Jogász Póker

_Wasp_ # 2009.07.02. 15:42

tökmindegy, csak sokan legyenek rajta.

a full tilt jó pl, vagy bármelyik ipokeres terem is...

kbs: bankrollmenedzsment: 50 buyin alá ritkán mentem, 20 alá meg soha. (egyszer vagy kétszer kellett ugyanis szintenként visszafelé is lépnem: 25-el léptem fel, 20nál vissza). Most azon a szinten játszok, ami felett nem tudnék - úgy érzem - több pénzt keresni, és perpill 100 buyinen van a pókertőkém (egy csomó pénzt ki kellett vennem. :(~)
De nem mondanám magam olyan lazának...

Nem is kell nálam sokkal feszesebb szerintem, ha a visszalépést (!!!) betartja az ember rendesen.

miért, te hány big bettel játszod a készpénzes játékot? Vagy hány full beülővel?

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 15:36

Mit akarsz játszani? Ha Sin n Go-t, akkor szerintem legyen a Party. A PokerStars is jó, de ott nincs +100$.
Ha SSS-t játszanl inkább (anit melegen ajánlok), akkor a bwin, vagy valamelyik más ongame terem.

Impossible # 2009.07.02. 15:24

Melyik pókertermet ajánljátok? (Kitöltöttem a kvízt, és most választani kell.) A Full Tilt szimpatikus, de lehet, hogy a kezdőknek nem jó, nem tudom.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 14:03

Továbbá: M4-ig nem nagyon csúszunk le, mert kb. 16M-nél nekiállunk lopkodni (ez, mondjuk egy laza asztalon nem fog menni); 8M-nél pedig már push or foldot játszunk. Ami adott esetben azt is jelentheti, hogy páldául a tízes párunkkal - amivel a kezdő szakaszban egy emelést nem adtunk volna meg - allin megyünk középső pozícióból, ha előttünk mindenki dobott.
Így aztán előbb utóbb vagy megint 10-15M-ünk lesz, vagy kiesünk. :)

Megjegyzem: a PS ezüst, arany (pláne a platina és gyémánt) anyagai messze kifinomultabb, bonyolultabb stratégiát oktatnak, mindig hangsúlyozva azt is, hogy a kereteken belül magadnak kell megtalálni a számodra kényelmes és egyúttal hatékony stílust.
De a számolás oktatását sem a diferenciálszámítással kezdik, hanem az 1+1-gyel.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 13:54

Elég laza bankrollmenedzsmentet folytatsz. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 13:53

Szorri vagyok. Azt hiszem félreértettél egy - talán rosszul fordított félmondatot a "legfontosabb, érdemi" szakaszról.

A PS által oktatott alapstratégia nem mondja, hogy a kezdő szakaszban - pláne a középső fázisban - minden lapot dobni kéne az AA-KK-on kívül. A kezdő szakaszban is javasolják a limpelést a kis (22-99) párokkal, akár UTG is. JJ-TT lappal MP1-től már emelhetsz is, ha előtted nem szállt be senki.
Az AQ, AJ, AT, hátsó pozícióból, ha senki nem hívott szintén emeléssel megjátszható.

A középső fázisban ugyan kevesebb lappal szorgalmazzák a nyitást, viszont hátulról (CO és BU) egy szélesebb skálával biztatnak lopásra; és a visszalopást is lehetségesnek tartják a nyitó ellenfél pozíciójától függően.

Magától értetődik, hogy nem ez az egyetlen nyereséges stratégia, sőt, szinte biztos, hogy gyakorlottabbak számára egy lazább, a FR cash gamehez közelebb álló flop előtti játék hatékonyabb, de kezdőknek ez a jobb, mert kevesebb szempontot kell figyelembe venniük a döntéseiknél.

_Wasp_ # 2009.07.02. 12:24

elbeszélünk egymás mellett.

a pokerstrategy-s (alap) sng cikkekben azt olvastam, hogy nincs is jelentősége a deep stack játéknak, mert úgyis a buborékban dől el a dolog, ezért minden lapot el kell dobni ha jól emlékszem, talán csak a KK+ lapokat jelölték meg játszhatónak.

Igaz, hogy nem nagyon játszottam 3 dollár alatt (csak amíg fel nem mentem 100 dollárra, ez kb 1-2 hónap volt), de talán még ott is megkérdőjelezhető a dolog.

A buborékban az átlagos zsetonmennyiség 3750$. Ha valóban mindent dobunk, akkor ide kb 1200-al érkezünk. A vakok itt kb 100-200$. (vagy még magasabb.) M=4-nél vagyunk, úgy, hogy 12 leosztás alatt teljesen biztosan megesz minket a vak, ha nem megyünk allin (az effektív "M" számunk 1.6!!!), sőt mi több, csak 2 leosztásunk van, hogy ugyanennyivel gazdálkodjunk!

hát nem tudom...

természetesen nem veszem sértésnek, hiszen ez a megközelítés simán működhetett, amíg teljesen fogalmatlanok játszották a SNG-kat.
(2 éve még szerintem mehetett) Ma már durván mínuszos ennek a tanácsnak a megfogadása... Mindegy, a koncepció megértése nem árthat, de nem robotszerű megfogadás a célravezető, az tuti.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 11:14

No meg, hogy az ember mit szeret célként kitűzni. Én azt, hogy az első leosztásban AA-t kapok, az allin hívásomat mindenki megadja, és lejön még két ász és három király.
Csak ritkán tudom ezt a célt megvalósítani.

Ezzel azt akarom mondani, hogy hiba a tanulókban azt a hitet kelteni, hogy a pókerben minden csak célkitűzés és akarat kérdése. Nem az. Nagyrészt a befolyásolhatatlan szerencsén múlik.
Mert hogyan befolyásolod, hogy sok zsetonod legyen a buborékfázisra? "Múkodj, múkodj" - mondod a lapjaidnak? Vagy hogyan?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 11:07

Ne vedd sértésnek: majdnem mindegy, hogy mit taratsz kizártnak; mert a dolog sokszorosan ki van próbálva. Alacsonyabb limiteken - még 3$-nál is - nyereséges. A tényekkel nehéz vitatkozni. Sok arany és platina PS-tag ezzel csinált magának bankrollt. (Én is ezzel építettem a Starson 50-ről 300-ra.)

Mellesleg ki mondta, hogy feltétlenül nagy zsetonhátránnyal érkezek a buborékba? Ez csak akkor van így, ha kivételesen szar lapjárásod van. Normál lapjárás mellett átlagos zsetonmennyiséggel érsz a buborékba.
Ha pedig egy kis szencséd is van, akkor CL-ként is beérhetsz a pénzbe.

_Wasp_ # 2009.07.02. 08:11

mondjuk a pokerstrategy-s sng cikkekben pont ez nem tetszett, kizártnak tartom, hogy valaki a kezdőknek adott tanácsokat betartva bármilyen szinten (1 dollárig lefele) nyerő lehetne: pl azt írják, hogy a cél a "túlélés" tehát a buborék elérése, ahol helyes push-fold taktikával majd jönni fog az eredmény. Ha valaki ezt követi, akkor hatalmas zsetonhátránnyal érkezik a buborékba, és az első elbukott kéz véget vet a játéknak. Én jobb szeretem célként kitűzni azt a szituációt, hogy akár kétszer is lemákolhassanak egy SNG-ban.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 21:56

és ha azt írja a program, hogy kevesebb kézzel játsszak ellene, az akkor azt jelenti h szarabb lapokkal kéne?

Épp ellenkezőleg: jobbakkal. De figyelmedbe ajánlom, hogy ez a szöveg állandóan ott van. Tehát nem az épp megoldottt feladatra vonatkozik, hanem egy általános elv. Pl. minél többen ülnek mögötted, annál erősebb lap kell, hogy megadhasd valakinek az allin hívását. Minél előrébb ül a hívó, annál erősebb keze van, a tiédnek még erősebbnek kell lennie. Ha nagyon kevés vagy nagyon sok zsetonod van, akkor mkénytelen vagy gyengébb lapokkal is megadni, illetve megengedheted magadnak, hogy gyengébb lapokkal is megadj.

Egéybként jelentem, a cash grindelés mellett játszottam vagy tíz SnG-t ma. Tragádia. Egyetlen második hely, és akkor bead beat* sorozat, hogy majdnem sírtam.

*Amikor a sokkal jobb lapodat az ellenfél gyenge lapja szerencsés (neked balszerencsés) asztali lapokkal megveri. Pl. QJs-el allin keveredtem egy J8o-fal. Az asztalra meg lejött két nyolcas is.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 21:49

No igen. A 8. sor az már nem piskóta. Ezek már nehezebb feladatok, a lapok nagyon a határon mozognak. Pl. A5o és az adott helyzetben A%s-del már betolnád, ezt viszont el kell dobnod.
Nézd, ez egy drillprogram. Próbálj meg arra támaszkodni, amit az előző feladatsoroknál tanultál. Aztán minden feladatnál elolvasni a megoldást. Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni... Javaslom, ne akkor lépj tovább, ha egyszer sikerült teljesíteni a megkövetelt szintet, hanem akkor, ha hárosmzor egymás után zsinórban.

Rámférne egy kis gyakorlás. :) A 8. sort elsőre 4 hibával csináltam meg. Túl óvatos voltam.

Impossible # 2009.07.01. 19:11

jó hát egy idő után belezsibbad az ember, már a 8. feladatsort csinálom, és a program tanácsai alapján nem lehet belőni a helyes megoldást, túl keveset mond. Pl. aszondja, hogy játsszak ellene kevesebb kézzel...nagyszerű...és akkor mi van? Ebből nem tudom meg, hogy az adott lapot dobjam-e.

Impossible # 2009.07.01. 19:08

és ha azt írja a program, hogy kevesebb kézzel játsszak ellene, az akkor azt jelenti h szarabb lapokkal kéne?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 19:08

Hogy mennyi zsetonod van, azt a neved (Hero) melletti szám mutatja. Ha asztalon van előtted zseton, azt azt jelenti, hogy te vagy valamelyik vak.

Aki előtt nincs lap, az már dobott, aki előtt van, az még játékban van. Előbbiek mindig előtted ülnek, utóbbiak mögötted.

Őszintén szólva egy kicsit kezdek aggódni. :)

_Wasp_ # 2009.07.01. 19:04

az első kettőről úgy nincs fogalmam ahogy kell. Tegyél fel a feladatról képet valahova (küldd el mailben), vagy adj linket, mert így nem tudom.

A "kevesebb kézzel kéne játszanod" az udvarias megfogalmazása annak, hogy szar lapokkal játszol. Tedd feljebb a lécet az indulólapjaid vonatkozásában.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Impossible # 2009.07.01. 17:49

Harmadik kérsédem:

mit jelent az, hogy "sokkal kevesebb kézzel kell ellene játszanod" ? Azt jelenti, hogy kevesebb olyan lap-variáció van, amivel jobb lehetek, vagy mit?

Erre a 3 kérdésre válaszolhatnátok (lehetőleg egyenként, külön-külön, hogy érthető legyen). Köszi!

Impossible # 2009.07.01. 16:14

Egyébként a feladatsorral kapcsolatban lenne még 2 kérdésem: van olyan, amikor nincs előttem az asztalon zseton, meg van olyan, amikor van. Ez elvileg ugye azt mutatja, hogy mennyi zsetonom van, nade az hogy lehet, hogy nincs előttem semmi, akkor nincs zsetonom? Dehát zseton nélkül nincs játék...nem értem. Meg azt se értem, hogy bizonyos játékosok fölé odatesz lefordított lapokat, mások elé meg nem...ez a különbség mit akar jelenteni?

Impossible # 2009.07.01. 16:07

Örülnék, ha abban meg tudnátok erősíteni, hogy ez nem olyan, mint pl. a jégkori vagy a zongorázás, hogy ha nem kezdem el 6 éves koromban, akkor már nem megyek semmire. :D

Impossible # 2009.07.01. 16:06

Na csak azért kérdeztem, hogy tudjam, kb mire számítsak, ha most nekiállok, mennyi idő alatt tudok eljutni egy tisztességes szintre. Szóval akkor néhány év.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 15:51

Ja, hogy hány éve. Kicsit több, mint egy; tavaly májusban kezdtem, az abszolút alapoktól.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 15:49

44 múltam, amikor először elolvastam, hogy is megy ez. Jó, a franciakártyát, meg a pókerfigurák rangsorát0 azelőtt is ismertem. Úgy ahogy. A két pár - drill és a sor - flös viszonylatban bizonytalan voltam.

De a fiam hatévesen már teljesen tisztában volt az alapvető szabályokkal, ha a stratégiával nem is.

_Wasp_ # 2009.07.01. 15:47

kb 3, de elég sok energiát fektettem bele az első időkben. Ez volt a hobbim, és jó volt végre egy olyan hobbit találni, ami hozza a pénzt, ahelyett, hogy vinné

_Wasp_

és felesleges megoldása

Impossible # 2009.07.01. 15:34

wasp, te hány éve kezdted el tanulni?

kbs, ezt tőled is megkérdezném.

_Wasp_ # 2009.07.01. 14:48

Te sosem voltál kezdő?
sosem.

:)

_Wasp_