orangeman: gratulálok!
Álláskereső jogászok
Na mától én is dr iuris vagyok. (álláskereső jogász...)
For God and Ulster
Van itt néhány ember, aki már önmaga paródiája, de komolyan...
Béla! A területi kamarád honlapján ez van.
érdekes, én azt hittem mindig, hogy cat nő.:-O
„Sok interjún sem lehettél, vagy interjúztathattál még,”
Tényleg nem, megvannak az adottságaim, hogy mindig már az első helyen befutó legyek.
Egyébként egy embernek nincs intelligens meg bunkó oldala.
Olyan van, hogy valaki tuskó és azt hiszi, hogy egy-egy idegen szóval máris intelligenssé válhat.
Tehát, ha valaki intelligens, az nem tud kivetkőzni magából és ez egy egyszerű hozzászólásában is megnyilvánul.
Ami pedig az esetet illeti, olyan indulatokat hoz ki belőled, amiből egyértelmű, hogy ez a pofon oda-vissza csattant, vagy rajtad még nagyobbat üthetett. (Gondolom, ilyet nőt még álmodban sem kaphatnál meg.)
Egy tanácsom van, ha legközelebb recepciós állásra hirdetsz, írd azt, hogy hozzám hasonló, vagy nálam okosabb jelentkezőket várok és csatold mellé az önéletrajzodat is.
„akit valszeg soha nem látok többet, hol érdekel engem mit gondol rólam/rólunk.”
Soha nem tudhatod, mit hoz még az élet. Nem csak negatív, de (kultúrlények esetében) pozitív hozadéka is jócskán volt már az új találkozásoknak a környezetemben. Pl., én még állást is kaptam már úgy, hogy jelentkeznem sem kellett, mert régebbi pozitív élmények nyomán megkerestek. (Hogy a témánál maradjunk.)
„Akivel együtt interjúztattunk munkatársaim nemhogy jól ismertek, hanem azt is tudták mit játszunk”
Nem meglepő, hasonló a hasonlóval érzi jól magát….
„a legalaja buta, ostoba embereknek pláne nem, a hozzám hasonó vagy nálam okosabb, intelligens emberek véleményével foglalkozom és adok ”
Ezzel is van némi probléma:
Biztosan el tudod dönteni Te magad, hogy ki melyik?
Az intelligens emberek nem biztos, hogy ilyen ismeretségre vágynak, így aztán, ….
„Itt a fórumon se magamat adom, csak néhány oldalamat, olvashatsz tőlem sok szinte kisgyerekes hozzászólást, az intelligens hozzászólást igyekszem kerülni itt a fórumon, ”
Azon túl, hogy azért ez szomorú lenne, ha így lenne, most, akkor hogyan gondoljuk? A fórum olvasóit is az előző, lenézett kategóriába sorolod, akiknek úgysem számít a véleménye, ezért marhaságokat írsz? Ugyan, ne kavarj már, magad sem hiszed! Nem csak én olvasom :))
Nem feltétlen, de ez úgyis a helyszínen derül ki, úgyhogy ez ne legyen szempont (és fiúként is adj be ide nyugodtan pályázatot).
kaméleon,
azért írtam, hogy aki ismer azt tudja milyen vagyok. Akivel együtt interjúztattunk munkatársaim nemhogy jól ismertek, hanem azt is tudták mit játszunk. Adott helyzetbe egyedül a hölgyemény nem tudta mit játszunk, csak a végén jött rá, hogy valójában ki nézett kit is hülyének. Másrészt a hölgyemény peidg egy utolso kis 20. senki volt akit valszeg soha nem látok többet, hol érdekel engem mit gondol rólam/rólunk. Távolról sem az a típus vagyok aki mindig mindenkinek meg akar felelni, a legalaja buta, ostoba embereknek pláne nem, a hozzám hasonó vagy nálam okosabb, intelligens emberek véleményével foglalkozom és adok és természetesen aki ismer valamelyest.
Itt a fórumon se magamat adom, csak néhány oldalamat, olvashatsz tőlem sok szinte kisgyerekes hozzászólást, az intelligens hozzászólást igyekszem kerülni itt a fórumon, aminek több jó oka is van de ebbe most nem megyek bele.
Immaculata,
Te pedig nem értetted a dolog lényegét, nem baj, ilyen már előfordult veled itt a fórumon... :). Sok interjún sem lehettél, vagy interjúztathattál még, valamint szerintem te nem vagy még 10 éve vezető, így lehet hogy több tapasztalatom van e területen Nálad :). De nem veszem mellre amiket írtál, mert azon túl hogy mindenben full mellétrafáltál, nem ismersz engem, nem ismerhetsz, lásd előzőek :).
Az utóbbi néhány bejegyzésre visszatérve, bennem felmerült egy kérdés (kétely?): amikor elsősorban hölgyek jelentkezését várják egy-egy hirdetésben, akkor ez esetben tartani kell attól, hogy az ilyen munkahely másról (is) szólhat, mint érdemi munkavégzésről?
„alapvetően illedelmes ember vagyok.)”
:) Illedelmes és szánalmas. Aki képtelen egyedül döntéseket hozni, vagy nem mer egyedül egy szobában lenni egy nővel, ezért kellett az összes kollégát behívni szórakozni.
Számomra egyértelmű, hogy cat akkor látott életében először és utoljára nőt csipkebugyiban.
„Attika, ilyenkor azt kell csinálni, hogy jól megba...., aztán meg kiba...., mint macskát szar... . És jót röhögsz utána a pofáján”
Mindebből már csak a röhögés menne, jól mondom? A többit meg bízzuk a kollégákra.
Cicus981, bocs’, hogy időnként nem állom meg, hogy ne piszkáljalak, természetesen nem a személyeddel, hanem az adott magatartással van ilyenkor gondom.
Még egy próba, hogy értsük egymást: mondjuk a bíró, akivel az előtte álló, 70-es IQ-jú vádlott útszéli stílusban kiabál, és leköp, ezután maga is visszaköpköd és ugyanabban a stílusban üvölt ő is vissza, mondhatja, hogy ő „alapvetően illedelmes” ember? Ja, persze, mondhatja. Csak egyetlen „alapvetően illedelmes” ember sem fogja neki elhinni. (Tudom, eltúloztam a szereplők szellemi képességeit az általad mesélt történet szereplőihez képest.) Lehet ilyen szerencsétlen történeteket vidáman mesélni, de nem mindegy, hogy kinek és hol, hogy az adott társaságból kizárni szeretnéd magad, vagy éppen nem. Abból, hogy valaki más időnként nagyon a lejtőre téved, még nem következik, hogy az adott helyen a lejtő alja lesz a kívánatos új irány.
(Mégegyszer bocs’, és nem tanítónéniskedem tovább (reméltem, hogy nem is nekem kell), ha nem értünk egyet, de amikor ilyen jópofa dolgokkal szórakozol, ne felejtsd el, hogy minden „jótett” elnyeri végül a jutalmát.)
Látom, együtt a csapat:-D.
Sunshine after the rain.
kaméleon,
nem első felindulásból írtam, ezt vagy 10 éve így gondolom és ugyan így tennék most is ilyen helyzetben. Udvarias nem szoktam ahhoz lenne aki egyáltalán nem érdemli meg (értem ez alatt azt is, amilyen módon nyilatkoztam az illetőről). (Aki meg ismer, az úgyis tudja, hogy alapvetően illedelmes ember vagyok.)
Bocsánat, DrAttika, azt ki mondta neked, hogy én alkalmazott ügyvéd lennék?
Cat, vagány vélemény, viszont sztem továbbra sem ártana legalább 3-ig számolni, mielőtt így kitárulkozol (Már, ha később nem akarod pont úgy megtagadni, mint más elsietve közölt okosságot.)
Kedves kbs,
„egy olyan hülye sznobhoz, aki puszta divatból követeli meg az aspiránsoktól az idegen nyelvtudást, nem is mennék dolgozni.”
ez a te magánügyed, de nem mindenki engedheti meg magának, hogy a potenciális munkáltatóit nemzeti büszkeségből (vagy bármi más okból) leszűkítse.
„Nem is tartalak magyar ügyvédnek.”
most erre mit mondjak? köszönöm?:)
Kacsa11
"Azt válaszolta, hogy érdeklődési köre a közigazgatási jog, de szakmai önéletrajzot nem , de küld magáról egy egész alakos fényképet."
Attika, ilyenkor azt kell csinálni, hogy jól megba...., aztán meg kiba...., mint macskát szar... . És jót röhögsz utána a pofáján. Az ilyen ezt érdemli...
Én egyszer csináltam ezt (nem jogi terület, de itt most nem is jogi kérdésről van szó), hogy egyik recepciós állásunkra jelentkező hölgyemény az interjún előadta az "elemi ösztönt" (bár egy szinte átlátszó csipkebugyi azért volt rajta), elhitettem a kollégáimmal egyetemben vele, hogy vesszük a lapot, és a végén már olyan önbizalma lett, hogy már szinte követelőzött, és amikor már kiszórakoztuk magunkat és megkérdezte, hogy na akkor holnap mikorra jöjjön dolgozni, azt feleltem nevetve, hogy köszönjünk, nagyon jól szórakoztatott minket e nehéz nap végén, de az állást sajnos nem Önnek ajánljuk, azt az arcot le kellett volna fényképezni, még fél óra után is azon a tekinteten röhögtünk. Ja meg elmondott minket mindennek hogy milyen szemetek és aljasok vagyunk... :)
Igy igaz Béla. Két év múlva jelöltet foglalkoztathatok Viszont alkalmazott ügyvédet foglalkoztathatok már most is. Te, mint alkalmazott ügyvéd csak akkor, ha egyéni ügyvéd leszel.
Naina!
Azért kértem tőle szakmai önéletrajzot, mert jogászi együttműködést is ígért. És érdemi választ szerettem volna adni az ajánlatára.
Szerintem a kolléga úr még nem foglalkoztathat jelöltet. (Ahogyan én se.)
Attika, miért kértél tőle önéletrajzot? Gondolkozol jelöltben? Mert akkor jelentkezem hozzád.Egész alakos fotóval nem szolgálhatok,férjet nem keresek jeligére.:D
Nem hiszem, hogy szórakozott. Valószínűleg az eddigi munkahelyein elég volt az "egész alakos szakmai önéletrajz". Viszont lehet, hogy egy idő után sok is volt.
Ezzel azt akartam szemléltetni, hogy a jogi képzettséget, különös jogi tudást kínáló munkavállalókkal szemben megjelentek a jogi szakmában az elsősorban testüket kínáló jogász hölgyek.
Én ismeretségi körömben négy esetről tudok, ahol a fiatal ügyvédjelölt hölgy az ügyvéd úr felesége lett a jelölti gyakorlat alatt.
„(bár én konkrétan szinte csak angolul dolgoztam az elmúlt 4,5 évben,”
Tudom. Nem is tartalak magyar ügyvédnek.
Miért? Egy magyar ügyvédi irodában a francia nyelvtudás megkövetelésénél a franciázni tudás megkövetelésének sokkal több értelme van.
Ezzel neked is válaszoltam, Kacsa: egy olyan hülye sznobhoz, aki puszta divatból követeli meg az aspiránsoktól az idegen nyelvtudást, nem is mennék dolgozni. Rohadjon meg ott, ahol van. (Még mindig ki tudod hozni belőlem ezzel az idiótasággal a legdühösebb formámat.)
Talán csak szórakozott veled az illető.
Ennyire nem lehet hülye egy valódi álláskereső....:O
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02