Sziasztok!
Nekem is új BV kidolgozott anyagra lenne szükségem. Esetleg tudna valaki küldeni? mbc8px Te végül kaptál kidolgozott anyagot?
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Nekem is új BV kidolgozott anyagra lenne szükségem. Esetleg tudna valaki küldeni? mbc8px Te végül kaptál kidolgozott anyagot?
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Az alábbi könyvek eladóak (egyikben sincs aláhúzás):
Büntetésvégrehajtási jog és szabálysértési tételek
Ötödik, átdolgozott kiadás
Dialóg Campus Kiadó, 2013
Lezárva: 2013. április 30.
Büntető eljárásjog
Negyedik átdolgozott kiadás
Dialóg Campus Kiadó, 2012
Lezárva: 2012. június 30.
Akit érdekel valamelyik az eladojogiszakvizsgakonyvek@gmail.com címre írhat, az árban biztosan megegyezünk. Átvétel személyesen Budapest belvárosában. Szükség esetén postázom.
Kitartás!
Sziasztok!
Kérem, hogy akinek van eladó Dialóg Campusos Büntetőjog II. Különös rész könyve, az jelezze nekem, mert megvásárolnám.
Nagyon köszönöm!
E.
Sziasztok!
Eladók az alábbi Dialóg Campusos könyvek, átvehetők Budapesten (igény esetén Miskolcon vagy Gyöngyösön is).
Büntetőjog I. (ötödik kiadás)
Büntetőjog II. (harmadik kiadás)
Büntető eljárásjog (ötödik kiadás)
A könyvek minden oldala ki van húzva szövegkiemelővel, de megkímélt állapotúak.
Érdeklődni a schnauzer.barat kukac gmail.com címen lehet.
Andi
Sziasztok!
BV írásbelihez kidolgozott tételek az új BV törvénynek megfelelően megvan vkinek?
Nagyon hálás lennék, ha megküldenétek! :) Előre is köszi :)
balogh.csilla.tunde@gmail.com
Sziasztok!
Ha valakinek van a Bv-hez kidolgozott anyaga, akkor kérem, küldje meg nekem a lion666@freemail.hu címre. Előre is köszönöm. Jó tanulást!
Sziasztok! Nekem is bv kidolgozottakra lennne szükségem. Nagyon megköszönném, ha valaki küldene: kinga.geczi@gmail.com. Illetve az lenne még a kérdésem, hogy a minősített eseteket mennyire kérdezik? Esélytelen, hogy meg tudjam tanulni őket...
Sziasztok!
Első szakvizsgás kezdőként két kérdésem lenne:
Előre is nagyon, hálásan köszönöm a segítséget!
Üdv:
Orsi
Aki Bv-ből írásbelizik, annak ajánlom figyelmébe: Vókó György Büntetés-végrehajtási jog és szabálysértési tételek c. könyv, Dialóg Campus, Jogi szakvizsga segédkönyvek
Eladnám, ez kell a bv írásbelihez és szóbelihez, anyagiból meg eljárájogból pedig úgyis a törvény az alap.
Érdeklődni: fairy85@citromail.hu email címen.
mindenkinek kitartást!!!
Sziasztok! Eladóvá váltak az alábbi szakvizsga felkészítő tankönyveim:
mentes - ára: 3.000,-Ft
Postán tudom küldeni bárhová!
Sziasztok!
Másfél hete voltam a Kúrián B részből vizsgázni. Nekem nagyon hasznosak voltak a felkészülésnél a korábbi kérdések, tapasztalatok, így én is megosztanám a kérdéseimet Veletek.
Írásbelizni BV-ből voltam, bv bírói döntést kellett hozni magánelzárással kapcsolatos bírósági felülvizsgálati ügyben.
A szóbeli kérdések, amikre emlékszem:
Bv: végrehajtást kizáró okok, példa a tv-ben meghatározott egyéb okra, elévülés melyik büntetésnél mennyi, kötelező kegyelmi eljárás, ügyész szerepe a végrehajtásban, védelem és képviselet joga a végrehajtásnál
Szabs: ügyintézési határidő, és meghosszabbítása, szabálysértési elzárást ki szabhat ki (azon belül a bíróságon ki járhat el - egyesbíró + önálló aláírási joggal bírósági titkár)
Bünti: bűnösség formái, szándékosság, gondatlanság fogalma, előkészület fogalma (melyik előkészületi magatartást lehet egyedül, "magányosan" is kifejteni - vállalkozás), lopás egyenes vagy eshetőleges szándékkal lehetséges, elhatárolása a sikkasztástól (lopás már a birtokot sérti, sikkasztás a rendelkezési jogot), közokirathamisítás fogalma, melyik elkövetési magatartás lehet gondatlan is (közreműködés), minősített eset (ha hivatalos személy követi el)
Be: bizonyítás törvényessége, bizonyítási eszközök, bizonyítékok értékelése, mit lehet bizonyítékként figyelembe venni, mit nem (pl. bcsből származót), ítéletben mit mondanak ki (bűnösség, büntethetőség kérdése, büntetés stb), melyek a járulékos kérdések, fellebbezés mit érint, mit nem, mikor van korlátozott felülbírálat, külön - különleges eljárások közti különbség (külön: érinti a büntetőjogi felelősséget, különleges nem), különeljárások felsorolása, különlegesre példák
Nekem 5,4,4 lett és csak azok táborát tudom erősíteni, akik azt írták, hogy korrekt, rendes, segítőkész bizottságnál vizsgáztak! :)
Kitartás mindenkinek!!!
Sziasztok,
Büntető jogegységi határozatokra, AB határozatokra kell időt fordítani, lehet egyáltalán? Vagy a fő törvények bőven elég?
Nézem az elsajátítandó joganyagot, de valami rengeteg ilyen mellékesnek tűnő van...:( de közben meg lehet, hogy fontos?
Köszi!
Sziasztok!
Eladó egy alig kihúzott, Balogh Ágnes:Büntetőjog II. Különös rész jogi szakvizsga segédkönyv, harmadik, jelentősen átdolgozott kiadás (Dialóg Campus Kiadó, lezárva: 2014. március 15.). Ára: 4.000,- Ft.
Üdv,
Edina
Sziasztok!
Megosztom a tapasztalataim, mivel nekem is sokat segített a fórum!
Bv-írásbeli feladat:
Terhelt 2 év 8 hónap börtönt kap, nem kezdi meg a letöltését, elfogatóparancs útján kerítik kézre, ezért kizárják a feltételes szabadság kedvezményéből.
1 évet letölt a büntetésből, jó magaviselet, többszöri dícséret stb. Kéri az enyhébb végrehajtási szabályok engedélyezését. A BV-intézet előterjesztésében megerősíti a terhelt kérelmében foglaltakat(jó magaviselet, dícséret stb..) de a kérelem teljesítését nem támogatja. Feladat: hozzon bv bírói határozatot.
Megoldás: Az elítélt kérelmét érdemi vizsgálat nélkül, végzéssel egyesbíróként az iratok alapján (meghallgatás és tárgyalás tartása nélkül) elutasítottam, mivel az enyhébb végrehajtási szabályok alkalmazásának törvényi akadályát képezte a feltételes szabadság kedvezményéből történő bírói kizárás. Az indokolás részben kifejtettem hogy miért kell elutasítani, és leírtam hogy a kérelmet érdemben nem is vizsgálom/vizsgálhatom. Jogorvoslat 8 nap, kézbesíteni kell a végzést ügyésznek, terheltnek (BV útján. - 5-öst kaptam rá nem, is mentünk bele.
Szóbeli: Pénteken voltam Szalay utca 16. ban. Bizottság: ügyvéd, ügyész + Tóth Mihály (Pázmányos, és Pécsi egyetemi tanár, volt ügyész). Segítőkész volt a bizottság, a BV kivételével az összes kérdés gyakorlati példák alapján tették fel.
Bjog: szexuális erőszak ha többen követik azonos alkalommal; időbeli hatály kérdése gyakorlati példán; foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés
BV/ Szabs: szabs elévülése, sértett jogai a BV-során (arra volt kíváncsi, hogy a sértett kérheti az értesítést meghat bcs. körben a terhelt szabadon bocsátásáról/szükéséről), végrehajtási fokozatok, különbségek, jellemzők
Be.: kötelező védelem különeljárásokban, szakértő szerint nem kórós elmeállapotú a terhelt de szellemi leépülésben szenved kötelező-e a védelem (igen), ...több sajnos nem jut eszembe.
végeredmény 5,4,3.
Az volt a benyomásom, hogy a vizsgáztatók főként arra kíváncsiak, hogy gyakorlati példákon miként tudod alkalmazni a jogszabályt, 24-es felsorolásokat nem kértek viszont a kérdésekben mindig volt valami kis "finomság" :)
Az erő legyen veletek!
Sziasztok,
eladnám az alábbi szakvizsga könyveket:
Mindegyik könyv kihúzás-mentes, gyakorlatilag érintetlen. A négy könyv ára együtt 13.000,- Ft., Budapesten átvehetőek.
Érdeklődni a yellow2013@freemail.hu e-mail címen lehet.
Sziasztok!
Eladóak az alábbi büntetőjog szakvizsga segédkönyvek:
A két könyv ára: 7.000,- Ft.
Üdv,
Edina
Sziasztok!
BV-ből, ha valakinek vannak kidolgozott tételei, nagyon nagyon megköszönném, ha elküldené nekem. konczeva86@gmail.com.
KösziKöszi! :)
Sziasztok,
aki április 20-án írásbelizik: ma kaptam értesítést az írásbelivel kapcsolatban, hogy új helyszínen lesz:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
1054 Budapest, Báthory u. 10.
Fszt. Konferenciaterem
Az időpont változatlan, 9 óra, 8:30-ra legkésőbb ott kell lenni.
Jó tanulást mindenkinek!
Ez a szakvizsga rendszer tényleg nem ér semmit. Kidolgozott tételeket kérnek a jelöltek.Szerintem a tételek világa az egyetemi záróvizsgát követően lejárt. Itt arról kellene számot adni, hogy a jogi egyetem elvégzését követően ki, mennyire készült fel a jogi tanulmányok gyakorlati alkalmazására. Legyen az ügyvédjelölt, alügyész, bírósági fogalmazó, jogi előadó.
Állítólag a szakvizsga rendszere a polgári perrendtartás, büntetőeljárás szabályozási rendszerének újraalkotása mellett is folyamatban van.
Eladó Árboc Kft. kiadványai nagy (A4) alakú Büntető törvénykönyv és Büntetőeljárási törvény, mindegyik 2015 jan. 1-ei állapotnak megfelelő törvényszöveggel.
Nincsenek kihúzva, újszerű állapotúak. Büntetőjog írásbelihez tökéletesek.
Együttes áruk: 2000 HUF
érd: littleold@gmail.com
Sziasztok,
egy kis segítséget kérnék: tegnap voltam bv-írásbelin, a feladat: ukrán állampolgár 3 év börtönt tölt kábítószerrel visszaélés miatt, kapott még 3 év kiutasítást.2015. május 29-én szabadul. EVSZ-t kérelmez, magaviselete példás, dolgozik, 7 dicsérete van. A bv-intézet alátámasztja ezeket, azonban mégsem támogatja közbiztonsági okokra hivatkozva.
Hozzon bv-bírói végzést.
Tudnátok segíteni, hogy ha el kellene utasítani, akkor miért, illetve ha jóvá kell hagyni akkor miért? Én jóváhagytam, mert semmi olyan információ nem volt a feladatban, ami ezzel ellentétes döntésre utalna...
Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Eladóvá váltak az alábbi könyvek:
Büntetőjog I. (Belovics Ervin, Nagy Ferenc, Tóth Mihály) HVG-Orac 2014. őszi kiadás - 10.000,- Ft
Büntető eljárásjog (Herke Csongor) Dialóg Campus - 4500,- Ft
Büntetés végrehajtási törvény magyarázata (Belovics, Vokó) - 4500,- Ft (az új bv.tv.-hez kapcsolódik)
A könyvek mindegyike jó állapotú, az első kettőben helyenként van kihúzás/aláhúzás.
Nekem mindegyik kifejezetten hasznos volt a szakvizsga felkészüléshez.
Tartsd meg a könyveket, mert jogászi pályádon jól jöhetnek.
Igen, nekem is nagyon jól működnek porfogónak a pincében :) Kidobni sajnálom őket, bár azt nem tudom megmondani miért.
Mert ragaszkodsz hozzá. Én sem adtam még el könyvet. Egy irodai költözéskor videomagnós dobozba tettem jogi könyveket és levittem a teherautóhoz. Jövök a második fordulóval és mondja a sofőr, hogy egy cigánygyerek felkapta és elrohant vele. Egy ideig bosszankodtam, de rájöttem, hogy esetleg hozzásegítettem egy fiatalt ezekkel a jogi könyvekkel ahhoz, hogy megszeresse a jogi pályát. Reményeim szerint a fiatalember aki elvitte már valamelyik jogi egyetemünk padjait koptatja.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02