Klotűr: és mikortól hatályos?
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Már.
hurrá!!!
Hatályos "már", hogy elegendő idő legyen a jogszabály alkalmazására való felkészülésre.
Kedves Jevgenyij Fjodorovics Dragunov! ;)
Van új Novissima EU-m, írtam a másik fórumba, amit nyitottál.
lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású de nem értem, hogy sokan, hogy tudtok felkészülni erre 10-12 nap alatt? Biztos nincs ferdítés?? 4-4 nap alatt lenyojátok a tárgyakat. a munkát még el tudom képzelni, de a többit??!!! Nekem csak a közig részhez kell min 2 hét. vagy erősen szelektáltok?
a választásról szóló tétel nincs meg valakinek kidolgozva? számomra rettenetes. képtelen vagyok átrágni magam rajta!!!
Pipe, én február 29-én voltam ebből a részből, gondolom, az anyag azóta sem lett volna kevesebb, és én ca. 4 hetet tanultam rá. (Az más kérdés, hogy nekem munkahelyi követelmény a jó vagy a jeles osztályzat.) Szóval ne érezd magad nehéz felfogásúnak, akinek 10-12 nappal sikerül, az biztos, hogy nagyon szerencsés (is). A választásról szóló tételekhez én csak az új tv.-t (az ugye kb. 4-5 o.), az eljárási részéhez pedig a Dialógos könyvet tanultam, ami e témában még viszonylag hatályos, és baromi tömören, lényegre törően összefoglalja. Szerintem próbáld meg beszerezni, ha még nincs meg, mert rengeteg tételnél segítséget nyújt. Remélem, tudtam segíteni, kitartás! :)
Sziasztok! Most így, a 3. vizsgára csatlakozom hozzátok. Kérdésem az lenne, hogy Ti mit tanultok az Ogy. tv-ből, melyik §-okat?
Kedves Pipe!
Megnyugtatlak, nem vagy egyedül, én 2-3 nap munka-tb rész törvények átolvasása(!) után már tudom, hogy ezt 10 nap tanulással nem tudnám befogadni az agyamba...max ha nem aludnék és valami pörgetőt ennék mellé (akkor is neccesen)És akkor hol vagyok még attól, hogy tudjam is az olvasottakat...plusz közig-alk.,eu-ról nem beszélve...én már az anyagok nyomtatásába lefáradtam :) és nem a jelesre hajtok, csak görbüljön (utolsó vizsgám)
Közig-alk-ból nincs valakinek egy használható kidolgozott jegyzete? Nagyon hálás lennék! Esetleg akik mostanában vizsgáztak?
Én előre felajánlom az összes jegyzetem+nyomtatott anyagomat a vizsga után (ha sikerrel vettem az akadályt)!
Kedve Pipe!
Csatlakozom az előttem szólókhoz. 4 hete tanulom ezt a részt, holnap megyek belőle és még így soha nem örültem volna egy kettesnek, mint most. Lehet, hogy bennem van a hiba és nehéz a felfogásom vagy így az utolsó vizsgára már teljesen kész az idegrendszerem, de totál hülyének érzem magam belőle...úgyhogy PÁNIK van, nem kicsit...
De lehet, ha még 4 hetem lenne ez akkor sem változna...iszonyú mennyiség és megfoghatatlan, számomra sokszor értelmezhetetlen. Néha úgy érzem, kínaiul is lehetne, ugyanennyi esélyem lenne. Inkább még egy polgári és büntető ehelyett...És fáradt vagyok és most jól esik panaszkodni.
Örülök, hogy nem vagyok egyedül az érzéssel :):). Hihetetlen mennyiség az anyag!!!! És valóban már a nyomtatás fárasztó :):):)!!!!
Gavotte, neked nagyon drukkolok mára. Kérlek majd azért számolj be nekünk a tapasztalataidról.
Gavotte, sok sikert, várjuk a beszámolót!
Közig írásbelire milyen jogszabályokat vigyek be?
...én is azon a véleményen vagyok, hogy inkább még 1x bevállalnám a büntetőt, ez a C rész nem igazán jön be nekem :(( semmi izgalmas nincs benne :) Lelki szemeim előtt minden nap elképzelem a nagyon-nagyon rendes vizsgabizottságomat :) és próbálok agytágítani...
Sziasztok!
Sikerült, végeztem!!!
Alapvetően rendes bizottság volt, de ez csak az eredmény hirdetéskor derült ki, addig nagyon szigorú arcot vágtak és össze-vissza kérdeztek mindent...
EU-ból ma valami oknál fogva mindenkitől a Cartesio ügyet kérdezték oda-vissza, elölről-hátra.
Kérdések:
közig.: területszervezés, népszavazás országos és helyi is, szervezet-szabályozó eszközök, önállóan fellebbezhető végzések, végrehajtás, majd vissza alkotmány központi álligszevek, állampolgárság
Munkajog: munkaviszony megszűnés, megszüntetés, bővebben a rendkívüli felmondás, tanulmányi szerződés, öregségi nyugdíj, jogellenes megszüntetés következményei mindkét oldalról,hirtelen ebből ennyi jut eszembe ebből
EU: bizottság, Cartesio perjogi része, rendes jogalkotás, irányelv közvetlen hatálya, közvetett hatálya, alapítószerződések...
Kitartás mindenkinek és drukkolok nektek!
Alaposak voltak, átlag 40-50 percet voltunk bent, de a jóindulat vezérelte őket!
gavotte: nagyon nagyon gratulálok és jó értelemben rendkívül irigyellek!!!! holnapra egy hatalmas pihenést és szép nyarat neked :):):)
gavotte: Gratulálok!!! Határtalan lehet az örömöd most :) Többieknek kitartás, mi is hátunk mögött tudjuk pár hét múlva a tanulást meg a vizsgát ;)
Gavotte, én is gratulálok! És én is irigyellek. :)
Kedves Fórumozók!
Írásbelire lehet bevinni BH-kat, vagy csak és kizárólag a tv ami megengedett? mik a tapasztalatok?
Fel szeretném hívni a leendő vizsgázók figyelmét,hogy a tételsor mindannyiunk nagy örömére megváltozott!!
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy ha a jelentkezéstől számított 2-3 hét múlva sem véglegesítik az időpontot az elektronikus jelentkezési rendszerben, akkor érdemes rákérdezni? (mármint ha felveszik a telefont...vagy e-mailre reagálnak?) Másik kérdésem, hogy az előző szakvizsgán kapott ideiglenes bizonyítványt el kell küldeni a Titkárságnak vagy elég ha a vizsgára viszem magammal? Akik elektronikusan jelentkeztek, hogy csinálták?
Köszi a választ!
Sziasztok!
Most észleltem, hogy frissítették a tételsort. Még nem néztem át rendesen, így nem tudom, hogy pl. vannak -e új tételek, de aki mostanában megy vizsgázni szerintem mindenképpen vessen rá egy pillantást.
Jó tanulást és kitartást mindenkinek!
Castor3, nekem vizsga előtti napon, délután 4-kor véglegesítették, pedig másfél hónappal előtte jelentkeztem és fizettem ki. Úgy tűnik ez manapság a megszokott ügyintézés. Teljesen elérhetetlenek voltak egyébként telefonon is és e-mailben is. Ha az utolsó vizsgámnál is ez lesz én már nem fogom megpróbálni keresni őket, úgyis véglegesíteniük kell a listát közvetlenül a vizsga előtt.
Az ideiglenes bizonyítványt én elvittem, de senki nem kérte el. A biztonság kedvéért magaddal viheted, de elküldeni semmi esetre sem kell.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02