telefonszámla behajtás


Pjotr # 2007.02.20. 11:28

Sok szolgáltató, főleg a parkolási cégek arra játszaank, hogy megijedsz és fizetsz.
De tedd azt amit Sasfióka írt, küld el tértivevényes levélben.
Ha látják, hogy tudod, hogy elévült semmit nem fognak tenni, ne félj nem kell bíróságra menned.
Az neked meg úgyis mindegy, hogy egy vagy öt év az elévülés, 1999 már régen volt...
Ennyi idő után, ha eddig semmilyen tértivevényes levelet nem kaptál tűlük ebben az ügyben, semmit nem tudnak tenni.

noel # 2007.02.20. 08:52

Kedves Sasfiok!

Előre is köszönöm szépen a segítségedet , de
közben olvastam itt másik topicban,hogy ha
a tartozást el is engedték, a telefon társaság
kérte a per újra felvételt, és a fele összeget
próbálják kifizetetni készülék ára címen.
A bíroság pedig helyet adott a cég kérésének.
ha esetleg ez előállna nekem is ez ellen nem
lehet mit tenni? Ezenkívül, ha a tartozás miatt
bíroságra kell mennem a pert a helyileg ille-
tékes megyei bíroság fogja lefolytatni, vagy
Budapestre kell utaznom majd?
Egyébként eléggé tartok ettől az egésztől
még sosem voltam bíróságon. Félek, hogy
veszítek és még a perköltséget is rámverik.
Amit nem tudom miből fizetnék ki mert a
tartozást sem tudnám mivel GYEDen vagyok
a Férjem meg keres 80E Ft.
Szóval aggódom erősen. De azt sem értem ,
hogy nyílván ezt az elévülési időt a cég és az
ügyvéd is nagyon jól tudja, próbálját lehúzni
az embereket? Katasztrófa!!
És gusztustalan is!
Előre is köszi!

Sasfioka # 2007.02.18. 23:12

Szia noel!

A távközlési szerződésből eredő igények EGY év alatt évülnek el. Tehát a topikban lévő öt év tévedés. (2003. évi C. törvény (az Elektronikus Hírközlésről) 143. §)

Nem kell bíróságra menned, hiszen még nincs is bíróságon az ügy. Írj egy levelet az ügyvédi irodának, amiben közlöd, hogy az általuk követelt összeg végrehajthatósága véleményed szerint elévült, és önként teljesítésre nem vagy hajlandó (már ha nem vagy hajlandó), így ha ők úgy gondolják, hogy az elévülés nem állja meg a helyét, akkor adják bíróságra az ügyet. Ha bíróságra kerül az ügy, a bíróság fizetési meghagyásban felszólít a fizetésre, erre neked ellentmondást kell beadni, elévülésre hivatkozva. Ha a jogosult az elévülést elfogadja, akkor nem lesz per, és nem lesz jogerős bírósági végzés a tartozásról, ha nem fogadja el, per lesz, ahol a T-Mobilnak kell bizonyítani, hogy nem évült el. Az ügyvédi iroda tájékoztatása szerint sem fogja tudni ezt bizonyítani...
T-Mobile esetén: Az elévülési kifogást el szokták fogadni, nem lesz belőle per.
A küldött levélben kérd meg őket, hogy válaszoljanak akkor is, ha az elévülést elfogadják!

Üdv,

SF

noel # 2007.02.18. 08:10

Sziasztok!
Én abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy a minap hozott a postás egy levelet egy ügyvédi irodától, telefonos tartozásról, ügyvédi felszólítás címen.Felhívtam az adott telefonszámon az irodát ahol is azt mondták, hogy egy 1999-es tartozásról lenne szó. Na most én mondtam a hölgínek ,hogy az elmúlt 8 év során az adott telefon tásaságtól 1 db felszólítás ami nem sok annyit nem kaptam. Azt mondta hogy 99-ben kézbesítettek 1-et azóta semmi. Látam itt , hogy 5 év után elévül a mobil tartozás, az lenne a kérdésem, hogy ezt a felszólítást komolyan kell vennem vagy kérhetem a területileg illetékes bíróságon ezt az elévülési kérelmet, vagy ki kell fizessem ezt a tartozást. Ami nekem még nagyon gyanús , hogy áőllítólag a 8 év alatt mindössze 347!! Ft kamat jött az összegre összesen.És ha benyújthatom ezt a kérelmet kell-e ügyvédet fogadnom? Előre is köszönöm!

Dr.Attika # 2007.01.16. 07:30

Elévülés esetén kifogásra megszünteti a végrehajtási eljárást. Nem vehetik el a lakást.

varjas31 # 2007.01.15. 19:22

Köszönöm a segítséget.Én irásban hívatkoztam az elévülésre.Még annyi kérdésem lenne, hogy mivel kedves Dr Attika azt irtad, hogy a végrehajtás cselekmény szakíthatja meg, de már az is rég túlmenően van az 5 éven.Holnap bemegyek és jegyzőkönyvre mondom.
Köszönöm szépem.Egyépként mennyi esélyem van arra,hogy a bíróság elutasítja a végrehajtást?A lakásomat ezért elvehetik, vagy ráterhelik?

Dr.Attika # 2007.01.15. 04:43

tekintettel arra, hogy végrehajtás van az elévülést csak végrehajtási cselekmény szakítja meg. A per amire a bíróság hivatkozik végrehajtás megszüntetése iránt indított per. Menjen be a bíróságra és ott mondja jegyzőkönyvbe a keresetet és majd ők elindítják a dolgot. Ott kell hivatkzni az elévülésre.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.01.14. 21:16

A bíróság az elévülést nem hivatalból veszi figyelembe - arra hivatkozni kell.

varjas31 # 2007.01.14. 21:02

Segitséget szeretnék kérni.1997 ben volt párommal előfízetéses készüléket vettünk a westeltől a nevemre.Párom elment,vele a készülék is.Maradt belőle tartozás.Most 2006 ban jött a végrehajtótól egy levél, hogy ezt az összeget ami már 368 ezerre nőt behajtás alatt.Meglepődve leírtam a történetemet a bíróságnak ,aki elutasitotta a behajtást mondván az előfízetésből származó összeg 1 év és elévül.Erre a cég módosítást küldött a biróságra, amiben a felét elengedte,de a felét készülékvásárlásra módósította.Szintén fellebeztem mivel ez már 10 éve volt és nekem semmi iratom nincs ezzel kapcsolatosan, mert csak 5 évig kell megtartanom.Ezt a biroság érdemi vizsgálat nélkül elutasította mind elsőfokon,mind másodfokon.Ezt nem értem.Ilyen esetben nem vonatkozik az elévülés 5 év?A bíróság feketén aláhúzta,hogy valami paragrafusra hívatkozva pert indithatok a végrehajtás miatt.Kérlek segítsetek, hogy ebben az esetben mit tegyek?Előre is köszönöm.Még van 10 napom.