Álláskereső jogászok

Izaliza # 2011.07.20. 09:40

Kedves Kacsa 1111!

A másik topicot már kinyírtad.(Ügyész/Ügyvéd)

Ha ezzel is azt akarod tenni, hajrá.

Üdv,

Liza

Kacsa1111 # 2011.07.20. 09:30

Kedves Izaliza,

kértelek már korábban, hogy ne ferdíts, vetíts illetőleg csúsztass...

elég világosan ki lett fejtve ott is, hogy nem azzal volt a gond, hogy te imádod az ügyészséget...

Kacsa11

Izaliza # 2011.07.20. 09:00

Akadémikusok csak kedden és pénteken járnak be, az ún. intézeti napokon. Egyéb napokon azt teszik ami csak jólesik. Szép pénzt kapnak érte, és gyakorlatilag ha évekig egyetlen cikket sem írnak akkor se rúgja ki őket senki.

Szóval szerintem se rossz meló, úgyértem nem stresszes.

Izaliza # 2011.07.20. 08:58

Kedves Bandeeraz!

Ezzel a kijelentéseddel épp itt nem leszel menő.

Ajánlom figyelmedbe az Ügyvéd/Ügyész topicot!

Üdv,

Liza

Kacsa1111 # 2011.07.20. 08:54

Kedves Legislator,

mint azt említettem, nézőpont kérdése.

én speciel nem cserélnék egyik akadémikussal sem...;)

Kacsa11

Legislator # 2011.07.20. 08:32

A jogász akadémikusi lét a csúcs...

http://hu.wikipedia.org/…list%C3%A1ja

Sunshine after the rain.

bandeeraz # 2011.07.20. 07:33

Ügyésznek lenni szerintem MENŐ:)

Kacsa1111 # 2011.07.20. 07:30

Kedves kbs,

nyilván nézőpont kérdése, hogy mi a csúcs...mind karrierben, mind a jogászi pályák között.

nekem speciel pont az ügyészség nem jutott volna eszembe, mert akkor már inkább a bíróság, de izlések és pofonok.

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.20. 06:55

Szakmai előrejutás az ügyvédi pályán? Ha szabad Adizes-t kissé parafrazálnom: nyit egy irodát, és máris ott állsz a karrierlétra csúcsán; igaz, ez a létra egyelőre a pincében van.

Kacsa1111 # 2011.07.20. 05:14

Kedves Sherlock,

mert valszeg nem is érdekli...:)

Kacsa11

Sherlock # 2011.07.19. 21:20

http://www.gyakorikerdesek.hu/…kerulni-az-u

mindenképp olyan helyre szeretnék menni ahol szakmailag könnyebb az előrejutás, két helyre vagyok beajánlva

a keresztanyám az egyik budapesti kerületben vezető ügyész.
Nagybátyám pedig ügyvéd

Olyan miért nincs, hogy "és érdekel is", "különben jó vagyok büntijogból", stb.?!

Legislator # 2011.07.01. 22:45

Szép dolog általában vitatkozni a topikáról, no de az álláskeresők bizonnyal önnönmagukat akarják valaminő helyen befutni látni (egyszer...).

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2011.06.30. 19:25

Kedves bandeeraz,

Sztem a kép sokkal de sokkal árnyaltabb, mint amilyennek te látod, de lelked rajta.

abban mindenképpen egyetérteni látom magunkat, hogy egy jobb önéletrajzzal könnyebb állást találni, hiszen több helyre tudsz jelentkezni, és több helyre fognak behívni (akár olyan helyekre is, ahol csak előírják a tökéletes nyelvtudást, pedig soha nem is kell megmukkanni külföldiül).
legfeljebb abban nem értünk egyet, hogy milyen az optimális önéletrajz...szerintem ezt állása váltogatja, szóval talán mégis látom az ányaltabb képet...:) legfeljebb - ha nem akarok túl szigorú lenni magammal szemben - megfeledkezem róla.:)

Kacsa11

Impossible # 2011.06.30. 18:34

"nem értek egyet. nem csak a WChez jönnek jól ezek...lásd fentebb."

hm... elfogyott a papír? :D

ujhus:) # 2011.06.30. 16:07

Végkövetkeztetés: ha már eljutottál odáig, hogy behívtak elbeszélgetni, akkor a többi már csak pofavizit, úgy is a szimpátia dönt.

bandeeraz # 2011.06.30. 15:19

Az ügyvédek a legnagyobb szélsőségek.

Dr.Attika # 2011.06.30. 15:19

KBS szélsőség? Úgy tudtam ügyvéd.

bandeeraz # 2011.06.30. 15:11

Látom eltérő tapasztalatunk van, úgyhogy felesleges a vita, mert nem győzzük meg egymást:)

Sztem a kép sokkal de sokkal árnyaltabb, mint amilyennek te látod, de lelked rajta. Ugyanaz a szélsőség vagy, mint KBS, csak a másik oldalról. Ezért jöttök ki jól egymással:)

kaméleon # 2011.06.30. 15:08

Mintha egy bizonyos értékrendben elfelejtenénk, hogy nem csak magyarok vagyunk, hanem egy idő óta min. az EU polgárai is.
Csak nemzetközi irodákban és csak a fővárosban fordulhat elő a XXI. században, hogy az ember magyarul nem beszélő ügyféllel, vagy idegen nyelvet igénylő munkával találja szemben magát? (Pl., a szabad mozgás és tartózkodás joga miatt, ma már az utolsó szociális munkásnak is a fejébe kell vernie az Unió bizonyos jogszabályait is, és felvételnél akkor is előny a nyelvtudás, ha csak hajléktalanokat terelgetek a gulyáságyúhoz minimálbérért a „nyóckerben”.)
Persze, a magyar világnyelv, de ma még sokan nem veszik a fáradtságot, hogy megtanulják. :) Az talán túlzás(?), hogy annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz, de azért az anyanyelven kívül egyet sem? Legalábbis olyan szakmában, amelynek bizonyos képviselői magukról azt mondják, hogy ők elitisták, mert van mire? Egyelőre szerintem csak annyit lehet megállapítani, hogy nem szégyen, ha valaki csak magyarul jó jogász. Azt biztosan nem, hogy aki halad a korral, és ha már annyira van miből válogatni, akkor a legjobbakat kívánja alkalmazni, az sznob, és meg is kellene „rohadnia”. (remélhetőleg a kötőszavak igazak voltak.:))

Kacsa1111 # 2011.06.30. 14:30

Kedves kbs,

te már megint direkt félreérted amit írok.
már évek óta képtelen vagy megérteni, hogy ezekkel csak a lehetőségeid számát növeled...több helyen kerülsz szóba, mint alkalmas jelölt.
ami nyilván kurva rossz, ha állást keresel.

Kedves bandeeraz,

Az általad leírottak igazak akkor, amikor valaki a White&Case-hez akar menni

nem értek egyet. nem csak a WChez jönnek jól ezek...lásd fentebb.

Nem feltétlenül, sztem ha valaki USA-ban érettségizett és járt 3 évig ott középiskolába, lehet hogy menőbb lesz, mint a másik fél éves Erasmus-szal valami csehországi egyetemen, ahol néha betévelyedett másnaposan egy-egy órára.

egy korábbi ujhus-hoz intézett kommentemben már írtam, hogy az erasmus sem az igazi...

Ez is helytől függ. Vannak területek (adó, pénzügy, közbesz, pályázati tanácsadás...stb.), ahol a nem jogászként eltöltött éveket is figyelembe veszik a fizetések kialakításánál

erre téged idéznélek:)

Az ilyen helyek sztem kisebbségben vannak,

Kacsa11

Rexor # 2011.06.30. 14:17

Szerintem manapság egy jogásznál, főleg egy ügyvédnél nagyon fontos az idegen nyelv ismerete (megkockáztatnám azt is, hogy elengedhetetlen). Szerintem elég nagy hátrányba kerül az az ügyvéd, aki csak Jóska és Társai Bt típusú magyar kisvállalkozásokkal foglalkozik, mert ha esetleg külföldi szál is (pl. egy angolul írt szerződés) van a dologban, akkor el kell hajtania az ügyfelet. A külföldi gyakorlat, vagy tanulmányok pedig mindenképpen csak szélesítik a látóteret.

Nekem is 90%-ban angolul kell kommunikálnom az ügyfeleimmel. Szóval nem nagyon értem miért támadjátok Kacsát :).

bandeeraz # 2011.06.30. 13:50

Kacsa:

Az általad leírottak igazak akkor, amikor valaki a White&Case-hez akar menni, de a piac ennél sokrétűbb. Na, de a konkrétumok:

"abban, hogy a külföldi egyetemen eltöltött idő többet ér, mint a külföldi gimnázium?"

Nem feltétlenül, sztem ha valaki USA-ban érettségizett és járt 3 évig ott középiskolába, lehet hogy menőbb lesz, mint a másik fél éves Erasmus-szal valami csehországi egyetemen, ahol néha betévelyedett másnaposan egy-egy órára.

"abban, hogy a másik diploma nem csak emelheti a munkavállaló értékét, hanem adott esetben ronthatja is?"

Az ilyen helyek sztem kisebbségben vannak, és ezek azok, akik elvárásként PPKE szellemiséget és ELTE nappali tagozatot határoznak meg álláshirdetéseikben.

"abban, hogy a friss diplomások között nincs különbség akár 23, akár 30 éves (mármint ami a jogos fizetési igényt illeti)?"

Ez is helytől függ. Vannak területek (adó, pénzügy, közbesz, pályázati tanácsadás...stb.), ahol a nem jogászként eltöltött éveket is figyelembe veszik a fizetések kialakításánál, és a 24 éves most végzett jogászt nem veszik egy kalap alá azzal a 30 évessel, aki előtte mondjuk pár évet már tevékenykedett az adott területen.

Nos, sztem ezekben nincs igazad:)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.30. 13:42

Komolyan mondom lassan elpárolog a korábbi bosszúságom, ha olvaslak. Ez már a mosolyogtató szint, egyszerűen komikus, ahogy képtelen vagy az úgynevezett nemzetközi irodák szűk körén túlra tekinteni. Pedig épp erre céloztam szegény Mária Antóniával is: összekevered a kivételt a főszabállyal. Sovány mentség, hogy csak a kivételt ismered.

Kacsa1111 # 2011.06.30. 13:31

Kedves Berényi Miki,

ha már leszűkíted, hogy hol, mi, mit ér, akkor nem biztos, hogy a földrajzi szűkítés a legjobb.:)

Kacsa11

Berényi Miki # 2011.06.30. 12:39

Budapesten kívül nem sokat ér a külföldi tanulmány. A salgótarjáni ügyvédi irodába belépve sem a válni készülő kispistát, sem a lopással gyanúsított tóthjanit nem fogja érdekelni. Így a leendő főnöködet se. És ez így marad akkor is, ha saját irodád lesz vagy hivatalvezető, ügyész, bíró... leszel.