telefonszámla behajtás


gerbera317 # 2012.12.29. 13:18

Igazam van?

Nem.

Arshavin # 2012.12.27. 13:25

Tisztelt Fórumozók!

Idén májusban ellopták az iphonomat. Letiltattam a számot, de még jövő májusig tart a hűségem a "T-mobilhoz" . 2 havi számlát nem fizettem ki, majd jött egy levél, hogy fizessek 120 000 Ft kötbért, illetve felfüggesztik a számot (amit egyébként a letiltás után nem is kértem újra) - a kötbér összege megegyezik a készülék árával. A készüléket én vásárláskor kifizettem!!!

Azt mondják, benne van a szerződésben a kötbér fizetés, mert nagy összegű a készülék. Dehát én ezt már kifizettem!
Kb. 20 000 Ft tartozás miatt azonnal letilt és kötbért fizettet. Gyorsan a végrehajtótól is kaptam levelet, ma pedig telefonált, most már 160 000 forinttal tartozok. Mondtam, hogy feljelentem a T-mobilt.

Igazam van?

Klara56 # 2012.12.17. 22:43

Üdv!

Problémám a következő: ez év november közepén felmondtam szerződésemet a Telenornál, átmentem másik szolgáltatóhoz. Az ügyintéző azt mondta, ha lezárták a számlát, kiküldik. Most, december 17-én kaptam egy ajánlott levelet a creditexpress behajtó cégtől, hogy fizessek 11148 forintot 12.19-ig.
tartozás részletezése a következő:

dátum
2012.11.28. itt szlaszám. összeg:5299
2012.12.06. adm. díj 5600
2012.12.06. tranz. díj 222
2012.12.11. 14% 212.11.29-12.11. 27
össz. tartozás: 11148

a Telenor nekem számlát nem küldött, lezárta a folyóámlámat nov. 28-án, dec. 5-én átadta behajtásra!!!

Kérem válaszolják meg, hova forduljak, mert a behajtó cég fenyeget, ha nem fizetek határidőig, személyesen kijönnek és még az is az én számlámat terheli.

Én, miután megkaptam a behajtó cég levelét bementem a Telenor helyi fiókjába, ahol a számlatartozást kiegyenlítettem, de nem gondolnám, hogy bármi mást is kellene fizetnem!!

jucma83 # 2012.12.04. 21:15

Üdv!
Van a Telenornál egy 2012.11.20-án lejárt számlám (össz.vissz ~7eFt). Amit még nem fizettem be, mert szerintem rosszul számolták kedvezményeket, eddig még nem volt időm utána járni. Már nem vagyok az ügyfelük. És a mai nem megkaptam a Creditexpress levelét, hogy átadták feléjük behajtásra. Lehetséges ez? Egyetlen felszólító levelet sem kaptam csak a számlát.
Segítségüket előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.28. 21:17

Ez már egy másik kérdés. Sőt kettő.
Az elévült követelés nem veszíti el az érvényét, csak már nem kényszeríthető ki a megfizetése.

Hogy miben lehet megegyezni, az a feleken múlik.

Marty McFly # 2012.11.28. 19:29

És ez az elévülési idő után is érvényes? (pár hónap múlva lesz esedékes) Akkor is, ha nem kapok előtte értesítést? (nem keresem fel őket, mert mindig elhajtottak, vagy egyáltalán nem is jelentkeztek - most is biztos kevesellnék a pénzem)
Ha mégis gubanc lenne, az eredeti tartozásban már nem lehet megállapodni a Voda felé?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.28. 18:52

A végrehajtó inkasszózhat, letilthat jövedelemből, foglalhat ingatlant, ingót, követelést.

Marty McFly # 2012.11.28. 18:39

:) Rendben, elnézést.
Szóval arra lennék leginkább kíváncsi, hogy terhelhetik-e jelzáloggal a lakásom (saját tulajdon), illetve vonhatnak-e a 100.000-res fizetésemből, ha egyáltalán az elévülés előtt megkeresnek.

Köszönöm, és még egyszer bocsánat a nagyon részletes leírásért.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.28. 10:47

Nem csoda, hogy százezres telefonszámlád van. Fel tudnád tenni a kérdést egy mondatban?

Marty McFly # 2012.11.27. 18:15

Üdv!

Megpróbálkozok még egyszer, hátha rossz fórumba küldtem az esetemet. Bár úgy látom, hogy a telefonos ügyeknél nem igazán szokott válasz érkezni, de sebaj.

Szóval: 2005 nyarán párom kiment külföldre dolgozni. Szinte mindennap felhívott, úgyhogy 3 hónap múlva haza is jött, mert így egyszerűen nem érte meg. Az első (212.000 ft-os) számlát nagy nehezen kifizettem, de aztán jött még. Ezeket már nem bírtam. Úgy emlékszek kb. 260.000-ről volt szó. Nem sokkal később panaszlevelet nyújtottam be, miszerint aktiváltuk a Passport szolgáltatást, de nem aszerint számláztak. Erre nem érkezett semmi, még ha korrigálták is, én arról nem tudok. Próbáltam részletfizetést kérni, de a Vodánál nem volt rá lehetőségem, mert 5 előfizetés volt a nevemen. Máig nem értem ez miért jelentett akadályt.
Kb. 1-2 évvel később megkerestek telefonon az egyik behajtó cégtől, hogy már náluk van a tartozásom. Itt már lehetőség volt részletre is fizetni, meg is kérdezte a vonal másik végén, hogy mennyivel tudnám havonta fizetni. Mondom 5000-rel. Azt mondja ne vicceljek már. Szerintem ez nem vicces. Ennyiben maradtunk, nem jutottunk dűlőre.
2008-ban már egy másik cég írt, hogy most meg náluk van az ügy, és már több, mint fél milliónál járok. Írtunk nekik egy ajánlott levelet az előzményekről (panaszlevél, anyagi helyzetem kinevetése...). Erre szintén nem jött az égvilágon semmi, pedig ebben is felajánlottam, hogy részletekben fizetek.

El is feledkeztem a dologról, de most az jutott eszembe, hogy az elévülési idő előtt fel szokták melegíteni ezeket az ügyeket. És pár napja találtam egy cikket arról, hogy a Vodafone pont azon a nyáron megtévesztő kampányt folytatott az említett Passport szolgáltatásról. Érintheti-e ez az ügyemet, és ha mégsem mire számíthatok?
Miért tett mindhárom cég magasról rám, amikor részletfizetési szándékomat hangoztattam???? Lehet, hogy azóta már 1 milliónál járok, de hát a felét sem tudtam annak idején kifizetni. Főleg nem a kért 2 év alatt. Pedig esküsöm megvolt rá a hajlandóságom, csak hosszabb idő alatt.
Most mi jöhet még? Jelzálogterhelés, fizetéslevonás (abból a "kemény" 100.000-ből)?? Párom azt mondja, ha oda kerül a sor, akkor átvállal mindent, elvégre úgyis az ő sara, csakhogy az én nevemen van minden. Tehet ő egyáltalán bármilyen nyilatkozatot ebben az ügyben?

Az 5 év lejártához van még pár hónap. Létezik-e esetleg olyan, hogy az eredeti tartozást fizetem ki, vagy valamennyivel csökkenhetem az összeget megállapodással? Kedvesem strucc-politikája ugyanis nekem nem jön be. Bár nem tagadom nem bánnám, ha nem kellene fizetnem, főleg azok után, hogy évekig válaszra sem méltattak.

Tudom sok a kérdésem, de be is vagyok tojva, ezért bármilyen hasznos válasznak örülnék!!
Előre is köszönöm:

McFly

garameli # 2012.08.07. 07:01

Melani

Tisztelt Forumozók!

Az én problémám lehet kissé egyedülálló. Vettem egy telefont társkártyával, az akkori páromnak, akinek minden telefonszolgáltatónál tartozása van, T-mobile-os. Nos, nagyon rosszul tettem, mivel mikor elváltunk, ő nem adta oda a telefonját, se a kártyáját, de megegyeztünk, hogy kifizetjük a számlát, és akkor felmondjuk, közösen kifizetjük mert a hűségidő alatt váltunk el.
Nos, ebből az kerekedett, hogy neki kell az a szám, hozzájuk voltam bejelentve kapott egy számlát, amit közösen ki is fizettünk. Két hét mulva kaptam egy sms-t, hogy le van tiltva a telefonom, mert 44.000 forint tartozás van rajta! Bementem a T-mobil-hoz, ahol közölték velem, hogy nem tudom letiltatni, mivel le van tiltva, és hogy megszüntetni sem tudom, mert ahoz a másik fél beleegyezése is kell. A másik félről annyit, hogy nyilt utcán kergetett, meg akart verni, tulajdonképp ezért a viselkedésért szakitottam vele. Nos én annyira féltem, és félek is tőle, hogy nem merek vele találkozni. Eltelt pont a hűségidő, és akkor kaptam egy levelet, melyben közölték hogy 180.000 forint tartozásom van!! Két órás bejelentett munkahelyem van, mivel nekem kellett elmennem onnan, ezért csak egy kis viskóban élek, van nem bejelentett alkalmi munkáb is ebből tartom fennt magam. Most mégis mit csináljak?? A t-mobile-nál is szóltam, hogy az én részem ki tudom fizetni, ami kb ötezer forint volt, mert a nő megnézte, a másikat nem. Én ezt még részletben sem tudom elkezdeni fizetni! Kijelentkeztem onnan, a volt barátom azt mondta,ő ezt lerendezi, ha cserébe otthagyom neki a hűtőmet. És akkor a szakitásunk után hét hónapra kapok 180.000 forintos számlát?? Én ezt ha akarnám se tudnám kifizetni, havi 20.000 forint fizetés mellett! Kérem segitsenek!

yamina # 2012.06.05. 16:42

Sziasztok.
Az én problémám is egy számlatartozásról szól. Nagyon örülnék a segítségeteknek.
A barátomnak 2011.12.05.-én vettünk egy mobilkészüléket előfizetéssel,az én nevemre. A telefon részlefizetéses,14500 ft-tal hoztunk ki a boltból. Szakítottunk februárban,de megegyeztünk hogy használja a számot és fizeti ő amit kell. Áprilisban meg tudtam hogy 1 Ftot sem fizetett azóta,így bementem a telenorhoz és kértem a szám megszüntetését,de mivel 2013.decemberig hűségnyilatkozatos,csak felfüggeszteni tudtam,s kikérni újra a számot. Az eddigi számlatartozás ügyében sikerült felkeresnem volt barátom,aki közölte velem,hogy nem fog kifizetni semmit sem. 19 éves múltam,még tanulok, szüleim elváltak,úgyhogy egyben biztos nem tudnám kifizetni az összeget.
A kérdésem az lenne,hogy ha behajtásra kerülne ezaz összeg (60ezer ft) a behajtók értéktárgyakat el vihetnek e a házból, mivel a nevemen nincs semmi,apummal élek. Illetve rá terhelhetik e autóra esetleg házra(apum nevén van) ? Azt hallottam ismerős által,hogy mivel eltartott vagyok,jövedelmem nincs,a szüleimen keresztül behajthatják a pénzt.Ez igaz? Esetleg megoldható lenne a részletfizetés,havi 5000 ft,amennyit tudnék fizetni csak sajnos. Válaszotokat előre is köszönöm.

Devon21 # 2011.12.18. 14:51

Kérdésem lenne:
2009 óta van tartozásom a t-mobile-nál,miután jöttek a felszólítások,megegyeztem a társasággal,s részletfizetést kértem...idáig oké,csakhogy elköltöztem 2010-ben,de hogy tudjak a céggel kommunikálni,elküldtem az új elérhetőségem nekik többször is,azonban semmire sem válaszoltak.Most,2011 decemberében azonban jött egy levelem,miszerint már 3x-a a tartozásom,és hogy behajtás alatt áll,de több mint másfél évig nekem nem küldtek semmit :S. Elvileg a távközlési szolgáltatóknál,mivel több mint egy év eltelt,hogy küldtek volna akármit,hivatkozhatok elévülésre a bíróságon? És ha az előző lakcímemre küldték a leveleket (bár ezt nem tudom)az számít valamit?

Előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.11.10. 14:41

! Lehetséges ez???

Ezt a behajtó emberke mondta ugye?:)

Mert nem lehetséges.Főleg ha számlák is vannak.

Mivel védekezhetek, és ismétlem, tényleg elvihetnek anyáméktól bármit,
amiről nem tudnak papírt mutatni, az én tartozásom miatt???

Nem visznek semmit.
Nem kell védekezni.
Ha ők elvinnék az lopás lenne, minimum.

Csak ijesztgetnek.
És a sajnos mindig találnak az országban olyan embert aki el is hiszi.

De a tartozást azért valahogy rendezned kéne nem?

ObudaFan # 2011.11.10. 13:13

Részletfizetést még a végrehajtótól is lehet kérni.
Azt foglalhatja a végrehajtó, ami vélhetően a tiéd. Ha olyasmit is foglal, ami nem a tiéd, a tulajdonos igénypert indíthat a végrehajtást kérővel szemben.

Istengyermeke777 # 2011.11.10. 13:06

Sziasztok!

Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy a telefonszla tartozásom miatt (15e Ft) valóban lefoglalhatnak bárminemű vagyontárgyat, amit a bejelentett lakcímemen találnak? (csak a szüleim laknak ott, az én nevemen semmi sincsen, még bankszla sem!) Az előbb hívott egy "hölgy", aki közölte, h ha nem fizetem be a fent említett összeget jöv. péntekig, úgy megindítják a bírósági eljárást, melynek összes ktg-e engem fog terhelni, vmint kimennek anyámékhoz, és pl. elviszik a TV-ét, ill. azt a vagyontárgyat, amelyről édesanyámék nem tudnak AFA-s szla-t mutatni! Lehetséges ez??? Hogyan, ha nincs a nevemen semmi, ráadásul ez igencsak tavalyi ügy!? A nő a telefonba olyan flegma volt, h idézem: "Akkor majd nem fogja olyan viccesnek találni, ha kimegyünk és elvisszük a TV-ét, ill. azt a vagyontárgyat, amiről nem tud AFA-s szla-t mutatni!" (megjegyzem, sem viccesnek, sem pedig flegmának én nem minősültem)
Miféle eljárás ez??? Mikor közöltem, h nem tudok fizetni, de részletben csak kiköhögöm vhogy, nevetett!!! Ja és közölte, h erre már NINCS LEHETŐSÉGEM! Figyelemreméltó telefonszámuk van: 06/1 666 2300
VODAFONE tartozásom volt... És nem tudtam fizetni, ráadásul nem is előfizetéses, hanem vmi sim kártyát kellett vennem csak, még csak személyesen sem kellett jelen lennem, elég volt, mikor ismerősöm elhozta, h aláírjam. Valami flottás dolog. Jó lett volna, h ingyen tudunk beszélgetni a barátaimmal, de sajna elvesztettem, és még az új készüléket is odaajándékoztam anyumnak... Na mindegy, szval hogy veszi a bátorságot ez a "nő", hogy ilyeneket mondjon, és semmibe vegye a jogaimat? Hol élünk, mi ez a diktatórikus rendszer??? Mivel védekezhetek, és ismétlem, tényleg elvihetnek anyáméktól bármit,
amiről nem tudnak papírt mutatni, az én tartozásom miatt??? Köszönöm

végrehajtó1 # 2011.11.05. 13:35

Olvasgasd a fórumot.

sutyi009 # 2011.11.05. 13:21

Jó napot Mindenki!
Nekem annyi kérdésem lenne,hogy vettem egy telefont előfizetéssel, amit most a munkahelyem elvesztése után nem tudok törleszteni!mi fog történni ha sokáig nem törlesztem a havidíjat?
Köszönöm a segítséget!

végrehajtó1 # 2011.11.04. 19:51

Mint a levélben is írva vala ehhez csak a vh-nak van joga.
Ott még nem tart az ügyed.Elötte még kapsz egy pár felszólitást,majd fiz.megh.kérnek elened.Ha nem mondasz ellent akkor az később végrehajtható vh által.De addig évek is eltelhetnek.
Szerintem írásban kérj tőlük részletet és alkudj velük hogy engedjenek el mondjuk 20%-ot.Cserébe te kifizeted a többit .

vykkl # 2011.11.04. 19:32

Sziasztok!
Hasonló problémával fordulok hozzátok. Egyetemista vagyok, 24 éves és nincs jövedelmem, szociális ösztöndíjat kapok, illetve diákhitelem van.
Van egy telefonszámla tartozásom, (amit bizonyos okok miatt nem tudtam fizetni, ezt most nem részletezném) és lejártak a határidők, küldték az első felszólítást, hogy fizessek, különben jogi eljárás indul. majd küldtek még egyet, amiben írták, hogy 8 napon belül fizessek. A következőt állt benne: "... Felhívjuk a figyelmét, hogy a végrehajtónak jogában áll az a Ön munkabérét és/vagy, bármilyen ingó vagy ingatlan vagyonát a közhiteles nyilvántartásokban, illetve a helyszíni eljárás során - akár kényszerintézkedések alkalmazásával - lefoglalni és értékesíteni a követelés eredményes behajtása érdekében. Tájékoztatjuk, hogy a jogi eljárás folyamán felmerülő költségeket a felperes/végrehajtást kérő előlegezi, azonban ezeket Ön, mint adós viseli. Az eljárás folyamán felmerülő egyéb költségekkel, valamint kamatokkal, a jelenlegi fennálló tartozása nagymértékben megnőhet. ...
....Ha a tartozását nem áll módjában egy összegben rendezni, úgy Társaságunk lehetőséget biztosít Önnek, hogy a fenti tartozás összegét részletekben fizesse ki."... Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a számlámról levehetnek az ösztöndíjból illetve a diákhitelből? Illetve milyen dolgaimat vehetik el? Mit tudok tenni, hogy ne vegyenek el semmit? Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

dora1980 # 2011.08.29. 17:00

Tisztelt Fórumozók!
A következő ügyben kérném a segítségeteket:

2008. októberében kötöttem szerződést az ICE DSL.-el. Viszont nem fizettem be a havi díjakat, mivel az outlook rendszeren keresztül kaptam a fizetési díjakról az információt, amit valahogy sosem sikerült megnyitnom (nyilván beállítás kérdése lett volna). Egy darabig használtam az internetet, majd más szolgáltatóval kötöttem szerződést (a mai napig ezt az internetet használom). Azóta eltelt 1,5 év és jött postán egy fizetési felszólítás, miszerint fizessek be 37.000Ft-ot. Viszont ez a felszólítás már nem az ICE DSL.-től jött, hanem a DRÁVA NE
  • től, mivel felvásárolták az ICE DSL.-t. Felhívtam őket, és közöltem velük, hogy tudtom szerint a követelési idő elévült, ezért vegyék semmisnek a díjtartozást. Azt a választ kaptam, hogy ezt e-mail-en küldjem el nekik. Így a következő üzenetet kapták:

Tisztelt Drávanet Internet szolgáltató Zrt.!

2011. június 16-án folytatott telefonos beszélgetésünkre hivatkozva küldöm Önöknek ezt a levelet, miszerint kérem, hogy mondják fel az ICE DSL szerződésünket. 2009-es határidejű díjtartozásokra hivatkozva kaptunk egy fizetési felszólítót 39.734 Ft összegről. Ezt az összeget nem fizetjük be, mivel egyetlen egy felszólító levelet sem kaptunk az évek során a mostani kivételével. Továbbá évek óta más internet szolgáltatóval állunk szerződésben, az ICE DSL-t azóta nem is vettük használatba. Valamint a Hírközlési törvény 16-os paragrafusának 2. bekezdése értelmében az előfizetési szerződésekből eredő igények elévülési ideje 1 év, valamint az adatok a díjtartozás 16§ (2) szerinti elévüléséig kezelhetőek.
Amennyiben Önök ezt nem hajlandók elfogadni, kérem levélben értesítsenek, és abban az esetben polgári peres úton fogunk eljárni.

Ezután kaptam egy újabb csekket. Ismét telefonáltam. Azt mondták, ne fizessem be, mert a levelem feldolgozás alatt van. És a következő válasz jött:

Hivatkozással cégünkhöz intézett megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy nyilvántartásunk szerint az ICE DSL Kft. Számlázó rendszere minden hónapban
sikeresen továbbította, az Ön által megadott e-mail címre az elektronikus számlákat.
A havonta kiküldött számlákon minden esetben feltüntettük a hátralékot is, az alábbiak szerint
A tartozás összege a jelen számla összegét és az esetleges korábbi tartozását is tartalmazza! Amennyiben az egyenleggel nem ért egyet kérjük, hogy ezt 8 napon belül e-mailben jelezze nekünk (jelen számla e-mailre válaszolva)!
Az utolsó, az E10/010080 sz. számlát 2010.03.25-én 15:42-kor továbbítottuk.
Jelenlegi hátraléka: 39734 forint

Erre ismét válaszoltam, rákérdeztem, mi a helyzet az elévülési idővel. 1 hónapig nem jött válasz. A mai napon pedig már a MAGYAR ORSZÁGOS KÖZJEGYZŐI KAMARÁTÓL kaptam egy fizetési meghagyást.

Kérdésem, hogy a követelés valóban elévül-e 1 év után. Valamint azt szeretném tudni, hogy az hivatalos-e, ha az ICE DSL. csak e-mail-ben szólított fel a fizetésre?

Köszönettel!
Dóra

meus # 2011.08.19. 16:25

Tutira?? Nagyon-nagyon köszike

végrehajtó1 # 2011.08.19. 15:39

elévült

meus # 2011.08.19. 15:01

Voltam benn az üzletben azt mondták hogy hűségnyilatkozatom volt még amikor nem tudtam fizetni a számlám és ezzel szerződésszegést követtem el. A tartozásom kifizettem elfaxoltam a bizonylatot meg is mutattam nekik. És kérdeztem tőlük hogy akkor 2 éven keresztül miért nem kaptam semmilyen értesítést erről, és hogy köteles vagyok-e kifizetni? Erre egy vállrándítás volt a válasz, meg hogy nem tudja. Azt mondta hogy amikor befizettem a tartozást lezáródott az ügy. Engem egyedül ez a két év szünet érdekelt erre azt mondta hogy rendszerfrissítés volt és most dobta ki a gép hogy tartozom.

Lyonee # 2011.08.19. 14:47

Egyszerre küldtük el.