Orsi,
arra gondol. :D
Orsi,
arra gondol. :D
így van Kacsa!
és még néhány ilyen a tapasztalataimból (és abból a körből, ami idegesít)
nem indoklás, hanem indokolás (lásd bírói ítéletek, közig.határozatok)
nem paragrafus, hanem szakasz
nem "egyenlőre nincs megegyezés" hanem "egyelőre nincs megegyezés"
az 1959. évi IV. törvényt nem úgy olvassuk fel, hogy 1959. évi négyes törvény, hanem úgy, hogy 1959. évi negyedik törvény
Az indoklás - indoklás nem illik a sorba.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy levelezőröl hogyan lehet átiratkozni nappalira? Ha valaki már végigjárta ezt az utat oda, esetleg vissza, mik a tapasztalatai?
Üdv, Jenn
Csak azt felejtettem el oda írni, hogy ELTE :)
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni.
Szeretnék az ELTE ÁJTK jogász szakára jelentkezni, viszont csak levelezőre tudnék járni, mert főállásban dolgozom. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek így munka mellett levelező tagozaton mennyire lehetséges elvégezni? Azzal tisztában vagyok, hogy tanulni kell, de nem tudom, mennyire tudnám összeegyeztetni a munkával, illetve későbbiekben esetlegesen a családdal. Az első diplomámat is munka mellett végeztem el, de úgy gondolom nem lehet a két képzést sem a nehézség sem a tanulnivaló nagysága terén összehasonlítani.
Illetve kíváncsi lennék, hogy mennyi igazság alapja van a rémhíreknek, hogy eléggé a "szivatásra" megy a dolog.
Megköszönném tehát azok véleményét, akik munka, esetleg család mellett végzik ezt a szakot és/vagy van tapasztalatuk az ELTE levelezős jogász képzéséről.
Előre is köszönöm!
(Csak a pontosság kedvéért: ELTE-ÁJK van, ÁJTK nincs.) Emberileg lehetséges megcsinálni munka mellett levelezőn, hiszen sokan megcsinálják. (Erre való a levelező szak, hogy munka mellett is lehessen diplomát szerezni.) Én azt nem értem, miért épp az eltére szeretnél jelentkezni, vannak egyetemek, ahol könnyebb... pl. Szeged.
Szia, Mosza kolléga!
Köszi az egyetértést.
OFF
Van már munkád?
ON
Sunshine after the rain.
Szia, Mosza!
Rémlett, de a feledékenység, ugye:-D.
Sunshine after the rain.
Kedves Mosza és Impossible!
Köszönöm szépen a válaszotokat!
Impossible kérdésére válaszolva: azért az eltére gondoltam, mert mindenképpen budapesti vagy környéki képzés érdekelne, hogy megspóroljam a szállás és az utazás költéseit és nem utolsó sorban az idejét. Megfordult a fejemben a Pázmány is, de mivel jelenleg az elte ájk munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakára járok, ezért gondoltam első körben az eltére. Elnézést, az ajtk rövidítést illetően nem akartam pontatlan lenni, de az ETR így hozza, meg máshol is láttam már így, azt hittem megváltozott.
Mosza, köszönöm a részletes javaslatokat. Elgondolkodtattál, pozitív irányba.
Az előadások látogatásával (bár nem egyszerű azzal a 21 nap alapszabadsággal, amivel egy korombeli rendelkezik) és a könyvek megvásárlásával egyet értek és levelezőn valóban megtapasztaltam, hogy fontos az összetartás a csoporttársakkal, így kölcsönösen tudjuk segíteni is egymást.
Összességében, - ha igazodom ahhoz amit írtál -, a türelem és az alázat megvan bennem, azt hiszem megszállott és őrült is tudok lenni :)). Bírom a szenvedést is :).
Tehát nem is igazán a tanulástól, annak nagyságától félek, hanem sokkal inkább attól, hogy hogyan fogok rá elegendő időt kisakkozni. Tudom, erre a válasz az előre tanulás lehetne.
Illetve ami még elgondolkodtat, hogy mi lesz, miután megszerzem a diplomámat (nézzük pozitívan a dolgokat :) ) Ha jól tudom, utána még 2 vagy 3 év gyakorlat és szakvizsgák letétele szükséges.
Te mit csináltál Mosza, kiléptél onnan ahol addig dolgoztál és elhelyezkedtél "gyakornokként"? Ha túl személyes, akkor nem kell válaszolnod!
Összességében, szeretnék belevágni, de láthatod, vannak bennem kételyek. De reménykedem abban, hogy igaz, az, hogy amit az ember igazán akar, azt el is éri...!
Telokin
Kedves Telokin2,
Én most vagyok másodikos az Elte jogi karán levelező tagozaton.
Szerintem, hogy valaki elvégezze levelezőn nagyon "jó koponyának" kell lennie vagy nagyon sok szabadidővel és szorgalommal kell rendelkeznie. Nagyon sok a megtanulandó anyag, ami kb 600 oldalt jelent egy sima vizsgára.
A vizsgák "hangulata"....pl ALkotmányjog egyik vizsganapja: 92 főből 17 főnek sikerült a vizsga. Szóval csatlakozva az egyik előző hozzászólóhoz sok alázat, szorgalom, kitartás, és némi fanatizmus és nem lesz semmi gond.
Ugyanmár. 2x figyelmesen elolvasod, már megvan a vizsga. Ok, én Pázmányos voltam, de nem hiszem, hogy nagyon más. Sőt, volt, amit el se olvastam, és úgy volt meg. Igaz, az már egyetem végén (IQ-ból nyomtam le). :D Nem kell félni, nem kell ezt túlragozni.
Az más, te zseni vagy. A szuperképességek nélküli szegény embernek bizony keményen tanulnia kell.
Impi: szerintem az ELTE nagyon más soxor.
Sunshine after the rain.
Impi, ne devalváld, ne diszkreditáld a PPKE-JÁK-ot nagy nyilvánosság előtt.
hunfrakk,
nem a PPKE-t szidtam, magamat dicsértem. :D
Kedves hunfrakk,
„Impi, ne devalváld, ne diszkreditáld a PPKE-JÁK-ot nagy nyilvánosság előtt.”
mé', megtiltotta az egyház?:)))
Kacsa11
Kacs, örülnék, ha pl. sok katolikus diák (meg oktató) volna ott.
Sunshine after the rain.
Én meg annak örülnék, ha a hibákra mernék felhívni a figyelmet, ezt az Egyház nem tiltja. :)
Kedves Legislator,
a "katolikusság" nem genus proximuma a tehetségnek, becsületességnek stb...nagyjából semminek.
értem ez alatt, hogy láttam már tehetségtelen/becstelen stb. katolikust, és tehetséges/becsületes stb. ateistát is.
Kacsa11
Kacs: Más csak mondani, hogy 'katolikus vagyok', és más őszintén hívőnek lenni, a katolicizmus elvei alapján élni. Csak az zavar, hogy a 'katolikus egyetemre' sok olyan hallgató is jár, oktató is tanít, aki nemhogy nem semleges a katolicizmus iránt, de kifejezetten ellenséges vele szemben. Ez igaz a református egyetemre is. Szóval inkább nem kéne ilyesmiket létrehozni, ha nem valós a szellemiség. Sosem mondtam, hogy egy ateista nem lehet becsületes, vagy tehetséges. Isten az ateistáknak is felkínálja a lehetőséget, legfeljebb nem veszik észre, vagy nem élnek vele. Ellenben igaz, hogy nincsen deklaráltan ateista egyetem nálunk (vagy csak nem írják ki:-D), így e vonatkozásban a párhuzam klaudikál.
Impi: A hibákat fel kell tárni.
OFF
PÉnteken vettem meg Aquinói műveinek egy régebbi szemelvényes magyar fordítását. Nem lehet érdektelen.
ON
Sunshine after the rain.
„a „katolikusság“ nem genus proximuma a tehetségnek, becsületességnek stb…nagyjából semminek.”
Dehogynem. Genus proximuma a római katolikusságnak, a görög-keleti katolikusságnak, az ortodox katolikusságnak.
Biztos vagy benne, Kacsa, hogy pontosan tudod, mi az a genus proximum?
Kacsa hozzászólásában szerintem nem az a lényeges, hogy mi micsodának a proximuma. :D A katolikusok között is van ilyen is, olyan is, szóval egyetértek.
Leg,
a Pázmány esetében az intézmény a katolikus, nem az öszes diákja, tanára, ez így szerintem rendjén is van, pontosan amiatt, amit Kacsa is írt. Mi értelme lenne azt mondani, hogy ide csak névleg katolikusok járhatnak? Ennél többet pedig nem lehetne mondani, mivel a lelkekbe emberek nem látnak bele.
Tudod, Zoltán, aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul. Ha úgyse az a lényeg, akkor pláne ne.
A kacsák se tévedhetetlenek. :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |