feljelentés


Főlökött # 2011.01.04. 06:51

Tisztelettel :

Ahogy kbs - írta. A hatóság küldeni fog értesítést, az áttételről. Összes bcs.-t nem sorolnánk fel, hogy hol mi határozza meg al illetékességet, mert igen hosszadalmas lenne. Nem véletlenül lett írva, hogy általában, mert pl. gyerektartásos ügyekben a nemfizető személy lakhelye szerint illetékes a kapitányság.

---------------
  • Lökött
Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.03. 19:56

Általában az elkövetés helye szerinti kapitányság. De akárhol teszed a feljelentést, át kell tenniük az illetékeshez.

Ancsika1 # 2011.01.03. 18:55

Sziasztok!

Egy nem igazán idevágó kérdésem lenne, de úgy gondoltam, hogy ti tudtok segíteni.
Arra keresek jogszabályt, jogszabályokat, melyek a nyomozó hatóságok illetékességét szabályozzák.
Tudnátok nekem segíteni?
Már az is nagy segítség lenne, ha leírnátok, hogy egy bűncselekmény elkövetése milyen illetékességi szabályok vonatkoznak a nyomozó hatóságokra.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

ObudaFan # 2011.01.02. 12:05

Fizetési meghagyásos eljárást lehet indítani.

Asher # 2011.01.02. 09:58

Sziasztok!

A következő problémával fordulok hozzátok. Kb. egy éve vett barátnőm egy előfizetéses mobiltelefont, amit akkori barátja eladott használt telefonként, a megvétel után. Barátnője nem akarta, de a fiú elvette tőle, és elvitte eladni. Majd utána azt ígérte, hogy visszaadja a pénz a lánynak, de azóta elváltak útjaik, és a lány az előfizetést még mindig fizeti, a fiú többszöri felszólítás után sem volt hajlandó kifizetni. Bár az érték nem nagy, 2 évre havi 4500 ft, amit ettől függetlenül a lány látni szeretne.
Az eladáskor készült átvételi elismervény amin a fiú aláírása szerepel. Mit érdemes ilyenkor tenni? Minden szükséges dokumentum megvan, csak az átvételi elismervény hiányzik, amit gondolom a szaküzletben lehet kikérni. Feljelentést lehet tenni, mire lehet számítani?

Előre is köszönöm válaszukat.

dina33 # 2011.01.01. 18:22

Köszi.

monalisa1 # 2011.01.01. 16:03

Itt balra található az "Adattár" rovat és azon belül a kereső., oda írd be az apaság vélelmének megdöntése kifejezést., a megjelenő x számú találatot olvasgassad, vagyis az egyik-másik topicot. (Mások hasonló esetéből és a válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.)

Buta az a nő -vagy éppenséggel számító- aki már akkor teherbe esik az új pasitól miközben a válást még nem mondták ki + 300 nap a szülésig még.

Minden jót!

dina33 # 2011.01.01. 15:40

Köszönöm szépen a segítséget!

monalisa1 # 2011.01.01. 15:35

Végső soron mindig a pervesztes féllel fizettetik meg a peres eljárás költségeit, és a másik fél ügyvédi költségét is.

A bíróság által elrendelendő DNS vizsgálat majd eldönti ki is az apa. Pont.

dina33 # 2011.01.01. 15:24

Ugy néz ki hogy a vér szerinti apa nem akarja elismerni és szerintünk is arra megy ki a dolog hogy a páromtól nyúljanak le pénzt, akkor kérjük az apaság megdöntését. akkor azt kinek kell fizetni?

monalisa1 # 2011.01.01. 15:18

Ha a nő majd nem akarja a párod nevéről levetetni a gyermeket -mondjuk hogy t.díjat követeljen tőle amit a pasijával eltapsolnának-, akkor kénytelen lesz a párod bírósághoz fordulni és kérni az apaság vélelmének megdöntését. A születéstől maximum egy év áll rendelkezésre hogy párod lépjen ezen ügyben. (A gyámhatóságon keresztül kell pert kezdeményezni a gyermek/anyja/ ellen, a többit ott majd elmondják.)

Simább az ügy ha a gyermek vélelmezett vérszerinti apja a gyámhivatalnál teljes jogú elismerő nyílatkozatot tenne.

A bírtok a tulajdon, aki azt önhatalmúlag elfoglalja (= beköltözik) bírtokhábosítást követ el. Első körben az önkormányzat bírságolhatja ha nem költözik ki, másodsorban bírósághoz lehet fordulni a jogsérelem miatt.

dina33 # 2011.01.01. 13:05

Köszönöm a válaszokat, de mi van akkor ha a hölgy aki szeret mindenkin átgázolni nem is akarja levetetni a nevet a születendő gyerekről. mit tehet a párom? Mit jelent az a birtok védelem? Ugyanis a pali ellen eljárás folyik mivel többször megfenyegette páromat hogy megveri.

monalisa1 # 2010.12.31. 18:33

És még annyit, hogy amíg a bíróság nem dönt a lakáshasználatról addig a párod jogosult ott lakni, vagyis nehogy a pali betegye oda a lábát!

monalisa1 # 2010.12.31. 18:27

dina33-nak írtam az alábbiakat:

monalisa1 # 2010.12.31. 18:26

Titoktartás kötelezi az orvost, a jogászt, a papot, valamint bizonyos munkakörök velejárója a hivatali titoktartás., egyéb másféle titoktartási kötelezettség nincs, vagyis a hölgy elmehet a sóhivatalba.

Ha a párod tulajdonostárs a lakásban akkor hozzájárulása nélkül harmadik személy oda nem cuccolhat be, ha mégis megteszi kérjen az önkormányzattól bírtokvédelmet.

Nagy a valószínűsége, hogy a megszületendő babának a párodat fogják apaként anyakönyvezni, mivelhogy a fogantatás még a házasság ideje alatt (+ a válástól további 300 nap) történt. A hölgynek bonyorult lesz a leíratás...

dina33 # 2010.12.31. 15:10

Sziasztok!Olyan gondom van, hogy párom válófélben van.közben feleségének lett egy barátja akitől terhes lett egy hét együttlét után, kiderült hogy a palinak is van élettársa aki semmit se tudott semmiről csak pletyka szinten, most vette fel a párommal a kapcsolatot és tudta meg hogy terhes az élettársától.Párom megmutatta neki a kismama könyvet erre a párom felesége azt mondta feljelentést tett az ügyészségen titoktartás megsértése matt. Illetve a nő kidobja az élettársát akkor oda költözhet abba a lakásba a férfi amelyikbe a barátom neje és fia lakik (meg hivatalosan a párom is) és aminek a hiteleit és a rezsit is a párom fizeti.Az lenne a kérdésem, hogy tehet e feljelentést a felesége és oda költözhet a férfi a közös lakásukba ha még nem mondták ki a válást?Köszönöm

kuruzslo # 2010.12.19. 07:17

Köszönöm a választ. Természetesen tudom hogy a kérdésem nem a Munkaügyi Bíróságra tartozik. A felmondásban nincs indok csak az, hogy rendkívüli felmondás azonnali hatállyal, de nincs kinek a részéről. A munka bér nincs a mai napig rendezve, pedig az elszámolás háromszor módosult mindig más számokkal, de még így sem jó az összeg. Az ügy folyamatban a M.Bíróságon. Ha Bíróság meg is ítéli, fizetni nem hiszem hogy fognak, mert az APEH felé végre hajtás van a cég ellen.
Ezért érdeklődtem egy másik lehetőség iránt, mert számomra érthetetlen hogy lehet valakit lopással vádolni(alaptalanul), majd a dolog saját módszerrel való lerendezését emlegetni, megjelenni négy emberrel egy ellen ,és erőt fitoktatni.Pedig egy őrző-védő cég biztonságért felelős vezetőjének ez a módszer úgy gondolom nem megengedhető a dolgozóival szemben.
Egyébként 3 hónapon belül 4 fő elbocsájtás volt mind azért, mert kértük a rendes törvényes, szerződésben foglalt bért.


Ha bírósági ítéletre a cég nem fizet, a cégvezet? ellenlehet-e kérni fizetési eljárást polgári peres úton?

bolondmelós # 2010.12.18. 22:48

Nem az a szégyen ha szükséges, hanem ha a környezete ezért megveti.

kuruzslo: max azt tudod bizonyítani, hogy adot pillanatban ŐK hívtak téged. A szóbeli felmondás nem érvényes, ha nincs indoklás az már elég ahhoz hogy felmondás jogellenessé váljon, a rendes felmondás kötelező eleme.
Ha netán úgy jött ki a felmondás a postán hogy közös megegyezéssel,(=ilyent is láttam már, röhej hogy határozott idejű szerződés lejárata előtt volt 2 nappal) akkor persze nem szabad visszaküldeni, ha netán aláírva kérik, így ugye nem érvényes .

Kovács_Béla_Sándor # 2010.12.18. 22:10

Edit, neked most elsősorban egy pszichiáterre van szükséged, nem ügyvédre.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.12.18. 22:08

Hogy a jó égbe lehetne utólag lehallgatni egy telefonbeszélgetést? Gondolod, rögzítette a telefontársaság?
Munkaügyi bíróságon rágalmazás miatti ügy nem folyhat, az büntetőbíróságra tartozik.
Ha pedig a felmondás jogellenességének megállapítása iránt perelsz, és tényleg nem indokolták semmivel, akkor nyert ügyed van. Nagy hiba lenne a bírót magadra haragítani ezzel a hülyeséggel.

OFF
Durva leszek (rossz kedvem van): ahogy olvaslak, érteni vélem a munkáltató motivációját.
ON

kuruzslo # 2010.12.18. 20:53

Segítséget szeretnék kérni,hogy bizonyítékként a telefonon történő beszélgetés lehallgatását kérhetem-e, ha igen meddig már mint időben? A munkahelyemen telefonon mondtak fel, ocsmány nyomdafestéket nem tűrő hangnemben, valótlanságot állítva. Később ezt indoklásként nem merték leírni, sőt semmi indoklást nem írtak.A Munkaügyi Bíróságon folyamatban van az ügy. Rágalmazásra viszont csak a telefonos beszélgetés van bizonyítéknak, természetesen ki van írva az időpont a lezajlott beszélgetésről. Tehát percre megtudom adni az időt, mindez augusztusban történt. Válasz köszönöm.


Ha bírósági ítéletre a cég nem fizet, a cégvezet? ellenlehet-e kérni fizetési eljárást polgári peres úton?

Edit56 # 2010.12.18. 08:19

Nagy segítségre lenne szükségem!!!!!!!!
Tavaly októberben 2009-ben elváltam. A válás közösmegegyezéssel ért véget. Az ügyvédem aljas módon összepaktál a férjemmel és annak ügyvédjével. A lehető legaljasabb megállapodásba vittek bele. taklatott megtévesztett voltam. Amikor a későbbiekben erre rájöttem az ügyvédemet többször kértem, hogy a válásig üljünk le a ellenféllel és tárgyaljuk újra. Több hónapon át (ez nyár volt) nem adott lehetőséhet erre. Majd az utolsó tárgyalás előtt egy félórával adott időt. Én akkor már ebbők nem kértem. Gondoltam essünk túl rajta. (sajnos) halasztást kellett volna talán kérnem. már több mint egy éve elváltunk egy földi pokollá vált az életem. Minden össze van zavarva. Olyan helyzetbe kerültem, hogy már látom a volt férjem mindenmből ki fog fosztani. Lassan már csak az önbíráskodás jut az eszembe holott csak egy emberi ügyvédre lenne szükségem mert nekem most segytségre van szükségem. Félek tragédia árán fog megoldódni a problémám sorozata. Kilátástalannak látom a további életemet.
Tudom, hogy az ühyvédem minden téren lelketlenül járt el, sőt bizonyos szabályokat áthágva. Nem bosszúból de hogy mások ne kerülhessenek a markába már azon gondolkodm feljetentést teszek az Ügyvédi Kamaránál.
De az erőm egyre kevesebb félek mindentől. rettegek.
Meg vagyok félemlítve a férjem által és az ügyvéd által is. Azok támadnak akiknek nagyon vastag vaj van a fejükön. Óriásit csalódtam a jodszolgáltatásban.
Ez még nem hogy igazságszolgáltatásnak nem felel meg de a jogszolgáltatásnak sem.
Hiszem ha egy ilyen ügyvéd ellen elfogiltság nélkül lehetne fellépni helyre lehetne tenni ezt a foglalkozást.
Emberi sorsokon gázolnak át hatlams díjakért.
Meg kellene állítani ezt a folyamatot.
ha valaki segyteni tudna kérem tegye meg addig amíg én ezt a szánalmas hányingertkeltő ügyet magam meg nem oldom.

Tiszteletel: Edit(a helyesírásomért elnézést)

Edit56 # 2010.12.18. 08:19

Nagy segítségre lenne szükségem!!!!!!!!
Tavaly októberben 2009-ben elváltam. A válás közösmegegyezéssel ért véget. Az ügyvédem aljas módon összepaktál a férjemmel és annak ügyvédjével. A lehető legaljasabb megállapodásba vittek bele. taklatott megtévesztett voltam. Amikor a későbbiekben erre rájöttem az ügyvédemet többször kértem, hogy a válásig üljünk le a ellenféllel és tárgyaljuk újra. Több hónapon át (ez nyár volt) nem adott lehetőséhet erre. Majd az utolsó tárgyalás előtt egy félórával adott időt. Én akkor már ebbők nem kértem. Gondoltam essünk túl rajta. (sajnos) halasztást kellett volna talán kérnem. már több mint egy éve elváltunk egy földi pokollá vált az életem. Minden össze van zavarva. Olyan helyzetbe kerültem, hogy már látom a volt férjem mindenmből ki fog fosztani. Lassan már csak az önbíráskodás jut az eszembe holott csak egy emberi ügyvédre lenne szükségem mert nekem most segytségre van szükségem. Félek tragédia árán fog megoldódni a problémám sorozata. Kilátástalannak látom a további életemet.
Tudom, hogy az ühyvédem minden téren lelketlenül járt el, sőt bizonyos szabályokat áthágva. Nem bosszúból de hogy mások ne kerülhessenek a markába már azon gondolkodm feljetentést teszek az Ügyvédi Kamaránál.
De az erőm egyre kevesebb félek mindentől. rettegek.
Meg vagyok félemlítve a férjem által és az ügyvéd által is. Azok támadnak akiknek nagyon vastag vaj van a fejükön. Óriásit csalódtam a jodszolgáltatásban.
Ez még nem hogy igazságszolgáltatásnak nem felel meg de a jogszolgáltatásnak sem.
Hiszem ha egy ilyen ügyvéd ellen elfogiltság nélkül lehetne fellépni helyre lehetne tenni ezt a foglalkozást.
Emberi sorsokon gázolnak át hatlams díjakért.
Meg kellene állítani ezt a folyamatot.
ha valaki segyteni tudna kérem tegye meg addig amíg én ezt a szánalmas hányingertkeltő ügyet magam meg nem oldom.

Tiszteletel: Edit(a helyesírásomért elnézést)

kovacsz # 2010.12.14. 14:09

Rendőrségi Tv.

(4) A személyazonosság igazolásának megtagadása esetén az igazoltatott a személyazonosság megállapítása céljából feltartóztatható, a személyazonosság megállapításának sikertelensége esetén előállítható, ha a személyazonosítás megállapítása más módon nem biztosítható, a személyazonosság megállapítása céljából az igazoltatottól ujjnyomat vehető, az igazoltatottról fényképfelvétel készíthető, továbbá a külső testi jegyek észlelés és mérés alapján rögzíthetők.

Szabálysértéek:

Személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése

27. § (1) Aki személyazonosítására alkalmas okmányával kapcsolatos kötelezettségét megszegi, az igazoltatásra feljogosított személy felszólítására személyi adatainak bemondását, illetőleg az okmány átadását megtagadja, vagy az említett adatokra vonatkozólag az intézkedés során valótlant állít;

százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

bgyula70 # 2010.12.14. 03:52

Tisztelt Fórumozók!

Az egyik ismerősömet elvitték a rendőrök mert nem akarta magát igazolni (volt nála személyi , csak picit ittas volt)
A kapitányságon odaadta az igazolványt és felvették a jegyzőkönyvet.
Kérdésem: Számíthat e még valamilyen büntetésre és ha igen mekkorára?
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/31/26127#…