gyors választ szeretnék


jemm # 2010.02.08. 09:07

Tisztelettel
Szeretnénk érdeklődni hogy Szlovákiai vagyok és büntetve voltam Magyarországon társtettesként elkövetett lopás bűntettével.Bünte­tésem 6 hónap börtönbüntetés volt amit 2 év próbaidőre felfüggesztetek­.2011-ben jár le a próbaidő.Azt szeretném meg tudni ahol most dolgozok kaptam egy olyan ajánlatot hogy ki mehetnénk Brazíliába fél évre dolgozni volna e valamilyen akadálya a ország belépésekor?
És még annyit szeretnénk meg tudni hogy ha Magyarországon szeretnénk dolgozni szlovákiai munka közvetítő által lehetséges-e?
Ha a ottani munkáltatom kérdi hogy voltam büntetve be kell vallanom a külföldi büntetésemet?
Segítségüket köszönöm szépen.

Dr.Attika # 2010.02.08. 10:40

A Btk. (1978. évi IV. tv. ) VI. fejezet 100-106. §§-i rendelkeznek a mentesítés szabályairól. Az Ön esetében a 102.§ (1) bekezdés b) pont rendelkezése értelmében beáll a törvényi mentesítés, amikor a próbaidő letelt. Ettől az időponttól mentesül az elitéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmény alól és nem tartozik számot adni aezen elitéléséről. Addig viszont ha munkáltatója megkérdezi köteles elmondani, hogy ítélet hatálya alatt áll. Brazíliába nyugodtan kimehet dolgozni. Törvényi akadálya nincs. Szlovák munkaközvetítő által vállalhat munkát Magyarországon.

jemm # 2010.02.08. 12:50

Köszönöm szépen a választ.

Tisztelettel

Papali # 2010.02.13. 19:09

Meg tudnátok nekem mondani, hogy minek minősül az, ha valakivel aláíratnak egy színlelt szerződést,egyszeri munkára, majd pár nap múlva felmondják? A cél bizonyíték szerzése volt, ami a szerződés aláírásával megvalósult. Feljelenthetnek valamilyen jogcímen? Vagy a visszamondás miatt, ez nem lehetséges? Kösz

Papali # 2010.02.14. 11:31

Valaki tudna segíteni a lejjebb látható kérdésemben? Köszönöm

ObudaFan # 2010.02.14. 11:39

Ki és mit akart ezzel bizonyítani és hol?

Papali # 2010.02.14. 11:53

Polgári perben (válás stb, gytdíj), az alperes, azt hogy a felperesnek van jövedelme, rendszeresen végez munkát (olyan munkára gondolj ObudaFan, aminek az óradíja 15-20 ezer között mozog) csak ezt úgy titkolja immár 2 éve (amióta a per tart), hogy a testvére adja neki a számlát, már ha kell számla, ha nem kell számlát adnia akkor még egyszerűbb. Csak én az eltitkolt jövedelme miatt nem keveset vesztek havonta, mert így én perkálhatok felé, holott a valóságban rosszabbul élek, mint ő, csak nekem papír szerint van bevételem... amiből lehet vonni, ráadásul ő is, én is eltartunk egy-egy közös gyermeket... Kár nem érte őt, mert másnap visszamondásra került a "megrendelés".

T.I.R. # 2010.02.14. 12:33

Olaszországban múlt héten bevonták a hivatásos jogosítványomat.Előzni tilosban előztem autopályán.Nem okoztam senkinek anyagi kárt,nem veszélyeztettem senki életét.Ami érdekes,a rendörségi jegyzőkönyvön az szerepel,hogy Olaszországban nem vezethetek.Ha bemegyek az okmányirodába és kérek újat "elveszett" cimszoval valoszinű kapni fogok.De mi lesz ha a bevonás letelte után felküldik a BM be?Hivatkozhatok majd esetleg arra hogy az eltiltás csak Olaszországban volt érvényes?Figyelembe veszik-e hogy nekem ez munkaeszköz?

monalisa1 # 2010.02.14. 15:40

Nyugodtan kérheted az új vezetői engedély kiállítását, nem kell az "elveszett" mese. És ismét tiéd az egész Európa - x ideig Olaszországot kivéve...

De ha már okmánycsere, ha netán közeli lenne az egészségügyi alkalmasság lejártának ideje, előtte a háziorvosi is keresd fel.

"Mona"
laikus hozzászóló

ObudaFan # 2010.02.15. 11:28

Papali

Ez így semminek, legfeljebb egy polgári perben lehet róla elvitatkozni, hogy ezt a díjat ki kell-e fizetni.

Papali # 2010.02.15. 11:40

Köszi ObudaFan! Számomra ez a lényeg, hogy büntetőeljárásba ne keveredjek emiatt, mondjuk az apeh-al csak sakkban tudnám tartani, mert a szerződésben szerepel, hogy a számlát nem ő, hanem xy adja... Nem akarok apeh-hoz menni, de nagyon unom, hogy ő minimum annyit keres mint én, de eltitkolja és így én szívok, a nálam lévő fiammal együtt. Köszi még1x!

Krisztina69 # 2010.02.15. 13:13

Kedves Jogi Fórumozók!

Valaki tudna segiteni nekem?

szóval az úgy kezdődött, hogy 2002ben anyuka megfogta mindkét gyerekét és a férjét hátra hagyva a szomszéd házba költözött. a szomszéd pasihoz. a nagyobbik gyerek 5 a kisebbik gyerek akkor 1,5éves sem volt. élettársi kapcsolatot létesitett. nem is ezzel van a gond…
fél év múlva anyuka a nagyobbik gyereket elküldte magától az apjához. aztán rá fél évre újra a kisebbik gyereknek is utilaput kötött a talpa alá és egy levelet mellékelt, hogy NEVELD te a gyerekeket.
ezután szült még egy gyereket az élettársának…
na mindegy.
az édesapa évekig csak a gyerekeknek élt. dolgozott és mindent megadott a gyerekeknek amit csak lehetett. de a gyerekeknek az anyjuk a szomszédban lakott. a nagyobbik gyermek a szomszédban lakott és nagyon megviselte az a tény, hogy az anyja nem kiváncsi rá. sem tartásdíjat nem fizetett, és nem kért hivatalos láthatást sem.
még ez sem olyan nagy baj ha megegyeztek egymás között az Apukával.
anyuka folyamatosan mutogatta a gyerekeknek az élettársa brutalitásának jeleit. a nagyobbik gyerek ebbe teljesen belebetegedett. a kisebbiket nem érdekelte.
aztán anyuka folyamatosan igérgetett. olyan dolgokat pld, hogy vissza megy hozzájuk, hogy ők ujra egy család lesznek, hogy együtt fognak majd élni.
az Édesapát terrorizálta. nem engedte, hogy normális életet éljen, minden probálkozása kudarcra volt itélve hiszen volt neje mindenkit elmart tőle. velem is ezt akarta tenni.
azóta édesapa megnősült. én vagyok a felesége.
szóval amikor összekerültünk akkor a férjemnek mondtam és megkértem rá, hogy elösször is tartásdíj…bíróság megítélte. 6000 forint gyermekenként.
kértem,hogy hivatalosan legyen lefektetve a láthatási joga anyukának ne ugy járkáljon az életünkbe ahogy ő akar.
mivel a nagyobbik gyermek nagoyn ragaszkodott az anyjához és minél többet szeretett volna menni hozzá ezért kértük a helyi ggyermekjóléti szolgálatot, hogy a gyermek érdekében ez létrejöhessen. létrejött. minden szerdán 4–6ig. eljött az első láthatás…sms 4 elött, nem tud átjönni a gyerekekért. második hét…dettó, aztán ez igy ment sorba.
a nagyobbik gyerek annyira sérült volt, hogy én elkezdtem őt pszichiáterhez hordani. vokális ticcjei és arcizom rángásai miatt ( az arca teljesen eldeformálodótt) enyhe nyugtatót és kedélyjavitót kapott.
mi elköltöztünk a szomszédból, de helyileg maradtunk. mivel nem ment ugy a láthatás ahogy gondoltuk ezért a városi gyámhivatalhoz fordultunk. ott született több egyezség is. az utolsó szerint az anyjuk a gyereknek köteles minden harmadik hét péntekjén 4–6ig a gyermekeket elvinni az apa mindenkori lakóhelyéről.
de nem viszi.
mivel a gyerek már nem akarnak menni hozzá és ezt ő is tudja…ezért tett a gyámhivatalban egy nyilatkozatot, hogy ő nem ragaszkodik a gyerekek láthatásához akkor menjenek a gyerekek amikor akarnak.
viszont a gyerekek nem akarnak menni. közben a kisebbik gyereke is iskolás lett. nálunk a nagyobbik 15 a kisebbik gyerek 12 éves. a nagyobbik tiszta lelkibeteg lett attól,hogy mindennap látja az anyját ahol látja,hogy az ő mostohatesóját viszi az anyja. és tudatosult benne, hogy ő érte az anyja egyetlen egyszer sem ment el.
aztán az anyuka egyszercsak elkezdte a gyerekeket lehivatni az iskolába. kértük,hogy ne tegye. a gyerekekkel megbeszéltük,hogy ha akarnak nyugodtan menjenek az anyjukhoz mi nem tiltjuk őket.
de nem mennek.
továbbra sem.
a nagyobbik gyerek mult héten irt egy levelet az anyjának a következővel: nem akarja hogy az anyja tovább zaklassa a kérdéseivel. ha már rábizta , hogy mikor mennek akkor tartsa is magát ehhez. ha menni akarnának akkor majd ők jelezni fogják.
mult héten pénteken behivatta a férjemet a jegyző és közölte vele az anyuka jelenlétében, két gyámügyes sertepertével, hogy ÉN és az apuka veszélyeztetjük a gyerekeket és elveszik tőlünk a srácokat mert nem mennek az anyjukhoz. a levélről annyit, hogy azt nem a gyerek irta hanem ÉN diktáltam neki.
mit tehetek? a nagyobbik gyerek egyértelműen értelmi és szellemi fogyatékos. 6éves szinten ragadt. a picike aki már nem is olyan pici hiszen 12 éves neki nincsenek emlékei az anyjával való együttélésről. sem.
a jegyző kiosztott engem,hogy eddig ezek a gyerekek mehettek az anyjukhoz ugy ahogy akartak és most én vagyok a felelős azért mert a gyerekek nem mennek. beleröhögött a képembe a gyámosokkal együtt.
felháborító volt. a gyerekeket nem kérdezik meg. és a környezetet sem. hiszen mindenki tudta és látta, hogy a 8 év alatt hányszor vitte el a gyerekeket az anya.
ez egy kicsi falu. itt mindenki lát mindent.
szóval segitsen már valaki,hogy mit tehetünk?
ha a gyerek nem akar menni akkor mi a helyzet?
most már költözésen törjük a fejünket mert ez igy ne m mehet tovább. a jegyző szerint nekem minden héten elkellene küldenem a gyerekeket az anyjukhoz. nem kell szabályoztatni a láthatást hiszen nincs rá szükség. ha nem megy a gyerekekekért anyuka akkor majd következő héten bepótolja…vagy az azutáni héten. én meg álljak haptáka???

mi a teendő??
Kérem segitsen valaki!

egy kétségbeesett pótanyuka

Krisztina69 # 2010.02.15. 13:13

Kedves Jogi Fórumozók!

Valaki tudna segiteni nekem?

szóval az úgy kezdődött, hogy 2002ben anyuka megfogta mindkét gyerekét és a férjét hátra hagyva a szomszéd házba költözött. a szomszéd pasihoz. a nagyobbik gyerek 5 a kisebbik gyerek akkor 1,5éves sem volt. élettársi kapcsolatot létesitett. nem is ezzel van a gond…
fél év múlva anyuka a nagyobbik gyereket elküldte magától az apjához. aztán rá fél évre újra a kisebbik gyereknek is utilaput kötött a talpa alá és egy levelet mellékelt, hogy NEVELD te a gyerekeket.
ezután szült még egy gyereket az élettársának…
na mindegy.
az édesapa évekig csak a gyerekeknek élt. dolgozott és mindent megadott a gyerekeknek amit csak lehetett. de a gyerekeknek az anyjuk a szomszédban lakott. a nagyobbik gyermek a szomszédban lakott és nagyon megviselte az a tény, hogy az anyja nem kiváncsi rá. sem tartásdíjat nem fizetett, és nem kért hivatalos láthatást sem.
még ez sem olyan nagy baj ha megegyeztek egymás között az Apukával.
anyuka folyamatosan mutogatta a gyerekeknek az élettársa brutalitásának jeleit. a nagyobbik gyerek ebbe teljesen belebetegedett. a kisebbiket nem érdekelte.
aztán anyuka folyamatosan igérgetett. olyan dolgokat pld, hogy vissza megy hozzájuk, hogy ők ujra egy család lesznek, hogy együtt fognak majd élni.
az Édesapát terrorizálta. nem engedte, hogy normális életet éljen, minden probálkozása kudarcra volt itélve hiszen volt neje mindenkit elmart tőle. velem is ezt akarta tenni.
azóta édesapa megnősült. én vagyok a felesége.
szóval amikor összekerültünk akkor a férjemnek mondtam és megkértem rá, hogy elösször is tartásdíj…bíróság megítélte. 6000 forint gyermekenként.
kértem,hogy hivatalosan legyen lefektetve a láthatási joga anyukának ne ugy járkáljon az életünkbe ahogy ő akar.
mivel a nagyobbik gyermek nagoyn ragaszkodott az anyjához és minél többet szeretett volna menni hozzá ezért kértük a helyi ggyermekjóléti szolgálatot, hogy a gyermek érdekében ez létrejöhessen. létrejött. minden szerdán 4–6ig. eljött az első láthatás…sms 4 elött, nem tud átjönni a gyerekekért. második hét…dettó, aztán ez igy ment sorba.
a nagyobbik gyerek annyira sérült volt, hogy én elkezdtem őt pszichiáterhez hordani. vokális ticcjei és arcizom rángásai miatt ( az arca teljesen eldeformálodótt) enyhe nyugtatót és kedélyjavitót kapott.
mi elköltöztünk a szomszédból, de helyileg maradtunk. mivel nem ment ugy a láthatás ahogy gondoltuk ezért a városi gyámhivatalhoz fordultunk. ott született több egyezség is. az utolsó szerint az anyjuk a gyereknek köteles minden harmadik hét péntekjén 4–6ig a gyermekeket elvinni az apa mindenkori lakóhelyéről.
de nem viszi.
mivel a gyerek már nem akarnak menni hozzá és ezt ő is tudja…ezért tett a gyámhivatalban egy nyilatkozatot, hogy ő nem ragaszkodik a gyerekek láthatásához akkor menjenek a gyerekek amikor akarnak.
viszont a gyerekek nem akarnak menni. közben a kisebbik gyereke is iskolás lett. nálunk a nagyobbik 15 a kisebbik gyerek 12 éves. a nagyobbik tiszta lelkibeteg lett attól,hogy mindennap látja az anyját ahol látja,hogy az ő mostohatesóját viszi az anyja. és tudatosult benne, hogy ő érte az anyja egyetlen egyszer sem ment el.
aztán az anyuka egyszercsak elkezdte a gyerekeket lehivatni az iskolába. kértük,hogy ne tegye. a gyerekekkel megbeszéltük,hogy ha akarnak nyugodtan menjenek az anyjukhoz mi nem tiltjuk őket.
de nem mennek.
továbbra sem.
a nagyobbik gyerek mult héten irt egy levelet az anyjának a következővel: nem akarja hogy az anyja tovább zaklassa a kérdéseivel. ha már rábizta , hogy mikor mennek akkor tartsa is magát ehhez. ha menni akarnának akkor majd ők jelezni fogják.
mult héten pénteken behivatta a férjemet a jegyző és közölte vele az anyuka jelenlétében, két gyámügyes sertepertével, hogy ÉN és az apuka veszélyeztetjük a gyerekeket és elveszik tőlünk a srácokat mert nem mennek az anyjukhoz. a levélről annyit, hogy azt nem a gyerek irta hanem ÉN diktáltam neki.
mit tehetek? a nagyobbik gyerek egyértelműen értelmi és szellemi fogyatékos. 6éves szinten ragadt. a picike aki már nem is olyan pici hiszen 12 éves neki nincsenek emlékei az anyjával való együttélésről. sem.
a jegyző kiosztott engem,hogy eddig ezek a gyerekek mehettek az anyjukhoz ugy ahogy akartak és most én vagyok a felelős azért mert a gyerekek nem mennek. beleröhögött a képembe a gyámosokkal együtt.
felháborító volt. a gyerekeket nem kérdezik meg. és a környezetet sem. hiszen mindenki tudta és látta, hogy a 8 év alatt hányszor vitte el a gyerekeket az anya.
ez egy kicsi falu. itt mindenki lát mindent.
szóval segitsen már valaki,hogy mit tehetünk?
ha a gyerek nem akar menni akkor mi a helyzet?
most már költözésen törjük a fejünket mert ez igy ne m mehet tovább. a jegyző szerint nekem minden héten elkellene küldenem a gyerekeket az anyjukhoz. nem kell szabályoztatni a láthatást hiszen nincs rá szükség. ha nem megy a gyerekekekért anyuka akkor majd következő héten bepótolja…vagy az azutáni héten. én meg álljak haptáka???

mi a teendő??
Kérem segitsen valaki!

egy kétségbeesett pótanyuka

ObudaFan # 2010.02.16. 10:05

Minimum a kapcsolattartás módosítását kellene kérni, de el kellene gondolkoznia az apukának arról is, hogy pert indítson anyuka szülői felügyeleti joga megvonása iránt.

Titty # 2010.02.16. 17:49

2009.08.17-én lemondtam a UPC TV és internetszolgáltatását.
2009.08.19-én kikapcsolták a netet, 08.26-án pedig a TV-t. Nálam már 19-én más szolgáltatónál volt előfizetésem, így nem értem, miért kell azt az egy hetet kifizetnem , de ez nem is a legnagyobb baj!

Kaptam egy számlát a UPC-től, de 08.19-től 08.30-ig, 08.26.- 08.30ig, illetve 09.01.-től 09.30-ig szerepelt rajta az elszámolási időszak!

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy én nem fizetek be olyan csekket, amin nem a helyes időszak és a megfelelő szolgáltatás van feltüntetve, hiszen utána ez miatt is rámverhetnének valamit, illetve mi van, ha ezek után küldenek a 08.01-08.19-ig és a 08.01.-08.26-ig tartó időszakról egy sekket és azt is követelik?
Kértem, hogy javítsák a dátumot és a szolgáltatást a csekken és befizetem. Ezt azóta sem (2009.09.03.)tették meg, helyette most az Intrum Justitia (2010.02.03.óta sms-eket ír) akarja rajtam kamatostul behajtani az összeget!

Szerintetek mi az amit tehetnék?Ez tuti nem jogos követelés!

végrehajtó1 # 2010.02.16. 17:54

Ha igazad van akkor a bíróságon tisztázhatod majd...

Titty # 2010.02.16. 18:26

Ez most komoly?
Gondolom a UPChez már nem lehet bemenni, mert ők eladták ezt az Intrumnak, de ha mondjuk elküldöm az utolsó levél fénymásolatát nekik, amiben bizonyítom, hogy nem megfelelő a csekk, el lehet valamit érni?
Azt nem tudják rám bizonyítani, hogy más levelet, felszólítást kaptam!
Mellékelni kéne vmi jogi szöveget, de nem tudom, milyen jogi dolgokra hivatkozhatnék!
Olvastam itt a főrumon, h az Intrum csak fenyegetőzik, meg akar félemlíteni mindenkit, és csak olyan tanácsot olvastam, h senki ne fizessen semmit, mert van náluk annyi kintlevőség, hogy pár ezer forinttal nem foglalkozni!
Nekem nincs pénzem ezt kifizetni, munkanélküli vagyok, havi 28500Ft-ból élek!

Cicamica001 # 2010.02.22. 08:01

Szeretnék néhány kérdésemre választ kapni:
Eset: Egy bizonyos „T” személy, akinek elme állapota, felfogó képessége csökkent mértékű, súlyos nagy értékű kárt okozott (ittasan betört egy garázsba, elindította az ott lévő járművet és megpróbált vele onnan elmenni,de a tulajdonos észrevette). Helyszínen 1,5Milliós kárt állapítottak meg, a végleges kár 3,5 Millió,szerintem ez egy kicsit túlzás. A tanácsot azért kérem, mert „T” személy mellé kirendelt ügyvéd került, aki az ügy enyhítése érdekében semmit nem tesz. A családjának nincs pénze olyan ügyvédre aki segítene. Annyit javasoltak a a családnak hogy helyezzék „T” személyt gondnokság alá. „A” lenne a gondnok.
„T” személy felfüggesztett börtönbüntetést fog kapni, illetve az okozott kárt a fizetéséből fogják letiltani. A felfüggesztett mértéke a gondnokság alá helyezéssel csökkenthető? „A” gondnoknak mekkora felelősséggel tartozok a „T” személy iránt? Ha a „T” személytől a kárt nem tudják letiltani akkor „A” gondnoktól ezt megtehetik?
„A” gondnok az egyik szülő, mellette egyháztartásban él 1 nyugdíjas, 1 epilepsziás beteg,aki már nem dolgozhat, szóval a családfenntartó „A”, kevés jövedelemmel?

Előre is köszönöm!

Marcsi02 # 2010.02.22. 12:10

Esetleg tudna abba valaki segíteni,hogy ha a férjemet elitélték gyermektartás nem fizetése miatt kilenc hónap fogház büntetésre mennyit kell ebből letöltenie?Elengednek-e a büntetésből jó magaviselet vagy más dolog miatt? Ha közben befizetem az elmaradt tartásdíjjat kiengedik?Két kiskorú gyermekünk van.Várom a válaszukat.Előre is köszönöm.


Tina

websas # 2010.02.22. 12:28

Kedves Cicamica001!

Esetleg ha a kérdést is feltennéd ???

websas

Cicamica001 # 2010.02.22. 17:15

websas:bocs,
Az eset kapcsán várok javaslatokat,hogy mit lehet tenni ilyen helyzetben.

ObudaFan # 2010.02.22. 21:16

A gondnokság alá helyezés nem érinti a kiszabott büntetés mértékét. A gondnok azért felel, amit ő tesz, nem azért, amit a gondnokolt.

ObudaFan # 2010.02.22. 21:17

Marcsi02

Legalább a 2/3-át kell kitöltenie. Ha az elmaradtat kifizeted, kiengedni még nem fogják, de legalább nem nő tovább a végrehajtási költség.

ObudaFan # 2010.02.24. 12:40

Hacsaknem a vesztegető jelentette fel a rendőrt, büntethető is lesz.

végrehajtó1 # 2010.02.24. 15:11

Mit azaz??