szia Adryenn!
ezen én is sokat gondolkodtam, főleg az eu könyv kapcsán. Aztán a sors döntött helyettem, ugyanis a dialógos eu-s könyv sehol nem kapható jelen pillanat, úgyhogy tegnap megvettem a novissimást. Alkotmányból nem tudom, hogy használható-e bármelyik is....
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Szerintem a Dialógos jobb... de a másik is összefoglalja az anyagot. Aki akarja bármelyikből fel tud készülni.
Köszi mosza a hasznos infókat! :)
A Dialógos könyv mind mélységében, mind színvonalában elég az alkotmány és közigazgatási jog részhez. Semmi más nem kell hozzá. Ha azt valaki megtanulja, az elég az 5-höz. Nem kell az alapjogokhoz más könyvet tanulni. Nekem bőven elég volt.
Sziasztok!
Én szept. 26-án megyek "c"-ből, ami az utolsó köröm.
Akik szintén szeptember második felében mennek, azoktól kérdezem, hogy hogyan tanulnak?
Én kijegyzeteltem a komplett TB és közszolgálat tételsort (kiemelt figyelemmel a "gyakori kérdésekre), mert azoknál nem kell teljes törvény. Mellesleg ráz a hideg az olyan tételektől, ami valaminek a "fő szabályait" kéri.
Szóval kérdésem, hogy alkotmányból nem csinált-e valaki hasonlót az új törvényekből, amik a régi alkotmányt váltották (OGY, ÁSZ, stb...)?
Netes jegyzeteket nem használok, de ilyen sajátban megbíznék.
Jó tanulást!
D
Üdv Mindenkinek!
http://ronniszakkonyv.hu/…zsga_konyvek
Böngésszetek, mert vannak újdonságok, akciók, s ami eddig (tudtommal) nem volt: kiegészítő pótfüzetek korábbi könyvekhez a változásokról.
Nem néztem meg alaposan és részletesen, csak átfutottam, úgyhogy nem tudom, hogy minden részvizsgához vannak-e jó kiadványok...de azért beírom mindhárom fórumba ezt.
HAJRÁ!:-)
Ja, és ugyanitt munkajogból láttam egy egészen friss kiadványt, ami érdekes lehet, összehasonlítás a régi és új Mt.-ről, a továbbélő bírói gyakorlatot is elemezve.
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy hónap múlva megyek szakvizsgázni a C részből, viszont nem tudom elérni a jogiszaki oldalt, hogy letölthessem az anyagokat.Esetleg van vki köztetek aki már korábban letöltötte a vizsgához hasznos anyagokat? (legfőképp az alkotmány-közig rész érdekelne)Át tudná nekem küldeni e-mailben?
köszi
Fágica!
Küldj egy emilt az okb.szuhoj@gmail.com -ra és válaszban átküldöm a lényeget. :)
Kiszi!
Írtam egy emailt. Előre is köszi a segítséget.
Sziasztok!
Az lenne sorstársaimtól a kérdésem EU jogból, hogy a jelenlegi tételsor lefedi-e a a mindenki által emlegetett "csoda" 76 oldalas rövidítettet. Idő rövidsége miatt nem tanulnék mást, és nincs időm sem egyeztetni. Elég-e ha azt tanulom + jogesetek zanzát. Esetleg 76 oldalas rövidített tovább rövidíthető-e még valahol tekintettel arra, hogy régi tételsorban több tétel volt, és netán kikerültek-e tételek. Vagy mit és miből kellene tanulni?
Előre is köszi a válaszokat, és kitartást
Balázs
Sziasztok! Én már a hajrában vagyok, belenéztem a gyakori kérdésekbe..rémes. No mindegy. A köziges tételsorral még nem állok túl jól, a kérdésem, hogy a legutolsó, igaz tavalyi lezárású novissimás könyvben mennyire bízzam meg? Néha kétségbe esem...no meg a gyakori kérdések...nem szeretek magolni :/
Novissimából nekem a köziges volt meg és nagyon bejött. A Ket. szerintem most is kb. jó belőle, az Ötv.-t viszont tök átírták tudtommal.
Sziasztok!
A kollégák segítségét kérném. A jogiszakit nem tudom elérni :( Esetleg máshonnan le lehet tölteni a gyakran ismételt kérdéseket? Esetleg valaki tudna küldeni kidolgozott kérdéseket a snap5@freemail.hu címre? Köszi szépen előre is.
Sziasztok!
Ha van vkinek esetleg használható alkotmány anyaga azt átküldené nekem is a thomasborcsok@gmail.com emil címre?Nagyon sokat segítene, mert szept 19én megyek belőle és...de ezt aki tanulja vagy tanulta úgy is tudja.
Előre is köszönöm a segítségét a kedves ismeretlennek!
Sziasztok megint!
Kérdezném valakitől, hogy EU jogból tényleg nem kellenek a különböző szerződések, valamint a történeti rész?
Hálás lennék, ha valaki válaszolna, esetleg a pár bejegyzéssel ezelőtti válaszomra is. (ki mit. miből tanul)
Előre is köszönöm.
Balázs
Sziasztok!
Kiszi nagyon rendes volt, és átküldte nekem az Eu jog anyagát. Esetleg van még vkinek C (alkotmány, közig, munka)részből anyaga a jogiszaki-ról? Át tudná küldeni nekem a gigy1@freemail.hu címre? Nagyon megköszönném a segítséget.
Delaw, http://www.szakvizsga.hu/gyik.shtml - itt és a facebook oldalukon találtam GYIK-et.
Sziasztok!
Ma voltam írásbelizni munkajogból - megosztanám a jogesetet:
129.
X munkavállaló eladó egy italboltban.
Havi munkabére 90.000.- Ft, melyet kp-ban kap meg, minden hónap 10. napjáig.
Május 7. csütörtöktől 24-ig szabadságra megy és május 6-án kéri a munkáltatót, hogy fizesse meg neki a munkabérét.
A munkáltató nem nagyon áll rá, mert még hol van 10-e de ha nagyon kell neki, akkor kifizet 60.000.- Ft-ot és 30.000.- Ft értékben vihet magával szszesitalt és cigarettát.
A munkavállaló elfogadja a pénzt, de nem visz el semmi mást a boltból, elszámolást nem kapott a kifizetés után.
Május 20-én visszatér és kéri a ki nem fizetett munkabérét, amelyet a munkáltató nem akar kifizetni, mondván, hogy már természetben kifizette.
A munkavállaló bírósághoz fordul, hozzon határoztot.
Először el sem hittem, hogy ilyen egyszerű, de örülök nagyon! Megoldás: Mt 154-160§ részletszabályai
Egyébként külön volt a munka és a TB - ezt előre meg is kérdeztem, de mondták, hogy úgy is vannak előkészítve a tételek. Csütörtökön megyek szóbelizni a LÜ-re - örülök neki, csak jókat hallottam az ottani bizottságokról.
Minden sorstársamnak kitartást!
Szia nabalazs!
EU-ból én is meglepődtem, hogy nincsenek benne a tételsorban a szerződések, de a főszabály az, hogy csak a tételsorból kérdezhetnek, így eszem ágában sincs ezeket tanulni.
Egyébként csak jogszabályokat tanulok - szerintem bőven elég! EU-ból a Novissimás könyvem van - szerintem ez is jó, csak pár jogeset nincs részletesen kifejtve - ezeket a netről letöltöttem.
Csütörtökön kiderül, hogy elég volt-e, de az ismerőseim tapasztalatai alapján elégnek kell lennie!
Sziasztok!
ha valaki tudna küldeni EU jogból jegyzetet nagyon megköszönném, vagy ha valaki tudna segíteni abban, hogy netről honnan tudnám leszedni.
email: suar@freemail.hu
Köszi Laudee a választ, és egy kalappal csütörtökre.
Balázs
Sziasztok!
Lejjebb már kérdezte valaki, de engem is nagyon érdekel a válasz: az AB döntéseket mennyire kérik számon? Köszi a választ! :)
Sziasztok!
Elektronikus úton szeretnék jelentkezni a C részre, egy hete regisztráltam, jelentkezni azonban nem enged a rendszer, mert az adataim még nem kerültek ellenőrzésre. A tájékoztatóban azt írják, hogy az adataim ellenőrzéséről e-mailben értesítenek és azt követően tudok majd jelentkezni. Meg tudja valaki írni, mennyi idő telik el a regisztráció és az adatok ellenőrzése között? Várjak türelmesen tovább, vagy inkább jelentkezzek postai úton, vagy esetleg rosszul csináltam valamit? Próbáltam az Ügyfélszolgálatot is hívni telefonon, de nem vették fel.
Köszönöm
Sziasztok! Én 20-án vizsgázok, és bár álláspontom szerint ennyi anyagot lehetetlen megtanulni :(,azért nem adom fel :) segítséget szeretnék kérni, mivel a kidolgozott tételeket nem tudtam letölteni, így csak jogszabályból tanulok. Kérem, küldjetek nekem kidolgozott anyagokat a drbezzegh@gmail.com címre. Nagyon nagy segítség lenne!
Mindenkinek köszönöm előre is a segítséget!
Üdv
Dredy
27-én megyek, már csak 5 nap szabim maradt a vizsga előttre, ebben az évben csináltam a B-t és az A-t is, ebben a sorrendben, ez lenne az utolsó. De szerintem ez sokkal rosszabb, mint a kettő együttvéve. Tanulom, tanulom, és egyszerűen nem fogy az anyag... Az EU-t még ki sem nyitottam. Borzalmas...

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02