Asus, nekem is már csak matematikai esélyem van a cum laudéra. Túl nagy a szigorlatok súlya a minősítésben, és túl kicsi a szakdolgozaté és záróvizsgáé. Amúgy szerintem azért van olyan kevés rite-jogász (én még nem is találkoztam ilyennel), mert a rostán az marad fenn, akinek több ideje van tanulni, és értelemszerűen jobb jegyei is vannak. Egyébként szerintem a riték nagy része olyan, aki "tanulásellenes", diktatórikus vezetésű munkahelyekről esik oda vizsgázni, áttanult éjszakák, egyórás alvások után, szanaszét koffeinezett aggyal. És ettől még korántsem nem biztos, hogy hülyébb, mint a hónapokat magoló kitartottak...
Order, én is tartok tőle, hogy most választanom kell a munkahely és a vizsgák között. Nálunk most lesz tervezési időszak (2005-ös költségtervek), és az ezzel kapcsolatos határidők kb. ugyanazok, mint a vizsgaidőpontjaim (köztük PP-, PÜJ és munkajog-szigorlattal).
A fiatal nők munkaerőpiaci helyzetével kapcsolatban pedig szerintem nem olyan sötét a kép, mint ahogy leírod. Nekem speciel az a tapasztalatom, hogy számos irodai munkakörben szívesebben alkalmaznak nőket, mint férfiakat, akár női, akár férfi vezetőről van szó. A férfiak értelemszerű, hogy miért preferálják a nőket, a női veztetők pedig általában feministák. Férfi és jól kinéző női vezetők jó külsejű nőket alkalmaznak szívesen, a kevésbé jó külsejű női vezetők pedig lehetőleg náluk is rosszabb versenyképességű külsővel rendelkező nőket. :-) Szóval gyakorlatilag le van fedve a teljes kínálat. :-) Szemléltetésképpen: a mi 13 fős osztályunkon ketten vagyunk férfiak. Közgazdászok vagyunk, diákkorunkban kb. 40-60 % volt a férfi-nő arány, nem 15-85.