feljelentés


szendcs # 2011.12.16. 03:10

udv mindenkinek!
A kovetkezo problemara szeretnek valaszt kapni,Kulfoldi allampolgar vagyok es feljelentest tettem Budapesten a rendorsegen es sajnos hamis vadakat mondtam ott el,most szeretnem ezt rendbe hozni,termeszetesen vallalom a kovetkezmenyeit. A problema az , hogy mar vissza utaztam Ausztraliaba. Hova tudnek itt elmenni ahol elmondhatnam, hogy mit tettem illetve milyen lehetosegem lenne a dolog tisztazasara? Koszonom a valasz(oka)t elore is.

Gabicsek # 2011.12.15. 13:42

ha hatóság előtt állítják, akkor hamis vád.

edina33 # 2011.12.14. 21:35

Én vagyok a feljelentő és engem megvádoltak vagyis gyanusitanak de feljelentést nem tettek csak rágalmazásnak mondanám h én hamisitottam a feljelentést vagyis a jegyzőkönyvet.

Gabicsek # 2011.12.14. 20:46

Ez nekem kissé zagyvának tűnik. Most te a feljelentő, vagy a gyanúsított (vádlott) vagy?

edina33 # 2011.12.14. 16:46

A kérdésem csak azért volt mert tettem egy feljelentést és azzal vádolnak hogy én hamisitottam és erre hivatkoztak hogy ilyen kérdés nincs bent.És az ügyszám is elég fura rajta én se értem miért különbözik vagy ezt mi alapján írják rá.
Ha ezzel vádolnak és ezt én már nagyon unom mit tehetek?
Szeretném ha mielőbb lemenne az ügy mert külföldön dolgozom viszont így nem jutok információhoz és sok mindennel párosult.Rágalmazásnak megállja a helyét?

A válasz előre is köszönöm

ObudaFan # 2011.12.14. 13:36

Mert benne van a jegyzőkönyv-mintában, amit használnak. Ennyi.

edina33 # 2011.12.14. 12:34

Persze gondolom hogy a kérdés hülyén hagzik tudom.De mivel nem tudom ki az igy honnan tudjam hogy rokonom e?

ius latratus # 2011.12.14. 12:27

edina33

Miért, rokonod az "ismeretlen"?

:)

edina33 # 2011.12.14. 12:23

Tisztel Ügyvéd Úr és Mindenki!
Ha ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentés miért teszik fel a kérdést és a jegyzőkönyvben miért szerepel hogy rokoni kapcsolatban van e az elkövetővel?

nemneked # 2011.12.09. 21:50

Köszönöm a választ!

Nem tudom, azóta ez a tartalom el lett távolítva, de rengeteg oldalon publikálják a képeket (orvosi stb) próbálom kerülni ezeket, de ha mindenki megúszhat mindent, akkor sosem lesz nyugalom.

ágika777 # 2011.12.07. 17:13

nemneked!

Sajnos a magyar hatóságok nem tudnak mit kezdeni a külföldi oldalakon megjelenő tartalmakkal, letiltásuk, eltávolításuk lehetetlen (ez az általános gyakorlat). Ha feljelented és elindul a nyomozás a tartalom akkor sem lesz letiltható, meg esetleg a torrent miatt neked is problémád adódhat a dologból (számítógépen lévő nem boltban vásárolt programok, stb. = szerzői jogok megsértésének vétsége/bűntette), amely miatt jó esetben "csak" pénzbüntetésre ítél a bíróság (ami 2010. év óta súlyos 100 ezer forintok) plusz még a szerzőnek is megítél a bíróság jó sok 100 ezret vagy milliót.

Neked kell eldönteni, hogy belevágsz-e vagy sem. (Megéri-e vagy sem.)

Remélem segítettem!

nemneked # 2011.12.03. 13:57

Kedves jogban jártasak!

Azért fordulok önökhöz, mert a következő esetben nem tudom mi a teendő.

A történetben rengeteg szereplő van, mint főemberkék és mellék emberkék.

Első körben is adott egy weboldal: http://megmondjuk.info/

Itt az első cikkben, rengeteg személyes adat található (orvosi papír, nevek, beszélgetések hangfelvételek).

Ez ellen szeretnék feljelentést tenni, de félek a kockázattól. Tudom a szerző címét, nevét és rengeteg információt róla, mégis amiért nem rohantam a rendőrségre az (torrent.)illegális fájlcsere.

A blog, szerzemény elolvasása után a hosting céghez fordultam, melyben azt hittem sikerrel járok. (paragrafusok bemásolása) Ami után megígérték a blog eltávolítását.(külföldi cég)
[Mindenki boldog]
Viszont ez nem jött össze, megjelent a frissítés és egy újabb szöveg.

"Az utóbbi napokban polgárjogi harcost próbálsz játszani, aki hősként (HERO) védi Balázs, Vinnai, illetve jómaga személyiség jogait.

84.0.19.29 ip címről írt leveleddel sokat nem értél el. Két napja próbálod lekapcsoltatni az oldalt. Hivatkozol mindenre. Mi van ebben a bejegyzésben olyan, ami nem igaz? De látod, nem sikerült a próbálkozásod."

A szöveg tartalma szerint, kiadták a levelet az illetőnek és semmit sem lépnek ez ügyben.

Viszont felfoghatatlannak tartom, hogy egy idegennek mi köze van mind ehhez.

A tömör kérdésem: Felmerjem jelenteni az illetőt? Mi lesz ha feljelentem, de a torrent miatt ránk akaszkodnak? Mire számítsunk? Megjegyzem nagy oldalakról van szó.

Köszönöm a válaszukat!

Gabicsek # 2011.11.29. 20:49

Ha nyomozás keretében küldtél a megkeresést, akkor is Be. 71. § (1). De biztos tudod, ahogy látom.
Mivel azt írták, hogy a rendőrség megkeresést küldött, ezért vagy feljelentés kiegészítés keretében, vagy pedig nyomozás során küldte, ez biztos. Ha nem lenne semmi, nem lenne megkeresés sem.
Ha pedig nyomozás van, annak befejeztével a sértett is láthatja az iratokat. (mármint itt a bejelentő, vagy nevezzük, ahogy akarjuk, de arra panaszkodik, hogy tőle lopták a kutyát)

Agent Cooper # 2011.11.28. 08:37

Gabicsek,

ha feljelentés kiegészítés keretében küldtek volna megkeresést, akkor azt a Be. 71. § alapján kellett volna küldeni. Gondolom, hogy a „sértett” elballagott a kapitányságra, jól kipanaszkodta magát, aztán aláírta a jegyzőkönyvet, amit ő feljelentésnek hív, valójában azonban egy állampolgári bejelentés.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gabicsek # 2011.11.25. 19:25

Agent Cooper!

ezt írta:

feljelentést tett a kerületi rendőrségen, hogy az egyesület ellopta a kutyáját

innen gondolom, hogy lopás miatt van büntetőeljárás, gyanítom, ismeretlen tettes ellen.

De: ha bejelentést tett, - biztos tudod - akkor is tartalma szerint kell elbírálni, ha a jegyzőkönyv címe nem "feljelentés", hanem "bejelentés".
El tudom képzelni azt is - amit írtál -, hogy feljelentés kiegészítés keretében küldték a megkeresést.

Agent Cooper # 2011.11.25. 10:25

Gabicsek,

szerintem jelen esetben a rendőrség még általános ügy keretében - a közigazgatási eljárás szabályai szerint - csak azt vizsgálja, hogy megállapítható-e egyáltalán a bűncselekmény gyanúja („...a rendőrség a 2004. CXL. Tv 26§ (1) c pontja alapján...”). Feltehetően bejelentést tett a „tulajdonos”, mert feljelentés esetén feljelentés kiegészítésnek lett volna helye.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gabicsek # 2011.11.25. 07:56

A sértett a nyomozás végén az iratokat megtekintheti, azokról másolatot kérhet.
De megkeresésre az adatokat a nyomozóhatóságnak akkor is kötelesek kiadni, különben rendbírságot szabnak ki.

kati1973 # 2011.11.24. 20:39

Iratbetekintés ürügyével sem szerezheti meg?

ObudaFan # 2011.11.24. 20:30

Kötelesek megadni. Nem adják ki a feljelentőnek.

kati1973 # 2011.11.24. 19:32

Kedves jogban jártasak!

A történet alanya egy állatvédő egyesület amelyikhez bejelentettek egy talált kölyökkutyát.
Az egyesület egy tagja kiment és gondozásába vette a bolhás, elhanyagolt kiskutyát. Orvoshoz vitte, beoltatta. Majd az egyesületi protokol szerint elkezdték keresni a kutya gazdáját. Plakátokon, internetes adatbázisokban, fórumokon, állatorvosoknál, saját honlapjukon.

Jelentkezett is egy illető, hogy szerinte ez az ő kutyája, eljött, megnézte, felismerte.

És itt jön a fordulat, semmi, de semmilyen tulajdonjogot igazoló iratot nem tudott bemutatni. Sem oltási könyvet, sem ajándékozásról, vételről dokumentumot. Időközben a kutya egyedi azonosítóval lett ellátva (chip), az egyesület csak ennek a kedvezményes árának a megtérítését kérte a fiatalembertől (2000.- Ft). Ő ezt is megtagadta viszont követeli a kutyát, akit az egyesület tagjai nem adtak neki oda ezek után, hisz valószínűsíthető, hogy nem az ő kutyája csak szeretné ingyen megkapni, mert a sintértelepen is csak 500 Ft ért vehetne másikat.
Ezek után az állítólagos "tulajdonos" napi szinten zaklatta az egyesület tagjait telefonon, emailben majd feljelentést tett a kerületi rendőrségen, hogy az egyesület ellopta a kutyáját (a rendőrségi iratokban az van, hogy a rendőrség eljárást folytat az illető bejelentése alapján, nem tudom, hogy ez jelent-e valami különbséget)
Állítólag fényképekkel tudja igazolni a tulajdonjogot, amihez könnyű hozzájutni, hisz egy egész albumnyi kép készült a gazda keresésekor.

Az egyesület most kapott egy rendőrségi megkeresést, amiben a rendőrség a 2004. CXL. Tv 26§ (1) c pontja alapján kutya tartózkodási helyét és chipszámát kéri az ügyben történő hivatalos felhasználásra.

Kötelesek ezt megadni? Ezeket az adatokat a rendőrség kiadhatja a bejelentőnek?
És egyáltalán, van valami mód, hogy ettől az "úriembertől" végképp megszabaduljanak és ne tudjon többet kellemetlenkedni?

Minden segítséget előre is köszönök.

fridamaar # 2011.10.24. 21:26

Nagyon szépen köszönöm!

ObudaFan # 2011.10.24. 09:14

Az első fokon eljárt bíróságon kérhetsz végrehajtást.

fridamaar # 2011.10.23. 18:11

Kedves Szakértők!

Technikai kérdésem van:
60 000 Ft-omat nyúlta le valaki. tettem feljelentést, tárgyalás megvolt, a bíróság a tettest kötelezte az összeg és kamatai visszafizetésére. Ugyanakkor börtönre is ítélte.

Hogy jutok a pénzemhez? Nekem mit kell tennem? Az ítélet birtokában kihez fordulhatok, hogy megkapjam a megítélt pénzt?

Köszönettel!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.20. 20:44

A nyomozás határideje elsőre 30 nap, azt lehet hosszabbítani újabb 30 nappal. Aztán tovább.

edi333 # 2011.10.20. 08:18

Nem talaltam topikot a kérdésemhez :(
Tisztelt Forumozok Ügyvéd Úr!
Több mint 1 hónapja tettem feljelentést ismeretlen tettes ellen, a rendőrség 2hete azt mondta hogy írt levelet a szolgáltatónak hogy kinek a nevén van bejegyezve az előfizetés.
Ez valóban ilyen ilyen hosszú idejig tart?Mert még mindig semmi....
Ez az első ilyen ügyem, ez tényleg ennyire lassú?Csak mert én is írtam a szolgáltatónak magán emberként velem 2napon belül közölték h csak rendőrségi megkeresésre adnak ki bármit is...Nekik pedig elképzelhető h 1hónapon belül se reagálnak?

köszönöm a válaszokat