Kedves Lepti!
Én is február 15-17-én megyek.
Kedves Lepti!
Én is február 15-17-én megyek.
Én is csak hálálkodni tudok a feltöltött anyagokért! :)Köszönöm szépen kondidori! Bár Leptinek azt hiszem a közelebbi dátum miatt nagyobb áldás... ;-)
Kedves Lepti!
A jegyzet sajnos amikor én vizsgáztam, még nem volt meg. Nemrég kaptam, így alaposan nem mélyültem el benne, nem tudom igazán mennyit segít de gondolom a semminél több. :)
Kedves kondidori!
Nem tudom honnan szerezted, de hálás köszönet érte! :)
...Meeeg a fantasztikus honlapért is, ügyi vagy! :)
Szia Lepti!
A jog.webatu.com-ra is felkerült időközben egy eu tételsor végét kidolgozó jegyzet.
Szívesen segítenék még többet is, én is sok segítséget kaptam/kapok, így van rendjén! Könyvet is ígértek ,ha meglesz begépelem azt a pár tételt, közszemlére bocsátom majd szívesen:)
Köszi Piczur, nagyon rendes vagy! Majd még bogarászgatom. :)
még egy hasznos link:
http://ec.europa.eu/…index_hu.htm
Az oldal a témaköröknél még további linkeket ajánl fel, elég sok infót össze lehet szedegetni pár tételhez.
78:
az utolsó linken van pár gondolat a civilisztikáról is.A baj annyi, hogy nagyon kevés..
78: Ezt még én is kutatom, pontos tartalmam nincs hozzá.
79: jogesetekhez segítség:
http://eur-lex.europa.eu/JURISIndex.do?…
Itt úgy emlékszem kerestem jogeseteket, rövidített ítéleteket is meg lehet találni, kitartó klikkelgetéssel,Max 1-2 oldalas terjedelemben.Valamire csak jó.. :)
Másik jogesetkereső:
http://curia.europa.eu/…-bin/form.pl?…
80-82:innen össze lehet szedegetni valamit:
http://ec.europa.eu/…ction_hu.htm
Perpillanat ennyi az én tudományom is :)
Sziasztok!
Eu-ból nincs valami ötletetek honnan tanuljam meg az utolsó tétleket 78-82-ig, ezek az aktualitások.
Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Sziasztok!
Ha valakinek nem elég a Ket, akkor van egy ket tansegédlet, amit a minisztérium állított össze a közigazgatásban dolgozóknak (jog.webatu.com-on is fennvan). Nagyon jó kis anyag, már többen ajánlották itt a fórumon.
én legutoljára tavasszal kaptam tételsort. Azóta változatlan. Mindig csak a levelet küldik.
Sziasztok,
Ti amikor megkaptátok a vizsgaidőpontot kaptatok mellé tételsort?
Talex a c/2-es részből én úgy tudom a Ket. változott, a gyík-ban pedig még Áe.-s hivatkozás is van, sajna. Szóval szerintem az alkotmányos rész jó, a köziges részből a ket. más. Szerintem. Amúgy kidolgozott jegyzetet nem tudok, én a ket.-et tanultam, meg ami fent van a jog.webatu.com-on a ket novella, én azt olvastam hozzá.
Ja, lenne egy kérdésem, aki tudna rá válaszolni, meg köszönném. Az alkotmány joggal vagyok bajban. Abból van valami változás és kidolgozott tételsor? Mert a fent található anyagok (a GYIK-re gondolok) szerintem az államvizsgás tételsor nem szakvizsgai.
Nem nagyon akaródzik a novissimás könyvet átnyálazni.
Előre is köszönöm az érdemleges válaszokat.
Február elején megyek.
Engem már 2-szer megvágtak és már csak ez a rész hiányzik a szakvizsgából. Mindkétszer a LB. fogtam ki. A munkajog, annyira nem nehéz azon mindig átmentem, a tb.-ből és a nyugdíjból alig kérdeznek és általában gyakorlati kérdésekről szokott a vizsgáztatás folyni. Ami vérmesebb az az Eu. jog és az Alkotmányjog. Bár nagyon sok függ attól, hogy milyen bizottsághoz kerülsz.Nekem eddig nem volt szerencsém, főleg az első vizsgabizottságnál. Kifogtam valami kormányzati főmuftit és elkezdte nekem osztani az észt eu.jogból. A második bizottság az korrekt volt, csak én voltam a hülye. Próbálnak segíteni, de ha hülye vagy akkor nem megy. Nem olyan vérmes az egész és ha a kidolgozott tételeket megtanulod akkor nincsen baj. Szerintem Eu.jogból biztosan rá fognak menni a lisszaboni szerződésre és minden olyan napi aktuális témára, ami változott. Ne a történelmet tanuld, hanem az aktuális témákat és értsd az összefüggéseket.
Bár az is igaz én nekem mindegy az érdemjegy 2-5 között.
gregsmith!
Én most bogarászom a tv-t tb-ből, összevetem a két hasábos 14oldalas jegyzettel. Az öregségi nyugdíj szabályai eléggé megváltoztak, de a rokkantásgi/baleseti rokkantsági rész jó, a 2008. előtti állapot más a tv-ben.
Naaa, most itt tartok.
Ha esetleg találsz valamit szólj.
John36!
Én is febr. 8 és 11-én megyek!
Munkából Mt-t, közigből Ket-et tanulok, alkotmányból a dialog könyvet + minimumkérdéseket.
EU-t még nem kezdtem el, a hosszabb kidolgozott remélem elég lesz.
TB-ből jó lenne valami friss anyag, lehetőleg nem túl hosszú...
Sziasztok!
Tb-ből nem tud valaki, valahol 2010-es anyagot? Elég rendesen megváltozott minden.
köszi
Sziasztok!
Én is a héten kaptam meg a vizsgaidőpontomat. Február 22. írásbeli, február 25. szóbeli.
Valaki, ekkor?
Sziasztok,
Sikerült telefonon elérni őket, február 15. és 17.
Jön még valaki akkor?
Egy ismerősöm vett Pronyextől jegyzetet,és rákérdezett mennyire hatályos pl. a "C"-s jegyzet.Ha jól emlékszem 2009 első felét említette az ismerősöm.Már a júliusi változások sincsenek benne. :)Valóbank kezd spam jellegű lenni a naponta bevágott üzenet. Mi már csak mosolygunk rajta :)
Akkor az én február 1. vizsgaidőpontom is ugrott az október elejei jelentkezéssel. Pedig tutira mondta a nő(én legalábbis elhittem).
Sziasztok!
John36, ez elkeserítő. Én ápr. elejére kértem, a hölgy azt is mondta, hogy az rendben, de ezek után ki tudja.
Pronyex szerintem valamilyen rejtett felmérést végez :-). Az a gáz, hogy ahogy telik az idő, az általa kínálgatott anyag elveszti hatályosságát.
Sziasztok!
Komplett kidolgozott „C“ tételsor eladó (10.000,– Ft)
Kérésre küldök mintaoldalakat, de akkor is telefonon keressetek, NE mailben! :-) Köszi!
Tel: 06–20–223–9240

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02