feljelentés


avgh # 2011.09.03. 10:34

Köszönöm!
Akkor ezek szerint fordulhatok a jegyzőhöz vagy a polgármesterhez.
További szép hétvégét kívánok!

avgh # 2011.09.03. 10:33

Az előzőhöz még annyit, hogy a mozgó fóliáról felvételt készítettem, bementem a rendőrségre, de a rendőrnő, akivel beszéltem, azt mondta, hogy nem tudja megnézni, mert éppen dolgozott a számítógépén és ha kilép, elveszik az eddigi munkája.Menjek vissza másnap, akkor bent lesz a fönöke.
Normális dolog ez egy rendőrségen?

ObudaFan # 2011.09.03. 10:30

Természetesen a tulajdonos ellenőrizheti a bérlő lakáshasználatát.

avgh # 2011.09.03. 10:28

Tisztelt Szakértők!
Egy ikerház eggyik felének tulajdonosa vagyok, a másik fél az önkormányzaté, bérlők laknak benne.
Nálam a földszinten munkahely, a tetőtérben kis pihenő lett kialakítva, a szomszédnál a tetőtér egy sima padlás, régi rossz födémmel. Nálam,a tetőtérben a közös falon, két dugaszoló aljzat között, a villanyvezeték magasságában sorozatos , kb. 10 cm-es függőleges hajszálrepedéseket fedeztem fel. A fal kb. 2 éves, én építtettem. Szeles időben az említett dugaszoló aljzatok elé tett vékony fólia jól láthatóan mozog (ablakok, ajtók csukva).Ez a pihenő legeldugottabb részén van. Ebből arra következtettem, hogy a szomszéd talán megfúrta a falat. A rendőrség azt modta hogy ők nem mehetnek be. Kérdésem: a tulajdonos, ilyen esetben ellenőrizheti-e a bérlő padlását.
A közben megérkezett villanyszámlám elég tetemes, most próbálom ellenőrizni hogy mi okozza a nagy fogyasztást. Másik szomszéd azt mondta, hogy ha dugaszoló aljzatot épített be és csak éjszaka használja, amikor hallja hogy nálam is működik valami,pl. Tv, ventillátor, soha nem fogom rajta kapni. A falak elég vékonyak és nem nagyon lehet észrevétlenül lemenni megnézni hogy pörög-e a villanyóra amikor nem fogyasztok áramot.

A_Mester_Sikolya # 2011.01.24. 14:14

Nadír, értelek, voltaképp igen, ez kétélű fegyver lehet - én is tapasztalom az ügyész kedvességét. én mondok egy konkrét példát, mire gondoltam: összeesik egy ember az utcán, az úttól elég távol, és ezt meglátja egy autóvezető. tilosban megáll, odafut az összeesett emberhez. jön a rendőr, megbírságolja. tegyük fel, az összeesett ember magához tér, még el is kíséri az autóvezető valahova. az emberünknek nem szokása, vagy nem passzióból állt meg tilosban, egyszerűen cselekedett, helyesen, ösztönösen, segítve egy másik embert, védve az életét. és most mégis, neki kell kifizetni a bírságot, mert, jog szerint, hibázott. én ilyesmire gondoltam.
vagy mondok még valamit. hogy a száraz bizonyítékok alapján hogy lehet rosszul dönteni. a hentes, véres kézzel a kezében átsétál a szomszédhoz, mert az megígérte, pulttól távozva, hogy pár óra múlva megadja a pénzt, és a hentesnek kapóra jött (szomszédos ház), hogy akkor elkéri most, apróban, mivel a mostani vásárló csak húszezressel tud fizetni. a szomszéd, mivel sem a pénzt nem akarja megadni, sem bajt abból, hogy nem adta meg, lefotózza véres késsel a szomszédot, hogy a szomszédért kiált a kerítés előtt.
ebből kerekít a szomszéd a maga javára egy olyan történetet, hogy életveszélyesen megfenyegette a hentes, mert (valami korábbi vitájukat felhozza) xy. így értettem azt, hogy a jog "száraz". nem "emberi". fekete-fehér, legtöbbször.

landi74 # 2011.01.24. 13:32

Tisztelt segítő!

Tavaly decemberben elkövettem egy közlekedési szabálysértést (9. § (4) bekezdés d) pont - Folyamatos piros fény esetére előírt megállási kötelezettség)természetesen meg is büntettek 100.000 Ft-ra miatta. Eszem ágában sincs fellebbezni, hiszen jogos a büntetés a fotón is látszik egyértelműen, hogy átmentem a piros lámpán azonban azt szeretém megtudni, hogy van-e lehetőségem részletfizetésre. Ha van milyen inkokkal kérhetek életem első közlekedési szabálysértési ügyében.
Várom segítő hozzászólásukat!
Tisztelettel: LANDI

A_Mester_Sikolya # 2011.01.24. 13:12

ezért nem szeretem én a jogot. túl száraz, túl szívtelen, túl hideg. morális alapú igazságszolgáltatás kellene, de az valahogy nem ízlik az embereknek.

valaki19 # 2011.01.24. 09:07

T. Fórum!

Segítséget szeretnék kérni. Pár hónapja egy koncert volt a városban és sajnos nem mehettünk be mert volt nálunk alkohol amit nem ott vettünk, láttuk, hogy a közeli romos épületnek az ajtaja be van döntve (gondolom a koncerten rughatta be valaki, mert pank koncert volt és ott sok a részeg) és megnéztük mi van ott. Nem gondoltam volna hogy ebből ügy lesz, mert tudtuk hogy régóta üresen áll és nyaranta az udvarra szoktam látni bemászó gyerekeket focizni. Na a lényeg, lementünk a pincébe ahol nagyon meleg volt, aminek örültünk mivel volt vagy 10 centi hó és -10 fok este, gondoltuk kicsit maradunk és elmegyünk. Így is történt. Amikor haza indultunk az ajtót vissza próbáltuk tenni a helyére, nehogy már ha lenne valami minket vegyenek elő.

Többet nem tértünk vissza mert már javult az idő. KB 1 hónapja hívott valaki a rendőrségtől hogy meg akar hallgatni, nem tudtam milyen ügyben ezért bementem. Sajnos tudhatták nekem és az egyik ,,bűntársamnak" a nevét mert pár éve mér fiatal koruan elkövettünk egy bűncselekményt ahol ujjlenyomatot vettek. Elkérték a számát is. Hál'Isten azóta nem kerestek de bármikor csönghet a telefon attól félek. Azt mondták ne szóljak a többieknek erről, amit így is tettem. Egy betört ablakkal is vádolnak minket a ház udvarán de azt nem mi követtük el, gondolom akik előttünk ott jártak azok vagy esetleg nyáron rugták be labdával és most vették észre... Ujjlenyomat szerintem az ajtó visszarakásakor került oda.

Az lenne a kérdésem, hogy mi várható ezért. Az előző ügyünket kiskorúan követtük el, úgy tudom az ilyenkor nem számít bele már. Szerintem magánlaksértéssel vádolnak amit el is követtünk, de jobb lett volna ha megfagyunk az utcán? Nem tudtuk hogy valakié, gondoltam énis hogy valami emberé volt aki meghalt vagy valami. Lehetséges lehet a peren kívüli megegyezés? Köszönöm a válaszokat előre is!

ObudaFan # 2011.01.24. 08:53

Attól függ, miről szól a beszélgetés.

magee # 2011.01.24. 07:43

Sziasztok!

Egy olyan kérésem lenne a barátnőm váloperében kerültem egy olyan szituban,hogy felhivtam a férjét és felvette a beszélgetésünket a tudtom nélkül és ezt fel akarja használni a biroságon esetleg ilyenkor mit lehetne tenni ellene?

Gabicsek # 2011.01.20. 15:39

Kedves Marcsiszabi!
Nagyon szívesen.

Marcsiszabi # 2011.01.20. 14:09

Kedves Gabicsek!

Köszönöm a válaszodat, sajnos én is erre jutottam.

Gabicsek # 2011.01.19. 20:34

Ha nem hallgattak ki gyanúsítottként, nem kapsz határozatot. (panaszjogod sincs ellene)

Marcsiszabi # 2011.01.19. 17:32

Segítséget kérnék büntető ügyben!
Ha feljelentettek, kérhetem, hogy az eljárás megszüntetéséről (nem gyanúsítottak meg)a Be.74.§.B.(5) bek. és az 55.§ alapján küldjék meg nekem a határozatot?
Valaki adjon nekem valami biztató választ, amit nagyon köszönök előre is.

kismukk # 2011.01.17. 19:46

moncsa82:

úgy emlékszem, tavaly tavasz táján itt a Jogi Fórum közölte a Pécsi Ítélőtábla állásfoglalását, hogy az engedély nélkül készített hangfelvétel felhasználható, amennyiben jogellenes cselekmény bizonyítását szolgálja.

moncsa82 # 2011.01.17. 18:58

Kérdésem a következő lenne:
Feljelentettem egy embert, mert több alkalommal életveszélyesen megfenyegetett engem és egész családom, valamint könnyű testi sértést követett el velem szemben.Mindent rögzítettem a telefonommal, de ő nem tudott róla.Beadtam bizonyítékként a rendőrségre.Az ügyvédje kérte ennek kirekesztését az ügyből, hivatkozva arra, hogy jogellenesen készítettem a felvételt.Mással nem tudom állításaim igazolni, ezért lenne szükségem arra, hogy a hatóság elfogadja bizonyítékként.Van ahol azt olvasom, hogy felhasználhatom, van ahol azt, hogy nem.
Szeretném megkérdezni, hogy milyen jogszabály vonatkozik ide, mire tudok hivatkozni, hogy saját védelmem érdekében rögzítettem, mert másképp nem tudtam volna bizonyítani, hogy miket csinál.(válla a jogellenes rögzítés következményeit)
Köszönöm

vadvirág (törölt felhasználó) # 2011.01.16. 19:59

A szomszédom nevében teszem fel az alábbi kérdést.
Egy 4 emeletes társasházban lakik és 2 hetente mennek hozzá az unokák 4-6-és 8 évesek. Mivel nem a sarokban ülnek igy némely hanggal és zörejjel jár. Ök a harmadik emeleten laknak és az alatuk lévő több alkalommal kihivja a rendört,hogy nem tud piheni.Ez kb délután 3-4 óra tájt. Már attól tart,hogy ez miatt az unokák nem mernek elmenni hozzá.
Hova forduljon panasszal,a szomszéd zaklatása miatt,szerinte az unokák nem hangosabbak mint más gyerekek ezt én is tanusithatom .
vadvirág

Gabicsek # 2011.01.16. 19:39

illene postafordultával. Ha két hétig semmi, be kéne menni sz emélyesen utána a rendőrségre érdeklődni.

kismukk # 2011.01.16. 10:30

Köszönöm, írni fogunk érdeklődést.
Erre kb. mennyi idő alatt kellene választ kapnunk?

Gabicsek # 2011.01.15. 20:54

Véleményem szerint a rendőrségen és feltétlenül ajánlott (esetleg tértivevényes) levélben.
Írd meg, milyen ügyben tettél feljelentést, (ha te tetted) és udvariasan azt, kérjed, írásban tájékoztassanak az ügy állásáról, (főleg, ha egyben sértett is vagy). Utalj rá, hogy semmilyen értesítést nem kaptál. Azért kell írásban, mert muszáj reagálniuk szintén írásban.

kismukk # 2011.01.15. 19:04

Gabicsek:

Köszönöm!
Mégis, mit tanácsolsz?
Hol, a rendőrségen, ahová be lett adva? Vagy ügyészségen?
Telefonon, vagy írásban?

Gabicsek # 2011.01.14. 21:57

kismukk!
Feltétlen érdeklődj utána, valamilyen értesítést már kellett volna kapnod.

kismukk # 2011.01.14. 15:11

Gabicsek:

csak akkor értesítik, ha egyben ő a sértett is. A törvény a sértett értesítését írja elő.

Ez a helyzet!
Döntést 3 nap alatt, kiegészítés plusz 15 nap, még pár nap a postázásra, legyen összesen egy hónap.
De nálunk már két és fél hónap telt el!
Mi történhetett?

Gabicsek # 2011.01.14. 12:36

kismukk!

  • feljelentés elutasításáról kap határozatot
  • feljelentés kiegészítéséről nem, csak ha annak eredményeként (15 nap a határidő) elutasítják a határozatot.
  • ha nyomozást rendelnek el, a feljelentőt csak akkor értesítik, ha egyben ő a sértett is. A törvény a sértett értesítését írja elő.
  • ha nyomoznak, számítani lehet idézésre is.
kismukk # 2011.01.13. 19:00

Gabicsek 2010.12.11 12:11
Feljelentő bemegy a rendőrségre, és magánindítványt terjeszt elő zaklatás miatt XY ellen. 3 napja van a rendőrségnek arra, hogy: elutasítja a feljelentést, vagy feljelentés kiegészítését rendeli el, vagy elrendeli a nyomozást.

Erről, feljelentés elbírálásáról, születik határozat?
Feljelentő megkapja?
Vagy, hogyan értesülhet, mi történt?