helló,én szerdán vizsgázok,ha sikerül,és akkor még nem késő,megalkudhatunk róla:-)
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Eh, én is szerdán vizsgázok, vicces lesz :)
Helló,a tavalyi, szóval tudtommal ez a legújabb.A tételek számozása már más,de kb minden benne van.nem vagyok a nagyon kiszínezgetős fajta,úgyhogy még tetszés szerint összefirkálható:-)
a szerda tényleg vicces lesz...első vizsga?mert nekem igen,már parázok tőle:-((
Az első lesz, először :)
Sziasztok!
SIKERÜLT!!!!! :-))))) Iszonyú fáradt és rettentően boldog vagyok!!!!
Íme a beszámoló: KIM-ben voltam, nevekre nem emlékszem sajnos, de egy fiatal államtitkár volt az elnök, ő kérdezte közig-alkjogot, egy idősebb bácsi Miskolcról a munkajogot kérdezte és egy fiatal szőke ELTE-n tanító csajszi az EU-t. Én harmadiknak mentem be, összesen négyen voltunk.
A vizsgára már olyan állapotban voltam, hogy azt sem tudtam, fiú vagyok-e vagy lány, és úgy éreztem, meg sem tudok majd makkanni.
Az első lány ismétlővizsgás volt, vagy 50 percig volt bent, és halál sápadtan jött ki, mondván, hogy kedvesek, de mindent kérdeznek és tuti megbukott, mert nagyon nyögvenyelősen ment...nem bukott meg, mindenből átengedték. :)
A bizottság tündéri aranyos volt. Látták, hogy nagyon izgulok, ezért próbáltak beszélgetni az elején, hogy elmúljon a vizsgadrukk. Munkával kezdtem, a bácsi mindent pontosan akart (érthető és jogos elvárás), a pontatlanságokat mindig kijavította, de alapvetően Mt-s kérdések voltak: felmondás, jogellenes felmondás következményei, elévülés, munkavállaló kártérítési felelőssége. Kérdezett Tb-t, a szolgálati időt, mi az, hogyan számítják, mi számít bele, mi nem.
Köziges fiatal államtitkár egy darab kérdést tett csak fel a Ket-ből, a képviselet szabályait... Ehelyett, ami inkább érdekelte: népszavazás, népi kezdeményezés, adatvédelmi törvény, milyen eljárás van, ha megtagadják a kötelező adatszolgáltatást, köztársasági elnök jogkörei, kiket nevez ki, jegyző feladatköre, kormánybiztos, kormányhivatalok, miniszterhelyettes, kormány feladatkörei, megalakulása. Ezekre emlékszem, rengeteget kérdezett, de nem akart mélységeiben belemenni, csak arra volt kíváncsi, h van-e róla fogalmam és segített is, rávezetett, ha valami nem ugrott be.
EU-ból Bizottság feladatkörei, összetételei, tagállamok elleni kötelezettségszegési eljárások, alapszabadságok korlátozása, Keck formula. Beszélgetős formában kérdezte, és rákérdezett tájékozottsági dolgokra, pl hogy Mo. ki ellen indított eljárást és miért (Szlovákia). Én is kb 50 percig voltam bent.
3-3-4 jegyek születtek, a munkás bácsi azt mondta, erőteljes hármas, de a pontatlanságok miatt nem jobb. Az EU-s még meg is dicsért. És annyira cuki volt az elnök, mondtam neki, hogy tudom én ezt jobban, csak már rettentően ki vagyok merülve (éjszaka konkrétan egyetlen percet sem aludtam). Erre ő mosolyogva mondta, hogy nem kell ezt ennél jobban tudni, és erőteljes, mosolygós kézfogással gratulált a szakvizsgák letételéhez. Szóval iszonyat boldogság van!!!! :-))))))
Mindenkinek kitartást!!!
Sziasztok!
Írt valaki már közigből? Ha igen kérelk írjátok le h mire lehet kb számítani.
Köszi
Leevi,miből írsz?
Dragunov,szerdán a kora esti órákban írok majd,hogy meglett-e,és tudom-e adni a könyvet:-)
Munkából írok, te miből fogsz?
én is munkából,de már szétparáztattak,hogy nem szereztem kommentárt(csak 1 nagyon lebutítottat),és nem fogom tudni megírni,szóval örülnék,ha már látnám,hogy mivel állok szemben:-)főleg így,hogy tb-t is adhatnak jogesetnek...szép lesz:-)
Azt remélem, hogy a tb-s jogesetet elkerüljük :)
Amúgy meg kommentárom nekem sincsen :)
Igen,állítólag ez a legkönnyebb,én ezért választottam,mert amúgy közöm nincs hozzá:-)majd beszámolok,milyen volt.A közig tényleg brutál,a ket oké,de az alkotmányban sok olyan van,amit nem voltam hajlandó megtanulni,egy idő után "belázad" az ember.
Leevi,kalappal nekünk holnapra:-)
Szükség lesz rá :D
most pakolom össze a jogszabályokat,lesz 1 batyunyi cókmókom...
Én is azt csináltam, nagyon remélem, hogy legalább a jogszabályokat sikerült rendesen összeszednem :)
gyors csekkolás:-)a 3 tb-s jogszabály,ket (hátha tb 6ározat lesz),Mt, a két közszférás cucc,meg a Pp-ből az ítélet részei. nekem ennyi...van még vmi?
Úgy nagyjából stimmel :) nálam is ezek lesznek
sziasztok! április elején megyek közigből (korábban a munkát és eu-t megcsináltam, de közigre nem jutott időm). most kezdem összeszedni az anyagot. aki már benne van az tud nekem segíteni abban, hogy az önkormányzatos résznél melyik tv-t tanuljam? van az 1990. évi LXV. és a 2011. évi CLXXXIX. nem nagyon van időm bogarászni, hogy mi a különbség. kell mindkettő? ti miből készültök?
pipe: Az új Ötv. legtöbb rendelkezése jövőre lép hatályba, ami hatályban van 2012. január elsejétől, az a törvényességi felügyelet, és a megyei önkormnyzatra vonatkozó rész. A többi, a települési önkormányzatra vonatkozókat a régi Ötv-ből kell tudni.
Találkozott már valaki ilyen esettel? Március elején jelentkeztem elektronikusan a vizsgára, még ekkor be is fizettem az összeget, az automatikus üzenet meg is jött az előjelentkezésről és a figyelmeztetésről, hogy ha nem fizetsz dádá lesz, stb.
Az A részénél én anno kaptam a jelentkezést követő pár héttel e-mailt, hogy véglegesítették az időpontot. Ehhez képest a vizsgám pénteken lesz és még mindig nem jött ilyen e-mail, a rendszerük is csak előjelentkezett áldozatként jelöl. Küldtem nekik e-mailt ezzel kapcsolatban, de erre egy hét alatt még nem sikerült válaszolniuk.
Most már kellően idegbeteg vagyok a röhejes anyagmennyiség ismétlésétől (szokásos nem tudok semmiből semmit kategória), úgyhogy nem kívánom őket még telefonon is megkeresni, ha nem muszáj. Szóval találkozott ezzel már valaki? Előjelentkezettként megjelenhetek ott nagy buzgón, lobogtatva a kinyomtatott banki kivonatot? Ez lett most a rendes eljárás? Valamit csak kell ezzel az előjelentkezéssel csinálniuk, mivel náluk van most a labda.
Köszönöm előre is, ha van valakinek hasznos válasza. Megyek is vissza, folytatom az idegbajoskodást.
sytver24: köszönöm az infót, akkor csak az említett részt nyomtatom ki :):)
Hazo, én személy szerint nem éltem át ilyet, csak hasonlót és 3 nap alatt 3 évet öregedtem az ő töketlenségük miatt, továbbá vizsga előtt 3-4 nappal 2x kellett személyesen bemennem, mert emailre válaszolni luxus, telefont felvenni luxus...
De a te eseted konkrétan korábban már olvasható volt itt valamelyik fórumon, mások is jártak így és sajnos az egyetlen járható út a telefon ezerrel. Aki felhívta őket ezzel a gonddal, azt azonnal véglegesítették.
Tudom idegbaj, de nem úszod meg a telefont...holnap 13.00 és 16.00 között feküdj rá!
Hazo:
Én ma voltam, a vizsgázni, a véglegesítésről szóló visszaigazoló mail, pedig 4 nappal ezelőtt jött meg :)
Most még viszonylag. :)
De ha peched van, vannak olyan "vicces" vizsgáztatók akik kérdezik a hatályos jogszabályt és az újat is, pl. olyan formában, hogy az Mt. esetében megkérdezi, hogy adott kérdésben az új Mt. mennyiben tartalmaz más szabályozást.
Tudom, hogy elvileg nem tehetné meg, de mégis...:)))

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02