Sziasztok!
Ha valakinek van bv-s jegyzete (hatályos), kérem, hogy küldje el nekem email-ben!
Köszönöm szépen előre is!
Sziasztok!
Ha valakinek van bv-s jegyzete (hatályos), kérem, hogy küldje el nekem email-ben!
Köszönöm szépen előre is!
Sziasztok!
Sorstársakat keresek, akik 06. 26 vagy 27-én jönnek szóbelizni, egymás vállán sírás céljából, illetve, h egyeztessük ki hol tart stb..
Én 27-én megyek :-)
Sziasztok!
Én 23-án megyek írásbelizni anyagi jogból, 26-án szóbelizni.
Vannak esetleg valakinek iratmintái az írásbelihez?
Kitartást mindenkinek!
Szevasztok,
Nemrég vizsgáztam és gondoltam megosztok néhány tapasztalatot. Nekem sajna újra kell mennem, de ez az én hülyeségem volt.
A Kúrián voltam, szerintem nagyon korrekt és rendes bizottság volt és sikerült is volna, ha ...
Az írásbelimet is elfogadták, (jogeset megoldás) a szóbelin kijavíthatod, ha úgy gondolod és ebből nem csinálnak problémát.
Jó tanácsok:
A szóbelin oda kell tenni magad, mindenre kell tudni meggyőzően válaszolni, nem hebegni-habogni, határozottan mondani kell a dolgokat.
Az én hülyeségem az ott volt, hogy kevés időt hagytam a tanulásra.
Kivettem három hét szabadságot, de higgyétek el, ha nem csinálod a büntetőt napi szinten, az NEM ELÉG. Kb annyi, hogy egyszer átveszed.
Megkérdezik, hol dolgozol és attól függően kérdeznek. Ha olyannal ülnek szemben aki nem foglalkozik az adott jogággal, ott a jogszabályokat és a megjelölt kötelezőt kell tudni, alaposan.
Szóval, nem egyszerű, de majd ősszel újrázok, így a nyáron is folyamatosan karbantartó tanulást kell csinálnom.
Munka és család mellett több hónap kell rá, erre tényleg figyeljetek.
Sok szerencsét mindenkinek !
Sziasztok!
Túl vagyok bv-ből a pótvizsgán, sikerült és annyit tudok mondani, hogy nagyon rendesek voltak, semmi olyat nem kérdeztek, ami nagyon extra vagy rosszindulatú lett volna. Nem gyakorlati kérdések voltak, hanem csak a jogszabály (bv-ből elsősorban a bv.tvr. és a bv. szabályzat).
Egyébként teljesen egyetértek Zozinho-val, a három hét nem elég; nekem a bv. bánta, és még szerencse, hogy nem az egészből kellett újráznom.
Sziasztok! Jövőre kezdeném a szakvizsgát B modullal, egyenlőre csak nézelődök, keresgélek. Próbálok anyagot gyűjteni. Ha vannak valakinek kidolgozott tételei, akkor legyen szíves segítsen rajtam és adja meg a kezdő lendületet! Előre is köszönöm!
Aranyvakond, Zozinho!
Megteszitek, hogy leírjátok a kérdéseket?
Köszönjük előre is!!!
27-én megyek, és van okom a sírásra. Még valaki?
Ajró Özsén
Sziasztok!
Mai vizsga kérdései az alábbiak voltak:
Btk.:
Be.:
Bv/Szabsértés:
Végtelenül rendes, segítőkész bizottsággal a Kúrián, és szerintem a jegyeket is felülértékelték!
Kitartást mindenkinek!
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy mi a bünti szakvizsga oldal felhasználóneve és jelszava?
Szia!
A közös email: szakvizsga.bunteto2013
jelszó: bunteto201313
Sziasztok!
Marmi,én is holnap próbálkozom, de lehet, hogy el sem kellene menni... :( Pedig nem mondom, hogy nem tanultam, de csak a nagy káosz maradt. Neked sikerült befejezni, ismételni?
Szia Dini4!
Kéz - és lábtörést holnapra!
Én csütörtökön megyek és rajtam is nagyon el tud uralkodni a vizsgadrukk, ezért igyekszem csak pozitív dolgokra koncentrálni. Hétfőn az írásbelin bejött!:)
Mindent bele, mutasd meg nekik!
Győzzétek le a vizsgadrukkot.
Tanács: A vizsga előtt álljatok a vizsgahelység elé. Az érkező vizsgáztatóknak határozottan, jól hallhatóan köszönjetek.(Megjegyeznek benneteket és honorálják a köszönést később a minősítésnél.) Véletlenül se legyen kezetekben jegyzet.(Ezzel sugalljátok, hogy nem most készültök fel.)
Belépéskor a szóbeli köszönést követően hajtsatok fejet.(Kifejezitek, hogy tisztelettel elfogadjátok a bizottság döntését.) Leülve folyamatosan a bizottságot nézzétek, mintegy pásztázóan. A tételek kidolgozásánál is mutassatok határozottságot. Ne görcsösen jegyzeteljetek, hanem "hányavetien". Kérdés-válasz során ne csak a kérdés feltevőt figyeljétek, hanem egy másik vizsgáztatót is.(Ezzel a többi vizsgáztatóban azt a benyomást keltitek, hogy az ő részvételüket is fontosnak tartjátok.) Válaszadáskor pedig enyhén dőljetek hátra és próbáljátok azt érzékeltetni, hogy nem vizsgán vagytok, hanem kollegális megbeszélést folytattok.
Dr.Attika! Ezek tényleg jó ötletek, csak egyet pontosítanék: a szakvizsgán nincs tételkidolgozás :)
Mindenkinek egy kalappal!
4 éve még volt tételkidolgozás. Bocsi. Azóta nem szakvizsgáztam.
4 éve még volt tételkidolgozás. Bocsi. Azóta nem szakvizsgáztam.
Hello!
ne féljetek! Ma voltunk szóbelizni, senki sem bukott meg. nem kérdeznek nehéz tényállásokat. Sikkasztás, hűtlen kezelés, ezeket mindíg. Általános rész, kísérlet, előkészület. Sajnos a bv-t is elég jól átkérdezik.
Puszi
Sziasztok!
Tegnap vizsgáztam az IM-ben, sikeresen!:)
A kérdéseim:
Anyagi:
Be:
Bv:
Szabs:
A bizottság nagyon segítőkész, jóindulatú és végtelenül korrekt volt! Sok kérdés volt, de ha valami nem ugrott be, példákkal, jogesetekkel segítettek.
Kitartást mindenkinek!
Sziasztok!
Ha van fölöslegessé vált Dialogos:
Légyszi írjátok meg, hogy mennyiért adnátok el.
Előre is köszi!
Sziasztok!
Eladóvá vált a Dialog Campus kiadó gondozásában a jogi szakvizsga segédkönyvek sorozatban Herke Csongor: Büntető eljárásjog c. könyve. Ez a negyedik, átdolgozott kiadás. Kézirat lezárva: 2012.június 30. Újszerű állapotban van kb. 10 oldalon van benne kihúzás a többi teljesen érintetlen. Bolti ára: 6800,-ft én 5.000,-ft-ért odaadom. Budapesti átvétellel bármikor megoldható.
Sziasztok,
a gmail ma nem engedett bejelentkezni (a régebbi, 2013-as hozzáférésekkel), ezért megváltoztattam a szakvizsga.bunteto@gmail.com-jelszavát bunteto201414-re.
Jó felkészülést kívánok mindenkinek!
Sziasztok!
A 2014. július 10-i bejegyzésemben tévesen tüntettem fel az eladásra meghirdetett könyv árát, az helyesen 3.000,-ft.
Sziasztok!
Vki tudna nekem segíteni, büntető anyagi írásbalin mire lehet számítani? Amennyiben bírósági határozatot kell írni, a formaságokat be kell tartani? (Fejléc, ügyszám stb....)
Mit lehet bevinni?
Köszönettel,

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02