Gyakorlatilag mindent bevihetsz. Senki nem nézi. Hátizsák mindent elbír. A felügyelő hölgyek kint az asztalnál beszélgetnek. Úri asszonyok módjára nem nézik, hogy mit csináltok.
szakvizsga - "B" rész (büntető)
Sziasztok!
Ismét nem lehet belépni a szakvizsga.bunteto@gmail.com fiókba a bunteto201414 jelszóval sem.
Valaki tud segíteni mi a jó jelszó?
Köszönöm előre is!
Anita, azt én is próbáltam, sajnos nekem sem jött be :(
Dr. Attika, köszönöm!
Tudtok abban segíteni, hogy hol találok 2014- es bírósági ítélet mintákat? (Sajnos jelen esetben a google nem a barátom...)
Köszönöm:
Sziasztok!
Én sem tudok bejelentkezni szakvizsga.bunteto@gmail.com-ra!! Aki megváltoztatta a jelszót legyen szíves már közzé tenni, mert azt írja ki nem jó a jelszó.
Köszi...
sziasztok!
Az új jelszó: bunteto14. Ezzel most be lehet lépni. üdv
Erika
Sziasztok,
buntetjog szakvizsgahoz eladok a kovetkezo uj konyvek:
Belovics Ervin- Toth Mihaly: Bunteto Eljarasjog, a 2013. novemberi Novellaval
(HVG ORAC 2013. november)
Ara:6000 Ft (bolti ara:7900 Ft)
Toth Mihaly- Nagy Zoltan: Magyar buntetojog, kulonos resz
(Osiris, 2014)
Ara: 4500 Ft (bolti ara: 5480 Ft)
erdeklodni lehet emailen: horvathszabolcs@hotmail.com
telefonon: 06209253556
Udv,
Horvath Szabolcs
Cáfolnám, hogy az írásbelire minden bevihető, mert nem nézik, legalábbis a saját tapasztalataim alapján. Decemberben írásbeliztem, mindenkinek átnézték az összes bevitt jogszabályt és a két felügyelő hölgy gyakran tett sétát a két asztalsor között és mögött.
Köszi a segítséget, én is úgy tudtam, max. jogszabályt lehet bevinni.
2014- es iratmintára van ötletetek? A birosag.hu -n hiába kerestem.
és be lehet vinni olyan jogszabályt és használni, ami a keretdiszpozíciót tölti ki? pl. KRESZ? köszi a segítséget előre is!
Igen, jogszabályt bármilyet használhatsz, sőt pont a KRESZ volt az, ami szükséges volt valakinek, azon a napon, amin én is írásbeliztem. Bár így elvileg 2 kartondoboznyi jogszabállyal jelenhetnél meg, hiszen szinte bármi előfordulhat egy-egy jogesetnél. :) Ha nincs nálad az adott, szükséges jogszabály, kérhetsz bárkitől a teremben, a felügyelő hölgyek is igyekeznek segíteni.
2014-es iratmintával kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni.
Üdv mindenkinek!
Én szep.10-én megyek, most kezdek tanulni, 8 nap szabira engedtek el vizsga előtt. Szerintem esélytelenek nyugalma, de minden tőlem telhetőt megteszek.
Ha van valakinek bármilyen jó kidolgozása, ami hatályos,azt köszönettel veszem.
Mindenkinek sikeres felkészülést!!
Nem reménytelen ne aggódj, páromat is csak annyira engedték el, felejtsd el a kidolgozásokat, csak a törvényeket vedd végig az is épp elég lesz ennyi idő alatt meg a megadott Bkv-k és jogegységik rendelkező részeit, és szorítok hogy olyat kérdezzenek amit tudsz!
Én 3.-án megyek de még sok szabival is esélytelennek érzem, akkora az anyag..:(
Sziasztok! Jön valaki szeptember 4-èn?
drnyuszi: rosszul emlékszem, hogy Te is júniusra tervezted a B részt?
Sziasztok!
Én szeptember első hetén megyek büntiből, ez lesz az első szakvizsgám, 1-jén írok, 5-én szóbeli. Valaki esetleg valamelyik alkalommal osztozik velem a megtiszteltetésben? ;)
M.K. Andrea!
Elsején írásbelin találkozunk akkor! De én 3.-án szóbelizek, túl akarok lenni rajta amilyen hamar csak lehet...
Kedves btmr!
Remek, köszönöm. De ha egy mód van rá (és netalán túléljük majd az írásbelit), a szóbelid után kérlek, emlékezz meg rólunk és írd meg a tapasztalataidat-no meg a kérdésekért sem haragudnánk... :)
Van vmi infód egyébként a vizsgáról? Mert én csak mantrázok és mantrázok, de ez a kétségbe esésen mit sem változtat...
Átérzem a kétségbe esést! Persze megosztom ha túl vagyok rajta a tapasztalatokat és a kérdéseket amikre emlékezni fogok, ha túlélem..
Nagyon vegyeseket hallottam, sajnos minden bizottságtól függ...
dini4, köszi.
OKtóberben jön valaki?
Szia M. K. Andrea!
Én meg az 5-ei szóbeliden osztozok majd:)
Amúgy én is azt hallottam, hogy minden bizottságfüggő. Ezen a fórumon is írták, hogy volt olyan, hogy 5-ből 4-et kivágtak, de azért a tapasztalatok zöme meg pozitív volt. Én vegyesből írtam, ott a bizottság jó volt, bár az elnök nem volt valami jóindulatú, meg furcsán kérdezett, de a tagok teljesen jó fejek voltak. A lényeg, hogy meglegyen, hiszen a 2-es a jegy, a többi luxus:)
Tanul valaki a Polt Péter által elkövetett Tolsztojt megszégyenítő könyvkötetből ? :)
én elkezdtem olvasni de a felénél áttértem a jó öreg egyetemi tankönyvemre, mert érthetőbbnek találtam és kevésbé terjengősnek, na meg a lényeg jobban benne van..
Kedves btmr!
Nem tudod, hogy a szabs-bvtvr-el mi a helyzet? Mindenképpen mindkettőből kérdeznek? Csak mert ugyebár egy tételsoron van.. és gondolom a bvtvr azért gyakrabban felmerül kérdésként... ;)
Van vkinek infója arról, h 5-én hányan vizsgázunk?
Kedves Andrea!
Szintén bizottság függő sajnos...de azért egy egy kérdés szabs-ból is mindig szokott lenni, inkább olyat hallottam hogy különös részi kérdés maradt el..
:( Nem pont ezt szerettem volna hallani, de köszi... :) Végülis majd alszunk, ha öregek leszünk ;)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02