Álláskereső jogászok

Kacsa1111 # 2011.07.21. 13:38

Kedves Sz.Márton,

én simán csak reagáltam egy félmondatodra a saját tapasztalataim alapján...semmi olyasmit nem állítottam, amit te leírtál...
de seráfütty! majd egyszer biztos elmúlik...:)))

Kacsa11

Sz.Márton # 2011.07.21. 13:13

Kacsa1111!

Az álomvilág is világ, de legalább ne zárd ki azt ami sok esetben a versenyszférában a hazai valóság./Mert ott szerinted, a nagy-nagy "menőknél" a beosztottak a pótolhatalan sztárok és nem lehet helyettük bárkit is pótolni ha kell, főleg a "szuper" iroda gazdaságosabb működésének az érdekében./ A munkaerő piaca ma igen nagy és nyitott!

Nem azok az irodai táskalengető szegmens-droidok ott a menők, akik ezt kívülre megfelelően kifényezve elhiszik magukról! (de ez persze nem baj, ha valaki magát másképpen definiálja mások előtt, ha van rá elég ideje és hű befogadója!)

A dolgos nagymenő helyek alkalmazottainak a munkavégzésével alapvetően nincs baj (főleg ha nem okoznak kárt az országnak még jobban a cégtulajok gyarapodása érdekében, de egyesek ne fényezzék agyon azt, ami nem az övék!

Sherlock # 2011.07.21. 13:10

Mezey Barna írt róla egy életrajzot, abból nekem rémlik egy: jogászok és a jogászat helyzete - vagy valami ilyesmi.

Kacsa1111 # 2011.07.21. 12:57

finomítok: egyetlen publikációjáról sem tudok...biztos vagyok benne, hogy fogsz mondani ugyanis legalább egyet tőle, amiről emberfia még nem hallott....:)

Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.07.21. 12:55

Kedves Legislator,

ebből is látszik, hogy a (szak)tudásnak nem az az értékmérője, hogy publikált-e külföldön, vagy idegen nyelven, vagy publikált-e egyáltalán...
Engedd meg, hogy megemlítsem Csemegi Károlyt, akit abban a korban mindenki az egyik legjelentősebb elmének tartott mindenki, pedig egyetlen publikációja sincs.

Kacsa11

Legislator # 2011.07.21. 12:21

Kacsa,

Tetszetős az érvelésed, de nehézkes lenne az aggálytalan bizonyítás. Más volt akkor a tudományos világ, és más most. Nem igazán volt pl. 1945 előtt teljesítménykényszer. Nemhogy nem volt kötelező már a PhD-jelölteknek külföldön publikálni, hanem jószerével alig volt 1945 előtt jogászakadémikus, akinek lett volna ilyesfajta teljesítménye. A minőségnél azt elfogadom, hogy a legjobbak akkor műveltebbek voltak a mostani legjobbaknál, és a hazai publikációk színvonala magasabb volt. Külföldi meg alig valakinek volt anno.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2011.07.21. 12:13

Kedves Sz.Márton,

Vannak akik oda születnekm(vagy házasodnak)

ritka az olyan, aki ilyesmi miatt kerül be ebbe a körbe...olyannal pedig még nem is találkoztam, aki bent maradt volna megfelelő teljesítmény nélkül.

Kacsa11

Sz.Márton # 2011.07.21. 12:02

Sherlock!

Ez természetesen sejthető volt! A "menőkbe" is csak egyeseknek (és ketteseknek) menő a játék! Vannak akik oda születnekm(vagy házasodnak) és helyettük dolgoznak a szürke háttérből a szorgalmas kis irodai zsenik!(...)

Sherlock # 2011.07.21. 11:53

Sz.Márton!

Az szleng a "menő" irodákra :) - azért van idézőjelben

Sz.Márton # 2011.07.21. 11:08

Sherlock!

„A Smith & Wesson” mint Ügyvédi Iroda??? Summa cum laude kellene kaliberben mérve?

http://www.smith-wesson.com/

wotan # 2011.07.21. 11:00

A kaszinós történetet én is hallottam Bessenyeitől( alias Bucsok) Szegeden még prehisztorikus időben

ujhus:) # 2011.07.21. 08:58

Kedves Mosza!

Köszönöm a korrekt választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.21. 04:40

Ez a kaszinós jogeset több okból is fiktívnek tűnik. Inkább iskolai feladat, mint valódi tényállás.

Kacsa1111 # 2011.07.20. 22:13

Kedves Sherlock,

rulettben azt hiszem hogy 3szoros vagy 4szeres pénzt fizet, ha ugyanazon hagyod

az attól függ, hogy melyik mezőn hagyod...;)

Kedves Legislator,

abban a korban a magyar jogászok egyszerűen nem igazán írtak

akkor még a minőség számított a mennyiség felett...

Kacsa11

Sherlock # 2011.07.20. 21:54

Kedvenc hirdetés:

A Smith & Wesson” Ügyvédi Iroda sürgősen ügyvédjelöltet keres.

Alkalmazási feltételek:

• legalább summa cum laude diploma minősítés,
  • angol vagy német felsőfokú nyelvtudás.

jó hogy a "legalább summa" elég nekik.

Sherlock # 2011.07.20. 21:00

a válasz is az volt.

ujhus:) # 2011.07.20. 20:48

Kedves Dr. Attika!
A kérdés komoly volt, az válaszoljon, aki érdemben tud valamit hozzászólni.
Köszönöm

Sherlock # 2011.07.20. 19:51

Leg,

nem, olyan adta a jogesetet aki nagy Marton fan, ő mondta. Ami egyébként a következő:

Egy férfi bement a kaszinóba, elkezdett rulettezni. Elsőre nyert, bent hagyta a tétet(ilyenkor a rulettben azt hiszem hogy 3szoros vagy 4szeres pénzt fizet, ha ugyanazon hagyod), újra nyert, később már nem is mondott semmit, csak bent maradt a pénz és ment a kör. Mikor a nyeremény már akkora volt, hogy aznapra fizetésképtelennél vált a bank, akkor vették észre hogy a férfi halott. A per azon ment, hogy jár e a lóvé az örökösöknek, ha igen, akkor mennyi, mikor halhatott meg - halott ugye nemigen játszhat -, Örökösök vs. Kaszinó.

Legislator # 2011.07.20. 19:14

Ser,

Nem Beck Sala bácsival (bocsánat, professzorral) kevered?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.07.20. 19:13

"Németül pl. elég jól tudott, és magától értetődőnek vette, hogy más is jól tud, a terjedelmes német idézeteit eszében sem volt lefordítani, még jegyzetben sem."

Kedves KBS!

Nem bántom én, mondom, hogy a stílusa egyszerűen zseniális. De amúgy korban egyetlen idegennyelvű idézetet sem fordítottak le. Szerintem angolul is jól tudhatott, hiszen Werbőczy és az angol jog című munkája elképesztően zseniális, és látszik, hogy érti és érzi az angol jogot. (Ma hányan vannak ilyenek?) Nem akartam én őt kipécézni, abban a korban a magyar jogászok egyszerűen nem igazán írtak, csak magyarul. Azonban a tényeket nem szabad keverni az érzelmekkel.

Sunshine after the rain.

Dr.Attika # 2011.07.20. 18:32

Szia ujhus!
300.000,- forintot netto. Kap még 200 ezer "kafeteriat". És "állásbiztonságot". Bankok "zabálják" a hitelképessége miatt.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.20. 16:31

Grosschmidot, nagyon bejön a stílusa, oda meg vissza vagyok tőle, csak életében nem írt egy sort sem idegen nyelven
De nem azért, mert nem tudott idegen nyelven. Németül pl. elég jól tudott, és magától értetődőnek vette, hogy más is jól tud, a terjedelmes német idézeteit eszében sem volt lefordítani, még jegyzetben sem.

Egyébként Benőt nem hagyom! (V.ö.: a medve, a farkas, és a nyúl beleesnek egy verembe, és amikor már ötödik napja ott rostokolnak, a farkas felveti, hogy nincs mit tenni, valakit meg kell enni, a nyuszi felkiált: "a medvét nem hagyom".)

ujhus:) # 2011.07.20. 15:45

Sziasztok!

Elnézést, hogy félbeszakítom a diskurzust.

Az érdekelne, hogy tudtok-e pontosabban informálni esetleg arról, mennyit keres(het)egy pályakezdő jogász köztisztviselőként? Annyit tudok, hogy az alapilletmény kiszámítása hogyan történik, de nem tudom, mit értenek az egyéb juttatásokon a nyelvpótlékon kívül (ennek az összegét sem ismert számomra). A táblázat, amit láttam, felsőfokú végzettségű köztisztviselőkre vonatkozik, de gondolom azért nem mindegy, hogy milyen végzettségről van szó.

Előre is köszönöm a segítséget!

Sherlock # 2011.07.20. 15:27

Szerintem a bünti tankönyv jó.

Marton volt aki ügyvédkedett is, legalábbis nekünk volt olyan jogesetünk ami az ő praxisában esett meg.

Legislator # 2011.07.20. 15:20

Az általam olvasott legvilágosabb (mai) hazai magánjogi tankönyv: Besenyei Lajos: Kötelmi jog általános rész. Felüdülés volt a miskolci contributio után...
Anno Magyary és Marton tudott még jól tankönyvet írni... De az egyik kig., a másik RJ.

Sunshine after the rain.