személyes ügyfélfogadáson), tett-e intézkedést a polgárjogi irégnyek kielégítésére letétbe helyezett összeg lefoglalására. Ha igen, követeld az eredmény megállapítását, de tudd, hogy akkor valóban itt a vége. Ha még nem intézkedett, akkor kérd, hogy legyen szíves a végrehajtást folytatni, és a mulasztást pótolni, ellenkező esetben tekintse a kérésedet végrehajtási kifogásnak, és terjessze be a bíróságra. Az illeték sorsán ráérsz majd akkor agyalni, ha valóban beterjesztésre kerül a sor.
Üdvözletem!
Az utólag többrendbeli csalás bűntettében vétkesnek talált vádlotttól a letartóztatáskor lefoglaltak 750ezer Ft-ot, amit a rendőrségnél letétbe helyeztek polgári igény kártérítési céllal.
A jogerős ítélet után a polgári igény kielégítésére a bíróságnál beadott végrehajtási lapon külön fel volt tüntetve minden szükséges adattal, hogy erre a pénzre kérem a végrehajtást.
A Farkas És Társai irodától ma kaptam levelet, amelyben tájékoztatnak, hogy 'A beszerzett információk szerint az adós ingatlannal nem rendelkezik, Bejelentett munkahelye, letiltható jövedelme, gépjárműve nincs. A kötelezett bankszámlájára kiadott inkasszó nem vezetett eredményre."
A zárolt pénzről egy darab szó nem esik, csak arról, hogy az eljárás szünetel, 15 napon belül kifogást terjeszthetek elő, ami 15ezer ft. illetékköteles.
Mivel nem kívánom tovább gyarapítani a tisztelt végrehajtó iroda bevételét, így mi a célravezető? Éljek panasszal a végrehajtást elrendelő bíróságon, egyéb jogi fórumokon?
T.J.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02