Mi is az a hamis vád?


Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.16. 12:07

Jucu, az ismeretlen tettes elleni feljelentés nem lehet hamis vád, esetleg hatóság félrevezetése.
Az alapeljárás lezárult már?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.16. 12:04

???
Ha nem vagy biztos annak a végrendeletnek a hamisságában, akkor talán nem kellene feljelentést tenned.

azAttila # 2013.12.16. 10:29

Igen Tisztelt Jogászok!Ha én feljelentést teszek a rendőrségen, mert egy végrendelet tudomásom, ill. az örökhagyó írását összehasonlítva,a szerintem hamis holográf végrendeleten írottakkal, akkor ő a hamis vádat csak akkor indíthatja meg ellenem , ha esetlegesen az derül ki, hogy a végrendelete mégsem hamis? Vagy azonnal, ahogy én feljelentem őt? És én ez esetben egy hamis vádért mit kaphatok, ha nem volt még dolgom a bírósággal, rendőrséggel? Előre is köszönöm válaszukat!

Jucu52 # 2013.12.16. 08:21

Kedves Tanácsadók!

Amennyiben valaki feljelentést tett egy ügyben ismeretlen tettes ellen, melynek alapján elrendelték a nyomozást hűtlen kezelés miatt, és amely miatt embereket hűtlen kezeléssel, valamint társtettességgel meggyanúsítottak, lehet-e hamis vád miatt a feljelentő ellen eljárást kezdeményezni, ha a nyomozás során végül kiderült(amit természetesen a gyanúsítottak tudtak is), hogy a feljelentés alapján történt gyanúsítás alaptalan volt.Egy olyan koholt szakvéleményre alapozva tette az illető a feljelentést, amelyet ő maga kreáltatott, számoltatott ki, fogadtatott el egy testülettel. Bár ő nem név szerint a gyanúsítottakat jelentette fel, mégis őket hurcolták meg, vitték el bilincsben (melyről a Független Rendészeti Panasztestület megállapította, hogy oly mértékben alapjog sértő volt, hogy azt szükségesnek tartotta megküldeni az országos rendőrfőkapitánynak is,közölték nevüket a médiában,és idézték elő az összes ismerős, valamint az ügyet figyelemmel kísérők körében azt a hiedelmet, hogy ők hatalmas összegre vonatkozó bűncselekményt követtek el. Élhetnek-e bármilyen igénnyel a feljelentővel szemben? Feljelenthetik-e hamis vád miatt, ha nem jelölt meg a feljelentésében személyeket, de közvetett módon a fentieket okozta nekik. Egyéb kárként: elhelyezkedni ilyen feltételek között nem tudtak, meg sem kísérelhették, egészségügyi problémák sora merült fel a gyanúsítás tartama alatt.

Kérdezném továbbá, hogy az alapjog sértő kényszerintézkedések, valamint az alaptalan gyanúsítás miatt egyébként kezdhető-e bármilyen kárigény a hatóságokkal szemben, a téves gyanúsítás tényének nyilvánosságra hozatalára vonatkozó igény vagy bármilyen más igény stb.érvényesíthető-e.

Válaszukat előre is tisztelettel köszönöm!

laszloszabo # 2013.12.03. 09:12

Üdvözlök Mindenkit!
Tanácsot kérnék:
Minap kiderült rossz akaróm feljelentett,de nem indult eljárás ,irattárba helyezték .
Írtam egy papírt,hogy szeretnék a feljelentésbe betekinteni ,mert fontolgatok egy feljelentést az illető ellen hamisan vádolás végett.
Nem adták ki a feljelentést.Indokot nem írtak.
Hogyan tegyem meg a feljelentésemet ha nem tudom mit handabandázott a rosszakaróm ?
Miért nem adják ki a feljelentést??
Köszönöm megtisztelő hozzászólásukat.
Szabó L.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.09.12. 07:25

mendelenyidora

Közigazgatási bírság, eljárási bíráság.

:)Közigazgatási bírságot nem szabnak ki szakszerűtlen építési tevékenységért. Úgyhogy ezt ne a Btk-ban keresd. :))

A szomszéd élt a jogaival, amikor bejelentette az ismerősödet az építéshatóságnál. Nem tudhatta, hogy szabályosan, vagy engedély nélkül történik az építkezés. Ismétlem, ez bejelentés, nem vád. Az építéshatóság pedig kivizsgálta. Engedély nélküli építkezés legvégső eszköze az építésügyi bírság.

Ja, és a bejelentőnek semmit sem kell bizonyítania. Egyszerűen szomszédként lehet ügyfél az eljárásban, a szabálytalanság megállapítása építéshatósági, vagy építésfelügyeleti jogkör, a bejelentés alátámasztása nem feladata.

A kérdésedre a válasz, a barátnőd nem jelentheti fel hamis vádért a szomszédját, mert ilyen nem történt. Egyébként is magánindítványt nem az építéshatóságon szoktak tenni.

Agent Cooper # 2013.09.12. 06:56

Kedves fblade!

Viszont a tanúvallomásából kaphat másolatot (100 Ft/lap), és vannak legális eszközök arra, hogy megtudhassa, hogy valóban feljelentették-e Önt. Sajnos általánosan tapasztalható, hogy a hatóságok megpróbálnak trükközni...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

fblade # 2013.09.11. 13:57

Tisztelt Szakértők!

Az előző hozzászólásomhoz szeretnék annyit hozzáfűzni hogy azóta eltelt közel 3 hónap és személyesen bementem a rendőrségre megkérdezni hogyan ál az ügyem.
Mindjárt ki is hallgattak és azt mondták hogy nem kaphatok az ellenem történt feljelentésből mert tanuként vagyok meghallgatva.
Valamint a rendőr nyomozó azt közölte hogy nem is értesítenek az ügy lezárásáról sem, mert tanuként vagyok a z ügyben és nem kapok határozatot.
Akkor hogyan tehetek feljelentést hamis vád alapján ha azt sem tudom mikor zárják le az ügyet?
köszi

Agent Cooper # 2013.09.11. 10:23

Kedves mendelenyidora!

Minden sikertelen feljelentés vonhat maga után büntető feljelentés, amit azonban interneten keresztül nehéz megítélni, de kártérítési igényt is megalapozhat. A kérdés itt csak az, hogy megéri-e foglalkozni vele.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Sherlock # 2013.09.11. 08:29

Ennyire unatkozik az ismerősöd?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.09.11. 06:21

Bakfitty.

ObudaFan # 2013.09.10. 20:55

Konkrétan valótlant állított az ismerősödről, vagy csak valamit, ami valós volt, csak nem jogellenes? Nem mindegy.

fblade # 2013.07.15. 15:30

Köszönöm szépen az infót.

Gabicsek # 2013.07.12. 21:27

Így van. A területileg illetékes nyomozó ügyészségen lehet majd a feljelentést megtenni.

ObudaFan # 2013.07.10. 21:29

Majd ha az eljárást megszüntetik, utána.

fblade # 2013.07.10. 19:13

Tisztelt Szakértők!

Segítségeteket kérném a következő ügyben:
Bírósági végzéssel én kaptam meg a kislányomat az anyával szemben már 7 éve.
Az anya számtalanszor indított ellenem kiskorú veszélyeztetése miatt gyámhivatali eljárásokat, melyek mindenre kiterjedők voltak(iskola megkérdezése, környezet tanulmány, pszichológiai vélemények stb)
Elutasították az összes feljelentést.
A napokban tudtam meg hogy a rendőrségen is fel lettem jelentve hamis hazug vádak alapján kiskorú veszélyeztetése bűncselekménye miatt.
A rendőrség kijött és környezet tanulmányt végzett és kihallgatott.
érdeklődnék hogy mit tehetek ebben az ügyben?
Fel jelenthetem az anyát hamis vádak alapján mivel már 7 éve folyamatosan megkeseríti az életünket?
Köszönöm szépen.

Gabicsek # 2012.11.24. 20:48

hamis tanúzásnak sincs.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.24. 18:17

Salamoni döntés. :)

véső (törölt felhasználó) # 2012.11.24. 17:31
Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.24. 16:58

Ingadozom :)

Dr.Attika # 2012.11.24. 16:44

Ez jó. Egyébként álláspontod szerint van a hamis vádnak sértettje?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.24. 16:33

Legyél jóhiszemű. Ez mind más ügy, az a heppje, hogy nőkkel verekszik. Csoda, hogy aztán az is ráfogja, akivel nem is? ;) Az oviban is azt hazudta Panni, hogy Pisti neki is meghúzta a haját; különben még azt hitték volna, hogy ő nem tetszik Pistinek.

Véleményem # 2012.11.24. 15:22

dina33 (egy másik topicból)

Párom volt felesége azt adta be a rendőrségen, hogy ököllel meg ütöttem, a jobb szeme alatt van egy duzzanat, és a házi orvos annyit írt látleletre hivatkozva, hogy ütés következtében keletkezett sérülés. Ez az egy papírja van ellenem, tanúja nincs, bár lehet megkér valakit. Könnyű testi sértés miatt jelentett fel.Volt egy bírósági tárgyalás ahol szóváltásba keveredtünk és a végén azt mondta nekem, hogy fejezzem be, vissza kérdeztem miért feljelentesz, azt mondta még az is elő fordulhat. Előzmény, a páromat is feljelentette bántalmazás miatt, de nem lett belőle semmi.Amikor ki hallgatnak, meg tagadhatom e a vallomás tételt, mondván nem követtem el a bűncselekményt? Mikor kell meg vádolnom a hamis váddal? Hogyan bizonyítható, hogy hazudik?

kiváncsi44

Én vagyok az a felismerhető személy. Azt adta be a rendőrségen, hogy ököllel meg ütöttem, a jobb szeme alatt van egy duzzanat, és a házi orvos annyit írt látleletre hivatkozva, hogy ütés következtében keletkezett sérülés. Volt egy bírósági tárgyalás ahol szóváltásba keveredtünk és a végén azt mondta nekem, hogy fejezzem be, vissza kérdeztem miért feljelentesz, azt mondta még az is elő fordulhat. Kérdésem az lenne, amikor ki hallgatnak, meg tagadhatom e a vallomás tételt, mondván nem követtem el a bűncselekményt? Mikor kell meg vádolnom a hamis váddal? Az orvos ellen élhetek e panasszal, hogy olyan papírt állított ki ami nem valós?

Micsoda hasonlóság....

kiváncsi44 eddig ha jól láttam 4 topicba írtál. Valahol egyezett a sztori, valahol teljesen más volt, több kevesebb...

Véleményem # 2012.11.24. 15:14

kiváncsi44

Szóváltásba keveredtem egy hölgyeménnyel, aki megtépett én meg úgy reagáltam hogy pofon vágtam. Feljelentett könnyű testi sértés miatt. Van állítólag látlelete, hogy a szeme alatt van egy duzzanat, de nem azon a felén ahol én meg ütöttem.Tanúk nem voltak. Az utcán történt.Mire számíthatok?

kiváncsi44

Feljelentettek, könnyű testi sértés miatt. Látlelet is van. Nem értem hozzá az érintett hölgyhöz egy kis újjal se. Hogyan tudom be bizonyítani, hogy nem én ütöttem meg? Lehet a párja volt. Egyébként évek óta rossz viszonyban vagyunk ha teheti mindenért feljelent.

Össze vissza írsz több topicba is! Hogy várod el a segítséget így? Döntsd el, hogy melyik igaz, vagy ne írogass ide mindenféle kamu dumát!

kiváncsi44 # 2012.11.24. 08:04

Én vagyok az a felismerhető személy. Azt adta be a rendőrségen, hogy ököllel meg ütöttem, a jobb szeme alatt van egy duzzanat, és a házi orvos annyit írt látleletre hivatkozva, hogy ütés következtében keletkezett sérülés. Volt egy bírósági tárgyalás ahol szóváltásba keveredtünk és a végén azt mondta nekem, hogy fejezzem be, vissza kérdeztem miért feljelentesz, azt mondta még az is elő fordulhat. Kérdésem az lenne, amikor ki hallgatnak, meg tagadhatom e a vallomás tételt, mondván nem követtem el a bűncselekményt? Mikor kell meg vádolnom a hamis váddal? Az orvos ellen élhetek e panasszal, hogy olyan papírt állított ki ami nem valós?